DISKY + PNEUMATIKY, ZVÝŠENÉ PODVOZKY
Re: DISKY + PNEUMATIKY, ZVÝŠENÉ PODVOZKY
Přesně tak, prostě je namontuješ .Kdybys měl plynokapalinové tak se sami roztahují.
discovery 1
- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
jak pise sudajs je to spravne
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál
RRC 3,9 V8: závodní speciál
- knedlousek
- tel.: 732 515 067
- auto: Def110,D2,Free1,RR
Eště že mám forum, měl sem z toho trochu obavu. Dík chlapi
LR Defender 110 Td5 (1999)
LR Discovery 2 Td5 (2004)
LR Freelander 2.0di (2000)
RR L322 3.0 Td6 (2006)
Jeep Willys MB (1944)
Suzuki Samurai (?)
LR Discovery 2 Td5 (2004)
LR Freelander 2.0di (2000)
RR L322 3.0 Td6 (2006)
Jeep Willys MB (1944)
Suzuki Samurai (?)
mám dotaz na lidi co již vyzkoušeli rozdíl mezi BFG AT/MT na jednom autě - jsou AT méně hlučné? tak aby byl rozdíl poznat v defovi? chystám na léto cestu na východ víceméně po asfaltě s předpokladem nezpevněných cest a doposud jsem jezdil jen MT a mám je jeté snad jen 5.000 km a rozhoduji se zda se mi zlepší pohodlí investicí do AT nebo je to zbytečné? případně nepůjčí mi někdo výměnou na zkoušku (okolí Opavy)? mám BFG MT 255/85/16
...take it easy....
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Na Defu srovnání zatím nemám, ale na D2 rozhodně rozdíl je, jak v hlučnosti, tak vibracích a spotřebě.
A poznámka k rozměru kol - ATčka v tomto rozměru téměř nejsou. Když už je někdo vyrábí, tak nejsou sehnatelné. Zimní gumy to samé.
A poznámka k rozměru kol - ATčka v tomto rozměru téměř nejsou. Když už je někdo vyrábí, tak nejsou sehnatelné. Zimní gumy to samé.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Jenda
- tel.: 775 391 907
- auto: 110
Zdar,mel jsem AT a presel na MT I . Rozdil byl znacny ale vykon pneumatiky MT v terenu taky. Pak jsem koupil nove BfG ( vse 255 /85/16) a autak (Def110)oproti starsimu modul BfG stichnul. Ta novejsi verze je takovej kompromis mezi MT a AT. Najezd zatim slusnej a usporu moc neresim. Dlouhodobe jezdim kolem 11litru. Urcite budou AT ecka tizsi ,budou mit vetsi najezd,budou lip drzet(to neplati o zime!!!) a mozna uspora nafty asi nejaka mala bude. Ale jak rikam, BfG mkII jsou nekde mezi;-)
H.
H.
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info
....no teď na tu nabídku v tom rozměru teprve koukám myslel jsem že nebude problém....MadTom píše:Na Defu srovnání zatím nemám, ale na D2 rozhodně rozdíl je, jak v hlučnosti, tak vibracích a spotřebě.
...take it easy....
- Jenda
....ano ,opravdu AT od BfG v tomto rozmeru nejsou;-)
Tak co by jste doporučili v podobném rozměru méně hlučného? Pořád si ale nejsem jistý zda to bude mít význam v defu... Jezdíte normálně cestování na km2? Nebo přezouváte na nějake "klasické" pneu?
...take it easy....
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Zkus to opačně - co vůbec v rozměru 255/85/R16 najdeš, a potom se ptej na konkrétní gumy a zkušenosti s nimi. Myslí, že se to celé zjednoduší.
BFG AT jdou na trh v nové verzi. Mám dojem, že reálná sehnatelnost bude další problém.
BFG AT jdou na trh v nové verzi. Mám dojem, že reálná sehnatelnost bude další problém.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Jezdím trvale BFG Km2, a to i v zime, pokud není na silnici sníh. Pouze na sníh přezouvám na zimní. Řešit u Defa hluk od gum mi přijde úsměvné. Aerodynamický hluk a řev motoru bezpečně hluk od gum přehluší. 

Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.
- jareku
- tel.: 737 347 753
- auto: RR L322+DEF+SIII
mr-tomas píše:Jezdím trvale BFG Km2, a to i v zime, pokud není na silnici sníh. Pouze na sníh přezouvám na zimní. Řešit u Defa hluk od gum mi přijde úsměvné. Aerodynamický hluk a řev motoru bezpečně hluk od gum přehluší.

Live long and prosper.
- Jenda
Mam uz 4roky BfGkmII,prvni dve zimy jsem je jezdil celorocne ale pak uz nemeli,,hranu" ,tak jsem dal zimaky.
Jinak s autem jezdim denne(do prace) a najezdim nemalo. Mezi MT kmII- zimakama Cooper a AT zadnej velkej rozdil neni. V Defu !
Jinak s autem jezdim denne(do prace) a najezdim nemalo. Mezi MT kmII- zimakama Cooper a AT zadnej velkej rozdil neni. V Defu !
Jendo dík to mi stačí...Sice je úsměvné řešit hluk od gum v defu nicméně jsme tam nic jiného neměl tak proto se ptám... Defika mám po výměně převodovky a opatření gumového koberce celkem tichého (když pominu hukot rollcage a šnorchlu) šlo mi spíš o to zda to má význam nebo se budu do te Gruzie valit na těch kmII a pokud neseženu někoho kdo mi na den půjčí silniční alternativu tak do toho investovat nebudu...
...take it easy....
- jareku
- tel.: 737 347 753
- auto: RR L322+DEF+SIII
koncem března budu přezouvat a mohu ti na vyzkoušení hlučnosti půjčit zimáky - Cooper Discoverer. Mají dost hrubý vzorek a tak by mohly "znít" podobně jako AT. jsem ale od Blanska. Gruzie je kus cesty a pokud budeš mít pro AT využití i v budoucnu, není co řešit. A myslím, že 235/85 16 je zcela OK. já bych to na MT nejel.
Live long and prosper.
V létě jsem byl na KM2 Gruzii s DII a v pohodě. Jezdím tedy do 100kmh. Nicméně za mě osobně si myslím, že to nemá smysl na jeden takový výlet kupovat jiné pneu, pokud ty gumy nepotřebuješ na nějaké civilní ježdění i po ČR apod...lukes píše:Jendo dík to mi stačí...Sice je úsměvné řešit hluk od gum v defu nicméně jsme tam nic jiného neměl tak proto se ptám... Defika mám po výměně převodovky a opatření gumového koberce celkem tichého (když pominu hukot rollcage a šnorchlu) šlo mi spíš o to zda to má význam nebo se budu do te Gruzie valit na těch kmII a pokud neseženu někoho kdo mi na den půjčí silniční alternativu tak do toho investovat nebudu...
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
- Jenda
....a BfGkm2 255/85/16 stridam s Cooper Disc.275/75/16(zimaky) a za me zadnej rozdil co se zvuku tyce. A to randal resim ,neb se zvukem zivym. Takze rozdil mezi Bfg AT a MT km2 bude jen par deci
H.

H.
:-D ok ok díky je to naprosto přesvědčující byl to pokus a v tuto chvíli jsi mě přesvědčil že zbytečný....
...take it easy....
- Forsttimber
- tel.: 0903147342
- auto: Def 90 a ex D1 ,110
Mám nezvedlou 110 s origo gumama general 235/85/16. Referenční body střed otvoru na originální hever. Předek cca44-45cm, zadek cca62-63cm, díky nerovnosti asfaltu to momentálně nezměřím lépe...[/quote]
nazdar ja mam predok 52 a zadok 61, predok je liftnuty o 6cm aby to vyzeralo normalne pretoze inak vyzera predok velmi sadnuty.
aj podla fotiek na nete ma def rovnake medzery v blatnikoch. a na mojom to vytera hrozne kym tam nemam aspon meter dreva
nazdar ja mam predok 52 a zadok 61, predok je liftnuty o 6cm aby to vyzeralo normalne pretoze inak vyzera predok velmi sadnuty.
aj podla fotiek na nete ma def rovnake medzery v blatnikoch. a na mojom to vytera hrozne kym tam nemam aspon meter dreva
Real Land Rover is built, not bought
- Forsttimber
- tel.: 0903147342
- auto: Def 90 a ex D1 ,110
Mám nezvedlou 110 s origo gumama general 235/85/16. Referenční body střed otvoru na originální hever. Předek cca44-45cm, zadek cca62-63cm, díky nerovnosti asfaltu to momentálně nezměřím lépe...[/quote]lumberjack píše: Pěkně prosím, smutně koukám, změřte mi to někdo.
Real Land Rover is built, not bought