Offroad kočárek - vyzná se v tom někdo?

Moderátor: Miky_CZ

Zpráva
Autor
Rover
tel.: 736173373

Re: Offroad kočárek - vyzná se v tom někdo?

#61 Příspěvek od Rover » 20 led 2016 19:34

Mně by nikdy nenapadlo, že budete co se týká kočárků takhle chytrý... :Pohoda: Zatím jsem koupil z ebay vak na dítě (ten zelený):

http://www.ebay.co.uk/itm/160718227575? ... EBIDX%3AIT

a kočárky monitoruju inzerci, o víkendu zajedeme do asi dvou prodejen (díky za tip)... Nejvíc se mně zatím líbil tenhle kočárek, staromilec opět zvítězil, jsem na něj bohužel druhý v pořadí, nicméně by stejně nic neřešil samozřejmě, jen tak na zahradu na uspávání...

http://deti.bazos.cz/inzerat/56487214/P ... -kocar.php

Díky všem...

Mladej bude asi docela sympaťák :Sorry: , včerejší obrázek a pohled z očí do očí mně docela vyděsil, nevím jestli je otec Vetřelec nebo Predátor nebo nějaký jiný alien... :chuckle V tomhle věku jsem byl teda hezčí si myslím.
Přílohy
zaba_4.jpg.jpg
zaba_2.jpg
zaba_3.jpg
Country boy...

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#62 Příspěvek od MadTom » 20 led 2016 19:36

Nosítka jsou taky řešení, dokud prcek není moc těžkej. Co se týče šátků, tak to jsme taky vzdali a pořídili takovej "předchystanej" - Koala Baby vak. A to fungovalo skvěle.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

#63 Příspěvek od Tim » 20 led 2016 22:03

Nosítko i šátek jsou moc fajn. A já si s tím prcka mnohem více užívám... A ještě tím trénuji fyzičku protože malej už tak úplně malej neni a já zase nejsem moc velkej :grin: Ale chce to o nich něco načíst a nešetřit. Hodně z nich dítěti ubližuje. Ale zase je to slušná investice. Ceny bazarovych se moc neliší od cen nových. A šátky jsou na tom ještě lépe. Jen to vázání je síla, já musím nad postelí protože mám o malého strach a znám své ruce :mrgreen:
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

tel.: +420775196109
auto: LR DII; Volvo XC90 -
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od default » 21 led 2016 15:20

Manduku doma máme ... někde ...
nikdy v tom nebyla (pokud vím)
Ája byla na kurzu šátkování. Tereza ten kurz nějak prospala nebo co a od té doby v tom šátku nebyla.

Ale pozor měli jsme doma kolíbku. Jeden skutečný truhlář to vyřezal z masivu pro jednoho kamaráda. Tereza byla podle zářezů na noze kolíbky dítě č. 23. A to bych opravdu doporučil. Jen to funguje přesně do toho okamžiku, kdy začne vstávat. Pak je ta kolíbka nestabilní a hrozí že mimino přepadne.

Když byla úplně malinká, tak trávila většinu času v košíku (dělají se pro ty úplně malé mimina), ale z toho docela rychle vyroste a ten košík toho moc nevydrží.

A POZOR sežeň si monitorovací podložku. TO je opravdu důležité.

Kam až jsme se od kočárků dostali... Je to skoro na téma LR děti.

Když byla Tereza fakt malinká, tak jsem si jí nosil na ruce stylem "tygřík". Byla spokojená a já taky. Funguje jen do okamžiku, kdy mimino přeroste délku předloktí. Dobré na tom je to, že není celou dobu na zádech. Tím jak jí člověk nosí na "tygříka" a tou rukou provádí běžné pohyby při chůzi = kývání, tak si prcek bezvadně masíruje bříško a netrápí ho prdíky a také se při kývavém pohybu paže mírně prokrvuje a odkrvuje mozek (mimochodem to je důvod proč děti milují houpačky). Dochází při tom k jakési stimulaci biologického čehosi, což nemá vliv na budoucí inteligenci, ale je to dobré na fyzický rozvoj mozku a nervové soustavy. A na tomto poli má to mini dítě hodně práce.
Naposledy upravil(a) default dne 21 led 2016 15:28, celkem upraveno 1 x.
DiscoTRAKTOR II TD5 1999, MT, 2*sibr, 7mist, jenom jedna pritelkyne + Terezka
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109

Rover

#65 Příspěvek od Rover » 21 led 2016 15:22

Monitorovací podložka je to proti tomu syndromu náhlého úmrtí?
Country boy...

Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od default » 21 led 2016 15:30

Rover píše:Monitorovací podložka je to proti tomu syndromu náhlého úmrtí?
Ano - a je to důležité do okamžiku, kdy se dítě umí samo otočit při spaní. Pak už to tak nějak postrádá ten správný smysl.
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109

Rover

#67 Příspěvek od Rover » 21 led 2016 15:31

To pořídím určitě, moc díky
Country boy...

Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od default » 21 led 2016 15:33

Mám doma dvě zbytečné pokud máš zájem.
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109

Rover

#69 Příspěvek od Rover » 21 led 2016 15:36

default píše:Mám doma dvě zbytečné pokud máš zájem.
Jseš hodnej díky, nejsem si jistý jestli to nemáme dostat po dětech bráchy Moniky, pokud by to nebylo (budu vědět o víkendu), tak se rád ozvu.
Country boy...

Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od default » 21 led 2016 16:02

A vůbec mám doma spoustu věcí co jsme dostali od kamarádů k narození Terezy. Oblečení, hračky, já nevím co ještě. Takže se toho s radostí zbavíme i za symbolickou cenu. Co jsem neplatili dáme dál, co jsme platili domluvíme nějakou cenu...
Asi je hezké si dítě odnést z porodnice v něčem novém. Holky na tom většinou trvají. Mimina to opravdu neocení. Mimina mají rády vůni matky (než se naučí na otce).
Ale potom je to jedno. Jediné co je důležité je aby to bylo čisté.
Pozor na různé vůně. Myšleno prací prášky, aviváže, svíčičky a podobné debility.
Čerstvě narozenému dítěti kupodivu voní nejvíc matka. Takže není nic špatného na tom, že si dva dny poleží v noční košili a pak ji položí k miminku. Nevěřil bych nikdy že to umí to dítě uklidnit. Dokud jsem to nezažil.
Jo a také jsem jí (a maminka a dědečkové a babičky) hned do začátku koupili nějaké měkounké postýlkové tulidla (ovečku, medvěda, velrybu, atd.). Tereza si našla něco čemu říkáme šmudlák. A v případě nouze (zuby, prdíky, rýma, atd.) dokáže takový šmudlák docela zachránit situaci.
Pokud je čerstvě vypraný, 3xmáchaný, přemrznutý v mrazáku (-18°C), a podobně zbavený veškerých případných virů a bakterií, tak má cca 1/3 účinost, než pokud je již ohmataný, oslintaný a podobně ošmudlaný (odtud název). Máme jich 6ks a průběžně je měníme.
To mimino dodnes nezajímá ta opravdu ta nejhezčí a nejpříjemnější ovečka od maminky. Prostě si sama našla něco co jí vyhovuje. Jiné mimino by bez té ovečky třeba ani neusnulo.
Jo a to mi připomíná jednu drobnost.
Až se to narodí, tak nechodit po špičkách. Tereza měla hned v porodnici na uchu muziku. Měli jsme zaplacený soukromý pokoj a nic lepšího jsme nemohli udělat. To dítě bylo od malička zvyklé na okolní ruch a různé zvuky (hudbu je třeba neustále měnit). Výsledkem je to že umí usnout i když běží televize a my se u toho bavíme. Možná ti to nepřijde tak důležité, ale sám uvidíš.
A podobně je toho tolik, že si už ani nevzpomínám.
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109

Rover

#71 Příspěvek od Rover » 21 led 2016 19:13

Pokud máš něco co nepotřebuješ tak si to rád koupím... naprosto to nehodlám prožívat v tom, že musí být všechno nový a to nejdražšší atd., to je blbost, z porodnice asi v novém jo, ale jinak fakt stačí oblečení atd. po někom, v dobrém stavu, ale nošené. Vůbec to hodlám brát velmi sportovně, brát dítě od mala na srazy, vystavovat ho různým běžným bakteriím, běžném hluku, atd., lidi se nás ptají co budeme dělat s našima psama, kočkama, atd., kdy už je dáme pryč když teď bude to dítě a to pak vždycky trochu chytám nerva, naše zvířata jsou součást rodiny a nikdy bych se jich nezbavil, naopak je dobře, že dítě bude vyrůstat mezi zvířaty a v nesterilním prostředí, bude pak celý život zdravý... Rozhodně nebude vyrůstat v nějakém sterilním a bezhlučném skleníku, ale přesně naopak. Naštěstí se na to díváme s Monikou oba stejně. A vím o čem píšeš a naprosto souhlasím.

Kdybys měl nějaké ty věci tak něco rád vezmu. Moc díky.
Country boy...

Zanzibar
tel.: +420602286657
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od Zanzibar » 21 led 2016 19:22

Děti veškerá zvířata milují ! A tak je to správně. Náš Matěj, pokud nedá Tarrince 15 pusinek denně, je nesvůj :-)

Taky ti připravím "balíček" věcí, které ti velice rád věnuji. Taky to tak máme.
Monitor dechu jsme si "pronajali" na 12 měsíců asi za 1000,- Kč ( ? ) v nějakém dětskokoutku na Kladně. Řvalo to pouze tehdy, když jsem vyndaval Matese z postýlky a zapomněl to vypnout :-)

Nové věci kupujeme nejvíce v Anglii na mothercare, nádherný kousky, ceny cca o 60% níž než u nás.

btw. Land Rover kdysi nabízel i kočárky ( kočárky s logem LR ), ale leta je nedělá.
tři series, jedna devadesátka a jedno disco :-)

charlie.tramp
auto: LR Discovery I 300TD

#73 Příspěvek od charlie.tramp » 21 led 2016 19:24

Rover píše:Pokud máš něco co nepotřebuješ tak si to rád koupím... naprosto to nehodlám prožívat v tom, že musí být všechno nový a to nejdražšší atd., to je blbost, z porodnice asi v novém jo, ale jinak fakt stačí oblečení atd. po někom, v dobrém stavu, ale nošené. Vůbec to hodlám brát velmi sportovně, brát dítě od mala na srazy, vystavovat ho různým běžným bakteriím, běžném hluku, atd., lidi se nás ptají co budeme dělat s našima psama, kočkama, atd., kdy už je dáme pryč když teď bude to dítě a to pak vždycky trochu chytám nerva, naše zvířata jsou součást rodiny a nikdy bych se jich nezbavil, naopak je dobře, že dítě bude vyrůstat mezi zvířaty a v nesterilním prostředí, bude pak celý život zdravý... Rozhodně nebude vyrůstat v nějakém sterilním a bezhlučném skleníku, ale přesně naopak. Naštěstí se na to díváme s Monikou oba stejně. A vím o čem píšeš a naprosto souhlasím.

Kdybys měl nějaké ty věci tak něco rád vezmu. Moc díky.
Naprostej souhlas. Taky to tak doma mame. Ted uz nam je devet mesicu a procestoval toho vic nez nekdo za zivot :D
Charlie of Highland

Piskot
tel.: +420602648622
auto: LR Discovery 2,5 Tdi

#74 Příspěvek od Piskot » 21 led 2016 19:28

Ahoj Ivane,
gratuluji a držím palce! Jsme s manželkou také v očekávání druhého potomka (opět to bude kluk), takže si držme palce navzájem :-)

Ohledně kočárku - máme Hartan Topline S. Má to mimo hluboké korbičky a sedačky také i adaptéry na vajíčko (do auta), takže tam lze snadno prcka přendat spícího ve vajíčku a jet třeba na výlet.
K tomu Hartanu - má standardně vepředu otočná kolečka s možností aretace, a přední kolečka mají užší rozchod než zadní. To ale nevadí, protože do "terénu" se nechají přední kolečka "vycvaknout" a nahradit masivní tuhou nápravou s odpružením s velkýma kolama se stejným rozchodem jako vzadu. Běžně jsme s tím jezdili po lese. Jinak kolečka jsme vzali ve variantě plné gumy (bez duše) a jsou úplně v pohodě. Nový ten kočárek s příslušenstvím stál podle mne hodně (32tis.Kč), ale zase je kvalitní, po jednom dítěti se nic nerozbilo, tedy předpokládám, že v pohodě zvládne i to druhé. Jo, a ještě jsem si vzpomněl, že má vychytávku v tom, že madlo lze překlápět na obě strany - dítě tedy může koukat z kočárku na Tebe nebo dopředu :-). Tenhle kočárek mohu doporučit, dá se sehnat z druhé ruky v relaci 5-10tis.

Měj se!
Radek
Land Rover Discovery I, 2,5Tdi, KONI Heavy Track, Cooper Discoverer M+S, jinak standard :-)

Rover

#75 Příspěvek od Rover » 21 led 2016 19:32

Díky Zanzibare... Charlie.Tramp - to jsem rád, že je nás víc se sportovním přístupem :Pohoda:

Radku a díky a držme si palce, naši kluci budou teda vrstevníci a nejnovější krev LR nadšenců...
Country boy...

Mysliveček
tel.: 605833046
auto: Freelander

#76 Příspěvek od Mysliveček » 22 led 2016 09:23

Aby jste v tom kluci nebyli sami, tak se taky hlásím.
3. přírustek očekáváme na přelomu březen/duben. Sice malinko mimo plán, ale fajn. Mám kluka 16, holku 14 a včíl ve 40létech nanovo :chuckle

Rover

#77 Příspěvek od Rover » 22 led 2016 09:38

Tak to s Radkem jsme už tři... :Pohoda: Taky to máme mimo plán, mám 20-ti letou dceru z prvního manželství a teď bude tohle :angel no a je mně 47... jak jsem psal, těšil jsem se, že budu dědeček no a mám to ... :chuckle prodloužím si aspoň mládí, ono to člověka asi docela nabije (pokud ho to nezabije 8) )
Country boy...

MadTom

#78 Příspěvek od MadTom » 22 led 2016 09:40

Ad monitor - dobrá věc, nám to taky pískalo kvůli naší zapomětlivosti. V Olomouci nám ho půjčili za nějakej docela malej peníz přímo v porodnici - spíš nám ho tam tak nějak v dobrém vnutili, po vysvětlení proč.
Košík na mrně je super - většinou je na kolečkách a dá se odvést kam je zrovna doma potřeba, na rozdíl od postýlky, které už je většinou o kus větší.
A ze zbytkem o normálním životu nelze než souhlasit. Doplním to ještě jednou věcí - výběrem porodnice. Nejmladší dcera byla u mámy v břichu tak trošku akčnější a jak se tam mlela, tak si udělal uzel na pupečníku. Pokud to doktor vyloženě nehledá, tak na to nemá moc jak třeba na ultrazvuku přijít. Když na to při porodu došli, tak byly všichni doktoři velice překvapení, pomalu až vyděšení, a konstatovali, že to znají jenom z knížek a nikdy to neviděli. Ale poradili si se vším, i s touto nečekanou věcí, a to je zásadní výhoda pořádné nemocnice/porodnice. Když něco nejde jak by mělo, tak je tam místo 2 lidí najednou třeba 10 a začnou se snažit.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od default » 22 led 2016 13:39

TO Rover:
jsme stejně staří takže bych v tom neviděl problém
a ohledně nepotřebných věcí se domluvím s Ájou - a po víkendu dám vědět.

TO obecně:
bohužel se v čechách něco jako je MotherCare nevyskytuje. Ale on je rozdíl i mezi královským a naším "kontinentálním" a asi i více plebejským Marks and Spencer...

Přístup ve smyslu imunizace dítěte průběžně je trošku ošidný. Uvědomte si že v rámci procesu se může potkat i s bakterií kterou nemá šanci zvládnout. U virů je to jiné - nejsou v podstatě nijak nebezpečné. A zvířata musíš víc hlídat. Naše kočka si domu občas přinese i klíště, které se ještě nezakouslo a Tereza si ho v rámci "malá-malá" přenese na sebe. Z toho jsem trošku nervózní...

Výběr porodnice je průser - uvědomte si prosím všichni, že ta těhotná ženská patří na půdě porodnice ministerstvu zdravotnictví. Čerstvě narozené mimino patří také ministerstvu zdravotnictví s přihlédnutím k platbám od zdravotní pojišťovny. Rodiče si k němu mohou vytvořit jakýkoliv vztah (včetně vlastnického práva na jejich dítě) až po opuštění zařízení.
POZOR ještě je tu sociálka!!!
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109

MadTom

#80 Příspěvek od MadTom » 22 led 2016 14:18

Ad porodnice - doporučuju oddělovat zdravotnickou způsobilost daného zařízení - to je to nejdůležitější, když dojde na něco nečekaného, od způsobů chování a jednání. V tom prvním jsou vždy v jejich rukou a nezbývá než důvěřovat, když jde do tuhého. To druhé naštěstí téměř nikdy není akutní a dá se tomu dost "pomoci" přiměřeně asertivním přístupem.
Budoucí maminky čekající na chodě na poradnu před porodem se docela divili, na co že se ptám sestry a potom doktora (kde je naše dítě????), moc dobrou reklamu si tam v tu chvíli nedělali. A přitom stačilo jenom se domluvit a říct, že měli problém (s jiným porodem), střídání směn a tak že o naše čerstvě narozené mimino je dobře postaráno a že do 10 minut bude u matky. A byl by klid. Já jsem se chtěl jenom slušně zeptat. Bohužel komunikace z jejich strany nula (začala zabouchnutím dveří, který byly předtím vždy otevřené), odpověď na otázky nula, tak následoval důrazný požadavek, že to bude do 5 minut. A bylo. Podstatné je, že tam matka s dítětem nesmí být sama, musí mít oporu. Ale tohle je stejné v celém našem zdravotnictví. Doktor se potom za chování sestry omluvil a snažil se ho vysvětlit, což mu moc nešlo, ale snaha se cení.
A k tomu nadstandardu - u porodu určitě, na následujících pár dní v porodnici - když jsou ty maminy na pokoji dvě (a jsou normální), tak si vzájemně pomohou a nemusí furt volat sestru, kvůli každé drobnosti, jako třeba pohlídat mimino, kdy si potřebují odskočit a mimino spí.

Odpovědět