Discovery se pocurava
Moderátor: Miky_CZ
Discovery se pocurava
caute, prijel jsem do Prahy po D1 a Disco se zacala pocuravat po kazde jizde kdyz zastavim. Takova asi zlutozelena kapalina tece jen chvilku, pak kape a pak prestane, ale pod motorem zustane louzicka. Kukal jsem zespodu, vypada ze tece z motoru.. kua auto je vice v servisu jak na ceste, a ted zase k peslikovi, jen mi jde o to jestli bude OK cesta na moravu za tyden. Co to muze byt? Jaktoze tak najednou? Spis bych cekal, ze se neco pokazi po jizde v terenu a ne po dalnici..
je tam takovy spoj v tom bloku, tak se mi zda ze to tece z toho. ale nejsem si jisty.
je tam takovy spoj v tom bloku, tak se mi zda ze to tece z toho. ale nejsem si jisty.
- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
Re: Discovery se pocurava
zlutozelene, nemuze to byt ze serva nebo z prevodovky? zkoukni kolik tam mas oleje a uvidis
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál
OK, no z prevodovky by to byl olej ze? jenze tohle je spise jako voda, hodne viskozni, olej by asi tak netekl. v tom servu je nejaka kapalina, nebo taky olej?
- Miky_CZ
taky olej, atf2d, ten samy co do automaticke prevodovky a v prevodovce je olej ridkykubaacze píše:OK, no z prevodovky by to byl olej ze? jenze tohle je spise jako voda, hodne viskozni, olej by asi tak netekl. v tom servu je nejaka kapalina, nebo taky olej?
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
- Miky_CZ
nebo jeste zkontroluj vodu, ale to by bylo spis zeleno modre a je to mastne?
A mas klimu
jestly to neni ta kapalina co je v klimatizaci

tel:604422529
p.bocek@email.cz
p.bocek@email.cz
- Jan Kucera
- Kontaktovat uživatele:
nafta?
"I pád na držku je pohyb dopředu"
Disco 3 Beru3ka aneb Dukovany na kolech - co na me dnes blikne za fail? :o)
Disco 3 Beru3ka aneb Dukovany na kolech - co na me dnes blikne za fail? :o)
- Miky_CZ
ta by utekla najednou a nekapala jenom pri teplem motorubrudr píše:A mas klimujestly to neni ta kapalina co je v klimatizaci
![]()
![]()
Keď je to voda tak to vyzerá že to tečie za vodnou pumpou medzi telesom hliníkovým a blokom motora. Ale to len typujem
LAND ROVER DISCOVERY ESQUIRE 300TDI automat
diky, zkusim se zitra kouknout poradne, kdyz to zase bude curat, ted uz je venku tma. blbe je ze mam sako, takze nemuzu moc zalezt pod auto. ta pumpa je zepredu na motoru pred chladicem?
Na motoru zepredu napravo nahore
viz foto
todle je defik,ale motor stejnej

todle je defik,ale motor stejnej

- Přílohy
-
- cerpadlo.JPG
- (144.41 KiB) Staženo 399 x
tel:604422529
p.bocek@email.cz
p.bocek@email.cz
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Typoval bych úplně stejně. Je to strašně blbě vidět. Pokud je ta kapalina stené barvy jako chladící směs tak bych to hledal kde teče. Mě to teklo akorát za alternátorem.Richard B píše:Keď je to voda tak to vyzerá že to tečie za vodnou pumpou medzi telesom hliníkovým a blokom motora. Ale to len typujem
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
jen pro uplnost .. bylo to vodni cerpadlo tenkrat, vymeneno za nove
- WebGardener
- auto: Discovery 300TDi
mal som presne tento isty problem uplne rovnake priznaky, a tiez pomohla vymena cerpadla a pretesnenie silikonom
- matuss.by
- tel.: +421902178808
- auto: Discovery II, 2003
chlapi probleeem
odisiel som na lyzovacku do Tatier, rano idem nastartovat a po niekolkonasobnom skusani to predsa len naskocilo ale ostalo pod motorom trochu nafty (falk asi ako dlan) a mensi flak od nemrznucej (cerveny) ... Ranmo to nechcelo chytit, baterka je nova nema ani tyzden. Ked zhasli kontrolky a zacal so startovat najprv isli taje nejake divne zvuky, trochu skripania ako keby starter, no neviem...ale nakoniec naskocilo, presiel som asi 30 km do Popradu a pri vypinani motora to zase zaskripalo...ale cestou nic...akurat mi nieco piska pri pridani plynu, na neutrale ked pridam tak nepiska nic...iba ked sa auto hybe....neviete co by to moho byt? Bojim aby som dosiel domov...mam tu byt do konca tyzdna. Dakejem za hociake postrehy...myslim ze tu s tym nic neurobim na mieste ale aspon mozem dalej patrat ze na co sa zamerat. Dakujem.

matuss :cool
-
- tel.: +421908723907
- auto: DI,samurai, allroad
tiez by som tipoval NAFTU. nedavno som musel z tohto dovodu menit hadicky prepadov za mensi priemer.
chovalo sa to presne tak, ze po zastaveni vytieklo trocha nafty a potom to prestalo.
este slova utechy: co by za to dali druhi, keby im v tej kose nafta tiekla .
chovalo sa to presne tak, ze po zastaveni vytieklo trocha nafty a potom to prestalo.
este slova utechy: co by za to dali druhi, keby im v tej kose nafta tiekla .

Jesus Is Coming - Look busy!
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Popiš kde pod motorem ty fleky byly?matuss.by píše:chlapi probleeemodisiel som na lyzovacku do Tatier, rano idem nastartovat a po niekolkonasobnom skusani to predsa len naskocilo ale ostalo pod motorom trochu nafty (falk asi ako dlan) a mensi flak od nemrznucej (cerveny) ... Ranmo to nechcelo chytit, baterka je nova nema ani tyzden. Ked zhasli kontrolky a zacal so startovat najprv isli taje nejake divne zvuky, trochu skripania ako keby starter, no neviem...ale nakoniec naskocilo, presiel som asi 30 km do Popradu a pri vypinani motora to zase zaskripalo...ale cestou nic...akurat mi nieco piska pri pridani plynu, na neutrale ked pridam tak nepiska nic...iba ked sa auto hybe....neviete co by to moho byt? Bojim aby som dosiel domov...mam tu byt do konca tyzdna. Dakejem za hociake postrehy...myslim ze tu s tym nic neurobim na mieste ale aspon mozem dalej patrat ze na co sa zamerat. Dakujem.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6

Dolévám neředěnou kapalinu na rysku(přes léto sotva pár deci)...jakmile začaly (i loni) mrazy a jel jsem dálku, druhý den koukám pod autem kapalina - podle všeho přepadem...v nádržce po dně, doleju pár deci - nádržka neení velkáá...po městě pohoda - dálka se opět opakuje...loni jsem to přestal řešit, protože bez mrazů vše přestalo...letos opět...
...odpovědí mi bylo mávnutí ruky a to neřeš, neředěná kapalina napění a vypění, do všech mašin jsme dolévali v zimě hodně pod rysku...
...třeba je to normální a více odborní se nyní smějí, leč mne to potkalo poprvé

díky P.
DII Td5 99...ve výstavbě za provozu zdánlivě připomínající technologické přestávky