Zachytil jsem na i-dnes tenhle článek
http://ekonomika.idnes.cz/sdruzeni-napa ... oakcie_vem" onclick="window.open(this.href);return false; a vcelku koresponduje s několikerou zkušeností z posledních měsíců. Mám dva kamarády, co mají hospodu, jeden je na Vsetíně a jeden v Krkonoších, tedy oba v severní polovině republiky. Desítku nepiju, ale ten druhý hospodský říkal, že G-10 se už prostě nedá pít a navíc ho Plzeňský pivovar zaváží z Polska. Vsetínský kamarád mi říkal, že už je párkrát dokonce zavezli polským Pilsner-Urquel a to už je docela silné kafe. Je pravda, že kvalita Plzně strašně klesá a v některých hospodách je vysloveně hnusná. Nedávno jsem četl také jiný článek, kde pisatel říká, že my Češi nerozumíme pivu a má pravdu, protože po světě se vaří takových druhů piva a my pijeme jenom ten svůj světlý ležák, na který jsme tak pyšní, protože ho vynalezli v Plzni, jejíž kvalita klesá...

. Když mi došlo pivo letos v Norsku, tak jsem od řidiče českého autobusu, který jsem potkal v kempu, vyžebral balík plechovkového Kozla a to ván byl takovej hnus, že když jsem si pak v Dánsku koupil obyčejný Carlsberg (těmhle pivům normálně posměšně říkáme "EUROCHCANKY"), tak jsem si fakt pochutnal. Osobně jsem před časem vyhlásil svůj osobní bojkot všech velkých pivovarů, takže už žádná instantní piva od koncernů ovládaných Heinekenem, SAB a podobnými společnostmi!
Od té doby si pochutnávám na třináctce ze Svijan, poctivém ležáku 12,2 Lobkowitz (původní plzeňský sládek, který se už pod Plzeň odmítal podepsat a přešel ke konkurenci), kvasnicovém ležáku Rychtář z Hlinska, různými speciály z náchodského Primátora apod.
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250