Urcite budu trapne zacinat stokrat otrepane vlakno o rozsirovani(podlozky), ale nikde jsem se tady nedocetl to, co bych rad.
Vsichni jsme urcite vydedukovali, ze tim trpi skoro cele auto. ale spousta defiku je sirokych jako F1 a tak bych tady rad cetl konkretni pripady tech jasnych dusledku rozsireni...jako treba, jak brzy po rozsireni si kdo musel nechat vymenit ta loziska, klouby, cepy a vsechno ostatni...kolik dotycny najezdi defem mesicne a kde...proste jestli je to takovy hardcore, nebo jen malinko zkracena zivotnost inkriminovanych dilu. Dekuji vsem, kdo se pridaji, jsem zelenac, ale tohle auto fakt zeru:):) a siroke by se mi hodilo, jsem o dva palce vys.
Podkladat, ci nepodkladat...
Re: Podkladat, ci nepodkladat...
mam +2 palce 255/85 bfg na boost alloy a 3cm podlozky (tie co dostanes vsade)
mam to na aute asi 80 000km zo 120 000, a az na hroznu kvalitu podloziek (britpart) som spokojny a spozoroval som zatial len to ze sa mi ako si povedal inkriminovane diely o trosku viac opotrebovavaju (lozisko napr nevydrzi 50, ale len 42 tis km..., co je podla uz hlavou do kamena alebo kamenom do hlavy, urobit to musis tak ci onak)
akurat treba brat do uvahy ak to chces neak extremne rozsirit, ze koleso opisuje inu kruznicu a tym padom sa aj riadenie miernym rozsirenim mozno zlepsi ale potom sa uz zhorsuje, nehovoriac o tom ze viac citis ked mas nevyvazene pneu
mam to na aute asi 80 000km zo 120 000, a az na hroznu kvalitu podloziek (britpart) som spokojny a spozoroval som zatial len to ze sa mi ako si povedal inkriminovane diely o trosku viac opotrebovavaju (lozisko napr nevydrzi 50, ale len 42 tis km..., co je podla uz hlavou do kamena alebo kamenom do hlavy, urobit to musis tak ci onak)
akurat treba brat do uvahy ak to chces neak extremne rozsirit, ze koleso opisuje inu kruznicu a tym padom sa aj riadenie miernym rozsirenim mozno zlepsi ale potom sa uz zhorsuje, nehovoriac o tom ze viac citis ked mas nevyvazene pneu
Re: Podkladat, ci nepodkladat...
všichni řeší podložky ale málokdo řeší ET na kolech - pokud si to člověk vezme čistě fyzikálně tak polovičku problémů bude stejně dělat auto s podložkou jako bez podložky ale na kolech konstrukčně víc vylezlých. Podložka pokud je ne duralová ale železná tak ti v 3cm tloušťky přidá naví docela nějakou neodpruženou váhu co samozřejmě zvýší namáhání třeba ložisek ale když si představíš co udělá váha velké pneumatiky tak to bude si trochu víc než co může způsobit podložka v podstatě ve středu otáčení. Mám dobré i špatné zkušenosti s obojím . špatně udělaná podložka, která dobře nesedí udělá spoustu problémů - pokud je dobrá pak by neměla dělat nic. Osobně mám na Defenderu 90 teď ocelová kola Mach 5 s pneu 255/85/16 a je to v pohodě. Na druhém Defíku(soft top co je na prodej i tady na foru v bazaru) ´jsou Mangelsy s největším ET co se dělaly(proti běžným Mangelsům tam je rozdíl 20mm a proti standartním kolům od LR ještě víc). Jezdil jsem i na závoďáku skoro 40mm podložky pro změnu rozteče abych na 90ku dal 18ky z Disco2 s gumama z Porsche Cayene když jsem potřeboval něco na silnici. Rozšíření má různé vlivy - obzvlášť na Def90. Vyšší stabilita, s velkými koly může být větší rejd -nedrhnou tak brzo gumy o ramena, naopak ale auto má víc půdorys čtverce a bude mít jinačí vlastnosti na silnici i v terénu co se týká točivosti - bude víc přetáčivé na sněhu a ledu a mokru(čím užší tím stabilnější). A co se týká ložisek - pokud se chystáš brodit a jezdit v terénu tak odejdou dřív než se projeví změna životnosti rozšířením. Jo a na závěr klasika - pro policajty a STK kolo nesmí vyčnívat ven takže to pak chce širší lemy. Třeba Rakušani za to i Čechům(obzvlášť rádi) sbírají techničák - vím o lidech co odstavili na dálnici a museli odvézt auto odtahovkou jako nezpůsobilé provozu 

Honza M. lecos pro land rovery nejen to co je na http://www.britishcars.cz" onclick="window.open(this.href);return false; nebo závodní stránky http://www.mihalicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false; nebo taky na facebooku jako britishcars
ale nemám na ně moc čas tak sorry za ne přiliš časté aktualizace
ale nemám na ně moc čas tak sorry za ne přiliš časté aktualizace