DEFENDER - NORSKO

D, TD, TDI, TD5
Odpovědět
Zpráva
Autor
cyril
tel.: iphone
auto: D4,110,130,90,F2,107

Re: DEFENDER - NORSKO

#21 Příspěvek od cyril » 25 úno 2014 09:43

Mám D4 i Defíky. (Tdi i Td4). Kdybych nepotřeboval občas jet dálkovou kdy spěchám, Prostějov-Basel a podobně, občas vzít vlek a přetáhnout nějakýho dědka nebo Defa, tak bych Disco 4 už asi býval prodal. Co se týče výměny rozvodů, tak strach neměj. Dělali jsme to u několika D3 a dá se to zmáknout v pohodě i bez sundávání karoserie za pár hodin při klasickým servisu. Nevím, jaký máš zkušenosti s automatem, ale pro mě je automat hlavní prioritou. Proto jsme do mýho Defa Tdi dali taky automat. Možná to bude důvod, proč nakonec prodám Pumu. Tam je ta přestavba náročnější. Jako první bych na tvým místě udělal to, že bych se šel někam oběma auty pořádně svézt. To rozhodne.
Jo a v D4 nevozím ženu ani psa, protože pes mi už bohužel umřel a žena má Freelander2. :mrgreen:

AlesNorway
tel.: +47/96678442
auto: Disco II 2003 TD5
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od AlesNorway » 25 úno 2014 10:34

No ted jste mi v tom chlapi udelali trochu zmatek :whew Tech startu se fakt nebojim, umim to tu poresit pripojenim k baraku a celou zimu udrzet motor v teple...o to nejde.... Bydlim v lesich, nejsem mestak, opravujeme barak, obcas potrebuju do stavebnin privezt cement, fosny a pod.... Spotrebu nastesti nemusim resit, ropy je ve Skandinavii dost, automaty: behem vanoc mi odesla prevodovka u Passatu..... a pred 14 dny druhy automat u Renault Master... jen 100 000km najeto.... Proste to tu nezvladly.. i kdyz pasik musim priznat uz byl dedek a prelezl 300 000km a svoji sluzbu udelal.... Ja kdyz vidim u D3 te elektroniky co tam vse je, tak to je to ceho se bojim.... resil tu nekdo uz vymenu prevodovky u D3 ? Pravda je ze se s tema utama musim povozit a asi dojem a pocit rozhodne... I kdyz jsem k tomu Defiku tedy vice nakloneny.... Jak by jste dle zkusenosti procentualne vyjadrili spolehlivost D3 versus TD4 ? Ja myslim, ze velky servis bych stejne asi vzdy spojil s navstevou Ceska u nekoho dobreho, ktery by to jednou za rok poradne proklep a dal do kupy.... Prave servis, prace a i dily je to co tu stoji raketu nehoraznou, prevysujici cenu nafty nebo benzinu, tak ze jestli budu jezdit za 10 ci 15 l neni pro mne uz tak rozhodujici... Jak jsem jiz uz nekde asi psal, denne jezdim do prace a domu + nejake drandeni kolem baraku...cca 150km..
V Norsku neni spatne pocasi, pouze spatne obleceni :)

AlesNorway
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od AlesNorway » 25 úno 2014 10:43

....na vedlejsak jeste delam realizaci japonskych zahrad a potrebuju prakticky porad do hor a do lesu vyzvedavat ruzne pokroucene stromy, nejsem si jisty jestli bych tu D3 tam neoddelal.... nekdy je to fakt husty jit i pesky.... ale jinak nechci jezdit nejake velike offroad vypravy...spis jak neco jezdite vy...Island, mozna nejaka ta Evropa apod...Shrnul bych to tim ze chci auto, se kterym nebudu nasr.... protoze si ho chci nechat jako mozna rodiny klenot nastalo, kde bude moznost obmenovat dily do budoucna a drzet ho v kondici.. :)

Stavros

#24 Příspěvek od Stavros » 25 úno 2014 10:46

Ja nechci psat nejaky ukvapeny protiLandroveracky zavery, ale Land Rover bych ti proste nedoporucoval, pokud je v Norsku drahy servis a automat taky ne a ten naftak proste taky ne.

fidzi
tel.: Xiaomi Mi2S
auto: Discovery I 300Tdi

#25 Příspěvek od fidzi » 25 úno 2014 10:46

Říkejte mi klidně staromilec, ale já bych neváhal a šel raději do 200/300tdi :ty jeden...: Zvlášť jestli si chceš ponechat auto nafurt. Což si osobně u auta s Common Railem nedokážu rozumně představit.
Každé skutečné dobrodružství začíná nárazem fantazie na skutečnost.

Land Rover Discovery I 300Tdi: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 30&t=23585

MOPADŽI
auto: Def,Def a Def+Disco
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od MOPADŽI » 25 úno 2014 10:55

To topení je pech :rock
Auto topí to je fakt. Rozdíl oproti Td5 je znatelný. Puma má také pevnější celoocelové lisované dveře, které tolik nevibrují a tedy lépe těsní. Teplo se tam snáze udrží a do auta se tolik nepráší, vzláště když se ještě vymění spodní těsnící gumy dveří za typ, co se dává na auta od r.v.2011. To už jsem tu také někde psal.

K topení. Když ho dáš na maximum, upečeš se a spolujezdec bude mít teplo. Když ho dáš napolovinu, budeš mít jako řidič teplo a spolujezdec zmrzne.
Řešení je demontáž palubní desky, vyjmutí radiátoru a natočení jeho lamel viz.odkaz.
Já má ty Defíky tak rád :Pohoda:
Heater_fix.pdf
(1.67 MiB) Staženo 259 x
Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu

MOPADŽI
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od MOPADŽI » 25 úno 2014 11:07

AlesNorway píše:No ted jste mi v tom chlapi udelali trochu zmatek :whew Tech startu se fakt nebojim, umim to tu poresit pripojenim k baraku a celou zimu udrzet motor v teple...o to nejde.... Bydlim v lesich, nejsem mestak, opravujeme barak, obcas potrebuju do stavebnin privezt cement, fosny a pod.... Spotrebu nastesti nemusim resit, ropy je ve Skandinavii dost, automaty: behem vanoc mi odesla prevodovka u Passatu..... a pred 14 dny druhy automat u Renault Master... jen 100 000km najeto.... Proste to tu nezvladly.. i kdyz pasik musim priznat uz byl dedek a prelezl 300 000km a svoji sluzbu udelal.... Ja kdyz vidim u D3 te elektroniky co tam vse je, tak to je to ceho se bojim.... resil tu nekdo uz vymenu prevodovky u D3 ? Pravda je ze se s tema utama musim povozit a asi dojem a pocit rozhodne... I kdyz jsem k tomu Defiku tedy vice nakloneny.... Jak by jste dle zkusenosti procentualne vyjadrili spolehlivost D3 versus TD4 ? Ja myslim, ze velky servis bych stejne asi vzdy spojil s navstevou Ceska u nekoho dobreho, ktery by to jednou za rok poradne proklep a dal do kupy.... Prave servis, prace a i dily je to co tu stoji raketu nehoraznou, prevysujici cenu nafty nebo benzinu, tak ze jestli budu jezdit za 10 ci 15 l neni pro mne uz tak rozhodujici... Jak jsem jiz uz nekde asi psal, denne jezdim do prace a domu + nejake drandeni kolem baraku...cca 150km..
Defender je správná volba. Hlavně na ten účel který popisuješ. V 300Tdi a Td5 budeš na severu pořád řešit zamrzlá okna a v autě se pořádně neohřeješ když tam nedáš dodatečné teplovzdušné topení. Puma je dobrá volba (podle mě), je v ní již o poznání větší jizdní komfort pro každodenní používání a jak píšeš, máš u baráku "severský ohřev" do zásuvky, tak bych ze startů v zimě neměl strach, když bude v nádrži kvalitní nafta. Teplovzduch mám i v Pumě, nechávám po vzoru DanoDef v zimě přes den puštěný a pokaždé když se do auta vrátím, je teplo, neřeším okna atd. prostě pohoda.

Ten olej v automatech v mrazech tam u Vás asi nic moc jak píšeš.
Automaty tam dostávají asi pěkně za uši.

AlesNorway
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od AlesNorway » 25 úno 2014 11:30

Stavros :) Dekuji za uprimnost...ano je tu moznost prijit k peknymu kousku.... Celkem slusne a i levnejsi jak Defender se da poridit napr. Arctic trucks Hilux, dokonce je tu ode mne jeden zaparkovany ten co s nim jeli v TOP GEAR na severni pol... Nebo jsem take nasel celkem pekny Mitsubischi L 200 v severske verzi.... bohuzel mne ale pripada, ze to nejsou auta pro muj ucel, ty korbicky jsou tak do nich dat pivo, nebo snowboard a vyrazit na kopce....Ano vypadaji pekne, siroke jsou stejne jako dlouhe skoro, ale co z toho... Patroly jsou cenove na stejno ale s naletem kolem 200 000km....navic 3l motory se moc nepovedly... Ale to sem asi nepatri do diskuze.... posilam nejake to pokochani,je tu diky bohu z ceho vybirat... ale musim rict, ze jsem stale srdcem u Pumy :D
Přílohy
22_354221617_xl.jpg
60_1431887848_xl.jpg
77_997942574_xl.jpg
03_276688681_xl.jpg

AlesNorway
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od AlesNorway » 25 úno 2014 11:33

Tady jeden z mnoha na porovnani...... Myslim, ze to na Defika minimalne uzitnym prostorem nema....

http://www.finn.no/finn/car/used/viewim ... e=46535469

AlesNorway
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od AlesNorway » 25 úno 2014 11:44

Mopadzi...to si delas srandu s tim topenim ??? :coze: :lol: to je mazec teda.... to je takove kutilske auto sleduji .... myslim, ze se nemuzu dockat..... az ho sroubek po sroubku poznam a znova slozim .... vidim to na stavbu garaze ......pristi sezonu... jj ty automaty tu dostavaji pekne zabrat...jezdim denne ve 3h z baraku do prace, tak ze to vzdy musi min 20 min bezet,teda vlastne pres tyden ani nespim v zime...je to jedno je tu tma cely den stejne.. kdyz uhodi mrazy, tak se ten automat ani nechce rozjet..... uz ho fakt nechci.... bojim se toho....proste to tu trpi.... Nori jsou takovy, ze koupi nove auto, drandi cca 2-3 roky, pak to vymeni.... a vemou si zase nove... jelikoz jsem sem prisel dost pozde / na muj vek/ tak patrim do skupiny, ze si mohu dovolit prave jen ty vracene auta do bazaru zatim a tam uz je to hodne o stesti a jak se o to majitel staral.... a jelikoz znam norskou povahu a da se verit co je v servisce a co mi rekne dealer, tak to zase neni tak spatne..... No kdyz mi nabizi na Defendera z roku 2007 zaruku jeste 6mesicu, to musi byt to auto bud v poradku, nebo je ten dealer blazen, protoze mne tam bude mit kazdy pondeli... :D

Stavros

#31 Příspěvek od Stavros » 25 úno 2014 12:05

je to tezky, kup si co se ti libi, stejne ses uz o tom presvedcenej, kdyztak to prodas, to se da udelat vzdycky.

iYary
tel.: 6O2791O2O
auto: ex. Defender 11O Td5

#32 Příspěvek od iYary » 25 úno 2014 12:13

Nechci tady rozpoutat nejake putky, ale o tom jsi neuvazoval ????????
Přílohy
obrázek.JPG

AlesNorway
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od AlesNorway » 25 úno 2014 12:38

pekne foto...ale tohle se tu za prve nesezene jen tak a za druhe to bude stat dvakrat tolik co 110ka.... je rozhodnuto...zitra v 11 hodin jedu k dealerovi, pujcim si to na dopoledne a pojezdim s Pumou..... pak vam reknu jak to dopadlo..... na co si u ni dat nejvetsi pozor, krom koroze na obvyklych mistech ?

iYary
tel.: 6O2791O2O
auto: ex. Defender 11O Td5

#34 Příspěvek od iYary » 25 úno 2014 12:45

A je to vyreseno ! Defender je krasny :) Tech HZJ je i tady malo a taky jsou drahe.

Stavros

#35 Příspěvek od Stavros » 25 úno 2014 13:03

Ono to vyjde nastejno, ty auta jsou podobne pohodlny a hbity.

MOPADŽI
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od MOPADŽI » 25 úno 2014 15:32

iYary píše:Nechci tady rozpoutat nejake putky, ale o tom jsi neuvazoval ????????
Moc hezká dvojčata :clap

MOPADŽI
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od MOPADŽI » 25 úno 2014 15:43

AlesNorway píše:pekne foto...ale tohle se tu za prve nesezene jen tak a za druhe to bude stat dvakrat tolik co 110ka.... je rozhodnuto...zitra v 11 hodin jedu k dealerovi, pujcim si to na dopoledne a pojezdim s Pumou..... pak vam reknu jak to dopadlo..... na co si u ni dat nejvetsi pozor, krom koroze na obvyklych mistech ?
Pozornost věnuj spojce a potom spojovacímu kusu mezi převodovkami. To jsou u pumy takové ty libůstky. Je tu popsáno v jiných vláknech. O topení už víš.
Poptej se jestli auto bylo na hromadných svolávačkách - servisech v rámci záruky, právě za účelem výměny dílů spojky a toho mezi kusu mezi převodovkami
Poslechni také motor, jestli nejde moc hrubě, to by potom značilo i počátek odchodu některého ze vstřiků, nebo také všech čtyř. Tento motor jde ale obecně dost hlučně (jako nějaký starý diesel) takže to chce bedlivé ucho.

Jestli to bude puma co si odvezeš domů, fandím ti :heart budeš "blázen" stejně jako my, co jí máme a to právě to je to krásné na všech Defendrech.

AlesNorway
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od AlesNorway » 25 úno 2014 16:26

Dik moc....podivam se na to..... chyba by mela byt v tekoucim oleji ci jak ? Pri jizde to zrejmne nepoznam asi ... No asi bude koukat pan, az si prijdu prohlidnout auto v monterkach :D Nevim jestli to bude tahle Puma, nechci se ukvapovat koupi nejblizsiho auta od baraku, pro to druhe bych si totiz musel zaletet linkou az nahoru k Bødo.... Kazdopadne neco domu prijede z nich .... U dealera je vyhoda te pul rocni zaruky, i kdyz to auto na severu vypada na fotkach lepe.... ale to je jen detail, protoze stejne jednou prijdou upravy k obrazu svemu....apropo..... asi budou k mani zadni uplne nove sedacky, kdyby nekdo mel zajem, pak je nekdy muzu svezt dolu do Ceska, protoze tady na tech zelenych cislech jsou to jen dvojmistne auta kvuli mensi dani a ja je tam davat nebudu, protoze to stoji radove dalsi ctvrtinu ceny auta je tam legalizovat....za druhe to chci pojmout spise jako expedicni auto ... na rodinou vypravu to stejne nevidim, protoze zbytek familie pod stan jen tak nedostanu...tak ze se psem a dronem si vystacim sam :) Jasne..blazen jsem.... tak asi proto jsem sem prisel mezi vas :party

erik
tel.: +421905448329
auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od erik » 25 úno 2014 21:18

:hand :party
... a po práci legraci...
Sakra chlape, vždyď ty jsi vlastně na expeci :!: Kam by jsi ještě jel? :grin:
Máš to všude blízko -Rybačij, Karelie, Ladoga...
A do Norska ti ND pošlou ...poštou.
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu

DanoDEF
auto: 110 SW

#40 Příspěvek od DanoDEF » 25 úno 2014 21:46

MOPADŽI píše:Jestli to bude puma co si odvezeš domů, fandím ti :heart budeš "blázen" stejně jako my, co jí máme a to právě to je to krásné na všech Defendrech.
... ufff este, ze namam "pumu" ale chcel by som.
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".

Odpovědět