Mám osobnú prepravu ľudí, vodiči mi už niekoľkokrát prerušili kľudný spánok správou, že na ceste zrazili srnu, laň, alebo niečo také, takže na tom že jazda 4X4 po lese škodí zvieratám je málo pravdy, viac jej škodí bežná premávka na cestných ťahoch. Ja aspoň nepoznám prípad, že by niekto zrazil zver priamo v lese pri rýchlosti max 30km/h
Uznávam, že pokiaľ niekoľko offroadov vyletí na nejaký pasienok a točia tam hodiny a podobné hovadiny je to ničenie krásnej prírody a za to by mal byť trest, ale ako podotkli už predomnov, lesné cesty vytvorené ťažbou a lesnou údržbou sú ideálne na to aby aj milovník prírody v 4x4 prišiel na svoje.
Určite sa aj vám stalo, že ste šli po lesnej ceste. O pol roka na to ste šli opäť a nemohli ste to tam spoznať, lebo tam prebiehala medzi tým intenzívna ťažba a les aj cesta ostali úplne zdevastované a to žiaden offroad nedokáže spraviť, aj keby tadiaľ jazdil každý deň 10x.
Takže za tým všetkým je nejaký vyšší záujem a nie to, aby vyhoveli lesníkom a ochranárom, na to by stačili rampy, ale hroziť niekomu odňatím slobody na jeden rok je dosť silné zastrašovanie.
Asi jediné čo človeku ostane v prípade natrafenia na lesníka je dohodnúť sa s ním. Ak je rozumný, tak sa normálne porozprávať. Ak je rozumný a chamtavý pomôže pár eur, ak je to absolútny ignorant a vám bude hroziť väzenie, nebudem sa čudovať keď dostane palicou po hlave, veď pri najhoršom je za to podobný trest