tulda píše:Nemáte ji někdo ?
http://techbooks.shop4you.cz/?produkt=3758
docela o ní uvažuji, ale protože neumím ani slovo anglicky, rád bych věděl jestli to nebude mimo očekávání. Uvítal bych knížku kde budou pěkný fotečky zejména těch starších a hlavně nějakej souhrn od kdy do kdy jakej typ, motorizace v něm, jaký rozvody, karbec, nebo už stříkačka, rozměry, atd..
případně poraďte co by připadalo v úvahu. V čj asi není nic co ?
Již delší dobu pročítám toto forum a musím přiznat že jsem Vám všem vděčný za něj. Vozy Land Rover jsem obdivoval vždy a přestože žádný nevlastním, vím že jednou to přijde...
Překvapivě díky vašim příspěvkům nacházím stále více zalíbení v modelech starších...prakticky se začínám považovat za silně nakaženýho pacienta.

Knížku mám a je super. Předem upozorňuji, že ji napsal fotograf. Je rozdělená do několika kapitol - první se týká Series, tedy leaf sprung Land Roverů, druhá je o 90/110/130, později pojmenovaných Defender, třetí o RR, čtvrtá o Discovery, pátá o Freelanderu, šestá je reportáž z výroby - fotky z výrobních linek, sedmá se věnuje expedicím, osmá čistě jenom Camel Trophy a G4, devátá je o Special Vehicles a desátá o vývojových studiích.
Každá kapitola začíná dvoustranou textu a pak následuje cca 20 stran fotografií ke každé kapitole. U fotek jsou poměrně obsáhlé popisky. Kapitoly věnované jednotlivým modelovým řadám začínají prototypy (např. u Series je to "Centre Steer", u RRC "Velar" apod.) a postupují dál až k současným modelům (pokud se ještě vyrábí).
Stojí to fakt za to a koupil bych si jí i kdybych neuměl anglicky.
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250