Garmin ecoRoute a Discovery
Moderátor: Acon
Garmin ecoRoute a Discovery
Máte někdo zkušenost, jestli čidlo ecoRoute Hd od garminu komunikuje s Discoverou td5, r.v. 2004. Zkoušel jsem to zprovoznit, ale nechce komunikovat s autem a hlásí chybu, že se nemůže spojit s vozidlem. Nemá D2 nějaký jiný komunikační protokol?
DIII
Defender 110, Td5, 2" OME, WARN9000
- macronera
- tel.: 775651798
- auto: DISCOVERY II,IV
- Kontaktovat uživatele:
Re: Garmin ecoRoute a Discovery
taky by mě to zajímalo. zkus se zeptat na offroad4x4shop.cz tam mám pocit že ho také nabízejí,tak jestli neví jak na to zprovoznění.Diglobe píše:Máte někdo zkušenost, jestli čidlo ecoRoute Hd od garminu komunikuje s Discoverou td5, r.v. 2004. Zkoušel jsem to zprovoznit, ale nechce komunikovat s autem a hlásí chybu, že se nemůže spojit s vozidlem. Nemá D2 nějaký jiný komunikační protokol?
roubená chalupa v Krkonoších,posezení u kachlových kamen, sjezdovka s večerním lyžováním, Rodinné,skupinové a individuální rekreace http://www.ChalupaOrlice.cz , www.DoKrkonos.com
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu, že ECO Route využívá komunikační protokol OBDII, se kterým se LR tak úplně nekamarádí, tak to asi nepojede.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
D2 se OBD2 kamarádí, poroblém je, že OBD2 může být (a je) víc než jeden typ protokolu a D2 zrovna nepoužívá ten nejrozšířenejší, protože to není VW.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Je to jak pravíš, ale nechtělo se mi to rozepisovat. Tak jsem napsal, že s ním nekamarádí, ne že ho nepoužívá. 

- Frana
- tel.: 608885886, OK3FJ
- auto: Defender 130 HCPU
- Kontaktovat uživatele:
To cidlo mam a s Td5 motorem jsem ho nikdy nerozebehl, zkousel jsem to v Defendru. S motorem TDV6 mi v D3 chodi bez problemu. Td5 jsem ale nerozebehl ani s tou jednoduchou diagnostikou, za cca 2.800CZK co se tu pred casem probirala.
Kdyby to nekoho zajimalo, tak to cidlo nekomunikuje ani s TDci Mondeem od Forda. Chodilo mi to s Peugeotem 307 HDi, kde jsem mazal i nejake chyby (vadne zhavici svicky) z registru ridici jednotky motoru a slo to.
Jinak je to zajimava vecicka.
Kdyby to nekoho zajimalo, tak to cidlo nekomunikuje ani s TDci Mondeem od Forda. Chodilo mi to s Peugeotem 307 HDi, kde jsem mazal i nejake chyby (vadne zhavici svicky) z registru ridici jednotky motoru a slo to.
Jinak je to zajimava vecicka.
Defender 130 HCPU 300Tdi AT, OME +2", BFG MT KM2 285/75 R16, navijak 6t, Hannibal, Maggiolina, Engel
stáhnul jsem dnes nejaké nové aktualizace. Byly s rozšířením na další auta. Tak to zítra zkusím. Dám pak vědět
DIII
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Kdyžtak mě opravte, ale OBD II funguje na TD5 až od roku 2004 výše.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
OBDII je na všech TD5kách, akorát ODBII jsou 3 možné pomalé protokoly a u novějších aut ještě 4tý - CAN. Není na tom nic záhadého, akorát koncern VW na který jsou ty běžné diagnostiky především určené používá jinej z těch 3 protokolů než používá LR a jinej než používá Ford.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Tak nepomohla ani aktualizace firmware. Tak čidlo půjde z auta ven:-( škoda, je to hezká hračka
DIII
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
ktore ma td5ka? ISO 9141-2, PWM J1850, VPW J1850, CAN Bus?
podla tohoto ma td5ka CAN alebo ISO 9141-2 (s KWP). tym padom OBD-II konformne protocoly...
podla tohoto ma td5ka CAN alebo ISO 9141-2 (s KWP). tym padom OBD-II konformne protocoly...
[quote="Frana"]To cidlo mam a s Td5 motorem jsem ho nikdy nerozebehl, zkousel jsem to v Defendru. S motorem TDV6 mi v D3 chodi bez problemu.
Chtěl bych ho taky pořídit,-mohu se zaptat, co vše lze u D3 s tímto čidlem sledovat? prý u různých typů aut jde vždy něco jiného... díky...
Chtěl bych ho taky pořídit,-mohu se zaptat, co vše lze u D3 s tímto čidlem sledovat? prý u různých typů aut jde vždy něco jiného... díky...
Disco III - pravá pohoda
- Frana
- tel.: 608885886, OK3FJ
- auto: Defender 130 HCPU
- Kontaktovat uživatele:
Zobrazuje nasledujici veci (pisu to z hlavy, asi na neco zapomenu):
Teplotu nasavaneho vzduchu do motoru
Teplotu chladici kapaliny
Tlak na turbu
Vahu nasavaneho vzduchu
Napeti v palubni siti
Otacky motoru
Zatizeni motoru v procentech
Okamzitou spotrebu
a urcite jeste neco, ale to bych si to musel opsat v aute kdyz to bezi...
A umi zobrazit a mazat pripadne chyby z ridici jednotky motoru - nikoliv podvozku, prevodovky apod.
Teplotu nasavaneho vzduchu do motoru
Teplotu chladici kapaliny
Tlak na turbu
Vahu nasavaneho vzduchu
Napeti v palubni siti
Otacky motoru
Zatizeni motoru v procentech
Okamzitou spotrebu
a urcite jeste neco, ale to bych si to musel opsat v aute kdyz to bezi...

A umi zobrazit a mazat pripadne chyby z ridici jednotky motoru - nikoliv podvozku, prevodovky apod.
Defender 130 HCPU 300Tdi AT, OME +2", BFG MT KM2 285/75 R16, navijak 6t, Hannibal, Maggiolina, Engel
Tak se mi začíná to čidlo líbit,škoda, že to čidlo komunikuje jen s Garmin navigacemi, - uvažuju, že bych si kvůli němu i tu Garmin navigaci pořídil, prý komunikuje s více typy:1260/1370/1390/1490/1690/3790 . Která z nich je jako čistá navigace co do přesnosti (nic jiného nepotřebuji- žádný MP3,foto ap.) nejlepší - máte někdo osobní zkušenost?
Disco III - pravá pohoda