JAKOU NAVIGACI????
Moderátor: Acon
- vizos
- tel.: 739266781
- auto: D3 ala G4 a S1
Re: JAKOU NAVIGACI????
Tak tak návod je pro interní paměť a ta se jako další disk neobjeví
i když by to bylo podstatně jednoduší.

Jedna Series one 1950 nápravy na špalkách a rám na dvoře ale nic nebliká ani nemlátí.
Tož se mi po týdnu vrátila ta elektromapa a uvidíme.
Reklamace pořešená až z dalekého Německa do jednoho týdne!!!
Přehráli Firmware, dali to na novou kartu a starou vyhodili, aktualizoval jsem software
a co nejdříve vyrazím do Brna
A jestli se to tam típne a zamrzne,
tak to vyhodím z okna. Ale zatím jede! Na druhou stranu bych byl smutnej, protože ta navigace je vážně dobrá.
Jen zřejmě soudruzi z NDR .................... atd.
Reklamace pořešená až z dalekého Německa do jednoho týdne!!!
Přehráli Firmware, dali to na novou kartu a starou vyhodili, aktualizoval jsem software
a co nejdříve vyrazím do Brna

tak to vyhodím z okna. Ale zatím jede! Na druhou stranu bych byl smutnej, protože ta navigace je vážně dobrá.
Jen zřejmě soudruzi z NDR .................... atd.
Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6
Nevím, jestli tě to potěší nebo zklame, ale ten vykuchaný Garmin od tebe mi jede dobře.
Nemám velké nároky, daleko nejezdím, ale ukazuje to, co potřebuju. Např. ve Znojmě jsme potřebovali nakoupit a stačilo jen zadat "obchody, služby" a už to frčelo. Obchody postupně až do Rakouska. Stejně tak benzínky a pod...Nebo objížďky....
Měl sis ji nechat
P.S. Přes Brno maká jak má....

Nemám velké nároky, daleko nejezdím, ale ukazuje to, co potřebuju. Např. ve Znojmě jsme potřebovali nakoupit a stačilo jen zadat "obchody, služby" a už to frčelo. Obchody postupně až do Rakouska. Stejně tak benzínky a pod...Nebo objížďky....
Měl sis ji nechat

Discovery je životní styl.
Ne to je v pořádku.... navíc je to Garmin ne??? Já zase potřebuju někdy slyšet co říká a navíc i esteticky se stříbrná nehodila.Steve píše:Nevím, jestli tě to potěší nebo zklame, ale ten vykuchaný Garmin od tebe mi jede dobře.![]()
Měl sis ji nechat![]()
Teď mám v podstatě zabudovaný Navigon a je to jako by tam byla sériová navigace... žádnej přícuc na sklo a o to mi šlo

Jsem moc rád, že ti to jede... vždycky tak nějak doufám, že věc, kterou dávám nebo prodávám je ok.

Je. Jsem spokojený, chválím tě kudy chodím
Koupil jsem držák za pětikilo
, občas se probere i hlasový výstup, pouštím to přes konektor a kazetu do kazeťáku v rádiu a slyším to v reprácích, stejně jako hudbu z MP3. Stejně tak funguje i HF (přes tu kazetu)
Obrousil jsem lepidlo, rámeček jsem stříknul na černo a OK. není to sice úplně jako nové, ale fachčí dobře a to je to, co potřebuju.
Měj se a držím palce.

Koupil jsem držák za pětikilo

Měj se a držím palce.
Discovery je životní styl.
Takže, jak jsem dopadl po reklamaci???
Navigace nachystaná, zadávám Zobrazit Mapu, satelity se proberou a zobrazí se mapa, jedeme, jedeme, a vidíme i kudy jedeme
, navigace se drží... a teď bacha, přijíždím do Brna po Hradecké a sjíždím směr Praha (Stroj/podnik Fakulta),
jedeme do kopce a najednou vidím, že mapa mi ukazuje to místo, kde jsem byl před pěti minutama
Ku*va popis ulic jede, nadmořská výška měří, rychlost měří, ale ta mapa, ta prostě zase vytuhla!!!!!!!!!!!
Myslím, že reklamace dopadla přesně ke spokojenosti zákazníka! Takže problém nevyřešen, navigace zmrzla
a když ji vypnu a pak zapnu, tak pořád stejná mapa!
Kolikrát musím ještě zajet na reklamaci, než mi vrátí prachy? Myslím ještě dvakrát ne?

Navigace nachystaná, zadávám Zobrazit Mapu, satelity se proberou a zobrazí se mapa, jedeme, jedeme, a vidíme i kudy jedeme

jedeme do kopce a najednou vidím, že mapa mi ukazuje to místo, kde jsem byl před pěti minutama

Ku*va popis ulic jede, nadmořská výška měří, rychlost měří, ale ta mapa, ta prostě zase vytuhla!!!!!!!!!!!
Myslím, že reklamace dopadla přesně ke spokojenosti zákazníka! Takže problém nevyřešen, navigace zmrzla
a když ji vypnu a pak zapnu, tak pořád stejná mapa!

Kolikrát musím ještě zajet na reklamaci, než mi vrátí prachy? Myslím ještě dvakrát ne?
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
moon13 píše:Takže, jak jsem dopadl po reklamaci???![]()
Navigace nachystaná, zadávám Zobrazit Mapu, satelity se proberou a zobrazí se mapa, jedeme, jedeme, a vidíme i kudy jedeme, navigace se drží... a teď bacha, přijíždím do Brna po Hradecké a sjíždím směr Praha (Stroj/podnik Fakulta),
jedeme do kopce a najednou vidím, že mapa mi ukazuje to místo, kde jsem byl před pěti minutama![]()
![]()
a když ji vypnu a pak zapnu, tak pořád stejná mapa!![]()
Nechci tě strašit,ale záleží prý na výrobci,jestli to uzná a vymění,nebo vrátí peníze.Prej to 3x a dost už neplatí

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
Jestli jsi ji kupoval podle obchodního zákoníku, tj. na účtu je odběratel někdo s IČO, tak můžeš reklamovat ještě mockrát. Jen na prodejci záleží zda budou opravovat, měnit nebo vracet peníze.moon13 píše:Takže, jak jsem dopadl po reklamaci??? ...
Pokud jsi ji koupil jako fyzická osoba, nepodnikatel, pak platí občanský zákoník se vším, co k tomu patří: 30 dnů na opravu, opakující se vada po opravě a tak. V tom případě je běžnou praxí, že se za opakující se vadu bere třetí výskyt stejné závady.
Za druhé! A tak nějak si matně pamatuju, že jsem taky už jednou reklamovat tak zvaně na třirkát.vladaz píše:Jestli jsi ji kupoval podle obchodního zákoníku, tj. na účtu je odběratel někdo s IČO, tak můžeš reklamovat ještě mockrát. Jen na prodejci záleží zda budou opravovat, měnit nebo vracet peníze.
Pokud jsi ji koupil jako fyzická osoba, nepodnikatel, pak platí občanský zákoník se vším, co k tomu patří: 30 dnů na opravu, opakující se vada po opravě a tak. V tom případě je běžnou praxí, že se za opakující se vadu bere třetí výskyt stejné závady.
Ale z pochopitelných důvodů už nechci žádnou opravu ani tuhle navigaci, ale asi to budu muset ještě vydržet, podle zákoníku!
Nemáte někdo zkušenosti s mapou TOPO Czech 3PRO v Garminu nüvi 200? Po zapnutí mi napíše "No detailed maps found that support routing. The nüvi cannot be used without them." a nic s tím nejde dělat 

Free 1.8, 5dv, r.v. 2000

Poznámka od zákazníka: Zákazník nemá k výrobku důvěru a požaduje vrácení peněz

Myslím, že podle toho našeho zákoníku na to už mám nárok ne?
Už pokukuju po Garmin Nüvi 760 a doufám, že to bude tzv. nebe a dudy!!!
A tak nemáš to smazaný?Kuťas píše:Nemáte někdo zkušenosti s mapou TOPO Czech 3PRO v Garminu nüvi 200? Po zapnutí mi napíše "No detailed maps found that support routing. The nüvi cannot be used without them." a nic s tím nejde dělat
- Radim Ptáček
- tel.: 777939690
- auto: LR Freelander
- Kontaktovat uživatele:
Já už rok jezdím s TomTom 730 Go, používám ho i jako handsfree. Na běžné silnice u nás a směrem na západ výborný, výborný na navigaci ve městech a na přesný dojezd k domu nebo firmě podle popisného čísla, výborný na vyhledávání bodu zájmů (restaurace, čerpačky, nemocnice, servisy ...) v okolí, intuitivní ovládání. Spokojenost pro běžnou práci i cestování v dosahu asfaltových cest. Pokud ale vyrazíš do terénu, na polní cesty a tak, vjedeš do zelené obrazovky a navigace je ti na nic (můžeš si přes handsfree akorát postěžovat kámošům). V tomhle ohledu bude asi Garmin lepší, pokud budeš mít nainstalované turistické mapy.
Při podzimní cestě Řecko, Albánie a Černá Hora jsme měli v autě asi dva roky straého Garmina (model nevím) a mého rok starého Toma, obě navigace v přibližně stejné cenové relaci okolo 7-8 tisíc. Když jsme je nechali navigovat souběžně, jednoznačně lépe a přesněji jel Tom. Podrobné mapy nám skončily oběma někde v Srbsku, a dále přes Makedonii a řecko už ukazovaly jen průjezdy hlavními tahy.
Takže já jsem s TomTomem velmi spokojen na běžné ježdění, ale do terénu na turistiku si beru GPS od Garmina (e-treck)Pokud chceš provozovat s autem nebo bez turistiku, tak v tomto ohledu bych ti taky doporučil navigaci a snad i GPS od Garmina. Některé GPS od Garmina mají zakomponované navigace ... jen místo mluveného navádění to vydává pípavé signály. Teď je zrovna v akci jedna zajímavá navigace od TOMToma , tuším 930 Go. Má v sobě mapy USA a Kanady, takže pokud bych plánoval cestu do těchto končin, neváhal bych ...
Při podzimní cestě Řecko, Albánie a Černá Hora jsme měli v autě asi dva roky straého Garmina (model nevím) a mého rok starého Toma, obě navigace v přibližně stejné cenové relaci okolo 7-8 tisíc. Když jsme je nechali navigovat souběžně, jednoznačně lépe a přesněji jel Tom. Podrobné mapy nám skončily oběma někde v Srbsku, a dále přes Makedonii a řecko už ukazovaly jen průjezdy hlavními tahy.
Takže já jsem s TomTomem velmi spokojen na běžné ježdění, ale do terénu na turistiku si beru GPS od Garmina (e-treck)Pokud chceš provozovat s autem nebo bez turistiku, tak v tomto ohledu bych ti taky doporučil navigaci a snad i GPS od Garmina. Některé GPS od Garmina mají zakomponované navigace ... jen místo mluveného navádění to vydává pípavé signály. Teď je zrovna v akci jedna zajímavá navigace od TOMToma , tuším 930 Go. Má v sobě mapy USA a Kanady, takže pokud bych plánoval cestu do těchto končin, neváhal bych ...
jj... díky. Já teď počkám,co soudruzi z NDR... pořád jen přehrávají soft a firm ware a hodili mi tam 4GB micro SD místo 2GB...Radim Ptáček píše:Já už rok jezdím s TomTom 730 Go, používám ho i jako handsfree. Na běžné silnice u nás a směrem na západ výborný, výborný na navigaci ve městech a na přesný dojezd k domu nebo firmě podle popisného čísla, výborný na vyhledávání bodu zájmů (restaurace, čerpačky, nemocnice, servisy ...) v okolí, intuitivní ovládání. Spokojenost pro běžnou práci i cestování v dosahu asfaltových cest. Pokud ale vyrazíš do terénu, na polní cesty a tak, vjedeš do zelené obrazovky a navigace je ti na nic (můžeš si přes handsfree akorát postěžovat kámošům). V tomhle ohledu bude asi Garmin lepší, pokud budeš mít nainstalované turistické mapy.
a co myslíte... přijedu do Brna na Hradeckou a tam mi to zamrzlo

- Radim Ptáček
- Kontaktovat uživatele:
Hodně jste se rozepisovali o reklamcích, třikrát a dost, atd.
Mi se na reklamace osvědčilo pojištění právní ochrany (vztaženo na celou rodinu) asi za necelých 5000 ročně. Např. jsem si koupil na zimní expedice pořádné goretexové boty a po prvním použití (sice za extrémních podmínek) byla jedna bota zničená ... Dobrá značka, ale prostě smůla. Při reklamaci se prodejce bránil, že je chyba na mé straně, a že reklamaci na boty za 6000 neuzná. Předal jsem to pojišťovně a po jediném jejich dopise byly penízky zpět.
Pro naše Of-koníčky si pořizujeme vybavení za nemalý peníz ... navigace, foťáky, outdoorové oblečení a vybavení, stany, spacáky, vše v hodnotách několika tisíců. Při smolné ruce při nákupu zboží se tak může pojištění vyplatit. a hlavně se nemusím s nikým dohadovat ...
Mi se na reklamace osvědčilo pojištění právní ochrany (vztaženo na celou rodinu) asi za necelých 5000 ročně. Např. jsem si koupil na zimní expedice pořádné goretexové boty a po prvním použití (sice za extrémních podmínek) byla jedna bota zničená ... Dobrá značka, ale prostě smůla. Při reklamaci se prodejce bránil, že je chyba na mé straně, a že reklamaci na boty za 6000 neuzná. Předal jsem to pojišťovně a po jediném jejich dopise byly penízky zpět.
Pro naše Of-koníčky si pořizujeme vybavení za nemalý peníz ... navigace, foťáky, outdoorové oblečení a vybavení, stany, spacáky, vše v hodnotách několika tisíců. Při smolné ruce při nákupu zboží se tak může pojištění vyplatit. a hlavně se nemusím s nikým dohadovat ...
Vidím, že jsem zapomněl dopsat konec své story.
Po 4 měsících ( 4x na opravě ) jsem dostal peníze zpět.
Takže nastává otázka: jakou navigaci?
- Radim Ptáček
- Kontaktovat uživatele:
Já bych teď zkusil garmina ... protože u TomToma mi vadí, že při opuštění silnice a při vjezdu do terénu neni v jeho softwaru mappvý podklad. Pro naše of-koníčky si proto myslím, že Garmin bude lepší. Teď je otázkou ... jaký typ??
Do TOMTOMA si muzes v bitmape nahrat mapy a mas to same co u Garmina tur. mapy...Radim Ptáček píše:Já bych teď zkusil garmina ... protože u TomToma mi vadí, že při opuštění silnice a při vjezdu do terénu neni v jeho softwaru mappvý podklad. Pro naše of-koníčky si proto myslím, že Garmin bude lepší. Teď je otázkou ... jaký typ??
http://www.webazar.org/tomtom/offroad.php?lang=uk" onclick="window.open(this.href);return false;
A nebo neco s WinCE a nebo PC a k tomu externi GPS a napr OZIexplo. Mimochodem v Linuxu jde rozbehnout i aplikace z winCE..
HV
LR RRC 3.5 V8 88,LPG
C.Budejovice
C.Budejovice
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
Dá sa špekulovať, no GARMIN vsadenie na istotu.moon13 píše:Vidím, že jsem zapomněl dopsat konec své story.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- Radim Ptáček
- Kontaktovat uživatele:
Při stažení souboru to chce po mně zaplatit příspěvek ... Spolehlivé? Jak to obejít??