Bude to Defender???

Všeobecné rady a informace

Moderátor: Acon

Odpovědět
Zpráva
Autor
ALF
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od ALF » 05 dub 2009 08:14

Jak mi onehdy psal Karel S, tady na fóru je velká koncentrace LR a v této hustotě vozů je logicky i větší procento různých poruch a závad. Obecně platí, že LR a zejména kultovní Defender, je nezničitelný vůz. Doporučuji koupit (LR nebo Toyotu) od prvního majitele, (ne bazar) a kouknout, jak se o auto staral, jak vypadá interiér, podvozek, k jakému účelu auto měl-tahal auta, koně, loď nebo jen na výlety, či dokonce leštění :-) a pod. Nemyslím si, že koupi nového vozu se vyhneš závadám. Já koupil nového VW Touran a za dva roky záruky jsem v součtu stál měsíc v servise s různými závadami.
Land Cruiser 80 Moby Dick 96
HiHiHiLux nesmrtelný stroj 95

kdo nerozumí srandě, ten nic nezažil

McCormic

#22 Příspěvek od McCormic » 05 dub 2009 21:36

Zdědil jsem LC70tku a srala se mi pořád (jsem týden jezdil a 2 - 4 týdny opravoval) nakonec když s ní byla žena na pastvině a rupnul jí tam chladič, tak dojela domů i potom co praskla hlava (ženský nekoukaj na jiný budíky než tacháč, takže teploměr je pro ně zbytečnej). Vzdal jsem jí a pořídil D1 a za 5 měsíců jsem s ní najel 2x tolik km co s tou toyotou za 2 roky. Je to sice olejnička, ale drží pořád a cena náhradních dílů je nepoměr - zadní světlo do nárazníku u toyoty 2700,- u D1 740 korun obě. Co se týče spolehlivosti, tak nejvíc záleží na tom, jak předchozí majitel dělal údržby, každopádně bych kvůli ceně náhradních dílů (i když dostupnost je dobrá) do toyoty nešel...

ALF
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od ALF » 06 dub 2009 12:53

Dneska jsem zjistil, že Toyota Hilux r.v.96, kterou jsem minulou neděli prodal, má novýho majitele v Holandsku. Tak jsme vyspělá země a holanďané kupují auta od nás. :lol:

Acon
tel.: 00421910600711
auto: DII TD5 1999

#24 Příspěvek od Acon » 06 dub 2009 13:27

myslím, že treba dodať čo poruchovosti dopomáha. Ak jazdí väčšinou po cestách a občas sa preluftuje po "polňačce" tak by som o nejakej poruchovosti ani nehovoril. Ja mám síce Disco II 5Td a najazdil som za 2mesiace len cca 5000km, ale podľa faktúr predchádzajúceho majiteľa ide o celkom spolahlivé auto. Je pravda, že ide o leštenku, ktorá zrejme mimo cesty nebola nikdy. Až u mňa.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.

kamca
Kontaktovat uživatele:

Re: Bude to Defender???

#25 Příspěvek od kamca » 16 lis 2009 23:35

Rad bych ozivil stare tema. Zbyva se rozhodnout mezi Toyotou 78 a Defendrem. Procetl jsem vsechna mozna fora a vysledek byl ten, ze Toyota se tak nekazi, ale dily jsou drahe. Porovnaval jsem ceny a obecne lze rict, za za jednu Toy muzu koupit nejmin 2LR a jejich soucet stari bude porad mensi nez roky Toyoty :D
No a jelikoz bydlim v Uk, udelal jsem si sam pruzkum o spolehlivosti Defendru.
Otazal jsem se par majitelu jak by hodnotili spolehlivost a na co auto pouzivaji. Hodnoceni 1az 5, pricemz 5 je nejlepsi.
Neresil jsem jaky meli motor.
4 z nich dali znamku 5...zadne zavady.....auto pouzivali na dojizdeni do prace a venceni psa, temer pouze po silnici
61 dalo znamku 4...bezna udrzba, obcas nejak prkotina...pouziti na venceni psu, tahani koni, myslivost, dojizdeni do prace
20 dalo znamku 3...bezna udrzba+par zavad/ diferak, praskla hadice/....venceni psu, greenlanding, camping, obcas offroad
7 z nich nevedelo mezi 3 a 4....greenlanding a dovolene v Maroku, Island, Skandinavie, tahani koni, lodi,
15 dalo 2..vetsinou hodne upraveny auta na jezdeni v terenu..pay and play days, tahani dreva..obecne dost rasena auta, ktere si majitele sami opravovali a nijak jim poruchovost nevadila, neb jak rikali, ty opravy je to, co je na tom bavi
1..nedal nikdo
Ptal jsem se i ridicu firemnich aut/ energetici, policie, enviromental agency/ a Ti nemeli zadny problem, neb auta jsou pravidelne servisovana a rada veci je preventivne menena i kdyz jsou relativne jeste v poradku

Takze mne to zase tak spatne nepripada. Co si o tom myslite? Pridam pozdeji jeste par dotazu za jejichz zodpovezeni budu velice rad.
Kamil

KRANG

#26 Příspěvek od KRANG » 17 lis 2009 00:38

kamca píše:Zbyva se rozhodnout mezi Toyotou 78 a Defendrem.
HZJ78 jsem měl k dispozici a to auto jsem si okamžitě velmi oblíbil. Jsem si řikal, kdybych neměl Defa tak tohle by byla alternativa, takže dost dobře chápu, že jsi došel do tohohle finálního duelu :wink: Ta toy byla tušim 4.2 bez turba a jezdila moc pěkně, všechny uzávěrky měla taky, vepředu pružiny, dvě velký nádrže a klimu. Do terénu byla ale trochu moc dlouhá ale to si myslim, že 110 je taky. Řekl bych, že tyhle dvě auta (110/78) jsou si rovný a každý má svoje pro i proti. Jsem sám zvědav pro co se ve finále rozhodneš. Zároveň doufám, že tě budeme potkávat i nadále na LR foru :ty jeden...:
Defender 90 200Tdi "ZEBRA" / Range Rover L322 V8 4.4 / Series III 109" 2.25l exMOD "VOJÁK" + Sankey Trailer Narrow Track
servisuje http://www.OWR.cz

kamca
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od kamca » 17 lis 2009 00:48

KRANG píše:
kamca píše:Zbyva se rozhodnout mezi Toyotou 78 a Defendrem.
HZJ78 jsem měl k dispozici a to auto jsem si okamžitě velmi oblíbil. Jsem si řikal, kdybych neměl Defa tak tohle by byla alternativa, takže dost dobře chápu, že jsi došel do tohohle finálního duelu :wink: Ta toy byla tušim 4.2 bez turba a jezdila moc pěkně, všechny uzávěrky měla taky, vepředu pružiny, dvě velký nádrže a klimu. Do terénu byla ale trochu moc dlouhá ale to si myslim, že 110 je taky. Řekl bych, že tyhle dvě auta (110/78) jsou si rovný a každý má svoje pro i proti. Jsem sám zvědav pro co se ve finále rozhodneš. Zároveň doufám, že tě budeme potkávat i nadále na LR foru :ty jeden...:
mohl by jsi porovnat jizdni vlastnosti na silnici a vnitrni rozmery....ta 78 asi byla vetsi o dost, ze?

KRANG

#28 Příspěvek od KRANG » 17 lis 2009 01:28

..to je dost těžko soudit, vnitřní prostor, se daj dohledat technický parametry a porovnat trochu exaktně. Já bych to hodnotil jen subjektivně a přece jen čísla jsou čísla.. Každopádně ta 78 měla vzadu takovej schůdek pod nárazníkem a ten šel okamžitě do kytek po výletu do terénu :roll: 78 má určitě horší výjezdovej úhel než Def. Spotřebu jsem neměřil ale 78 bude jezdit určitě za víc než 110. Jízdní vlastnosti taky těžko srovnávat, v terénu jezdim s devadesátkou, na jinejch gumách a jinak naloženou. Jak jsem psal, z těch dvou aut se v podstatě nemůžeš rozhodnout špatně tak, že by tě to rozhodnutí mrzelo a to auto nějak zklamalo. Je to hodně o stylu jízdy a údržbě. Subjektivně je samozřemě lepší (..a hlavně mnohem hezčí) defík. :D
Přílohy
villageI.jpg
(203.01 KiB) Staženo 849 x
Defender 90 200Tdi "ZEBRA" / Range Rover L322 V8 4.4 / Series III 109" 2.25l exMOD "VOJÁK" + Sankey Trailer Narrow Track

kamca
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od kamca » 17 lis 2009 08:46

moc hezka fotka :shock:
Mne se Defik prave taky libi mnohem vic.Jeste bych mel dotaz, jak je to s tim zatykanim. Mam ocekavat, ze veskere veci co jsou vzadu budou porad mokre? To je celkem podstatna vec, kdyz tam bude spani, spacaky a dalsi vybava. Nebo tam tece jen decentne kolem prednich dveri a zadni jsou v pohode?
Na upravy se zeptam pozdejc :wink:

Kangaroo

#30 Příspěvek od Kangaroo » 17 lis 2009 09:20

A hlavně, 78 má přiřaditelný pohon přední nápravy a Defik je fulltime! Já jsem pro to, že když má auto 4 kola tak mají bejt 4 poháněný.

moon13

#31 Příspěvek od moon13 » 17 lis 2009 11:38

Já si myslím, že záleží prostě na autě i na člověku. Pokaždý je to jiný. Někdo má Touarega a je spokojenej, někdo ho měl zase 6x za rok v servisu. Někdo nadává na francouze, někdo na ně nedá dopustit. Někdo miluje němce a nesnáší japonce. Takže si myslím, že ve výsledku stejně záleží jen na tobě. Třeba Toy Hilux jsem taky osedlal a za dva roky nebyl problém, jezdila většinou po stavbách, samej bordel. Ale jinak, největší charisma má LR a stejně tak dobře vypadají všechny auta, co udělali. A znám spoustu lidí, kterým se nelíbí žádný LR :D Myslím, že víc schizofrenicky se to napsat nedalo :mrgreen:
Prostě záleží na tobě a hotovo!
PS: Já bych si koupil defíka :-x
Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6

low
Admin fóra
tel.: +420 603462950
auto: def 110 + L322
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od low » 17 lis 2009 12:31

Kangaroo píše:A hlavně, 78 má přiřaditelný pohon přední nápravy a Defik je fulltime! Já jsem pro to, že když má auto 4 kola tak mají bejt 4 poháněný.
si myslim, ze zrovna na "expedicich" (delsich cestach) je toto dosti velkou vyhodou
http://www.offg.cz expediční poradenství, offroad expedice na míru po celém světě, offroadškola, http://www.offroadskola.cz

iltis

#33 Příspěvek od iltis » 17 lis 2009 12:45

ALF píše:
kamca píše:Ahoj,
prosim o nazor, radu, doporuceni.
Bydlim v UK a rad bych si poridil4x4. Jednou za rok vyrazim na mesic na Island, do Maroka a podobne a za cca 4 roky bych rad podnikl delsi cestu . Po zbytek roku budu jezdit po mistni countryside. Predstava je Defender110 300TDI. Auto bych ovsem rad LHD..coz je trochu problem v UK sehnat.Dotaz je, zda je nekdo v CZ, kdo by ho dovezl treba z DE a popripade i upravil a zda je to dobra volba. Nebo se nemusim bat TD5 a elektroniky?Ja se ji totiz bojim.
Hodne lidi rika, at koupim nejakou Toyotu, ale zda se mi, za na ni se pak budou spatne shanet nahradni dily.
Dekuji za Vase nazory.
Na Toyotu nebudeš tak často potřebovat ND a shánět je nemusíš, dostanou se běžně koupit. Offy od Toyoty jsou pověstné držáky. LR je víc o značce a postižení landerózou. Pokud tedy chceš mít auto, které se téměř nekazí, kup Toyotu, pokud chceš auto s vlastní duší, co dělá i naschvály, občas trucuje, ale bude Tě mít rádo, pak si kup de Feeka. Já mám Toyotu Hilux a de Feeka a přesně do této charakteristiky oba zapadají.
Přesně tak.

Stavros

#34 Příspěvek od Stavros » 17 lis 2009 13:16

low píše:
Kangaroo píše:A hlavně, 78 má přiřaditelný pohon přední nápravy a Defik je fulltime! Já jsem pro to, že když má auto 4 kola tak mají bejt 4 poháněný.
si myslim, ze zrovna na "expedicich" (delsich cestach) je toto dosti velkou vyhodou
Ja mam stejnej nazor, cim min se toho toci, tim lip atd.

Kangaroo

#35 Příspěvek od Kangaroo » 17 lis 2009 15:45

low píše:
No nevím, měl jsi někdy takové auto? Já jo a byl to vopruz. Jedinou malinkou nevýhodu fulltimu vidím v o pár deci větší spotřebě, jinak samé klady a pozitiva. A ta spotřeba je při provnávání defa a 78 stejně o ničem.

Stavros

#36 Příspěvek od Stavros » 17 lis 2009 16:09

to je fakt, ze ja mam taky fulltime, ale na heavy duty autech vazne vsude vetsinou maj odpojitelnej. Teda toyoty, nissany.
Jinak ta spotreba bude plus minus stejna.

Phulc

#37 Příspěvek od Phulc » 17 lis 2009 17:55

...neříká se náhodou " japonec až nakonec " ? proč ? bo pak už nic jiného než japonec nechceš. Ale vážně : je to myslím věcí vkusu a potřeb.Na Toy jezdí celá afrika a asie a pokud je tam jiné auto pak je to téměř vždy Def . Nutno uznat , že ceny dílů na LR jsou výrazně příznivější .... ale....(teď tochu odbočím) : Známej měl NIVU , a povídá : " hele paráda , startér - 2000,- altik 2500,- atd atd ale co to je platný když to měním 5 x do roka .
A tak si koupil LR RR a ten ho málem sežral (benzín) A tak si koupil " hlítku" a měl klid .
Můj názor je , že každý auto (off) má svoje kouzlo . Manželka má diskošku a já hlítku a nechtějte abych řek co se sere víc... :mrgreen: ale na to sere pes bo když ho nebo jí ( samozřejmě mluvím o autě ) miluješ - pak není co řešit. :mrgreen: :D :mrgreen:
Nissan PATROLL 160 3,3 td + Mišivbuši Panděro 2,8td , ex-L.R. DISCO I 2,5 tdi
Co Tě nezabije ... to se vrátí ... a zkusí to znovu !

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#38 Příspěvek od RudaK » 17 lis 2009 18:01

Defendr je kultovní věc. Ale každý má vrchol někde jinde.Já ho mám až druhý den,když to vyprávím kamarádům..... :mrgreen:
Mám Discovery. D III jen jezdí ( pravidelný servis ) a D 1 furt spravuju ( zatím,třeba se to vyladí ) Ale Defendra bych se nebál a když tak já plachťáka ( bo by byl stejně jen na zábavu )
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

ALF
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od ALF » 17 lis 2009 19:05

Jsem měl 2x Disco, 1x Free a 1 x Def a nic se nes.alo, protože jsem je šetřil a leštil .-). nesmrtelnou HiHiHilux neleštím, maká v lese a šlape, jak Toyota :lol: A do de Feeka snad zatékalo od novoty.
Naposledy upravil(a) ALF dne 18 lis 2009 07:40, celkem upraveno 1 x.

KRANG

#40 Příspěvek od KRANG » 17 lis 2009 19:17

Phulc píše:Známej měl NIVU , a povídá : " hele paráda , startér - 2000,- altik 2500,- atd atd ale co to je platný když to měním 5 x do roka .
A tak si koupil LR RR a ten ho málem sežral (benzín) A tak si koupil " hlítku" a měl klid .
Podle mě nejde srovnávat malý a velký ofroudy jako Patrol vs. Niva vs. RR. Když už jsi odbočil, hlítku bych určitě nechtěl, máme jich pár v práci a některý nemaj najeto ani 10 tis. a odcházej synchrony. Na cvičný trialový trase, kde jsem se 110 a 78 projel v pohodě, škrtal patrol břichem. :roll: Podotýkám, že ty auta nebyly nazvedaný a na seriovejch gumách. Výkonu taky moc nepobral (3.0Di) a musí se celkem hodně točit. ..myslim si, že Defendr (Tdi) je jeden z mála velkej offů, který jezděj v pohodě do deseti litrů nafty a zároveň ručení do 2.500 ccm.
Přílohy
PICT0329.jpg
(182.25 KiB) Staženo 642 x

Odpovědět