Bude to Defender???

Všeobecné rady a informace

Moderátor: Acon

Odpovědět
Zpráva
Autor
kamca
Kontaktovat uživatele:

Re: Bude to Defender???

#101 Příspěvek od kamca » 30 lis 2009 22:31

Stavros píše:vy tam dost hulite, ne? Dyt si uz kupoval toyotu, tak ted toho zlutaka zase?
Chlastame :D
Na tenhle jsem dostal typ/ to mne delaj lidi naschval/, tak jsem chtel vedet nazor tech co nehulej a nechlastaj :D

PavelU
tel.: +420 603716996
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od PavelU » 30 lis 2009 22:41

Sorry za OT, ale těch tu moc nebude... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4

kamca
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od kamca » 30 lis 2009 22:45

PavelU píše:Sorry za OT, ale těch tu moc nebude... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
sem si to myslel,kdyz to tady tak sleduju :D :D :D , no aspon si nepripadam jak u cizich :mrgreen: :mrgreen:

ALF
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od ALF » 01 pro 2009 07:22

Stálý pohon má poněkud lepší vlastnost na např. na zasněžené silnici , ale je zde poněkud větší spotřeba a taky větší riziko poruch -vic se toho točí. a čím mín se něčeho točí tím líp :mrgreen:[/quote]

zejména LR Discovery mi přijde v zimě na kluzkém povrchu nečiitelný a trochu záludný, možná i díky krátkému rozvoru
Land Cruiser 80 Moby Dick 96
HiHiHiLux nesmrtelný stroj 95

kdo nerozumí srandě, ten nic nezažil

zbynek
tel.: 724258113
auto: DII 99
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od zbynek » 01 pro 2009 08:25

Uff......tak jsem to všechno přečetl. Nevím, nevím, jsetli jste Kamce nějak pomohli, ono to bude tak že nakonec je stejně rozhodnutí na něm. A tady je právě zakopaný pes.
Můj názor (laika) je takový že by měl nejdříve sednout s někým kdo má Toy, Def, DII apod.a si udělat výlet, krátkou expedici někde po Anglii (jezdění tam mají habaděj) prostě si udělat obrázek, jak které auto funguje a jaké je tam posezení.
Myslím že v Africe určitě nehodlá krosit, ale stráví mraky hodin sezením za volantem, potom je dobré si představit jaké to bude v traktoru, nebo pohodlném autě.
Ještě si myslím že by bylo vhodné s autem nejdříve jezdit "kolem komína" aby se vychytali chyby.
Rozhodnutí není lehké, vždy to bude trochu sázka, protože vy....t se může cokoli, ať je to japonec nebo angličan.
Nemohu se ubránit pocitu že žít v Anglii musí být z pohledu LR radost, vždyť těch Dis a Deff tam musí být mraky, tam musí být takový výběr že bych nad japoncem ani nepřemýšlel.
:Sorry: Můj skromný názor: já bych na velkou cestu Deff jet nechtěl, cestování musí být radost, nikoli utrpení. :Sorry: :Sorry:
Všechno má svůj čas........

kamca
Kontaktovat uživatele:

#106 Příspěvek od kamca » 01 pro 2009 08:36

zbynek píše:Uff......tak jsem to všechno přečetl. Nevím, nevím, jsetli jste Kamce nějak pomohli, ono to bude tak že nakonec je stejně rozhodnutí na něm. A tady je právě zakopaný pes.
Můj názor (laika) je takový že by měl nejdříve sednout s někým kdo má Toy, Def, DII apod.a si udělat výlet, krátkou expedici někde po Anglii (jezdění tam mají habaděj) prostě si udělat obrázek, jak které auto funguje a jaké je tam posezení.
Myslím že v Africe určitě nehodlá krosit, ale stráví mraky hodin sezením za volantem, potom je dobré si představit jaké to bude v traktoru, nebo pohodlném autě.
Ještě si myslím že by bylo vhodné s autem nejdříve jezdit "kolem komína" aby se vychytali chyby.
Rozhodnutí není lehké, vždy to bude trochu sázka, protože vy....t se může cokoli, ať je to japonec nebo angličan.
Nemohu se ubránit pocitu že žít v Anglii musí být z pohledu LR radost, vždyť těch Dis a Deff tam musí být mraky, tam musí být takový výběr že bych nad japoncem ani nepřemýšlel.
:Sorry: Můj skromný názor: já bych na velkou cestu Deff jet nechtěl, cestování musí být radost, nikoli utrpení. :Sorry: :Sorry:
Tak to jsem lepe napsat nemohl. Z pohledu LR je to "utrpeni", neb jsi kazdy den lakan krasnyma strojema :D
O tom svezeni jsem uvazoval, ale kdo by chtel tahnout nekam na vylet dalsi dva lidi ve svem aute..to je problem :(
Jezdeni kolem komina se planuje, proto bych rad to auto koupil pristi rok nebo ten dalsi a jezdil jen tak po okoli/ Maroko, Island/ a Anglii

zbynek
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od zbynek » 01 pro 2009 09:28

Kamca napsal :O tom svezeni jsem uvazoval, ale kdo by chtel tahnout nekam na vylet dalsi dva lidi ve svem aute..to je problem

Ale bez této zkušenosti bych auto na tak velkou expedici nekupoval, musíš přeci vědět v čem budeš několik měsíců trávit dovolenou. Bude ti domovem i dopravou

Colonel

#108 Příspěvek od Colonel » 01 pro 2009 10:52

Reseni bych videl nasnade, porid Defika (nebo Disko) za par mrzkych kapitalistickych liber a kdyz nebude vyhovovat, za rok ho tu nekomu se ziskem prodas a zkusis Toytoy, ne? ;)
Disco I Modroush - holátko

zbynek
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od zbynek » 01 pro 2009 10:56

Colonel píše:Reseni bych videl nasnade, porid Defika (nebo Disko) za par mrzkych kapitalistickych liber a kdyz nebude vyhovovat, za rok ho tu nekomu se ziskem prodas a zkusis Toytoy, ne? ;)
Pravda... prostě nejdříve musíš získat vlastní zkušenosti, aby jsi se mohl lépe rozhodnout. Všechno co se tu dozvíš, je pro tebe pouze teorie, chce to na vlastní kůžy.........

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#110 Příspěvek od RudaK » 01 pro 2009 11:27

zbynek píše:
Colonel píše:Reseni bych videl nasnade, porid Defika (nebo Disko) za par mrzkych kapitalistickych liber a kdyz nebude vyhovovat, za rok ho tu nekomu se ziskem prodas a zkusis Toytoy, ne? ;)
Pravda... prostě nejdříve musíš získat vlastní zkušenosti, aby jsi se mohl lépe rozhodnout. Všechno co se tu dozvíš, je pro tebe pouze teorie, chce to na vlastní kůžy.........

Proč myslíte,že Toyota zaručuje pohodlí?Diť je to stejný žebřinák :wink: . Pokud chceš pohodlí tak auto na vzduchových měchách a polonápravách a to je zas elektronika,které se hodně lidí bojí..... :P ( D III :mrgreen: a nevěřím tomu,že je Toyota pohodlnější )
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

zbynek
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od zbynek » 01 pro 2009 12:05

Rudo :!: Já neprosazuji Toy, rozhodnutí je na něm.

Já osobně bych na takovou expedici jel raději DII nebo DIII než Defendrem. A ještě jedno bych zásadně požadoval :!: :!: :!: AUTOMAT páč to bude šoferská šichta.

Jelikož chce auto používat i doma v UK tak není nad značkou a modelem třeba přemýšlet.

kamca
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od kamca » 01 pro 2009 12:24

Za par mrzkych liber...aby to k necemu bylo, tak to bude par tisic :twisted: plus pojisteni, road tax..a pok to muzu vyhodit kdyz to bude k nicemu...to mne prijde jako vyhozeny penize :mrgreen:
Disco 3...to by byla jasna volba, ale ne nekam na takovou dalku kde pocitac nikdo nikdy nevidel :D
A ja chci urcite manual.

zbynek
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od zbynek » 01 pro 2009 14:45

Jo, jo manual, to jenom takový zvyk.
Na dlouhé cesty a do TERENU je automat ta správná volba. A to nejsou pouze má slova, to mi potvrdilo několik velice zkušených borců

KRANG

#114 Příspěvek od KRANG » 01 pro 2009 14:56

zbynek píše: Já osobně bych na takovou expedici jel raději DII nebo DIII než Defendrem.
Tak na vejlet do Maroka nebo na Island možná ale pokud to bude "expedice" v pravém slova smyslu, tak jedině Def, D1 nebo RRC.
Defender 90 200Tdi "ZEBRA" / Range Rover L322 V8 4.4 / Series III 109" 2.25l exMOD "VOJÁK" + Sankey Trailer Narrow Track
servisuje http://www.OWR.cz

Honzan
tel.: 728581532
auto: DI

#115 Příspěvek od Honzan » 01 pro 2009 15:22

Opravuju Kranga - pokud to bude expedice a nechces resit problemy s autem, tak si kup zanovni toyotu...

Sory, ale zacinam mit nazor ze lr nejde nikdy opravit a kdyz uz opravis vse tak se zacne kazit to opravene... :?
"třístovka" je spravna volba, i kdyz obcas zastavkuje :D

KRANG

#116 Příspěvek od KRANG » 01 pro 2009 15:32

Honzan píše:Opravuju Kranga - pokud to bude expedice a nechces resit problemy s autem, tak si kup zanovni toyotu...
..tak já to bral ze stáje LR jelikož jsme na LR foru. Jsem si jistej, že na toyforu by ho taky určitě odkázali na Land Rover :mrgreen: ..o Toyotě jsem psal hned na druhý straně tohohle vlákna
Defender 90 200Tdi "ZEBRA" / Range Rover L322 V8 4.4 / Series III 109" 2.25l exMOD "VOJÁK" + Sankey Trailer Narrow Track

Phulc

#117 Příspěvek od Phulc » 01 pro 2009 17:32

Toje fuřt samej LR nebo TOY ....co takhle Daevoo, Kia ,SSangyyong , Asia , to jsou KÁRY ! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:
Nissan PATROLL 160 3,3 td + Mišivbuši Panděro 2,8td , ex-L.R. DISCO I 2,5 tdi
Co Tě nezabije ... to se vrátí ... a zkusí to znovu !

Miloš II
tel.: سوني اريكسون
auto: لاند روفر ديسكفري 2
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od Miloš II » 01 pro 2009 17:40

KRANG píše:
zbynek píše: Já osobně bych na takovou expedici jel raději DII nebo DIII než Defendrem.
Tak na vejlet do Maroka nebo na Island možná ale pokud to bude "expedice" v pravém slova smyslu, tak jedině Def, D1 nebo RRC.
No co to je vojíne Kefalíne ta expedícia :?: v tom pravém slova smyslu :idea: :mrgreen: :mrgreen: To jako když nemáš Defa,D1, nebo RRC tak se vezeš :mrgreen: tudíš nejezdíš "Expedičně" nebo, že máš samolepku Expedice Romania a seš tudíš expedičník :mrgreen:
Posledním skutečným expedičníkem byl Jára Cimrman, když dobýval severní pól :Pohoda: MilošII
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park

zbynek
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od zbynek » 01 pro 2009 18:42

Tak na vejlet do Maroka nebo na Island možná ale pokud to bude "expedice" v pravém slova smyslu, tak jedině Def, D1 nebo RRC.[/quote]

No co to je vojíne Kefalíne ta expedícia :?: v tom pravém slova smyslu :idea: :mrgreen: :mrgreen: To jako když nemáš Defa,D1, nebo RRC tak se vezeš :mrgreen: tudíš nejezdíš "Expedičně" nebo, že máš samolepku Expedice Romania a seš tudíš expedičník :mrgreen:
Posledním skutečným expedičníkem byl Jára Cimrman, když dobýval severní pól :Pohoda: MilošII[/quote]

Tak to je dobrý :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

KRANG

#120 Příspěvek od KRANG » 01 pro 2009 18:43

Miloš II píše: No co to je vojíne Kefalíne ta expedícia :?: v tom pravém slova smyslu :idea: :mrgreen: :mrgreen: To jako když nemáš Defa,D1, nebo RRC tak se vezeš :mrgreen: tudíš nejezdíš "Expedičně" nebo, že máš samolepku Expedice Romania a seš tudíš expedičník :mrgreen:
Posledním skutečným expedičníkem byl Jára Cimrman, když dobýval severní pól :Pohoda: MilošII
S tim Járou Cimrmanem máš pravdu a o jeho géniovi nelze polemizovat. :Sorry: S těma vejletama na 14 dní dovolený, kterejm leckdo říká expedice taky. Nicméně to co plánuje kamca: "..cestou pres byvalej SSSR/ Kazachstan, Uzbekistan,../ do Mongolska, pak poslat auto na Aljasku a projet celou Ameriku az na jich do Chile? Cesta by mela bejt tak na 3 az 5let." už je pro mně expedice (v tom pravym slova smyslu). Na takovejhle vejlet bych osobně s ničim jiným (ze stáje LR) než jsem psal prostě nejel. To je můj názor. :hmm:

Odpovědět