Ježdění v přírodě
Moderátor: Miky_CZ
- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
Re: Ježdění v přírodě
Opět říkám,že honitbám a myslivosti rozumím jako švec hvězdám. Jen chci reagovat na větu :pokud se budu s bandou dalších rybářů starat o nějakej rybník.......tak si vjezd domluvím). Vlastním jen územní povolenku opravňující mě k lovu ryb na mimopstruhových revírech Východočeského územního svazu což je konkrétně 102 revírů o celkové rozloze 3694 ha. Tyto revíry spravuje tuším 95 místních organizací se základnou cca 37000 členů. Všichni tito členové mají oprávnění lovit ryby v rámci VČ ÚS i na mnou zmiňovaném revíru (ne že bych je tam chtěl zrovna všechny vidět) a celá tahle"banda" po splnění všech svých povinností a náležitostí (příspěvkové,brigádní atd) si mohou tento revír ze svých záměrů vyškrtnout,protože si vjezd prostě domluvit nemohou. Z pohledu nás místních to nezní špatně,ovšem z pohledu rybáře,který neuznává a nespokojí se jen se svým jedním oblíbeným místem je to katastrofa. Řádných i mimořádných brigád jsem se na konkrétním revíru nadělal za svých víc jak 30 let rybaření víc než dost. Kdyby šlo o nějaké chráněné,nebo jinak významné území,tak sklapnu a pochopím. Ale jedná se o vytěžené pískovny uprostřed polí dnes už nevhodných ke koupání,jediní kdo užíval příjezdové polní cesty byli místní družstevníci a právě rybáři.Napadá mě,že pokud se nemohu po splnění svých povinností k vzdálenějšímu revíru na který mám řádné oprávnění bezproblémově dostat,což u větších vzdáleností jinak než autem nebo jiným dopravním prostředkem nejde,tak je něco špatně a celý svaz je postaven na hlavu. Ale to už patří do jiného vlákna.
Mimochodem jsem opravdu zvědavý jak se tímto zákazem vjezdu vypořádají místní nimrodi,mají tam totiž honitbu.
Mimochodem jsem opravdu zvědavý jak se tímto zákazem vjezdu vypořádají místní nimrodi,mají tam totiž honitbu.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
A asi poslední - jakékoliv uzavírání cest značkama bez doopravdy řádního důvodu je podle mě prasárna. Takže dotaz na místně příslušný silniční správní úřad - kdo a proč tam tu značku umístil. Ze zákona musí odpovědět. Případně její umístění napadnout.
Co bydlím v Olomouci v centru, kde teď spravují jedno náměstí - docela velká stavba, které má vliv na dost velké okolí, tak si tam pánové stavaři nabouchali značky jak se jim líbilo, a já jsem se téměř nedostal autem z dobu (to je trošku rozdíl, oproti rybníku nebo lesu - ve městě to prostě po poli neobjedu). Po 2 týdnech, kdy dodělali nějaké úpravy typu výkopů, jsem předpokládál, že část značem zmizí - nestalo se. Tak jsem zvedl telefon, zavolal na vedení stavby a zeptal se. Panáček určenej ke komunikaci s lidma byl blb, kterej nevěděl kde na stavbě co má a vehementně tvrdil, že tam ty značky musí být furt - asi celé 2 roky stavby. Tak jsem zavolal na magistrát a násleně jim poslal trošku ostřejší email - to se jim pochopiptelně nelíbilo, ale do týdne ty nepotřebné značky zmizely - prostě stavaři sice nebyli líní tam značky postavit, ale už se jim je nechtělo uklízet, protože je za 2 roky zase budou na 2 týdny potřebovat. A tohle je dnes bohužel běžné. Dokud se neozvu, je to úřadům jedno, protože si myslí, že je všechno v pořádku. Sami žádnou aktivitu vyvíjet nebudou, je to pro ně práce navíc, a oni se s prací rozhodně nepřetrhnou.
Co bydlím v Olomouci v centru, kde teď spravují jedno náměstí - docela velká stavba, které má vliv na dost velké okolí, tak si tam pánové stavaři nabouchali značky jak se jim líbilo, a já jsem se téměř nedostal autem z dobu (to je trošku rozdíl, oproti rybníku nebo lesu - ve městě to prostě po poli neobjedu). Po 2 týdnech, kdy dodělali nějaké úpravy typu výkopů, jsem předpokládál, že část značem zmizí - nestalo se. Tak jsem zvedl telefon, zavolal na vedení stavby a zeptal se. Panáček určenej ke komunikaci s lidma byl blb, kterej nevěděl kde na stavbě co má a vehementně tvrdil, že tam ty značky musí být furt - asi celé 2 roky stavby. Tak jsem zavolal na magistrát a násleně jim poslal trošku ostřejší email - to se jim pochopiptelně nelíbilo, ale do týdne ty nepotřebné značky zmizely - prostě stavaři sice nebyli líní tam značky postavit, ale už se jim je nechtělo uklízet, protože je za 2 roky zase budou na 2 týdny potřebovat. A tohle je dnes bohužel běžné. Dokud se neozvu, je to úřadům jedno, protože si myslí, že je všechno v pořádku. Sami žádnou aktivitu vyvíjet nebudou, je to pro ně práce navíc, a oni se s prací rozhodně nepřetrhnou.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
Tak to jsme se špatně pochopili, vjezd do všech lesů rozhodně nemám. Jen tam, kde to můžu odůvodnit.MadTom píše:Pánové naučte se číst, aspoň to co píšete sami.
U honitby o kterou se starám asi budu mít nějaký základní přístup zajištěný - to je regulérní. A nepředpokládám, že by ti ten to přístup někdo upíral. Pouze se musíš domluvit. Narážel jsem na to co tu padlo (aspoň jsem to tak pochopil), že tím že máš někde honitbu, že máš automaticky přístup do všech lesů - to bylo to s čím nesouhlasím. Když se o honitbu staráš, tak k ní máš nejspíš nějaké "majetkové nebo užívací právo".
S těmi rybáři mi to nebyli na úřadě schopni vysvětlit, prý to prozkoumají a v pondělí tam mám jít...
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
- lumberjack
- tel.: 732 808 469
- auto: Defender TD5 110 HT
Neblázni, já sem v klidu, tady jen skládáme písmenka a meleme věty, skládáme je do souvětích a tváříme se, že umímeerik píše:![]()
Klídéék. My tady s RudaK máme spolek cynických Enfant terrible.
A ani nikdo neví, kde jsou hranice skutečnosti. No jedno vím jistě, že většina tady z nás má ráda přírodu.
A to je pro nás Lutherány podtatné.

- erik
- tel.: +421905448329
- auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
- Kontaktovat uživatele:
lumberjack píše:Neblázni, já sem v klidu, tady jen skládáme písmenka a meleme věty, skládáme je do souvětích a tváříme se, že umímeerik píše:![]()
Klídéék. My tady s RudaK máme spolek cynických Enfant terrible.
A ani nikdo neví, kde jsou hranice skutečnosti. No jedno vím jistě, že většina tady z nás má ráda přírodu.
A to je pro nás Lutherány podtatné.Náboženství do toho plést nebudu, jsem holt pohan, ale máš pravdu, stále jsou lidé, co maji přírodu rádi, otázka je, pokud se skutečně chováš poplatně přírodě. Hranice a limity jsou univerzální člověku

S tím náboženstvím ti to rád vysvětlím. My, Lutheráni máme rádi i pohany

podle nás je fajn, když mají lidi názor a netvrdíme že jsou blbci ti, co tvrdí o vesmíru, že je pouze desetirozměrný a s tou hádkou o ježdění v přírodě je to stejné.
Nejsou darebáci ti, co v přírodě jezdí na kole, koni, LR a ani na Trolu, ale ti, co se chovají jako hulváti a majitelé zeměkoule ..ikdyby jsem na to měl povolenku třeba od tchýně...
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu
Discovery 3 ,bez skrabancu
Lesy a zavory jsou zjimave tema.
Puvodne jsem sem psal jednu moji prihodu, ale bylo to moc dlouhe, tak to reknu polopate.
Aspon tady u nas cesty, ktere jsou prehrazene zavorou, maji tesne kolem sebe metr hluboky prikop. Cesta je casto siroka na jedno auto. Predstavte si, ze jedete na motorce treba 500 metru z mirneho kopecka nebo i po rovine a po takove vzdalenosti narazite na takovouhle zavoru s prikopem kam az vidite, tam i zpet. Na takove ceste se neni casto mozny motorkou normalne otocit ani pri nejlepsi vuli a couvat i po rovine tech 500 metru je taky dobra demence. Motorka vazi cca 240 kilo, takze otacet ji pres hlavni nebo bocni stojan je docela prasarna, na nerovnosti podjede a kdyz nespadne na zem, tak treba sjede do toho prikopu. Nastesti sebou vozim v batohu, malinkou asi 30cm velkou pilku na zelezo.
Takovymu chorymu kry*lovi, kterej toto vymyslel bych pral aby uklouzl na hovne divocaka a do prdele si vrazil sisku z jedle. A jako tresnicku na dortu bych ho nechal aspon 150 metru lezt po zemi 4x4 k sanitce cekajici za zavorou.
Se divim tomu, ze tu nikdo nezminil nic o prijezdu napriklad sanitky do lesa, kdyz uz tam je cesta. Sice do lesa mohou lidi pesky nebo treba na kole, ale kdyz se jim neco stane, tak museji cekat, az tomu s klicema vytahnou sisku ze zadku nebo se musi zavolat i hasici, aby zavoru zlikvidovali.
Jinak muj prostredek do lesa je motorka s vyfukem, ktery je ocividne srnkam jedno, kdyz na mne vedne ze 40ti metru jen blbe cumi. Jezdim v lese pouze po cestach, pokud mi nekdo neda do cesty zavoru. Jezdim slusne bez nejakych prasaren a uzivam si, ze jsem chvilku sam, bez ohrozovani ostatni dopravou.
Kdyz me zastavuje zelenej ufon bez pusky, tak nebrzdim. Kdyz s puskou, tak brzdim. Kdyz je slusnej, jsem slusnej a proste udelam co si preje. Kdyz je to urvany hovado a vyhrozuje, jsem hovado a reknu mu at zavola policii, ze ji bude zajimat proc me musel zastavit s namirenou zbrani. Kdyz z nej tahne chlast volam policii (paterak kulovnici nezastavi).
Souhlasim s tim, ze nejvetsi pytlaci jsou myslivci. Duvod je nize.
Parkrat jsem mel v ruce 60ti liberni luk, je tichej a s prehledem naskrz prostreli jakekoliv u nas zijici zvire, ktere dobre trefi, terc velikosti prasete jde s trochou snahy trefit na nejakych 50 metru. Presto, kdyz se nad tim zamyslim, tak by se mi nevyplatilo chodit na zverinu do lesa, pokud ji budu chtit nekde prodavat. Kdyz uz, tak nekde vybilim oplocenou oboru, nemusim na zvire cekat. A nebo jeste lepsi. Proc bych mel nekde prodavat par kilo masa z upytlacene srnky? Kdyz se rozhlednu kolem nasi vesnice napadne me jedna vec, vlky a medvedy tu pry uz dlouho nikdo nevidel (bydlim tu mesic a pul, nemuzu potvrdit
) a presto se tu pry ztraci cas od casu telata... Asi neni proc to dal rozvadet. Pastviny byvaji z 99% bezprostredne kolem cest, na ktere je casto bezproblemovy pristup i brichoplazem. Jedina prekazka je elektricky ohradnik. Teleci maso je dle toho co vidim v restauracich take docela drahe, tele vazi metrak, srna 15 - 20 kilo podle wikipedie. Ok, ja vim, ze existujou i jina zvirata. Telatka vam spis pujdou oliznout ruku, nez aby se utekla schovat do lesa po prvnim vyruseni... Takze po lese muze pytlacit bud blbec a nebo blbec myslivec.
Puvodne jsem sem psal jednu moji prihodu, ale bylo to moc dlouhe, tak to reknu polopate.
Aspon tady u nas cesty, ktere jsou prehrazene zavorou, maji tesne kolem sebe metr hluboky prikop. Cesta je casto siroka na jedno auto. Predstavte si, ze jedete na motorce treba 500 metru z mirneho kopecka nebo i po rovine a po takove vzdalenosti narazite na takovouhle zavoru s prikopem kam az vidite, tam i zpet. Na takove ceste se neni casto mozny motorkou normalne otocit ani pri nejlepsi vuli a couvat i po rovine tech 500 metru je taky dobra demence. Motorka vazi cca 240 kilo, takze otacet ji pres hlavni nebo bocni stojan je docela prasarna, na nerovnosti podjede a kdyz nespadne na zem, tak treba sjede do toho prikopu. Nastesti sebou vozim v batohu, malinkou asi 30cm velkou pilku na zelezo.
Takovymu chorymu kry*lovi, kterej toto vymyslel bych pral aby uklouzl na hovne divocaka a do prdele si vrazil sisku z jedle. A jako tresnicku na dortu bych ho nechal aspon 150 metru lezt po zemi 4x4 k sanitce cekajici za zavorou.
Se divim tomu, ze tu nikdo nezminil nic o prijezdu napriklad sanitky do lesa, kdyz uz tam je cesta. Sice do lesa mohou lidi pesky nebo treba na kole, ale kdyz se jim neco stane, tak museji cekat, az tomu s klicema vytahnou sisku ze zadku nebo se musi zavolat i hasici, aby zavoru zlikvidovali.
Jinak muj prostredek do lesa je motorka s vyfukem, ktery je ocividne srnkam jedno, kdyz na mne vedne ze 40ti metru jen blbe cumi. Jezdim v lese pouze po cestach, pokud mi nekdo neda do cesty zavoru. Jezdim slusne bez nejakych prasaren a uzivam si, ze jsem chvilku sam, bez ohrozovani ostatni dopravou.
Kdyz me zastavuje zelenej ufon bez pusky, tak nebrzdim. Kdyz s puskou, tak brzdim. Kdyz je slusnej, jsem slusnej a proste udelam co si preje. Kdyz je to urvany hovado a vyhrozuje, jsem hovado a reknu mu at zavola policii, ze ji bude zajimat proc me musel zastavit s namirenou zbrani. Kdyz z nej tahne chlast volam policii (paterak kulovnici nezastavi).
Souhlasim s tim, ze nejvetsi pytlaci jsou myslivci. Duvod je nize.
Parkrat jsem mel v ruce 60ti liberni luk, je tichej a s prehledem naskrz prostreli jakekoliv u nas zijici zvire, ktere dobre trefi, terc velikosti prasete jde s trochou snahy trefit na nejakych 50 metru. Presto, kdyz se nad tim zamyslim, tak by se mi nevyplatilo chodit na zverinu do lesa, pokud ji budu chtit nekde prodavat. Kdyz uz, tak nekde vybilim oplocenou oboru, nemusim na zvire cekat. A nebo jeste lepsi. Proc bych mel nekde prodavat par kilo masa z upytlacene srnky? Kdyz se rozhlednu kolem nasi vesnice napadne me jedna vec, vlky a medvedy tu pry uz dlouho nikdo nevidel (bydlim tu mesic a pul, nemuzu potvrdit

Zdar kolego motorkari
na ceste sirky auta se preci musis otocit bez problemu ?? Mam stroj stejne vahy, Varadero. Jednou jsem jel cestou sirky sotva motorky z krpalu dolu. To co byla puvodne cesta se po par kilometrech ukazalo, jako cesta vyslapana zviratkama. Polozil jsem uplne zbabele motorku, na zemi ji otocil o 180 stupnu, potom z poslednich sil zvednul a frcel do kopce. Jsem maslicko, kamos otaci velkeho Varana krosacky kolem nohy na miste 
Myslivci ?? V dnesni dobe neni problem sehnat ruzne vsemozne povolenky, treba na tema ochrany prirody atd.atd. nebudu to rozepisovat, je zde jiste i hodne myslivcu hi,hi. Potom clovek nemusi nic resit, myslivec se omluvi a hotovo.
Samozrejme s tebou souhlasim, ze nema smysl delat bordel. Motorka ma seriovy vyfuk a chovam se slusne.

Myslivci ?? V dnesni dobe neni problem sehnat ruzne vsemozne povolenky, treba na tema ochrany prirody atd.atd. nebudu to rozepisovat, je zde jiste i hodne myslivcu hi,hi. Potom clovek nemusi nic resit, myslivec se omluvi a hotovo.
Samozrejme s tebou souhlasim, ze nema smysl delat bordel. Motorka ma seriovy vyfuk a chovam se slusne.
- Tim
Hmmm... Nevím jak začít a jestli na to mám ještě vůbec sílu a chuť něco vysvětlovat...
Když si Majkro pořádně pročteš toto téma, zjistíš, že o závorách jsem tu někde psal. Ano, nesmí být zamčené a přesto občas jsou, je to špatný ale pochopitelný. Pokud jsi jel po cestě, kde byla závora, pravděpodobně to byla cesta, kde jsi neměl co dělat, nebo na jejím začátku byla značka slepé ulice a nadávat můžeš jen a jen sobě. Pokud ani jedno z toho, pak nastala nějaká chyba v metrixu
A ty se vztekáš, že tam máš problémy s motorkou, ale představ si, že tam třeba pojede hajný nebo dokonce kamion s vytěženým dřevem a potká se s nějakým takovým výtečníkem. Přesně jak píšeš, půl kilometru couvat je debilita, natož pak s něčím takovým což?? Chtěl bych Tě pak vidět v kůži toho řidiče, když proti němu zastaví nějakej trotl, co neumí rovně vycouvat ani deset metrů, to je pak na ránu z milosti
Jsou s lidmi v lese problémy pořád a těch slušných je čím dál míň. Kohokoli chytneš, tak se tváří jak milius a on nic on muzikant. Ale když mi pak kripl, kterej je nasranej že stojím s autem v lese natluče do rezervy (díky bohu jen tam) hřebík, což se mi stalo v úterý, nebo Ti nasraní běžkaři strčí klacík do ventilku, to bys střílel hned jako... A to upozorňuju, že jezdím tak, abych jim ty jejich koleje nerozjezdil!! Měli blbci smůlu, že jsem je dojel. Když začli řvát, že tam nemám co dělat (bylo to pracovně a se služebním autem!), tak mi holt povolili nervy no
Prostě jsem tím chtěl říci, že často není ani čas ani chuť rozlišovat, kdo je slušnej a kdo ne a když mám tu pravomoc, tak ho prostě obvykle raději vykážu.
S tím zastavováním od zelených ufonů taky bacha. Pokud má flintu na rameni a ty bys policii řekl, že tě ohrožoval, tak jsi taky zralej na jednu, pokud Tě ale opravdu ohrožoval, pak je na ně zralej on, to se nedá nic dělat. A i když flintu nemá a Ty nezastavíš, koleduješ si o průšvih. Protože ten zelenej ufon může bejt klidně lesní nebo myslivecká stráž a pak je to z Tvé strany maření výkonu veřejného činitele
Jo a projdem se jedlovým lesem a pokud tam na zemi bude ležet jedlová šiška, tak si ji před Tebou klidně narvu do ucha
Bart : To s tím povolením co píšeš je kravina. Povolení Ti sice může dát vlastník pozemku, ale většinou je to stát a ten by Ti ho udělil pouze kdyby jsi byl např. invalida a chtěl na maliny, jen tak ho nedostaneš. Ochranou přírody to můžeš okecávat jak chceš, ale na to musíš být členem třeba občanského sdružení, vyřídit si spousty dalších věcí atd. a sranda to rozhodně není, sám jsem občanské sdružení za záchranu jednoho zdejšího rybníka zakládal a nepřál bych to ani nepříteli... Takže na nějaký povolení jako že řekneš že jedeš vyvěšovat ptačí budky zapomeň, to tak možná za úplatek
Ale jestli jste vy dva opravdu slušní motorkáři co nedělají bordel, a věřím že ano, pak vězte, že kdyby takoví byli všichni, bylo by to pro vás jednodušší. že motorka ani auto zvěři většinou nevadí je známá věc, ale pozor, zajedeš s tím mimo cestu do porostu a je všechno jinak
Když si Majkro pořádně pročteš toto téma, zjistíš, že o závorách jsem tu někde psal. Ano, nesmí být zamčené a přesto občas jsou, je to špatný ale pochopitelný. Pokud jsi jel po cestě, kde byla závora, pravděpodobně to byla cesta, kde jsi neměl co dělat, nebo na jejím začátku byla značka slepé ulice a nadávat můžeš jen a jen sobě. Pokud ani jedno z toho, pak nastala nějaká chyba v metrixu

A ty se vztekáš, že tam máš problémy s motorkou, ale představ si, že tam třeba pojede hajný nebo dokonce kamion s vytěženým dřevem a potká se s nějakým takovým výtečníkem. Přesně jak píšeš, půl kilometru couvat je debilita, natož pak s něčím takovým což?? Chtěl bych Tě pak vidět v kůži toho řidiče, když proti němu zastaví nějakej trotl, co neumí rovně vycouvat ani deset metrů, to je pak na ránu z milosti

S tím zastavováním od zelených ufonů taky bacha. Pokud má flintu na rameni a ty bys policii řekl, že tě ohrožoval, tak jsi taky zralej na jednu, pokud Tě ale opravdu ohrožoval, pak je na ně zralej on, to se nedá nic dělat. A i když flintu nemá a Ty nezastavíš, koleduješ si o průšvih. Protože ten zelenej ufon může bejt klidně lesní nebo myslivecká stráž a pak je to z Tvé strany maření výkonu veřejného činitele

Jo a projdem se jedlovým lesem a pokud tam na zemi bude ležet jedlová šiška, tak si ji před Tebou klidně narvu do ucha

Bart : To s tím povolením co píšeš je kravina. Povolení Ti sice může dát vlastník pozemku, ale většinou je to stát a ten by Ti ho udělil pouze kdyby jsi byl např. invalida a chtěl na maliny, jen tak ho nedostaneš. Ochranou přírody to můžeš okecávat jak chceš, ale na to musíš být členem třeba občanského sdružení, vyřídit si spousty dalších věcí atd. a sranda to rozhodně není, sám jsem občanské sdružení za záchranu jednoho zdejšího rybníka zakládal a nepřál bych to ani nepříteli... Takže na nějaký povolení jako že řekneš že jedeš vyvěšovat ptačí budky zapomeň, to tak možná za úplatek

Ale jestli jste vy dva opravdu slušní motorkáři co nedělají bordel, a věřím že ano, pak vězte, že kdyby takoví byli všichni, bylo by to pro vás jednodušší. že motorka ani auto zvěři většinou nevadí je známá věc, ale pozor, zajedeš s tím mimo cestu do porostu a je všechno jinak

No parkrat jsem ten problem mel, ale i tak nejak vyresilBart píše:Zdar kolego motorkarina ceste sirky auta se preci musis otocit bez problemu ?? Mam stroj stejne vahy, Varadero. Jednou jsem jel cestou sirky sotva motorky z krpalu dolu. To co byla puvodne cesta se po par kilometrech ukazalo, jako cesta vyslapana zviratkama. Polozil jsem uplne zbabele motorku, na zemi ji otocil o 180 stupnu, potom z poslednich sil zvednul a frcel do kopce. Jsem maslicko, kamos otaci velkeho Varana krosacky kolem nohy na miste

Tim píše:Hmmm... Nevím jak začít a jestli na to mám ještě vůbec sílu a chuť něco vysvětlovat...
Když si Majkro pořádně pročteš toto téma, zjistíš, že o závorách jsem tu někde psal. Ano, nesmí být zamčené a přesto občas jsou, je to špatný ale pochopitelný. Pokud jsi jel po cestě, kde byla závora, pravděpodobně to byla cesta, kde jsi neměl co dělat, nebo na jejím začátku byla značka slepé ulice a nadávat můžeš jen a jen sobě. Pokud ani jedno z toho, pak nastala nějaká chyba v metrixu![]()
A ty se vztekáš, že tam máš problémy s motorkou, ale představ si, že tam třeba pojede hajný nebo dokonce kamion s vytěženým dřevem a potká se s nějakým takovým výtečníkem. Přesně jak píšeš, půl kilometru couvat je debilita, natož pak s něčím takovým což?? Chtěl bych Tě pak vidět v kůži toho řidiče, když proti němu zastaví nějakej trotl, co neumí rovně vycouvat ani deset metrů, to je pak na ránu z milostiJsou s lidmi v lese problémy pořád a těch slušných je čím dál míň. Kohokoli chytneš, tak se tváří jak milius a on nic on muzikant. Ale když mi pak kripl, kterej je nasranej že stojím s autem v lese natluče do rezervy (díky bohu jen tam) hřebík, což se mi stalo v úterý, nebo Ti nasraní běžkaři strčí klacík do ventilku, to bys střílel hned jako... A to upozorňuju, že jezdím tak, abych jim ty jejich koleje nerozjezdil!! Měli blbci smůlu, že jsem je dojel. Když začli řvát, že tam nemám co dělat (bylo to pracovně a se služebním autem!), tak mi holt povolili nervy no
Prostě jsem tím chtěl říci, že často není ani čas ani chuť rozlišovat, kdo je slušnej a kdo ne a když mám tu pravomoc, tak ho prostě obvykle raději vykážu.
S tím zastavováním od zelených ufonů taky bacha. Pokud má flintu na rameni a ty bys policii řekl, že tě ohrožoval, tak jsi taky zralej na jednu, pokud Tě ale opravdu ohrožoval, pak je na ně zralej on, to se nedá nic dělat. A i když flintu nemá a Ty nezastavíš, koleduješ si o průšvih. Protože ten zelenej ufon může bejt klidně lesní nebo myslivecká stráž a pak je to z Tvé strany maření výkonu veřejného činitele![]()
Jo a projdem se jedlovým lesem a pokud tam na zemi bude ležet jedlová šiška, tak si ji před Tebou klidně narvu do ucha![]()
Bart : To s tím povolením co píšeš je kravina. Povolení Ti sice může dát vlastník pozemku, ale většinou je to stát a ten by Ti ho udělil pouze kdyby jsi byl např. invalida a chtěl na maliny, jen tak ho nedostaneš. Ochranou přírody to můžeš okecávat jak chceš, ale na to musíš být členem třeba občanského sdružení, vyřídit si spousty dalších věcí atd. a sranda to rozhodně není, sám jsem občanské sdružení za záchranu jednoho zdejšího rybníka zakládal a nepřál bych to ani nepříteli... Takže na nějaký povolení jako že řekneš že jedeš vyvěšovat ptačí budky zapomeň, to tak možná za úplatek![]()
Ahoj, jsem rad, ze nereagujes nijak podrazdene

- Tim
Já vůbec neměl důvod reagovat podrážděně
Zamčená závora je sviňárna, to je jasný, že se to může někdy někomu vymstít... My už zámky dlouho nemáme, jen na oboře. Jenom přiklopenou závoru 

- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
do lesa prakticky nejdem nikdy sám. Nikdy neviem kedy budem potrebovať pomoc. Pred lesom zhodím ŠPZ, hodím do kufra a ak nás niekto zastaví a chce buzerovať, snažíme sa s ním normálne slušne podebatovať, vysvetliť mu, ž enerobíme nič zlé, nedevastujeme prírodu, nepytlačíme, nekradne a nevyhadzujem bordel. Ak je niekto taký idiot, že si nedá povedať, poviem mu nech si zapíše ŠPZ
a nahlási ma. Sadám do auta a jednoducho odídem.

Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- Tim
Kampaň s názvem "S mašinou nastartuj i mozek"
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... a43vZCacMk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... a43vZCacMk" onclick="window.open(this.href);return false;
Covece, tak tohle chovani mi teda moc nesedi. Jak muze nekdo vedet, ze tam nebudes krosit jak nekdo se ctyrkolkou a nebo endurem? Proste by se do urcitych mist jen tak pro zabavu jezdit nemelo..kvuli prirode samotne a potazmo prave kvuli nam samotnym, aby nam ta priroda zustala.Acon píše:do lesa prakticky nejdem nikdy sám. Nikdy neviem kedy budem potrebovať pomoc. Pred lesom zhodím ŠPZ, hodím do kufra a ak nás niekto zastaví a chce buzerovať, snažíme sa s ním normálne slušne podebatovať, vysvetliť mu, ž enerobíme nič zlé, nedevastujeme prírodu, nepytlačíme, nekradne a nevyhadzujem bordel. Ak je niekto taký idiot, že si nedá povedať, poviem mu nech si zapíše ŠPZa nahlási ma. Sadám do auta a jednoducho odídem.
Sice ti verim, ze nejsi zadny prase, co tam dela bordel, ale slusnej tam jede nic nedela a ostatni prasata si reknou, kdyz on muze, muzeme i my a pak je to v haji. Pak se nediv, ze te nekdo buzeruje. Pockej az natrefis na polesnyho, co chvilku pred tebou bude nahanet nejaky prasata na ctyrkolkach...to mu asi nevysvetlis, ze ty jsi ten slusnej...a uprimne i kdyz si slusnej, asi bych se ja osobne zastaval jeho. Nic ve zlym...
Freelander 1 2,0 Tcie, 5 dv. rok 1998
Volvo XC90 2,5 T (LPG) rok 2005
Honda Civic 1,5i16V rok 1993
Honda CBR954 RR, Jawa 250, Parez (predrenovacni stav bohuzel bez TP)
Ryba je nejslusnejsi tvor na zemi....NEBERE A NEBERE :-)
-
No a kvůli tomuto právě existuje presumpce neviny, i když to z pohledu toho polesného není potom tak jednoduché. Když chce někoho seřvat, mělo by to být za něco co ten dotyčný udělal a ne proto, že tam někdo jiný před hodinou dělal bordel. Ale to se jim bohužel do krámu nehodí, protože u toho se musí přemýšlet, jednodušší je všechny hodit do jednoho pytle.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Tim
Do krámu se to polesným, myslivcům atd. nehodí zcela určitě. Máš pravdu, házet všechny do jednoho pytle nejde. Jenže on se v tom lese každý tváří jak milius, nejde to od sebe rozlišit, kdo bude dělat prasárny a kdo se chce jen v klidu projet. Musel by jsi to zažít na vlastní kůži. Kolikrát už podle stylu parkování některých houbařů máš pocit, že minimálně polovina z nich buď vůbec neumí řídit, nebo má IQ okolo šedesáti. To nejde popsat, musel by jsi to jako my zažívat každý den, kolik lidí je buď imbecilních, nebo arogantních, nebo obojí dohromady. Mám spousty negativních zkušeností s tím, že jsem se s lidmi zkoušel rozumně domluvit, popovídat si... Nejde to, resp. většinou to nejde. Spousta lidí tě pošle do prdele, začne Ti nadávat, chtějí Ti jednu vrazit, ignorují Tě... Když ale vytáhnu odznak a průkazku a chci vidět OP (to dělám jen v opravdu zvláštních případech u extradebilů), nejraději by se zakopali do země. Když jim na to povím, co jim hrozí za sankce, byli by snad i ochotni mne dát úplatek abych to více neřešil. Neříkám, že jsou takoví všichni, to ani náhodou, jenomže potkáš jich během jednoho roku tolik, že můžeš být jakkoli mírumilovný a rozumný člověk, ale stejně Tě to tak otupí, že nebudeš u každého řešit, jestli je takový nebo makový, prostě ho vykážeš (pokud dělá něco špatného nebo třeba překáží provozu), protože nový nervy v loterii nevyhraješ...MadTom píše:No a kvůli tomuto právě existuje presumpce neviny, i když to z pohledu toho polesného není potom tak jednoduché. Když chce někoho seřvat, mělo by to být za něco co ten dotyčný udělal a ne proto, že tam někdo jiný před hodinou dělal bordel. Ale to se jim bohužel do krámu nehodí, protože u toho se musí přemýšlet, jednodušší je všechny hodit do jednoho pytle.
-
V tom ti rozumim, ale stejne budu trvat na tom co jsem napsal. Organ statni spravy se musi chovat profesionalne a podle zakonu. Jinak tam nema co delat. Ze to neni jednoduche je pravda, nikdo ho to ale nenuti delat. Stejne jsou na tom vsichni, kdo pracuji s lidmi, akorat soukromnici nepozivaji zakonne ochrany.
Pockej pockej MadTome, ja ale reagoval na text, kde myslim ze Acon pise, ze jede do lesa do zakazu a sunda si SPZtku, protoze kdyz nic nedela, tak aby nemel postih. Kdyz uz je nekde zakaz vjezdu (a to ze je vseobecne vjezd do lesa zakazanej, to fakt vnimam dobre) a nekdo tam presto vjede a jeste si schvalne sunda spztku, tak se na mne nezlob, asi by me to nastvalo, i kdyz by tam nic prasackyho nedela. Nechci tu urazit lidi z Prahy tim pojmenovanim "Prazaci". Takhle tu nazyvame lidi, co se chovaji hnusne. Jsem z J. Cech a je tu krasna priroda, ale v lete si vsichni luftaci mysli, ze kdyz jsou na dovolene, tak muzou vsechno. A to je pak hnus, co u vody, v lese, na silnicich, v obchodech, .....delaji.
Ja jsem porybnej a jak pises, snazim se chovat profesionalne a v klidu a tak z 99% se mi to dari. To jedno procento nedavam, protoze jsem proste jen clovek a kdyz se pak zacne nekdo chovat hulvatsky a nebo u vody dela fakt hnusarny, tak ho proste servu.
Ja jsem porybnej a jak pises, snazim se chovat profesionalne a v klidu a tak z 99% se mi to dari. To jedno procento nedavam, protoze jsem proste jen clovek a kdyz se pak zacne nekdo chovat hulvatsky a nebo u vody dela fakt hnusarny, tak ho proste servu.
Freelander 1 2,0 Tcie, 5 dv. rok 1998
- Tim
Něco takového jsem chtěl napsatKrasty píše: snazim se chovat profesionalne a v klidu a tak z 99% se mi to dari. To jedno procento nedavam, protoze jsem proste jen clovek a kdyz se pak zacne nekdo chovat hulvatsky...

Krasty píše:Covece, tak tohle chovani mi teda moc nesedi. Jak muze nekdo vedet, ze tam nebudes krosit jak nekdo se ctyrkolkou a nebo endurem? Proste by se do urcitych mist jen tak pro zabavu jezdit nemelo..kvuli prirode samotne a potazmo prave kvuli nam samotnym, aby nam ta priroda zustala.
Sice ti verim, ze nejsi zadny prase, co tam dela bordel, ale slusnej tam jede nic nedela a ostatni prasata si reknou, kdyz on muze, muzeme i my a pak je to v haji. Pak se nediv, ze te nekdo buzeruje. Pockej az natrefis na polesnyho, co chvilku pred tebou bude nahanet nejaky prasata na ctyrkolkach...to mu asi nevysvetlis, ze ty jsi ten slusnej...a uprimne i kdyz si slusnej, asi bych se ja osobne zastaval jeho. Nic ve zlym...
Ale Aconovi asi ani tak nejde o nějaký myslivce, hajný apod., ale o běžný houbaře, turisty a podobný co chtějí jen prudit.
O těch určitých místech kam to ještě jde a kam už ne bys chtěl rozhodovat jak? Zelený by nejradši chránili i přírodu před přírodou samotnou (srnky by neměly okusovat stromy, prasata rýt v zemi a nevím jaký zvířata by ještě co nesměli). Já bydlím v CHKO, na pozemku naší rodiny není nic zvláštního a přesto bychom tam správně neměli autem vjet

Land Rover Discovery 2 Td5