Defender 110 - bedny na blatníky
Re: Defender 110 - bedny na blatníky
zítra se na ni podívám a dáme řeč.... 

JEEP Wrangler Rubicon, JEEP Grand Cherokee, Polaris RZR 900 XP, Polaris Sportsman 850 XP,
tak jsem využil nabídky od Land Jirky a vzal na zkoušku jednu bednu, kterou měl od Rosomáka....
vymontoval jsem sedačku i s tou trubkou, na které jsou pásy a bedna tam padla jako ulitá....
takže jsem koupil kus zátěžovýho koberce, kterým mám udělanej celej vnitřek a bednu polepil a namontoval.... a bedna byla okamžitě plná, takže přijde další na druhou stranu.....
vymontoval jsem sedačku i s tou trubkou, na které jsou pásy a bedna tam padla jako ulitá....

takže jsem koupil kus zátěžovýho koberce, kterým mám udělanej celej vnitřek a bednu polepil a namontoval.... a bedna byla okamžitě plná, takže přijde další na druhou stranu.....

JEEP Wrangler Rubicon, JEEP Grand Cherokee, Polaris RZR 900 XP, Polaris Sportsman 850 XP,
- Greddy
- tel.: 605176276
- auto: DI Camel, RR L322
Václave, máš luxusní pokojíček 

Když auto, tak Land Rover: disco I 300Tdi- edice Camel Trophy, RR L322, 3,0 Vogue http://www.youtube.com/watch?v=Q8OHNXT9Koo"
radek.pesl@email.cz
radek.pesl@email.cz
Hosi jake mate skusenosti s tema kobercama co mate v atech. myslim ty nalepene zatezaky. kdyz to tam namokne nehnije to pod tym ?
dik mato

no asi to bude nějak pracovat.....
Prave delam nove podlahy do defika komplet celee auto a koberec uz to asi nikdy neuvidi bo mi je na
jak to vypada 

- MOPADŽI
- auto: Def,Def a Def+Disco
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to neviděl tak tragicky. Voda se dostane všude . vyzlíná. Já tam naopak koberce teď dávám, protože odhlučňujimatooo píše:Prave delam nove podlahy do defika komplet celee auto a koberec uz to asi nikdy neuvidi bo mi je najak to vypada

A bedny na blatníky ? Ty jsou tady:
Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu
- lumberjack
- tel.: 732 808 469
- auto: Defender TD5 110 HT
Ty jo, takhle to vypadá u nás ve sklípku, kam dáváme kompoty a bramboryMOPADŽI píše:
Já bych to neviděl tak tragicky. Voda se dostane všude . vyzlíná. Já tam naopak koberce teď dávám, protože odhlučňuji![]()
A bedny na blatníky ? Ty jsou tady:

Nemá někdo typ na nějaké zapuštěné kování na horní otevírání bedny? Nemohu nic najít.
Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.
- lumberjack
Co třeba něco tady: http://reproobchod.cz/madla-a-drzadla-a805" onclick="window.open(this.href);return false;mr-tomas píše:Nemá někdo typ na nějaké zapuštěné kování na horní otevírání bedny? Nemohu nic najít.
Myslel jsem zámek, něco jako tohle.
- lumberjack
Aha, tak nevim proč na bednu dovnitř zapuštěnej zámek, ale každej si vymejšlí to svoje, tomu rozumim. Pak už jen normální platle na visáč pokud ti jde o to abys mohl dát něco zhora na tu bednu a madlo nepřekáželo... Ale ono asi pude o něco jinýho, protože tohle by muselo napadnout každýhomr-tomas píše:Myslel jsem zámek, něco jako tohle.

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Ten zámek je hlavně o tom, aby to drželo zavřené za jízdy. A jako bonus je dobré, když se to dá uzamknout. Ono to aspoň částečně odradí nenechavce co se chtějí jenom podívat, co pěkného máš v autě.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Vršek té bedny bude součástí ložné plochy na spaní, takže musí být zámek z vrchu a zapuštěný. Nejlépe kdyby šlo nějak udělat to výko bedny otevíratelné na obě strany.
- lumberjack
Ok, pokud to potřebuješ zamknout, tak jo. Zapuštěný madla za pár kaček + platle na visáč je nejlevnější varianta, která mimochodem funguje. Sám sem si to tak udělal, bedna se neotevře a nechá se zamknout (viz obrázek výše) a mám přes ní udělanou překližku na spaní a v pohodě. Ale proto píšu, že asi požadeješ něco jinýho...mr-tomas píše:Vršek té bedny bude součástí ložné plochy na spaní, takže musí být zámek z vrchu a zapuštěný. Nejlépe kdyby šlo nějak udělat to výko bedny otevíratelné na obě strany.
Z jakého hliníkového plechu udělat bedny aby měli nosnost na spaní? Má představa je 3mm síla, ale netuším jakou slitinu?
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
U plechu to nebude o síle, ale o tom, jak bude naohýbanej. Síla plechu bude spíš o tom, aby nedrnčel.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Myslel jsem něco takového, budou mezi bednama natažené ložné desky.
- Přílohy
-
- 173_0.jpg (44.48 KiB) Zobrazeno 7270 x
- lumberjack
"Z jakého hliníkového plechu udělat bedny aby měli nosnost na spaní? Má představa je 3mm síla, ale netuším jakou slitinu?"
Tohle je dotaz jak stehno a je vidět, že tazatel je fachman, hehe
No pokud bych to chtěl z hliníku, asi bych věděl jakou slitinu... Stačil by i 1mm profil, kdyby se to udělalo jak má ... (Omlouvám se, dlouho jsem tu nebyl a tohle mě vážně rozesmálo...)
Tohle je dotaz jak stehno a je vidět, že tazatel je fachman, hehe
No pokud bych to chtěl z hliníku, asi bych věděl jakou slitinu... Stačil by i 1mm profil, kdyby se to udělalo jak má ... (Omlouvám se, dlouho jsem tu nebyl a tohle mě vážně rozesmálo...)
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Já mám upřímné dotazy rád. kdyby to byl superfachman, tak by se neptal.
Odpovědi tu už v podstatě jsou, hodně záleží na profilování a hliník není ani tak materiál, jako spíš prvek. Čistej hliník se dá v podstatě krájet nožem, takže z hliníku to dělat nebudeš, tím se dostáváš správně k tomu, že to bude nějaká slitina, nejspíš duralová, či jiná podobná, což je spíše obchodní název, význam má sledovat jakou materiál splňuje normu a jaká je logika té normy. Že máš představu o 3mm, vychází z toho, že s to tak možná někde viděl, pak je nejjednodušší se zeptat, z čeho to teda bylo, případně vyfotit, jak to mělo řešenou profilaci (jakoby žebrování). To je důležité jednak z pohledu nosnosti a druhak z pohledu vibraci - hluku. Taky jde o to jak řešit spoje, jestli to bylo svařované, nebo ohýbané a nejtované, nebo nejtované do úheníků... Část bedny, pokud ji zatížíš zvrchu, bude pravděpodobně zatížena na vzpěr a to je z pohledu návrhu otázka stabilitní, tedy neplatí, principiálně, že dvakrát tlustší je dvakrát lepší, ale posuzuje se to spíše, vyhovuje / nevyhovuje, narozdíl od namáhaní na tah, krut , ohyb...
Odpovědi tu už v podstatě jsou, hodně záleží na profilování a hliník není ani tak materiál, jako spíš prvek. Čistej hliník se dá v podstatě krájet nožem, takže z hliníku to dělat nebudeš, tím se dostáváš správně k tomu, že to bude nějaká slitina, nejspíš duralová, či jiná podobná, což je spíše obchodní název, význam má sledovat jakou materiál splňuje normu a jaká je logika té normy. Že máš představu o 3mm, vychází z toho, že s to tak možná někde viděl, pak je nejjednodušší se zeptat, z čeho to teda bylo, případně vyfotit, jak to mělo řešenou profilaci (jakoby žebrování). To je důležité jednak z pohledu nosnosti a druhak z pohledu vibraci - hluku. Taky jde o to jak řešit spoje, jestli to bylo svařované, nebo ohýbané a nejtované, nebo nejtované do úheníků... Část bedny, pokud ji zatížíš zvrchu, bude pravděpodobně zatížena na vzpěr a to je z pohledu návrhu otázka stabilitní, tedy neplatí, principiálně, že dvakrát tlustší je dvakrát lepší, ale posuzuje se to spíše, vyhovuje / nevyhovuje, narozdíl od namáhaní na tah, krut , ohyb...