Nová duše na fóru

Moderátor: Miky_CZ

Zpráva
Autor
ALF
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová duše na fóru

#61 Příspěvek od ALF » 26 lis 2009 20:55

ja to mam do opy co by kamenem dohodil a zbytek dosel pesky[/quote]

klidně se zastav až půjdeš kolem
Land Cruiser 80 Moby Dick 96
HiHiHiLux nesmrtelný stroj 95

kdo nerozumí srandě, ten nic nezažil

VokoBC

#62 Příspěvek od VokoBC » 26 lis 2009 21:02

Michal M. píše:To znám, já jsem tomuhle fóru propadl asi před rokem, když jsme si k Ježíškovi pořídíla Defendera :D
no já zatím netuším, kdy si něco pořídím. Asi se vyplatí pár měsíců čekat.

Steve
auto: D.I manuál 1997

#63 Příspěvek od Steve » 26 lis 2009 21:05

Nevím, o kolik a jestli to ještě půjde dolů. Mám pocit, že D.I už ne, u D.II snad, ale D.III ?
Možná bych si právě v zimě nějaké vyzkoušel, abych věděl čím mě překvapí v tvrdších podmínkách. Já jsem koupil na konci března a zatím nevím, co se ukáže v zimě :wink:
Discovery je životní styl.

Neklan

#64 Příspěvek od Neklan » 26 lis 2009 21:52

Ještě k té pomalé a rychlé jízdě. Někdy je třeba myslet na to, že i zbytečně pomalá jízda může být v mnoha případech bezohlednou. Např. předjíždět na dálnici stovkou jiné vozidlo jedoucí 95 a odmítnout si při tom podřadit a šlápnout na to, je naprostá bezohlednost, stejně jako nalepit se na dvouproudé silnici na náklaďák tak, že se mezi mě a ten náklaďák nikdo nevejde, když ho sám předjet nechci, je také zhovadilost, za kterou bych bral řidičáky a posílal zpátky do autoškoly. Je toho samozřejmě mnohem víc, jako třeba porušování pravidla zipu při sjíždění se do jednoho pruhu apod. Spousta řidičů pravděpodobně také neví, že mají dálková světla. Plíží se večer po okresce 60 a dálková světla si prostě nerozsvítí, abych, když jedu za ním a chci ho předjet, viděl, kam ta silnice před ním vede. Nejen bezohlednost arogantních "závodníků" je prostě na našich silnicích tragédií. Stačí jenom pozorovat jízdní styl řidičů před námi a člověk vidí, že nadpoloviční většina se buď řízení plně nevěnuje nebo to prostě neumí, nedostatečně ovládá svoje auto a jsou pak pro své okolí nebezpeční.
Ale říkám si, že to do tohodle vlákna asi nepatří a tím se omlouvám za plevelení, musel jsem si trošku ulevit a zanadávat... :lol: :Ja blb: :Sorry:
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250

VokoBC

#65 Příspěvek od VokoBC » 27 lis 2009 06:53

Steve píše:Nevím, o kolik a jestli to ještě půjde dolů. Mám pocit, že D.I už ne, u D.II snad, ale D.III ?
Možná bych si právě v zimě nějaké vyzkoušel, abych věděl čím mě překvapí v tvrdších podmínkách. Já jsem koupil na konci března a zatím nevím, co se ukáže v zimě :wink:
Já nečekám ani tak pokles cen, zatím hledám - rozhlížím se.
Pokles cen je vítaný vedlejší efekt.

Rád bych něco vyzkoušel možná někdy v únoru - březnu, možná dříve.

VokoBC

#66 Příspěvek od VokoBC » 27 lis 2009 07:05

Neklan píše:i zbytečně pomalá jízda může být v mnoha případech bezohlednou. ......Plíží se večer po okresce 60 a dálková světla si prostě nerozsvítí
- Zbytečně pomalu asi moc lidí nejezdí.
- Dálková světla: Někdy v roce 1979 jsem jel rodinnou Ladou do Bulharska. Rád jsem jezdil v noci (!) vůbec to dneska nechápu. Dnes jsem rád, když za tmy nemusím jet. No a když jsme přejížděli Rumunsko, měli jsme spoustu hezkých zážitků.

Například Rumuni v tý době v noci zásadně jezdili na parkovacích světlech. Když jsem přepnul dálková na potkávací, s úžasem jsem zjistil že auto jedoucí proti mně nervozně bliká. Nevěděl jsem co chce. Viděl jsem že má jenom obrysová světla. Zajel jsem víc ke krajnici ale ten dobrý člověk blikal dál a přejel na mojí stranu v protisměru. Až potom mi doklaplo a rychle jsem vypnul světla. A my to přežili.
Toto se pak ještě několikrát opakovalo, až jsem se naučil, jak se má v noci v Rumunsku jezdit. Snad se to tam už dneska nenosí.

Ale to je už asi ne jiný vlákno.

ALF
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od ALF » 27 lis 2009 07:47

Ale to je už asi ne jiný vlákno.[/quote]

jj, vlákno BESIPu
Land Cruiser 80 Moby Dick 96
HiHiHiLux nesmrtelný stroj 95

kdo nerozumí srandě, ten nic nezažil

Odpovědět