Co je lepší - zajeté, nebo ojeté ?
Moderátor: Safraporte
-
- tel.: 725722563
- auto: P38 4,6
Co je lepší - zajeté, nebo ojeté ?
Co je podle Vás lepší, s ohledem na specifika LR - koupit levnější (cca 100.000,-, 120-150tis. km), a oservisovat(visco, IRD) nebo dražší(cca 150.000,-, do 40-50tis.km) ?
Re: Co je lepší - zajeté, nebo ojeté ?
Když seženeš za 150 auto, které má 50 tisíc, dej vědět. Vezmu dvě
Nenech se napálit. Takové auto by mělo dvojnásobnou cenu. Za 150 bych prodával svoje, které má najeto 130 tisíc. Je ale komplet opravené všechno, co se sere, to zase jo 

-
Nenechám (doufám
) .

Ahoj kdybych nemněl teď miláčka od ženy po opravě tak by mne také Tvá nabýdka nenechala v klidu doufam že ho koupí někdo solidní jako jsi TyMahatma píše:Kup si moje, to je krásně zajetý autíčko.![]()
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... f=4&t=7577

(Autor si ho určitě nekoupí a asi na svou naivitu doplatí

Ahoj,než by jsem si koupil ojetý vůz,více by mě zajímalo jak je starý než kolik má najeto.Protože v praxi to bývá tak,že prodejce uvádí třeba stáří 10let,najeto 120tisic což je v 90%nereálné(snížit počet kilometrů na tachometru je jen technická záležitost)Ten kdo si koupí nového freelandra za 800tis.s ním přece nebude jezdit jen 10tis.km ročne.Na to si pořídí určitě ato v niší třídě.Já osobně jsem před 2lety kopil free po 1maj.koupené v CR rok výr.2004 najeto poctivých 113tis. km. což vychází 25tis.km. ročně. Koukal jsem na netu,na ojetá free.a cenově šli o proti 2letům hodně s cenou dolu ale to zřejmě díky krizi všechna auta.Taky jsem trochu postřehl že u nás na českolipsku začalo být toto auto před rokem,dvěma hit a spousta lidí si je pořídilo.Dnes už jich tolik nepotkávám,asi majitelé odradili drahé ND a tak jak si je rychle pořídili tak se jich rychle zbavili.Už budu končit,cítím ,že by jsem na toto téma dokázal napsat knihu místo výstižného komentáře!Oldman píše:Když seženeš za 150 auto, které má 50 tisíc, dej vědět. Vezmu dvěNenech se napálit. Takové auto by mělo dvojnásobnou cenu. Za 150 bych prodával svoje, které má najeto 130 tisíc. Je ale komplet opravené všechno, co se sere, to zase jo

-
Nekoupím, to je fakt - nechci do ně investovat tolik, a hlavně chci 3dvéř a NEchci naftu.
Jinak auto je pěkný a solidní, ale zcela mimo můj hledáček.
Jinak auto je pěkný a solidní, ale zcela mimo můj hledáček.
-
Úvodní otázka byla míněná akademicky.Vzbudila trochu emocí..možná soucitu
, ale nějaké informace tu padly a o to jde.
V nakupu ojetin , i když to nevypadá
, nějakou praxi mám, s minimem "přešlapů" a sám najedu 100.000km ročně, takže tuším, že je nutné být ve střehu
Několik Fríček jsem si teď prošel a hodně se na tomhle autě podepíše údržba a zacházení - Free mi přijde čitelnější než břichoplazky, co se stavu a serioznosti prodeje týče.
Díky za tip, zabrousím k České Lípě

V nakupu ojetin , i když to nevypadá

Několik Fríček jsem si teď prošel a hodně se na tomhle autě podepíše údržba a zacházení - Free mi přijde čitelnější než břichoplazky, co se stavu a serioznosti prodeje týče.
Díky za tip, zabrousím k České Lípě

- Mahatma
- tel.: jedině Xperia Z1c
- auto: Disco 3
Pravda jen částečná. Záleží, pro jaké účely si auto koupíš. Za tři roky mám nalítáno jen 70 000 proto, že Freelandea používám jen na kratší cesty. Za tím účelem jsme si ho pořídili (Běžné cesty do práce, časté cesty do hor, tažení přívěsu). Na dlouhé cesty máme jiné auto. Upřímně, Freelander není dálniční křižník.ctorvi píše:Ahoj,než by jsem si koupil ojetý vůz,více by mě zajímalo jak je starý než kolik má najeto.Protože v praxi to bývá tak,že prodejce uvádí třeba stáří 10let,najeto 120tisic což je v 90%nereálné(snížit počet kilometrů na tachometru je jen technická záležitost)Ten kdo si koupí nového freelandra za 800tis.s ním přece nebude jezdit jen 10tis.km ročne.Na to si pořídí určitě ato v niší třídě.
- vladob8
- tel.: +421905582959
- auto: D2 Td5
Presne...Free nieje dialnicne auto, na 100tis. km. rocne to nieje spravna volba.
Moja odpoved na otazku tejto temy:
Ak si sikovny a vies si vela veci na aute porobit sam a je to dokonca tvoje bobby jednoznacne "ojete", ludia sa ich zbavuju teraz sa smiesne ceny a ceny dielov v UK su nizsie ako na skodovky.
Ak nevies do ktorej strany sa utahuje skrutka tak jednoznacne "zajete".
Ak si niekde v strede tak podobne aj vyber auta.
V konecnom dosledku vsetko aj tak zavisi od tvojich financnych moznosti.
Moja odpoved na otazku tejto temy:
Ak si sikovny a vies si vela veci na aute porobit sam a je to dokonca tvoje bobby jednoznacne "ojete", ludia sa ich zbavuju teraz sa smiesne ceny a ceny dielov v UK su nizsie ako na skodovky.
Ak nevies do ktorej strany sa utahuje skrutka tak jednoznacne "zajete".
Ak si niekde v strede tak podobne aj vyber auta.
V konecnom dosledku vsetko aj tak zavisi od tvojich financnych moznosti.
Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
-
Díky za názory, "zručný" jsem, jen se mi už teď často hlavně nechce
.
Souhlasím s Vámi, na rychlé přesuny po dálnici to není nejvhodnější a při velkém kilometrovém proběhu jsou znát vyšší provozní náklady... Je to ideální auto, tak jako ho užívá Mahátma, já bych ještě dodal převoz psů - mám dva setry.
Na denní ježdění mám MGF a Rovera Tourer (kterého by Freečko částečně nahradilo) ..ceny dílů z UK jsou opravdu někdy neuvěřitelné..
A původem jsem škodovkář - dodnes mám sbírku od Feldy až po 110R - takže podívat se autu pod kapotu mi opravdu nedělá problém

Souhlasím s Vámi, na rychlé přesuny po dálnici to není nejvhodnější a při velkém kilometrovém proběhu jsou znát vyšší provozní náklady... Je to ideální auto, tak jako ho užívá Mahátma, já bych ještě dodal převoz psů - mám dva setry.
Na denní ježdění mám MGF a Rovera Tourer (kterého by Freečko částečně nahradilo) ..ceny dílů z UK jsou opravdu někdy neuvěřitelné..

A původem jsem škodovkář - dodnes mám sbírku od Feldy až po 110R - takže podívat se autu pod kapotu mi opravdu nedělá problém

- Mahatma
- tel.: jedině Xperia Z1c
- auto: Disco 3
No jo, na to jsem zapoměl. I můj retriever ocení stažené okénko v zadních dveřích. 

- BeerRudolf
- auto: Tak akorát
HMM, tak až budu prodávat já tak mě rovnou zavřou. Můj Free v provozu od 08/2006 a má najeto
21 213 km
. Prostě je to autíčko na víkendovou radost a přez týden starost. A že je to diesel ? No a proč ne, není přece nikde povinnost když mám nafťáka jezdit jen aby se mi to vyplatilo. Každý vyhazuje peníze za něco jiného, někdo za baby, jiný za pěníky, někdo je na slivku a pod.A abych přitáčel jen aby mi nějakej nevěřící Tomáš netvrdil že jsem podvodník tak to snad ne 

ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010
Já bych doporučil dovoz zajetého FL2. Ten je na dlouhé cesty jako stvořený. Nikdo však dnes nedokáže říct co se na něm rozsype po 150.tis. nebo po 3 letech.
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
No to asi jo jen zaleží na stavu peněženky tak jako vždy 

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.