Ježdění v přírodě

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
paramount2
tel.: 775958013
auto: LR DI 300, 200

Re: Ježdění v přírodě

#201 Příspěvek od paramount2 » 17 říj 2012 14:12

Tim píše:Ano. A pan ombudsman podal návrh k soudnímu jednání, které dopadlo tak, jak je tu již zmíněno. Nebo se pletu? :-D
to nevím, ale tento sborník je z loňska, takže k věci z roku 2006 určitě přihlédl....jsou tam i vybraná soudní rozhodnutí.... :wink:

fugín
tel.: 777001161
auto: ex free 1,8/Disco2

#202 Příspěvek od fugín » 24 říj 2012 14:17

Tim píše:Děkuji :blush
Neboj nic, já mám ty zvířátka taky radši živý... :hand
Ahoj Time,dnes sem si na tebe vzpomněl jako na chrabrého ochránce lesa a musel sem ti dát malinko za pravdu. Jelikož mě fotky kolegů houbařů děsně naladily a steaky,bifteky a krkovice se taky nedají žrát furt zajel sem na houby. Že bylo v lese víc lidí než u voleb mě ani tak nevadilo..dá se zajít hloub,ale ten bordel ten mě překvapil. Tolik PET flašek a všelijakých pytlíků od sušenek sem naposled viděl jen na sběrným dvoře! Pravda,nemá to nic společnýho s ježděním po lesních cestách ale tak trochu to s tématem souvisí. Ještě mě překvapilo z čeho byla vyrobena dobrá polovina posedů....ze železných trubek! :ne nějak mě to do toho lesa nepasuje,škoda že někteří nepřízpůsobívý spoluobčané nechodí na houby,třeba by ta železná ohavnost časem zmizela... :rofl . Taky sem si všiml že téměř na každé pasece byla na protilehlé straně posedu vyklopená hromada jablek....proč? Napadlo mě že je to jako u vody,pár dní chodím krmit a pak jdu lovit. Ale třeba ty jablka byly jen náhoda :?: No nic,houby sem nějaký našel i nějakou tu zvěř zahlídl...jen ten konec všechno nějak zkazil. Když sem došel lesem až k autu které bylo velice ohleduplně zaparkováno zhruba 80 metrů od lesa na polní cestě zjistil sem že mám všechny kola prázdný!!!! A nebyl sem sám,takže v návalu vzteku sem milý košíček s podzimním úlovkem nakopl tak že to nemělo cenu sbírat a sedl si do trávy a čekal až dorazí některý ze čtyřech stejně postižených majitelů zplasklých gum bo sebou pumpu nevozím. Můžu jen říct že kdybych měl toho (ochránce) přírody po ruce tak bych mu ten rozkopanej košík i s tím co zbylo z nebohých houbiček asi nakopal do prdele :muscle
To je tak zhruba všechno co bych chtěl k tomuto tématu říct. Od teď žeru jen maso
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá

Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

#203 Příspěvek od Tim » 24 říj 2012 15:27

fugín píše: steaky,bifteky a krkovice se taky nedají žrát furt
Ale dají Radku :D
No a to je další věc... bordel v lese :devil Nám se v revíru kupí zaplať pánbůh jen na jednom místě, tak to odvážíme jednou za čas do sběrného dvora. Je to další důvod, proč lidi v autech které neznám a jejich úmysl není zřejmý vykazuji z lesa ven. Pěšky to tam nikdo neponese... Není totiž každý jako Ty, že zaparkuje auto, jde se projít, nasbírá pár hub a jede zase spokojený domů :cry
K těm stavbám ze železa... My to neděláme, ale v jedné z nedalekých honiteb to dělají také, protože nějací aktivisté jim pravidelně dřevěné posedy podřezávali (asi měli pocit, že tím zachrání několik tisíc zvířecích životů), načež jiní využili toho, že je dřevo krásně proschlé a posedy rozřezali do paliva :moon
K jablkům... Je to tak, před posedy se krmí kvůli lovu. Hlavně kvůli divokým prasatům, jejichž pohyb po revíru je nepravidelný.
K vypuštěným gumám... To musel být ubožák. Uznávám, že mne občas obsazenost lesa pěkně sere, ale k něčemu takovému bych se nikdy nesnížil... :Ale fuuj: Mnohem lépe na slušné a chápavé lidi působí odůvodněná prosba, ale jak kdy. Když někoho poprosím s flintou na rameni, většinou mne pošle někam, ale třeba když jsem šel s foťákem a potřeboval jsem, aby v okolí půl kilometru nebyla živá duše krom mne, houbaři pokývali hlavami a popojeli jinam :clap To je ale zřejmě tím povědomím, že myslivec je vrah a fotograf přírody naopak jejím ochráncem...
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

ssang
tel.: 733149044
auto: jen vzpomínky na LR

#204 Příspěvek od ssang » 24 říj 2012 16:47

Minulý týden ve čtvrtek jsem se vracel po několika dnech z Chebska. Cestou jsem se rozhodl mezi Rakovníkem a Slaným zajít do lesa a najít pár hub na smaženici. Vjel jsem asi 50 m do lesa v místě, kde byla otevřená na první pohled nefunkční brána a moje auto ze silnice nebylo vidět. Nasbíral jsem tašku hub a vracel se k autu. Když jsem byl od auta asi 100 metrů, tak jsem zaslechl traktor. Přijížděl z boční cesty pak zastavil kousek od mého auta a zatroubil. Když jsem dorazil k autu, tak se mě lesník zeptal jestli ten krasavec je můj a že mě pustí z lesa ven. Trochu jsem nechápal, ale pochopil jsem, když jsem se podíval směrem k závoře. Byť na první pohled nefunkční :chuckle , tak už byla bytelně zamčená :rofl . Pán s traktorem za mnou k ní dojel a vypustil mě na svobodu . Byl to prostě frajer chlap :Sorry: a patří mu můj dík, protože mi nezkazil pěkný den zbytečným pruděním a ještě při tom vysekl poklonu mému Rendžíkovi. Smaženice byla taky super :yes . Zní to sice jako krátká pohádka, ale osoby, čas, místo a děj jsou skutečné. Poučení pro mne je, že za závoru nefunkční i na druhý pohled už asi nepojedu :shake .
Skutečně známou osobností se stáváme, když Word přestane naše příjmení podtrhávat červeně.
http://www.remax-czech.cz/reality/re-ma ... av-bursik/" onclick="window.open(this.href);return false;

sonorek
auto: FreeLander 2.0 TD4

#205 Příspěvek od sonorek » 25 říj 2012 07:36

Všechno je to o lidech :yes

Tim

#206 Příspěvek od Tim » 02 lis 2012 17:31

Jen tak pro informaci...
Jak tu někde někdo psal, že pohyb auty v přírodě je v ostatních státech volnější než u nás, tak třeba teď dostal můj bývalý kolega v Rakousku pokutu za vjezd do lesa, přestože je zaměstnancem tamní lesní správy a byl tam služebním vozem. Dali mu 200 éček za to, že tam byl po pracovní době :shock:

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

lumberjack
tel.: 732 808 469
auto: Defender TD5 110 HT

#207 Příspěvek od lumberjack » 08 lis 2012 01:29

Spousta aut co stojí v lese, se taky kolikrát houpají a mají zamlžený okýnka :-) , jestli třeba kolega z rakous prostě jen něměl dvojí smůlu :-) Jako páreček, co zaparkoval na skládce a my tam přijeli nakládat... Chvilku jsme stáli a pak už jakože bouchání na okýnko a hele promiň, ale já to přes to tvoje auto vážně nakládat nebudu... Jinak tohle "poježdění" v lese s účelem vyhodit bordel, jak už sem jednou tady psal, nechápu. To je demence. Včera se mi to povedlo, viděl sem chlapíka se starou ladou jak z vozejčku vykládá sjetý pneumatiky. Jel sem kolem, on znejistěl, ale vyhazoval dál. Já zastavil a vystoupil a řikám mu, jestli se nesplet, že mu to pomůžu klidně naložit zpátky a dojedeme do sběrnýho dvora. Že sice v tomhle množství už nějakou korunu zaplatí, ale nebude to tak hrozný... Poslal mě do pitche... Měl smůlu, že sem měl celkem špatnej tejden... Já si myslim, že sem vcelku klidnej člověk. Tak sem šel k tý neblejskaný ladě, otevřel mu dveře a začal močit dovnitř. Strejka na mě začne ječet, co si to dovoluju a spousta vulgarit... Já jen ať si to v klidu vyloží a mě si nevšímá, že dělám jen taky svojí potřebu. Hehe začal mi vyhorožovat, že na mě zavolá policajty :-) Takhle sem se dlouho nepobavil... No nenechal mě dochcat, ale co s takovejhlema lidma jinak dělat? Přiznám se že nevim... Těžim z toho, že mám 110 kilo a 194cm... Ale sem neozbrojen... Takže znovu, je to pouze a jen o vzájemné elementární slušnosti. Ať se nám, co jsme v jádru slušný blbci daří... ;-)

sonorek
auto: FreeLander 2.0 TD4

#208 Příspěvek od sonorek » 08 lis 2012 07:11

:yes :yes :yes :yes
Tak se na ně musí. Jak to dopadlo?

Tim

#209 Příspěvek od Tim » 08 lis 2012 15:39

Tywoe tenhle příběh bych zfilmoval :rofl :rofl
Ten musel koukat, škoda, že jsem u toho nebyl :hand

Mike III
tel.: +420777251521
auto: DIII, L322
Kontaktovat uživatele:

#210 Příspěvek od Mike III » 09 lis 2012 07:57

reaguju na 2 příspěvky
ad1 Rakousy - myslím, že je to v pořádku, protože pokud tam nejel služebně, kdy je auto vyloženě nutný, třeba aby dovezlo materiál na opravu oplocenky, tak má jít pěšky jako kdokoliv jinej, protože když auto na lesní cestě škodí, tak škodí i auto ve kterým jede lesník v pracovní době i mimo pracovní dobu. Pak nebude zlá krev a zvýší se morální právo někoho vykazovat.

ad2 pneumatiky - to mě hlava nebere, protože třeba u nás je sběrnej dvůr pro občany zdarma a po městě jich je asi 5. A do lesa nebo na polní cestu je to dál než do nejbližšího dvora. A blízko toho kde bydlí si to rozhodně nesype. Takže takovej člověk je nejenom hovado z pohledu životního prostředí, ale taky ekonomickej pablb. Jinak ta reakce byla úžasná a myslím, že velmi výchovná :clap

Gobey
tel.: +420603440581
auto: Defender
Kontaktovat uživatele:

#211 Příspěvek od Gobey » 09 lis 2012 10:48

lumberjack píše:Spousta aut co stojí v lese, se taky kolikrát houpají a mají zamlžený okýnka :-) , jestli třeba kolega z rakous prostě jen něměl dvojí smůlu :-) Jako páreček, co zaparkoval na skládce a my tam přijeli nakládat... Chvilku jsme stáli a pak už jakože bouchání na okýnko a hele promiň, ale já to přes to tvoje auto vážně nakládat nebudu... Jinak tohle "poježdění" v lese s účelem vyhodit bordel, jak už sem jednou tady psal, nechápu. To je demence. Včera se mi to povedlo, viděl sem chlapíka se starou ladou jak z vozejčku vykládá sjetý pneumatiky. Jel sem kolem, on znejistěl, ale vyhazoval dál. Já zastavil a vystoupil a řikám mu, jestli se nesplet, že mu to pomůžu klidně naložit zpátky a dojedeme do sběrnýho dvora. Že sice v tomhle množství už nějakou korunu zaplatí, ale nebude to tak hrozný... Poslal mě do pitche... Měl smůlu, že sem měl celkem špatnej tejden... Já si myslim, že sem vcelku klidnej člověk. Tak sem šel k tý neblejskaný ladě, otevřel mu dveře a začal močit dovnitř. Strejka na mě začne ječet, co si to dovoluju a spousta vulgarit... Já jen ať si to v klidu vyloží a mě si nevšímá, že dělám jen taky svojí potřebu. Hehe začal mi vyhorožovat, že na mě zavolá policajty :-) Takhle sem se dlouho nepobavil... No nenechal mě dochcat, ale co s takovejhlema lidma jinak dělat? Přiznám se že nevim... Těžim z toho, že mám 110 kilo a 194cm... Ale sem neozbrojen... Takže znovu, je to pouze a jen o vzájemné elementární slušnosti. Ať se nám, co jsme v jádru slušný blbci daří... ;-)

:)
Svobodný advokát, potápěč a definitivně rozpolcená osobnost-vezmu to podle stáří: Jeep Willys MB SAS, Jawa 350 sidecar, Jaguar Daimler XJ6C 4.2l, LR SIII Lightweight, LR Defender Td4 110 & 90-volanty a řídítka na všech stranách. http://www.onheiser.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

masar
tel.: 773968639
auto: D2 Td5

#212 Příspěvek od masar » 09 lis 2012 21:43

Mike III píše:reaguju na 2 příspěvky
ad1 Rakousy - myslím, že je to v pořádku, protože pokud tam nejel služebně, kdy je auto vyloženě nutný, třeba aby dovezlo materiál na opravu oplocenky, tak má jít pěšky jako kdokoliv jinej, protože když auto na lesní cestě škodí, tak škodí i auto ve kterým jede lesník v pracovní době i mimo pracovní dobu. Pak nebude zlá krev a zvýší se morální právo někoho vykazovat.

ad2 pneumatiky - to mě hlava nebere, protože třeba u nás je sběrnej dvůr pro občany zdarma a po městě jich je asi 5. A do lesa nebo na polní cestu je to dál než do nejbližšího dvora. A blízko toho kde bydlí si to rozhodně nesype. Takže takovej člověk je nejenom hovado z pohledu životního prostředí, ale taky ekonomickej pablb. Jinak ta reakce byla úžasná a myslím, že velmi výchovná :clap
To máte dobrý :Sorry:

Sběrný dvůr města Děčín: 50Kč pneu a 72Kč pneu s diskem :head
Land Rover Discovery 2 Td5

Mike III
Kontaktovat uživatele:

#213 Příspěvek od Mike III » 09 lis 2012 22:09

v podstatě to máme předplacený v poplatcích za kontejnery na horní hranici možného

BigBang
auto: 2x břichoplaz
Kontaktovat uživatele:

#214 Příspěvek od BigBang » 22 pro 2012 16:46

u nás je to snad do tuny pro obyvatele města zadarmo - ukážeš OP a pošle tě ke správnýmu kontíku, kde ti to pomůže chlápek vyházet, teda pokud tam není nával :D ale to je už OT

eveUSO
tel.: mám
auto: Discovery II Td5

#215 Příspěvek od eveUSO » 29 pro 2012 16:15

http://www.silvarium.cz/lesnicka-prace- ... komunikaci" onclick="window.open(this.href);return false; Našel jsem tohle vyjádření , jak to tedy je (snad to tu nikde není) mužu po tech vyjetých kolejich v lese, nebo ne ? jevi se to jako učelová komunikace, a zákon 361/200 je nadřazen Lesnímu zákonu, nebo je to tabu a tohle vyjádřen je svaté ?

Díky

Filip
-LR DII- FL, 3" lift, 1" bodylift, BFG KM2 33", Safariland, pevnostňáky a prahy, inox nájezdový plech, držák rezervy, HD měnič, Parnhardská tyč zadní nápravy, CB, teplá sprcha, spaní, naviják.
-,,Audaces fortuna iuvat''

Mike III
Kontaktovat uživatele:

#216 Příspěvek od Mike III » 29 pro 2012 16:39

koho chleba jíš, toho píseň zpívej

Tim

#217 Příspěvek od Tim » 29 pro 2012 16:50

eveUSO píše:http://www.silvarium.cz/lesnicka-prace- ... komunikaci Našel jsem tohle vyjádření , jak to tedy je (snad to tu nikde není) mužu po tech vyjetých kolejich v lese, nebo ne ? jevi se to jako učelová komunikace, a zákon 361/200 je nadřazen Lesnímu zákonu, nebo je to tabu a tohle vyjádřen je svaté ?

Díky

Filip
Jakákoli komunikace, která vede lesním porostem a není zanesená v síti veřejných komunikací je motorovým vozidlem přístupná jen na základě zvláštního povolení. Psalo se tu o tom dost...

eveUSO

#218 Příspěvek od eveUSO » 29 pro 2012 17:50

Time: ano četl jsem, celé tohle vlákno sjem pročetl, ale stále jsem z toho trošku paf. Jednou se tu argumentuje rozsudkem NS a zákonem 361/2000 a proti tomu tu vystupuješ ty s Lesním zákonem. Chápu, že do lesa nemohu ale cesta je vybudována za učelem dopravy/přepravy a vyjeté koleje dle mě jsou už považovány za cestu ( musí bát zřetelné, že jsou vyjete dlouhodobým provozem... vím, četl jsem), takže bych rád věděl zda do toho lesa po té cestě od lakatoše mohu nebo ne ( osobně nevidim na klidným průjezdu s vypnutýma světlama a bez zbytečneho turovaní problem), Mimochodem jak mám vědět jestli je cesta v katastru nakreslená jako cesta, nebo lesní plocha, běžně s sebou nevozím katastralni mapu.

Děkuji ti

PS. vubec si z tebe nestřílim, jen se ujištuji jak to je, zákon je hodně krásná věc, ale musíš ho pochopit, já ho nepochopil

Díky
Filip
-LR DII- FL, 3" lift, 1" bodylift, BFG KM2 33", Safariland, pevnostňáky a prahy, inox nájezdový plech, držák rezervy, HD měnič, Parnhardská tyč zadní nápravy, CB, teplá sprcha, spaní, naviják.

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#219 Příspěvek od MadTom » 29 pro 2012 18:08

Řekl bych to jinak - není-li to CHKO nebo není-li tam zákazová značka, tak naprosto nemám jak zjistit, o jakou komunikaci se jedná, teda pokud je to cesta - zpevněná nebo nezpevněná. Dvě koleje od lakatoše ještě cestu netvoří. Takže pro mě taková cesta je přístupná. Ono totiž některé lesní cesty jsou i asfaltové, a v katastru o nich není ani čárka. A bohužel, vzhledem ke kvalitě našich zákonů, to bude o tom, na koho narazíš. Mě se nejvíc líbil kousek od Olomouce myslivec (nebo pytlák, podle oblečení se to nepozná), kterej měl terénní auto s rakouskou SPZkou "zaparkované" uprostřed cesty, a strašně ho zajímalo, co tam já auten dělám. Když jsem mu odpověděl stejnou otázkou, nějak najednou nevěděl, co na to má říct. A na žádost, jestli by nepopojel aspoň ke kraji už vůbec nereagoval. Tak jsem musel dvěma kolama na kraj cesty (tedy skoro už do lesa) a objet ho.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

eveUSO

#220 Příspěvek od eveUSO » 29 pro 2012 18:15

TOMe: jasný, že koleje od lakatoše netvoří cestu ( bylo to myšleno s nadsázkou), ale pokud tam ty lakatoše jezdí 20 let a jeste ta ,,cesta,, spojuje dvě oficiální pozemní komunikace ( značka nikde není) , tak tama asi mohu ne ? Občas se jdu vyblbnout tu po těch vrších Moravské brány a takových cestiček vyštěrkovaných je tu hafo, zatím mě nikdo nevyhodil, ale chci být na tuto možnost připraven.

Filip

Odpovědět