tlmice + struny
- alux
- tel.: 0904911119
- auto: Defender, Disco III
- Kontaktovat uživatele:
tlmice + struny
Ahojte mam problem s ustabilizovanim mojej 130 s plosinou, vaha je 3330 kg, hrozne sa mi to naklanalo v zakrutach, tak mi v servise doporucili a namontovali heavy duty +2 palce tlmice aj struny ale je to este horsie... co by ste poradili...
Defender 130 - hydraulicka plošina, Discovery III, Defender 130 - Zebra
http://www.alux.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
Re: tlmice + struny
predpokladam ze stabilizatory tam mas tak v tom pripade dvojite tlumice?alux píše:Ahojte mam problem s ustabilizovanim mojej 130 s plosinou, vaha je 3330 kg, hrozne sa mi to naklanalo v zakrutach, tak mi v servise doporucili a namontovali heavy duty +2 palce tlmice aj struny ale je to este horsie... co by ste poradili...
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál
RRC 3,9 V8: závodní speciál
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Proč jste dávali delší pružiny? Aby se auto zvedlo? Nebo byly ty původní moc slabé? Delší pružiny tomu na stabilitě nepřidají, pochopil bych, kdyby to byly pružiny na větší zatížení. Delší se dávají, pokud je potřeba zvětšit vzdálenost nápravy od karoserie. Využít delší pružinu tak, že při vetším zatížení bude více stlačená a tím se jakoby zkrátí podle mě není nejlepší nápad.
Ja píše Miky - zkrutné stabilizátory a hlavně pořádné tlumiče, případně dvojité. Já jsem minulej víkend vezl v D2 asi 1tunu obkladaček a kromě toho že jsem jel pomalu (auto bylo o dost přeložené), to vzduchovej podvozek na zadní nápravě pěkně srovnal, ale na hrbech v zatáčkách bylo velmi cítit, že se auto má snahu houpat - tlumiče (originál, nevím jak staré) to už nezvládaly. A s plošinou to bude ještě horší - váha sice stejná, ale těžiště víš.
Ja píše Miky - zkrutné stabilizátory a hlavně pořádné tlumiče, případně dvojité. Já jsem minulej víkend vezl v D2 asi 1tunu obkladaček a kromě toho že jsem jel pomalu (auto bylo o dost přeložené), to vzduchovej podvozek na zadní nápravě pěkně srovnal, ale na hrbech v zatáčkách bylo velmi cítit, že se auto má snahu houpat - tlumiče (originál, nevím jak staré) to už nezvládaly. A s plošinou to bude ještě horší - váha sice stejná, ale těžiště víš.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- alux
- Kontaktovat uživatele:
tvrdili mi ze tie pruziny s 2-palcovym liftom su este tvrdsie ako klasicke a ze to bude uplne tvrde a nebude sa to naklanat v zakrutach...aj ked si myslim ze to by skorej mali zabezpecovat tlmice... tak teda neviem
- alux
- Kontaktovat uživatele:
povodne boli na zadnej naprave vonkajsie aj vnutorne struny, teraz to vyzera takto...
- Přílohy
-
- 09082011167.jpg (35.13 KiB) Zobrazeno 2291 x
-
- 09082011168.jpg (36.12 KiB) Zobrazeno 2291 x
-
No tak jestli jsi tam měl původně kratší pružiny a v nich vložené druhé pružiny, tak ty druhé byly kvůli většímu zatížení, aby si auto nesedlo. V principu to z normálních pružin udělalo pružiny na větší zatížení. Jestli auto drželo správnou výšku, tak bych je tam klidně nechal.
Když dali delší pružiny, tak to moc dobré řešení není. Ty potřebuješ pružiny standardní délky, ale na větší zatížení - oproti těm delším bude sice podvozek hůře křížit v terénu (vzhledem k té váze nahoře to nebude zásadní rozdíl), ale zase při stlačování se budou chovat tak jak mají - budou mít správnou délku.
A k tomu pořádné tlumiče - to co je na fotkách bych já považoval spíš za levné tlumiče, než za pořádné tlumiče, ale netroufnu si v tomto být odborník. Dopředu normální, dozadu zdvojené.
K tomu stabilizátory (možná je tam máš, já to z těch fotek nepoznám). Zdvojené zadní tlumiče jsem viděl u hodně lidí se 110kou a naloženýma ptákovinama "na expedice".
Když dali delší pružiny, tak to moc dobré řešení není. Ty potřebuješ pružiny standardní délky, ale na větší zatížení - oproti těm delším bude sice podvozek hůře křížit v terénu (vzhledem k té váze nahoře to nebude zásadní rozdíl), ale zase při stlačování se budou chovat tak jak mají - budou mít správnou délku.
A k tomu pořádné tlumiče - to co je na fotkách bych já považoval spíš za levné tlumiče, než za pořádné tlumiče, ale netroufnu si v tomto být odborník. Dopředu normální, dozadu zdvojené.
K tomu stabilizátory (možná je tam máš, já to z těch fotek nepoznám). Zdvojené zadní tlumiče jsem viděl u hodně lidí se 110kou a naloženýma ptákovinama "na expedice".
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Tome trochu nemáš pravdu.
Liftové pružiny nejsou vždy delší, ale hlavně tužší a proto se auto zvedne a to platí hlavně o těch levnějších (Britpart a Terrafirma)
Liftové pružiny jsou dobrý základ, ale jsou na tu váhu slabé. U úpravce, který dělá tuto přestavbu se tam dávají ještě tužší....
Plošina je těžká jako prase a já to řešil trošku jinak.
S lepšíma tlumičema souhlasím.
Stabilizátory to má, je to vidět i na těch fotkách...
Dvě úplně stejné plošiny na defíkách ke mně jezdí na servis.
U obou jsem řešil to samé.
Více po SZ, nebo telefonu.
Liftové pružiny nejsou vždy delší, ale hlavně tužší a proto se auto zvedne a to platí hlavně o těch levnějších (Britpart a Terrafirma)
Liftové pružiny jsou dobrý základ, ale jsou na tu váhu slabé. U úpravce, který dělá tuto přestavbu se tam dávají ještě tužší....
Plošina je těžká jako prase a já to řešil trošku jinak.
S lepšíma tlumičema souhlasím.
Stabilizátory to má, je to vidět i na těch fotkách...
Dvě úplně stejné plošiny na defíkách ke mně jezdí na servis.
U obou jsem řešil to samé.
Více po SZ, nebo telefonu.
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431
Tel: 731913431
-
Jirko, díky za doplnění, nějak jsem ty jak říkáš levnější pružiny nestudoval. Hlavní věc je ale jiná - víš jak to udělat, aby to bylo správně a ozval jsi se. A od toho to tu je.
...130tky maju standardne v zadu dvojite pruziny. Napr. OME na MAX zartazenie ponuka pruziny, ktore sa musia pouzit spolu s original vnutornou pruzinou.
...predna naprava sa musi taktiez upravovat vaha a zataz sa rozklada aj na prednu napravu
...tie "zlte pruziny od SHIT..."niesu stastne riesenie
...predna naprava sa musi taktiez upravovat vaha a zataz sa rozklada aj na prednu napravu
...tie "zlte pruziny od SHIT..."niesu stastne riesenie
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
- alux
- Kontaktovat uživatele:
sypem si popol na hlavu, mal som chmulo najskor prist s otazkou sem a nie do servisu... ale ked oni mi servisuju vsetky tri vozy tak som si myslel ze vedia co stym..... 

Defender 130 + vysokozdvizna plosina nie je kazdodenna zalezitost a nie je to vahou ani bezne expedicne auto a co sa tyka rozmerov uz vobec nie takze ludi co ti s tym poradia tiez nenajdes hocikde.
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".