Přestavba RHD discovery

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Zpráva
Autor
faethor
tel.: 607140385
auto: Discovery1,Defender

Přestavba RHD discovery

#1 Příspěvek od faethor » 04 pro 2010 22:42

Zdravím, Mám takový dotaz, mám dvě Discovery, jedna je neskutečně prorezlá levostraná, a pak mám druhou pravostranou, která má ovšem závadu na motoru. Plánuju že prostětu anglickou předělám na levostranou za použití potřebných dílů, včetně výměny motoru. A potřeboval bych vědět, co vše potřebuju přehodit, popřípadě jakej zvolit idealně postup, a na co si dát pozor, teda jestli to už tady někdo dělal.
Disco I, se kterým jezdí táta.
Defender 110
RRC 76 v čekající renovaci

faethor

Re: Přestavba RHD discovery

#2 Příspěvek od faethor » 17 pro 2010 18:38

Tak přidám nějaké fotky
před tím než jsem se pustil do rozebírání.
Obrázek
foto bez palubky
Obrázek
a jedny řídící jednotky
Obrázek
Akorát u těch řídících jednotek sinejsem jistej k čemu jsou, tam největší stříbrná to je nejspíše od ABS ale tu přední nevím a za ní je nejspíše řídící jednotka centrálu, nebo se mýlím?

A další věc nevíte náhodou jak nejefektivněji přehodit elektriku? Nebo je výhodnější to natahat celý úplně znovu? Já zatím uvažuju že ten svazek rozpletu světla kvůli delce kabelu prohodim a přehodím na pojistkový skříni.

Na pravý straně je krabička nejspíše to je řídící jednotka motoru, alespon když jsem to porovnáva lse svoji starší 300. Když budu rušit elektronický vstřiky egr ventil a tylety věci ak to asi rovnou můžu z toho auta vyhodit, co? Včetně i těch zbytečnejch svazku kabelů, nebo mi něco uniklo:-)
Defender 110

faethor

#3 Příspěvek od faethor » 16 úno 2011 09:54

Tak jsem se nakonec pustil do kompletní přestavby kastle má vnitřek odstrojenej
nosníky držej vcelku dobře, ale překvapila zadní podlaha, oproti tomu jak vypadá celý auto tk podlaha je opravdu dost prorezlá, asi příjde vyměnit a bude.
Obrázek

motor půjde na repas, má sice najeto jen 160 tisíc ale z nějakýho důvodu je vymlácená jedna šála.
rám příjde opískovat, a znova natřít, vyměnit tlumiče.
Obrázek
Defender 110

Benjamin
auto: F150+bouda Gladiator

#4 Příspěvek od Benjamin » 16 úno 2011 10:32

Moc pěkný, držím palce, bude jako nová :yes :mrk Kterým směrem od HK bydlíš? Na východ?
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz

Lochy
tel.: 6O8O94O2O

#5 Příspěvek od Lochy » 16 úno 2011 11:22

Karel Sláma to určitě dělal, jestli si to dobře pamatuju u DI je to nejsnazší, protože jsou na obou stranách montážní otvory a průchodky

Acon
tel.: 00421910600711
auto: DII TD5 1999

#6 Příspěvek od Acon » 16 úno 2011 12:08

je super, že si sa do toho pustil aj bez rád. Takáto rozborka dáva nádej, že výsledný efekt bude krásny cukríček, pripravený prežiť možno viac ako prežil doteraz.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.

faethor

#7 Příspěvek od faethor » 16 úno 2011 13:04

Benjamin píše:Moc pěkný, držím palce, bude jako nová :yes :mrk Kterým směrem od HK bydlíš? Na východ?
Já už spíše bydlím v HK, jen svoje auta parkuju mimo HK, a to v teď velmi známém městě Nový Bydžov :D
Lochy píše:Karel Sláma to určitě dělal, jestli si to dobře pamatuju u DI je to nejsnazší, protože jsou na obou stranách montážní otvory a průchodky
Od něj mám právě tu modrou, skvělé auto, jen trošku víc prorezlá, původně jsem chtěl rozebrat jen tu a zavařit jí, Ale prostě má pobouchanou střechu nestejnou barvu, takže za nástřik laku bych dal takový strašný prachy že jsem se nakonec odhodlal dovést tu zelenou která byla za hubičku. A jinak ano, na D1 se to zdá snadný, plechy u řízení se daj vyměnit naprosto bez problémů páč ty dísry jsou stejný, na obou stranách jsou i připravený matky pro uchyt držáku řízení, dokonce i pro ručku je tam připravenej příchyt na druhou stranu. Dokonce i co koukám na rámu tak je tam snad taky vše stejný jako na levostraný.
Acon píše:je super, že si sa do toho pustil aj bez rád. Takáto rozborka dáva nádej, že výsledný efekt bude krásny cukríček, pripravený prežiť možno viac ako prežil doteraz.
Tak holt když se to doma člověku válí, tak se do toho pustí. Ale vcelku mě překvapila snadnost, s jakou se celé auto dá rozebrat, rozebíral jsem těch aut víc a tohle mi přišlo snad zatím nejlehčí.

Jinak zatím cíl je takový, že by měl mít všechny nástřiky pořádně udělané. ještě uvidím jak skončí jednání, možná by mohl rám aspoň zvenčí dostat nějakou hezkou upravu. Jinak natřeno asi wurthem a dovnitř resistin s olejem, to samé by mělo přijít na kastli.

Tlumiče půjdou pouze neliftové protože často tahám vozejk a jezdím dost po silnici. Pouze buduou pružiny těžší, aby šel dát naviják a pevnostní nárazníky, přece jen když člověk vydí to srovnání výdrže běžnýho a pevnostního, tak raději ten pevnostní.

Jinak co se týče motoru, tak všechna elektronika motoru půjde ven, je to zbytečná zátěž::) Tohle byl ten model s váhou vzduchu a se všema těmahle serepetičkama. Jen doufám že mi to bude ukazovat teplotu vody rychlost a tak podobně :D .

Prostě taková diskoška připravená na dlouhé výlety.
Defender 110

Lochy

#8 Příspěvek od Lochy » 16 úno 2011 14:20

myslím, že to bude chtít jinou těhlici a pak jsou trochu problémy s palubkou, ale nic neřešitelnýho, ale na to jsou tu jiný odborníci, zejména pak :dance

faethor

#9 Příspěvek od faethor » 16 úno 2011 14:53

Tak těch problémů je víc, Ztím an co jsem narazil, tak převodka řízení je jiná, potom držák volantu, palubka, pedály, stěrače, světla by mohl bejt problém, těhlice. oba plechy co jsou na kastli do motorové části, pak se musí trochu přeházet kabely. A to by asi mělo bejt vše. Naštěstí to shánět nemusím, tohle všechno vezmu ze staré diskotéky, včetně papírů, abych měl tu angicko na co přihlásit.Jediný co mě dělá trochu problém je ten panel jak je na něm řadička a kastlik, ve starý ho mám rozlámanej, a v nový to má přehozenou ruču na pravo, ale tak holt asi nechám ručku na pravo, mám dlouhé ruce :D
Defender 110

Lochy

#10 Příspěvek od Lochy » 16 úno 2011 18:13

jojo máš pravdu, tohle všechno mi Frana říkal když jsem si prohlížel jeho exjaponku. není na to mít vhodnýho dárce a nebo ty dlouhý ruce :rofl

Sláma Karel
tel.: +420608333403
auto: to se mi sem nevejde

#11 Příspěvek od Sláma Karel » 16 úno 2011 20:37

Kdyby něco tak jsem na :mt klidně :call . Jinak ten kastlík normálně použít můžeš (je stejný), jiný je akorát ten prostředek co jsou na něm ovládače oken. To když tak mám. K :dance
POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe

faethor

#12 Příspěvek od faethor » 17 úno 2011 15:08

Díky za nabídku, určitě se ozvu, až bud dávat věci zpátky, zatím to jde. S tím panelem to ještě rozmyslím, uvidím jak mě zbydou peníze až to bude stát na kolech :D .

Jinak dnes jsem se domlouval na opískování, tak mi říkali že povrchově to upravovat šopováním nemá u stršího rámu smysl, takže asi nakonec nějakej vhodnej antikorozní nátěr, bohužel jsem jméno zapoměl. a přes to teprve wurth. Ještě mi doporučoval jako vrchní nátěr nějakej polyurethanoovej, ale ten wurth bude asi lepšé. Až by bude rám po písku, tak sem zasejc dám další fotografie.
Defender 110

tomm1
tel.: 728134186
auto: Toyka LC 150

#13 Příspěvek od tomm1 » 19 úno 2011 19:57

ahoj ,

také jsme předělávali, ale D2 a byl to pakec..¨ale v poho jsme to zvládli.. akorát jsme neměli druhé auto.. koupily jsme angličana a toho začali předělávat a postupně přicházeli na díly co potřebujeme.. naštěstí jsme našli bouračku kam jsme jezdily pro díly..
takž držím palce. také poradím když budeš potřebovat..
Tomm1
LC 150

Acon
tel.: 00421910600711
auto: DII TD5 1999

#14 Příspěvek od Acon » 19 úno 2011 20:10

Jinak natřeno asi wurthem a dovnitř resistin s olejem, to samé by mělo přijít na kastli.
prečo s olejom? Masnota viaže vodu, uzavrie ju do kvapiek a nikdy sa už nevysuší. Len sa zažiera do kovu. S rezistínom mám dobré skúsenosti ešte z čias žigulákov. Dutiny vystriekané rezistínom boli jediné, čo nezhnili.

Inak držím palce. Po tejto rozborke by bola škoda odfláknuť to.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.

faethor

#15 Příspěvek od faethor » 19 úno 2011 21:02

tomm1 píše:ahoj ,

také jsme předělávali, ale D2 a byl to pakec..¨ale v poho jsme to zvládli.. akorát jsme neměli druhé auto.. koupily jsme angličana a toho začali předělávat a postupně přicházeli na díly co potřebujeme.. naštěstí jsme našli bouračku kam jsme jezdily pro díly..
takž držím palce. také poradím když budeš potřebovat..

[/quote]
prečo s olejom? Masnota viaže vodu, uzavrie ju do kvapiek a nikdy sa už nevysuší. Len sa zažiera do kovu. S rezistínom mám dobré skúsenosti ešte z čias žigulákov. Dutiny vystriekané rezistínom boli jediné, čo nezhnili.

Inak držím palce. Po tejto rozborke by bola škoda odfláknuť to.[/quote]

Myslel jsem konzervační olej, nemám s tím zkušenosti, a tak jsem sbíral vědomosti tady z tématu o nástřiků podvozků. Co jsem tam tak četl, tak ten rezistin je prej dobrej, ale prej to chce trochu přimíchat, aby to opravduvšude bylo, tak prostě nevím.

Jinak dneska šli pryč agregáty, jsou odpojený nápravy, z rámu jsou sundaný hadičky nádrž, jen mě tak u tohodle napadlo, kvůli pískování budu muset sundat ty plasty co drželi kabely a hadičky od nádrže, Zatím jsem to nezkoušel, ale předpokládám, že to budu muset odřezat a pak tam ty držáky dát znovu, daj se vůbec někde sehnat? :D
Dále u nádrže je další palivovej filtr, o tom jsem ani nevěděl že tam je, to je předpokládám jen hrubej filtr a běžně se asi nemění, ne?

Ještě mě chybí sundat asi třicet šroubů. Takže brzo už se snad přehoupnu z rozebírání na stavbu.

Motor jinak rozebráno, vypadá, že má ještě původní rozvody, že za 160 000 to nikdo neudělal. Ale je dobrý že je rozebranej, aspon se bude dát vyčistit sání, který je plný carbonu, páč byl funkční egr ventil a tak podobně.

Ještě, od automatky vedou kabely, nevíte někdo co maj dělat? Pokud se nemýlím tak automatka by neměla bejt řízená elektronicky ale táhlama, takže předpokládám, že to je asi pro sepnutí zpátečních světel, nebo se mýlím?
Defender 110

KDB
tel.: 725722563
auto: P38 4,6

#16 Příspěvek od KDB » 19 úno 2011 21:50

Je fakt, že některé oleje rády absorbují vody....další ale schopné vodu odpuzovat.
Každopádně platí stařičká poučka, že co je mastné, nerezaví :Sorry:
Zmíněnou kombinaci rezistin+konzervační olej mám vyzkoušenou léta. Poslední dobou úspěšně používám na konzervaci některých věcí A00.

tomm1

#17 Příspěvek od tomm1 » 20 úno 2011 18:34

Ještě, od automatky vedou kabely, nevíte někdo co maj dělat? Pokud se nemýlím tak automatka by neměla bejt řízená elektronicky ale táhlama, takže předpokládám, že to je asi pro sepnutí zpátečních světel, nebo se mýlím?[/quote]

mám manuál, ale co o tom vím tak by to mělo být jen na to sepnutí rychlosti co píšeš..
Tomm1
LC 150

faethor

#18 Příspěvek od faethor » 05 bře 2011 12:36

Takže rám je na opískování a nástřiku, snad příští tejden bude hotovej a začne se zase dávat věci zpátky.
Bohužel teď řeším motor. Jedna klika je neskutečně prodřená, takže už to není ani na výbrus. Takže tak pemejšlím jestli nepošlu celej polomotor na generálku, když už to došlo až takhle. Dělal jste tady někdo už generálku celého polomotoru? Kde, a na kolik to přišlo?
Pak je varianta že bych dal motor z druhýho, ten má prasklou asi hlavu, takže by se tam dala a bylo by, zas ten motor už má něco nalítáno, ale doteď jezdil dobře.
No a třetí varianta 6e bych použil klikovku z toho druhýho a dal dokupy tenhle motor, ale taky si tím nejsem tak úplně jistej.
Defender 110

tomm1

#19 Příspěvek od tomm1 » 07 bře 2011 08:18

určitě by to také šlo, použít díly z jednoho motoru na druhý.
to bude kompletní přestavba. ten posit když to pak natočíš a vrčí to , to je prostě nádhera.. :-)
Tomm1
LC 150

raven.99
auto: Discovery 2

#20 Příspěvek od raven.99 » 07 bře 2011 13:34

tomm1 píše:Ještě, od automatky vedou kabely, nevíte někdo co maj dělat? Pokud se nemýlím tak automatka by neměla bejt řízená elektronicky ale táhlama, takže předpokládám, že to je asi pro sepnutí zpátečních světel, nebo se mýlím?

mám manuál, ale co o tom vím tak by to mělo být jen na to sepnutí rychlosti co píšeš..[/quote]

pokial si dobre pametam, tak disko 1 automat ma elektronicke vstrekovanie, preto ma aj o par kW navyse oproti manualu

Odpovědět