Prokluz syntetického lana
Moderátor: Acon
- MOPADŽI
- auto: Def,Def a Def+Disco
- Kontaktovat uživatele:
Prokluz syntetického lana
řeším "proklouzávání" syntetického lana na bubnu navijáku. Koupil jsem si lano Marllow pr. 12,5 mm. Můžu ale navíjet jak chci, mít napevno, pod tahem navinutu celou prní řádku lana a stejně potom v největším tahu, začne lano na bubnu prokluzovat.
Máte někdo podobnou zkušenost ?
Jestli ano a kladně jste to vyřešili, sem s tím !
Díky
- očko k ukotvení ocelového lana, syntetiku neudrží, roztrhlo se
- zkusit buben "olepit" protiskluzovou páskou, jak se dává např. na hrany schodů ?
- provrtat buben a "provléci" lano skrz...nejde, můj naviják má uvnitř budnu brzdu (WARN 9,5ti)
Máte někdo podobnou zkušenost ?
Jestli ano a kladně jste to vyřešili, sem s tím !
Díky
- očko k ukotvení ocelového lana, syntetiku neudrží, roztrhlo se
- zkusit buben "olepit" protiskluzovou páskou, jak se dává např. na hrany schodů ?
- provrtat buben a "provléci" lano skrz...nejde, můj naviják má uvnitř budnu brzdu (WARN 9,5ti)
Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu
Re: Prokluz syntetického lana
Já vím,že to neradi slyšíte,ale ocel je ocel. 

- Honza_offroad
- tel.: 724 007 163
- auto: D2,D3,Def portal
- Kontaktovat uživatele:
Jardo, ja zasadne na buben namotavam oboustrannou pasku, ne tu na koberce,ale takovou tu pruhlednou hmotu.
Na celou sirku bubnu, pak pod velkym tahem navinout prvni vrstvu. Takhle to mame na 3 autech a v pohode, jen musis hlidat, aby ti posledni vrstva vzdy zustala na bubnu.
Na Toyote mam taky 9,5ti a protoze navijak vyuzivam hodne a lano do posleniho milimeteru, tak jsem do rohu bubnu navaril sikmo (45°) 10mm tycku a lano zapletl...
Pokud by jsi zvolil variantu 2, tak to chce varit postupne, at se buben moc nezahreje, je tam blizko to kluzner futro...
H.
Na celou sirku bubnu, pak pod velkym tahem navinout prvni vrstvu. Takhle to mame na 3 autech a v pohode, jen musis hlidat, aby ti posledni vrstva vzdy zustala na bubnu.
Na Toyote mam taky 9,5ti a protoze navijak vyuzivam hodne a lano do posleniho milimeteru, tak jsem do rohu bubnu navaril sikmo (45°) 10mm tycku a lano zapletl...

Pokud by jsi zvolil variantu 2, tak to chce varit postupne, at se buben moc nezahreje, je tam blizko to kluzner futro...

H.
Prodej doplňků pro 4x4, profi Diagnostika LR, individuální úpravy výkonu, immo, omezovačů, EGR a pod...
www.toomich.cz www.adventure-land.cz
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
To jsou ty Warny. Člověk aby to dodělával doma. To se na ComeUpu nestává.
Jinak jak píše na Honza to je dobrý. Taky jsem to viděl a líbilo se mi to ta tyčka. K

Jinak jak píše na Honza to je dobrý. Taky jsem to viděl a líbilo se mi to ta tyčka. K
POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
- MOPADŽI
- Kontaktovat uživatele:
Díky Honzo, zkusím to.
Karle, když značka je značka
Karle, když značka je značka

- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
A nechceš ještě nějaké značkové? Mám tam ještě tři, bohužel nefungujou. Jinak ten nápis na nich WARN vypadá moc hezky.
K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
Myslím,že Warnům křivdíš,mám už 12 let obyčejný M8000,tahal jsem s ním desítky aut a dva traktory zapadlé tak,že jim tekla voda do boudy a zatím jsem měnil jeden solenoid,Používám ale zásadně ocelové lano a syntetiku jen na prodloužení.Pravda potřeboval by nějakou údržbu,ale bojím se ho rozdělat co v něm uvidím.
- MOPADŽI
- Kontaktovat uživatele:
Já vím, zkušenosti... Jsem to od tebe tady četl o těch navijácích snad 5x. Je to v nějakém jiném vlákýnku.Sláma Karel píše:A nechceš ještě nějaké značkové? Mám tam ještě tři, bohužel nefungujou. Jinak ten nápis na nich WARN vypadá moc hezky.K
Holt až čas a vzrůstající nasranost, mně dovede ke změně...asi jako tebe

Předpokládám ,že jsi prošel podobným vývojem

Jinak jsem zatím spokojený, jako OME, ikdyž už mám druhý kousek

- Honza_offroad
- Kontaktovat uživatele:
Hod mi do sz, co tam mas a co si za to tak prestavujes, tak mam asi 3 nefunkcni, tak bych z toho treba neco poskladal. DikySláma Karel píše:A nechceš ještě nějaké značkové? Mám tam ještě tři, bohužel nefungujou. Jinak ten nápis na nich WARN vypadá moc hezky.K
H.
Prodej doplňků pro 4x4, profi Diagnostika LR, individuální úpravy výkonu, immo, omezovačů, EGR a pod...
- MOPADŽI
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že to mám vyřešeno. Podle možnosti nafotím a dám to sem.
- Honza_offroad
- Kontaktovat uživatele:
Tak jak to sopadlo?
H.

H.
- MOPADŽI
- Kontaktovat uživatele:
Musím počkat na IT. Přestal mně komunikovat telefon s PC a nemůžu z něho vydolovat fotky