jezdím nyní se sundanou vrtulí chlazení a moc se mi líbí ten nárůst výkonu motoru.

Máte někdo konkrétní zkušenost s předěláním na el.vrtuli, případně jaké to má úskalí? Předem díky za info

Moderátor: Miky_CZ
Piskot píše:Ahoj,
jezdím nyní se sundanou vrtulí chlazení a moc se mi líbí ten nárůst výkonu motoru.![]()
Máte někdo konkrétní zkušenost s předěláním na el.vrtuli, případně jaké to má úskalí? Předem díky za info. Piskot
Šla by vrtule použít i na TD5? Problém bych viděl jen v dobrém čidle které bude saharu spínat. Nemaj jí v dappocku?Rover píše:Taky jezdím u všech třech třístovek co mám bez vrtule..., je to fajn..., celoročně, když jsou v létě jo velký pařáky tak si vozím vrtuli v kufru, nandaná je za minutu. Ale zatím jsem to nepotřeboval. Kryten má udělaný elektrický větrák Kenlowe, ale zatím se mu prý ještě snad nikdy ani nezapnul..., tyhle motory se málo zahřívají a když není zarostlý chladič, tak je ta vrtule v normálních podmínkách zbytečná. Na Saharu bych jí tam ale dal...
Vidíš,vím co říkámPiskot píše:... opravdu ano![]()
Až mne to překvapilo. Méně hluku od motoru a méně potřeba řadit. Motor táhne pěkně odspodu.
Také jsem tomu nechtěl věřit, ale znát to je.
...jednoznačně Ti dávám za pravdukryten píše:Vidíš,vím co říkámPiskot píše:... opravdu ano![]()
Až mne to překvapilo. Méně hluku od motoru a méně potřeba řadit. Motor táhne pěkně odspodu.
Také jsem tomu nechtěl věřit, ale znát to je.![]()
Větrák Kenlowe je dobré řešení,čidlo je univerzální montované do hadice chladiče(takže Luboši i na Td5) a regulací sepnutí podle potřeby(vypadá jak knoflík od sporáku).Na první pohled to vypadá dost nezvykle ale funguje naprosto bez problémů.
Levnější řešení by bylo koupit univerzální větrák třeba na www.aci.cz
k tomu by bylo ale potřeba vychytat spínací čidlo,které jde u 300Tdi namontovat např.místo zátky nad termostatem.
k.