Diky

Moderátor: Acon
Takze kdyz jsem z Policky, tak zajdu na dopravku v Policce a jen napisu odhlaseni na jmeno/firmu. Moje RZ pak mohou na aute zustat a odevzda je na Slovensku. Takze ok? Standardni postup jako v CR. Prodam, na zaklade smouvy odhlasim, posu velky TP? Protoze na SK neni maly TP, tak nevim jak s tim velkym TP nalozim.KRANG píše:Musíš jít na vývozy vozidel a tam to normálně odhlásit na novýho majitele. V Praze je to Na Výběžku.. Pokud to auto má značky, TP, ME a TK, tak to je bez problému. V případě prodeje SK firmě budeš potřebovat ještě IČO a výpis z OR. Značky i TP pak novej majitel odevzdá při registraci na Slovensku.
pokud to auto má platnou TK, tak nevidim důvodvisby píše:kupoval som auto v cechach:
1; dala sa spravit odhlasovacia STK
detaily neviem, napisal som len, ako som to doviezol ja...KRANG píše:pokud to auto má platnou TK, tak nevidim důvod
Dneska mi volal tata "Tyvole, ja ti rikam at si koupis normalni osobak od subaru, aby to tolik nezralo jako ten 2.5litr naftak LR a tyvole oni to delaji jen ve 2.5 benzinu"matooo píše:TO MAJKRO : Chran panboh aby si si kupil subaru![]()
![]()
![]()
matooo
A co chtěl koupit? :-Omajkro píše:Dneska mi volal tata "Tyvole, ja ti rikam at si koupis normalni osobak od subaru, aby to tolik nezralo jako ten 2.5litr naftak LR a tyvole oni to delaji jen ve 2.5 benzinu"matooo píše:TO MAJKRO : Chran panboh aby si si kupil subaru![]()
![]()
![]()
matooo
majkro píše:Dneska mi volal tata "Tyvole, ja ti rikam at si koupis normalni osobak od subaru, aby to tolik nezralo jako ten 2.5litr naftak LR a tyvole oni to delaji jen ve 2.5 benzinu"matooo píše:TO MAJKRO : Chran panboh aby si si kupil subaru![]()
![]()
![]()
matooo
OutbackaTomas K (tkala) píše:
A co chtěl koupit? :-O
Tom
2.0 perfektní turbo diesel - boxer. Kde se ptal?majkro píše:OutbackaTomas K (tkala) píše:
A co chtěl koupit? :-O
Tom
Krangu bohužel nemáš pravdu. V Českém kocourkově se to musí udělat jako úplně normální převod, což znamená že musíš zajet na STK pro evidenční kontrolu. Cizinec si musí udělat tu evidenčku, zaplatit pojistku a pak se to na něj převede na vývozní značky.KRANG píše:pokud to auto má platnou TK, tak nevidim důvodvisby píše:kupoval som auto v cechach:
1; dala sa spravit odhlasovacia STK
Myslim, že v rámci EU by to šlo vyvézt i na CZ značkách.
Směrnice evropské unie umožňují pohyb aut mezi státy
EU včetně jejich přihlašování bez předchozího odhlášení v zemi původu.Vlastník auta ho pošle na slovensko i s doklady a značkami, na registru dle svého trvalého bydliště v ČR nahlásí prodej auta na slovensko. Úřad přeruší správní řízení na dobu 3 měsíců z důvodu získání informací o zaregistrování uvedeného vozidla v SR.
Pokud se na slovensku nový vlastník přihlásí do SK registru, ministerstva si vzájemně vymění informace
a auto bude z ČR registru vyřazeno. Pokud se ale nový vlastník v SR do registru nepřihlásí, auto zůstane zapsáno v ČR registru i s uvedenou poznámkou, že bylo exportováno,ale pořád vedeno na vás...protože informace o exportu nebyla potvrzena ministerstvem dopravy nebo vnitra SR..nebude z registru ČR vyřazeno...Takže...pokud máte jistotu,že se nový vlastník na slovensku zaregistruje, klidně auto prodejte se vším všudy a na úřadu v ČR to oznamte...nedejte na řeči úředníků, že musíte předložit značky, technické
průkazy atd...nemusíte nic, jen ohlásit uvedenou změnu...
Pokud jistotu že se nový vlastník v SK přihlásí do registru nemáte, na plnou moc nového SK vlastníka auto na něj v ČR registru přihlaště, odevzdáte CZ značky a dostanete exporttní, s platností maximálně 3 měsíce, v registru bude jako vlastník zapsán občan SR, všetně toho že dostane malý TP na jeho jméno.Tím pro vás vše končí. Akorát zaplatíte 800,-Kč správní poplatek.Doložíte pojstku k autu a platnou technickou kontrolu, evideční kontrola není nutná, a tudíž není nutný ani eko-poplatek, nebo eko.daň...