jakýho land rovera?
Moderátor: Acon
-
- auto: saxo
- Kontaktovat uživatele:
jakýho land rovera?
zdravím,
nikdy jsem neměl ambice mít velký auto ani off road,
se svým saxem jsem maximálně spokojený, jsem ale čerstvým otcem a rozhodl jsem se koupit přece jen něco bytelnějšího, pokud se rozhodnu pro off road, bude to určitě land rover
nejvíc se mi líbí def, ale nevím, jestli to na rodinné cestování není moc peklo
pak se mi líbí RRclassic, u kterého se obávám provozních nákladů
takže to vypadá, že skončím u diskošky, která se mi bohužel designově líbí nejmíň,
co by jste mi poradili na takové to domácí ježdění hlavně po čr v lehčím terénu?
+nejsem ředitel čezu, takže jak je to se spotřebou? resp. jaký motor?
nikdy jsem neměl ambice mít velký auto ani off road,
se svým saxem jsem maximálně spokojený, jsem ale čerstvým otcem a rozhodl jsem se koupit přece jen něco bytelnějšího, pokud se rozhodnu pro off road, bude to určitě land rover
nejvíc se mi líbí def, ale nevím, jestli to na rodinné cestování není moc peklo
pak se mi líbí RRclassic, u kterého se obávám provozních nákladů
takže to vypadá, že skončím u diskošky, která se mi bohužel designově líbí nejmíň,
co by jste mi poradili na takové to domácí ježdění hlavně po čr v lehčím terénu?
+nejsem ředitel čezu, takže jak je to se spotřebou? resp. jaký motor?
http://www.bunnystudio.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
- ssang
- tel.: 733149044
- auto: jen vzpomínky na LR
Re: jakýho land rovera?
Pokud nejsi šéf
, tak si myslím, že by Tě mohlo uspokojit Fríčko v naftě, které opravdu moc nežere a umí toho taky dost. Problémem může být, ale není to nijak kritické akorát menší zavazadlový prostor. Pouze při koupi pořádně vybírej a přečti si hlavně rady na fóru.

Skutečně známou osobností se stáváme, když Word přestane naše příjmení podtrhávat červeně.
http://www.remax-czech.cz/reality/re-ma ... av-bursik/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.remax-czech.cz/reality/re-ma ... av-bursik/" onclick="window.open(this.href);return false;
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Jednoznačně do rodiny Discovery IV - velké a pohodlné auto ( ojeté D III - skoro to stejné ale starší
a tím pádem levnější
)

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
- zdenek666
- tel.: +420722074098
Pokud nechceš skládat kočárek a celkem svištět po dálnici i v terénu tak jedině Disco. 

LR Disco II TD5 auto
- RudaK
blumfeld778 píše:co by jste mi poradili na takové to domácí ježdění hlavně po čr v lehčím terénu?
Podle tohodle kritéria jakýkoli 4x4 ( no on stačí i s jednou hnanou nápravou ) V lehčím terénu to de i s kolem

Jedine defika;-) nájezdim 5000 do mesice a pohoda sice trochu hluk a občas do něho teče, v zime je v něm zima a v lete teplo ale budes ho milovat!! A bude krasny aj za deset let
m

- Mirko
- auto: RRC´s
- Kontaktovat uživatele:
To jsou rady
Z toho asi taky není nikdo moudré.
Doporučují si pročíst fórum ohledně slabin jednotlivých aut, pak se domluvit na nějakém svezení ve vybraných vozech, aby sis ty a tvá milá na vlastní kůži vyzkoušeli např. nastupování do defendra a těsnění dveří v zimě nebo poměrně malý kufr a obrovský komfort v RRC. RRC je ze všech zmiňovaných nejstarší, Defendra i Disco seženeš za peníze normální ojetiny mnohem mladší. To staří dělá největší část jeho nákladů. Jinak jsou srovnatelné provozní náklady na motor 200-300 TDi se spotřebou 9-11l a Rover V8 v LPG se spotřebou kolem 20l, ale nesrovnatelný zážitek ze zátahu z nízkých otáček. VM v RRC je vlastní kapitola. Podvozek mají všechny 3 v podstatě stejný (až Disco 2 se liší) a možná, až se ve všech třech chrochtácích a plynožroutech svezeš a zjistíš, že přece jen pocházejí už z trochu jiného století, tak tě pak možná přece jen přesvědčí freelander, který má uvnítř víc místa než RRC, netáhne v něm a topí, nekolíbá se jak ožralej námořník a žere míň než všechny ostatní.
Mirko

Doporučují si pročíst fórum ohledně slabin jednotlivých aut, pak se domluvit na nějakém svezení ve vybraných vozech, aby sis ty a tvá milá na vlastní kůži vyzkoušeli např. nastupování do defendra a těsnění dveří v zimě nebo poměrně malý kufr a obrovský komfort v RRC. RRC je ze všech zmiňovaných nejstarší, Defendra i Disco seženeš za peníze normální ojetiny mnohem mladší. To staří dělá největší část jeho nákladů. Jinak jsou srovnatelné provozní náklady na motor 200-300 TDi se spotřebou 9-11l a Rover V8 v LPG se spotřebou kolem 20l, ale nesrovnatelný zážitek ze zátahu z nízkých otáček. VM v RRC je vlastní kapitola. Podvozek mají všechny 3 v podstatě stejný (až Disco 2 se liší) a možná, až se ve všech třech chrochtácích a plynožroutech svezeš a zjistíš, že přece jen pocházejí už z trochu jiného století, tak tě pak možná přece jen přesvědčí freelander, který má uvnítř víc místa než RRC, netáhne v něm a topí, nekolíbá se jak ožralej námořník a žere míň než všechny ostatní.
Mirko
- RudaK
Když Freelander , tak už II .Přeci jen ty jedničky ..... 

Friťák má jednu zásadní chybu. Jako rodinné auto je to prcek, ne že by byl problém s místem k sezení, ale pokud se podaří do kufru nacpat kočárek, nic dalšího se tam už nevejde. Nevím, jak je to s rozpočtem, ale pokud bych si měl vybrat rodinný offroad či SUV do 150-ti tisíc, asi bych se snažil sehnat jednu z posledních D1 (i ty už jsou ale 12 let staré) a nejlépe z Itálie nebo Španělska. A samozřejmě neupravenou, na to je vždycky dost času, až se pro rodinu pořídí něco jiného. Osobní zkušenost mi říká, že rodina krásný zvuk V8 ani zátah odspoda neocení, navíc při instalaci nádrže na LPG do kufru je v tu ránu po rodinném autě, nehledě na to, že při spotřebě 20 l/100km a naplnitelnosti nárže z 80-ti % objemu, je dojezd na jednu nádrž 300 nebo 700 km v případě dieselu velkou výhodou druhého jmenovaného pohonu.
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250
..pokud mohu a rozpočet vám to dovolí...doporučím DIII...nejuniverzálnější auto co jsem kdy viděl, mohl ho řídit a 2roky používat, o bezpečnosti se, myslím si, nedá pochybovat a pohodlí mi nikdo nevyvrátí 

DII Td5 99...ve výstavbě za provozu zdánlivě připomínající technologické přestávky
- RudaK
papavel.k píše:..pokud mohu a rozpočet vám to dovolí...doporučím DIII...nejuniverzálnější auto co jsem kdy viděl, mohl ho řídit a 2roky používat, o bezpečnosti se, myslím si, nedá pochybovat a pohodlí mi nikdo nevyvrátí

Možná můj dotaz někoho pobaví, ale zajímá mě proč auto zrovna z Itálie nebo ŠpanělskaNeklan píše:Friťák má jednu zásadní chybu. Jako rodinné auto je to prcek, ne že by byl problém s místem k sezení, ale pokud se podaří do kufru nacpat kočárek, nic dalšího se tam už nevejde. Nevím, jak je to s rozpočtem, ale pokud bych si měl vybrat rodinný offroad či SUV do 150-ti tisíc, asi bych se snažil sehnat jednu z posledních D1 (i ty už jsou ale 12 let staré) a nejlépe z Itálie nebo Španělska. A samozřejmě neupravenou, na to je vždycky dost času, až se pro rodinu pořídí něco jiného. Osobní zkušenost mi říká, že rodina krásný zvuk V8 ani zátah odspoda neocení, navíc při instalaci nádrže na LPG do kufru je v tu ránu po rodinném autě, nehledě na to, že při spotřebě 20 l/100km a naplnitelnosti nárže z 80-ti % objemu, je dojezd na jednu nádrž 300 nebo 700 km v případě dieselu velkou výhodou druhého jmenovaného pohonu.

Land Rover Discovery 2 Td5
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
dá sa povedať, že som riešil podobnú dilemu ako blumfeld. Akurát mne sa DiskoII zo všetkých LR páči najviac takže mi to hralo do karát. Ak voziť malé dieťa, tak DEF myslím, že vypadáva. Je to pracant do terénu nie na cestovanie s rodinou. DII síce tiež nie je raketa,alebo dialničný koráb, no ponúka slušné pohodlie a veľký batožinový priestor. Modely po facelifte sú navyše štandardne vybavené ISOFOXom čo som náležite ocenil. Disco zvlášť ocení práve najmenší člen rodiny, pretože zadné sedačky sú vyššie ako predné a tak majú deti pekný výhlad čo sa nedá povedať o autách, kde sú zadné sedačky v rovnakej úrovni, prípadne o niečo nižšie. Ak ale rozpočet dovoluje ísť do DIII, tak by som neváhal ani minútu.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- fotosam
- tel.: 603262798
- auto: Freelander TD4
- Kontaktovat uživatele:
Přátelé, celá tahle diskuse mě fascinuje! To je přístup ke koupi vozu!!! Ne jako někdo, kdo se čirou náhodou ve své Felicii stavil v bazaru a tam čirou náhodou zahlédl Free 99 a pak ho bez velkého shánění informací (asi čirou náhodou po jednom nastoupení - nikoliv vlezení - do vozu a po jednom svezení za dva dny odvezl) a od té doby řeší nějaké drobnosti, ale do auta od té doby neleze, ale nastupuje, cítí se v něm bezpečně a spokojeně a když už se snaží identifikovat ty různé nepatřičné zvuky, dělá to z relativního pohodlí svého LR Free . . .
Hodně štěstí při volbě!!!
Hodně štěstí při volbě!!!
- RudaK
fotosam píše: do auta od té doby neleze, ale nastupuje, cítí se v něm bezpečně a spokojeně
Přesně tak jsem přišel já k D III a mám od té doby stejný pocit ......

Jako co je tohle za anketu? Jenom tři modely na výběr? 

- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
Ale podstatnéOldman píše:Jako co je tohle za anketu? Jenom tři modely na výběr?

Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
Def - nic v zlom, ale je to dostavník. donho by som moju (buducu) rodinu urcite neposadil, nech si hovori kto chce co chce
Ale keby som isiel na expediciu...
RR - moja srdcovka
na cestu a pre rodinu super, ale skor by som sa popozeral po nejakom novsom, uz len kvoli tomu krasnemu dizajnu...
Disco - vyborny kompromis, da sa s nim aj do terenu aj na cestu, dostatocne priestranny a komfortny. Dizajn nieje az taky zly, len mu treba prist na chut a potom uz nieje nic krajsie
no mozno RR

RR - moja srdcovka

Disco - vyborny kompromis, da sa s nim aj do terenu aj na cestu, dostatocne priestranny a komfortny. Dizajn nieje az taky zly, len mu treba prist na chut a potom uz nieje nic krajsie

- Mirko
- auto: RRC´s
- Kontaktovat uživatele:
There's no accounting for taste nebo-li design je každýho věc, a navíc to posoudí zájemce ještě nejsnáz. Ale hlavně je potřeba poznat vnitřní vlastností k posouzení daných modelů = Zkušební jízdy - dlouhé, výdatné a za všech předpokládaných situací.