Jak zajistit expediční výbavu proti ukradení?
Moderátor: Acon
Jak zajistit expediční výbavu proti ukradení?
Nikde jsem podobné takto konkrétní vlákno nenašel, a tak bych ho rád založil.
Rád bych se zeptal zkušenějších a zcestovalejších:
Jak zajišťujete výbavu na autě proti ukradení?
Myslím tím teď rezervy, waffle, kanystry, highlifty apod. Jde mi o konkrétní řešení, nejlépe s fotkami.
Některé věci jako kanystry mám třeba už pořešené - pásovice + zámky. Ale jak třeba na rezervu na zadních dvěřích Disco nebo Defa?
Napadlo mě přichytit rezervu třeba pojistnými matkami apod. ale nepřijde mi to 100%. Co se zámků týče, mám druhou obavu, můj svazek klíčů začíná být nebezpečně veliký, což na dlouhé cesty také není pozitivní.
Pokud někdo rozšíří téma i na jeho obecnější zkušenosti jak minimalizovat riziko krádeže doma i na cestách - např. zatmavovací folie do kufru, či cokoli jiného, určitě to nebude na škodu.
Rád bych si cestování užil, aniž bych byl otrokem svého vozu a musel ho mít stále na očích.
Díky za každý nápad.
Rád bych se zeptal zkušenějších a zcestovalejších:
Jak zajišťujete výbavu na autě proti ukradení?
Myslím tím teď rezervy, waffle, kanystry, highlifty apod. Jde mi o konkrétní řešení, nejlépe s fotkami.
Některé věci jako kanystry mám třeba už pořešené - pásovice + zámky. Ale jak třeba na rezervu na zadních dvěřích Disco nebo Defa?
Napadlo mě přichytit rezervu třeba pojistnými matkami apod. ale nepřijde mi to 100%. Co se zámků týče, mám druhou obavu, můj svazek klíčů začíná být nebezpečně veliký, což na dlouhé cesty také není pozitivní.
Pokud někdo rozšíří téma i na jeho obecnější zkušenosti jak minimalizovat riziko krádeže doma i na cestách - např. zatmavovací folie do kufru, či cokoli jiného, určitě to nebude na škodu.
Rád bych si cestování užil, aniž bych byl otrokem svého vozu a musel ho mít stále na očích.
Díky za každý nápad.
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
Re: Jak zajistit expediční výbavu proti ukradení?
riešenie? nevzdalovať sa od auta
ked musíš tak nechať ho niekde kde je ochranka (parkovisko hotela), poprípade zaplatiť niekomu miestnemu za stráženie...
technicky sa to ťažko predstavuje, ked máš plnú strechu krámov. Keby som vedel že sa budem musieť vzdialiť od auta, asi by som namontoval okolo záhradky / žlabu oká a dal cez to sieť alebo pletivo uchytené ocelovým lanom.

ked musíš tak nechať ho niekde kde je ochranka (parkovisko hotela), poprípade zaplatiť niekomu miestnemu za stráženie...
technicky sa to ťažko predstavuje, ked máš plnú strechu krámov. Keby som vedel že sa budem musieť vzdialiť od auta, asi by som namontoval okolo záhradky / žlabu oká a dal cez to sieť alebo pletivo uchytené ocelovým lanom.
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Tak to abys šel raději pěšky .....Benjamin píše:Rád bych si cestování užil, aniž bych byl otrokem svého vozu a musel ho mít stále na očích.
Díky za každý nápad.

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
Jojo...však mně je to jasný....já se stejně od auta nehnuRudaK píše:Tak to abys šel raději pěšky .....Benjamin píše:Rád bych si cestování užil, aniž bych byl otrokem svého vozu a musel ho mít stále na očích.
Díky za každý nápad.V česku ti něco určitě zmizí a venku ,třeba v Africe na co by jim byly třeba Waffle ,nebo Hi Lift

UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
na rezervu poistne matice, na vsetko zamok a co najviac veci do auta, kde su na sklach folie!
Jj nakonec dám na rezervu asi ty matice. High lift bude upevněný v přívěsu. Kanystry a waffle na zámek. Na folie už jsem objednanývisby píše:na rezervu poistne matice, na vsetko zamok a co najviac veci do auta, kde su na sklach folie!

A když mi vezmou rejč, tak se nezblázním už

www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
To mas tezky, s timto pristupem budes ve stresu stejne. Motorka me naucila nelpet na vecech a proste to brat jako soucast cestovani. Maximalne prijdes o nejaky kanystr nebo neco... Doma v evrope bych se bal vic nez na cestach...
"třístovka" je spravna volba, i kdyz obcas zastavkuje :D
Jojo...však já nejsem jeden z těch co pořád úzkostlivě chodí kolem auta a jsou furt nervózní, aby jim náhodou něco neubylo, to ne.Honzan píše:To mas tezky, s timto pristupem budes ve stresu stejne. Motorka me naucila nelpet na vecech a proste to brat jako soucast cestovani. Maximalne prijdes o nejaky kanystr nebo neco... Doma v evrope bych se bal vic nez na cestach...
Jen se chci informovat od zkušenějších, jak můžu pomoct tomu, aby nedocházelo ke zbytečným ztrátám apod.
Znám to samé z motorek také, když jsem ji měl novou, nerad jsem se od ní hnul. Teď už jsem si díky cestování také zvykl - a taky jezdím a parkuju vždycky s někým, kdo má lepší motorku než já

Jinak taky se bojím víc u nás než na cestách. Vím, že je to o přístupu. Já chci jen eliminovat vyloženě zbytečná rizika, která se dají eliminovat třeba jen drobnou úpravou...
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
keď vidím ako idú niekedy nabalené expedičáky, tak si to neviem predstavitvisby píše:... a co najviac veci do auta, kde su na sklach folie!

inak bavili sme sa tu o rezerve a hilifte - ok, ale co ostatné blbosti, kufre, bedne, kanistre etc?
síce teraz nikam necestujem, ale ako by si riešil toto?
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
bedne na zamok, kanistre tiez, na vacsinou dokonca kupis hotove drziaky so zamkom...
- fidzi
- tel.: Xiaomi Mi2S
- auto: Discovery I 300Tdi
Rezervu mám na zámek. A množství klíčů bych neřešil, nechávám je na jednom svazku v autě a beru je jen na noc z auta.
Každé skutečné dobrodružství začíná nárazem fantazie na skutečnost.
Land Rover Discovery I 300Tdi: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 30&t=23585
Land Rover Discovery I 300Tdi: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 30&t=23585
A jak máš ten zámek prosímtě řešený? Si navrtal jeden ze šroubů, co drží rezervu, a provlékl visací zámek, nebo máš na to nějaký jiný mechanismus?fidzi píše:Rezervu mám na zámek. A množství klíčů bych neřešil, nechávám je na jednom svazku v autě a beru je jen na noc z auta.
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
- fidzi
Odpoledne ti to vyfotim.
- Rosi
- tel.: +420-608-084004
- auto: LR 110SW Def Td5
Takhle to mám já a to jak na rezervě, tak na držáku Hi-Liftu. Lopatu mám jen tak, tu nikdo neukradne, ta je na práciBenjamin píše:A jak máš ten zámek prosímtě řešený? Si navrtal jeden ze šroubů, co drží rezervu, a provlékl visací zámek, nebo máš na to nějaký jiný mechanismus?fidzi píše:Rezervu mám na zámek. A množství klíčů bych neřešil, nechávám je na jednom svazku v autě a beru je jen na noc z auta.

Jinak k tematu, pokud ti někdo bude chtít něco ukrást, tak jej žádný zámek nezastaví a určitě i dostat se do LR není žádný oříšek, bohužel minimálně u defíka je to otázka vteřin...
Je to jen o tom překonat tenkou hranici, aby to nebylo úplně "zadarmo" = bez práce. Spíš psychologický než jinný limit.
Fólie jsou geniální = a) není vidět co je inside b) když už ti někdo rozbije okno, alespoň nemusíš uklízet střepy

Osobně mám docela dost špatných zkušeností i z "venku", takže bych se tím, že u nás je to extrémně horší zas tolik neoháněl.
Je dobrý prostě přemýšlet a pokudmožno nevytvářet příležitos, která jak víme dělá zloděje

Když na věc příjde, 4apůl tisíce mnm v Tibetu mi šlohli gumicuky z moto, člověk by nevěřil, že to něGdo ukradne. Asi to použili k navázání klestí na mezka. Každopádně problém bez nich pak...
Další poslední postřeh, když to je špinavý, nikdo se s tím nechce špinit

Def 110 Td5 SW
skype: vk770403; fotky: http://picasaweb.google.cz/Rosi770403/" onclick="window.open(this.href);return false;
skype: vk770403; fotky: http://picasaweb.google.cz/Rosi770403/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Rad se poucim. Taky nas ceka dlouha cesta. Zatim bylo vse v klidu..
Z tohoto pohledu nejlepe hodnotim island, kde se nekrade vubec. veci jako macky, cepiny, horolana, jsem mel na strese v krabicich bez zamku klidne tyden na parkovisti.
Zamky ma cenu davat na veci proto, aby vypadaly zamkcene, ale realna zabrana proti kradezi je dost spekulace, precijen, jak dlouho trva rozbiti okenka...?
Pres zadni rezervu mam koupeny kryt se zamkem - ziskam tak i nejake ulozne misto, myslim, ze treba kurtny a vlecne lano dam do rezervy a zavru do krytu. Koupil jsem to od kluka z offroadfora za petikilo i se zamkem a klickama. Na kanystry pas a vysaci zamek, ale treba zahradku k autu primykat nebudu. Cela bude vazit pres 60 kilo a jestli mi ji nekdo sunda komplet...
Na lode jsme jeste pouzivali na strese takove ocelove lanko a bambuli (velikosti tenisaku) na konci, protahlo se to vsim moznym na strese a pak se tomu zavrely ty konce do dveri od auta. Ale klestema nebo flexou se da dostat pres vsechno...
Auto nechavame vetsinou u nekoho. Zatim skusenost, ze kdyz u nekoho neco nechavam, ze je to pro nej spis cest - timpadem vyzva aby se postaral. Treba na ukrajine jsme nechavali auto na dvore jedne rodiny a vesnicani se tam predhaneli v nabidkach u koho to nechat. Kdyz jsme jedny zvolili, tak to pro ne byla cest, a kdyby se z toho auta neco ztratilo, byla by to pro ne hrozna ostuda... Fakt jsem se nebal. My tam zas jako projev duvery nechali klice, ale vzdycky je to otazka situace...
Asi nejhorsi je, kdyz clovek po poruse musi nechat stat anonymne auto u kraje silnice. To jsou pak vsechny rady k nicemu...
Z tohoto pohledu nejlepe hodnotim island, kde se nekrade vubec. veci jako macky, cepiny, horolana, jsem mel na strese v krabicich bez zamku klidne tyden na parkovisti.
Zamky ma cenu davat na veci proto, aby vypadaly zamkcene, ale realna zabrana proti kradezi je dost spekulace, precijen, jak dlouho trva rozbiti okenka...?
Pres zadni rezervu mam koupeny kryt se zamkem - ziskam tak i nejake ulozne misto, myslim, ze treba kurtny a vlecne lano dam do rezervy a zavru do krytu. Koupil jsem to od kluka z offroadfora za petikilo i se zamkem a klickama. Na kanystry pas a vysaci zamek, ale treba zahradku k autu primykat nebudu. Cela bude vazit pres 60 kilo a jestli mi ji nekdo sunda komplet...
Na lode jsme jeste pouzivali na strese takove ocelove lanko a bambuli (velikosti tenisaku) na konci, protahlo se to vsim moznym na strese a pak se tomu zavrely ty konce do dveri od auta. Ale klestema nebo flexou se da dostat pres vsechno...
Auto nechavame vetsinou u nekoho. Zatim skusenost, ze kdyz u nekoho neco nechavam, ze je to pro nej spis cest - timpadem vyzva aby se postaral. Treba na ukrajine jsme nechavali auto na dvore jedne rodiny a vesnicani se tam predhaneli v nabidkach u koho to nechat. Kdyz jsme jedny zvolili, tak to pro ne byla cest, a kdyby se z toho auta neco ztratilo, byla by to pro ne hrozna ostuda... Fakt jsem se nebal. My tam zas jako projev duvery nechali klice, ale vzdycky je to otazka situace...
Asi nejhorsi je, kdyz clovek po poruse musi nechat stat anonymne auto u kraje silnice. To jsou pak vsechny rady k nicemu...
- Kubrtos
- tel.: +420604671119
- auto: D3 trisko Disko
- Kontaktovat uživatele:
De o to to zneprijemnit- ja mel hospodu vedle parku a bez zidli ze zahradky jsem byl nekóikrat-za provozu. Sla banda studentu s vinem kalit do parku, tak si vzali zidle.
A stul si jednou nesli az na koleje.
Kdyz uz bude nejaka prekazka, tak se na to polovina potencialnich zlodeju vybodne.

Kdyz uz bude nejaka prekazka, tak se na to polovina potencialnich zlodeju vybodne.
Land Rover Discovery II 2,5TD5, -Drobeček
Range Rover L322 3,0D Vouge
Range Rover L322 3,0D Vouge
- fidzi

Fidži díky moc za foto - přesně tak to mám v plánu, jen nevím, jak moc dobře se trefím to navrtat
Jinak ostatním díky za komentáře a za rady. Souhlasím s tím, že pokud někdo něco ukrást chce, tak ukradne tak jako tak.
Je ale pravda, že když bude jenom malá překážka, velká část potencionálních zlodějů se na to radši vykašle.
Postupně jak budu něco vymýšlet, tak dám taky nějaká fota. Už mám udělanou pásovici přes kanystry.
Teď bohužel řeším nepříjemnou závadu na autě
pak se k tomu snad zase dostanu.
Rezervu plánuju ala fidži, na kanystry tedy pásovice, high-lift už mám ve vleku pod zamčeným víkem...ještě musím domyslet waffle, lopatu neřeším...

Jinak ostatním díky za komentáře a za rady. Souhlasím s tím, že pokud někdo něco ukrást chce, tak ukradne tak jako tak.
Je ale pravda, že když bude jenom malá překážka, velká část potencionálních zlodějů se na to radši vykašle.
Postupně jak budu něco vymýšlet, tak dám taky nějaká fota. Už mám udělanou pásovici přes kanystry.
Teď bohužel řeším nepříjemnou závadu na autě

Rezervu plánuju ala fidži, na kanystry tedy pásovice, high-lift už mám ve vleku pod zamčeným víkem...ještě musím domyslet waffle, lopatu neřeším...
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
- petr pp
- tel.: 0903790668
- auto: def 90
Prosim o radu ake mam kupit skladacie stolicky ,stol,varic ,atd ked chcem ist cez leto na neaku malu expedicku aby to vydrzalo nebolo to male ale ani velke a co vsedko asi tak treba.
pripadne ci nemate na predaj 

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Židličky jsme koupili v Tescu - jak pro dospělé, tak dětské. A kupodivu drží, jediné co se trhá je hadrovej transportní obal. Za tu cenu nebylo co řešit. Se stolečkem je to složitější - hlavně si rozmysli, jestli chceš lamelovej, kterej se dá hodně poskládat, nebo s pevnou deskou a oddělávacíma nohama. Ten se zase rychleji skládá, ale zabírá dost místa.
Vařič - máme dva - jeden jednoplotýnkovej, co se našroubuje přímo na kartuši - velmi levnej s piezo zapalování a šroubovacíma kartušemi - dají se sundat a znovu nasadit, na rozdíl od propichovacích. Používali jsme ho hlavně na ohřívání vody na sunar, když byla dcera ještě malá. A k tomu vařičo-gril Cadac Safari Chef - pro připojení hadicí na 2kg bombu. Výběr byl jednoduchej - složené to nezabírá moc místa a dá se na to i něco uvařit nebo udělat kus masa.
Vařič - máme dva - jeden jednoplotýnkovej, co se našroubuje přímo na kartuši - velmi levnej s piezo zapalování a šroubovacíma kartušemi - dají se sundat a znovu nasadit, na rozdíl od propichovacích. Používali jsme ho hlavně na ohřívání vody na sunar, když byla dcera ještě malá. A k tomu vařičo-gril Cadac Safari Chef - pro připojení hadicí na 2kg bombu. Výběr byl jednoduchej - složené to nezabírá moc místa a dá se na to i něco uvařit nebo udělat kus masa.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo