Frelander I 1.8 točí a nestartuje

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
prokopbuben
auto: Frelander 1

Frelander I 1.8 točí a nestartuje

#1 Příspěvek od prokopbuben » včera, 18:08

Dobrý den,
nedávno jsem koupil Freelandera 1.8 benzín/LPG, rok výroby 2000. Už po převozu domů mi auto po ujetí cca 200 km (na plyn) při odjezdu z parkoviště chcíplo a startér točil, ale motor nenaběhl. Prodejce si auto odvezl a jeho mechanik zjistil, že byl studený spoj v té krabičce kde jsou relé (YWB100970). Po přepájení desky auto startovalo a pán mi auto přivezl. druhý den jsem s ním asi půl dne jezdil jen na benzín a asi tak 6-8 startoval. Vše bez problémů. Pak zničeno nic při rozjezdu padly otáčky auto chcíplo a zase točilo, ale nestartovalo. Nechal jsem znovu zkontrolovat tu skříňku s relátkama, prošel jsem pojistky, vyměnil baterku v obou dálkových ovladačích a znovu spároval, proměřil jsem kostru ta by měla být OK(zkoušel jsem najít kde je připojená, zatím bez úspěchu), ale prostě mi nejde napájení do čerpadla v nádrži. Jediné co funguje je to, že přímo na čerpadlo v nádrži přivedu 12V (plus i mínus) čerpadlo se rozjede takže můžu nastartovat a po zahřátí přepnout na plyn a odpojit to externí napájení a jezdit na plyn nebo s připojenou baterkou přímo na čerpadlo. Což je dost nepraktické.

Nevíte někdo v čem by mohl být problém? Už mě nic nenapadá a na internetu se mi k tomu nepodařilo nic najít. Děkuji za každou radu a tip.

Odpovědět