Motorová řetězová pila
Moderátor: stan
- Allan
- tel.: 731584386
- auto: Freelander 1
- Kontaktovat uživatele:
Motorová řetězová pila
Hele kluci ,odešla mi motorovka Husqvarna typ 36.Údajně zadřený motor. Není tu mezi Váma nějaký kutil co by se mi nato kouknul V servisu chce nejméně 2 litry a to mi řek ,že mi nezaručuje jak dlouho bude šlapat. Já vím ,že to je starší kousek ale když ona tak pěkně šlapala 

- Jenda
- tel.: 775 391 907
- auto: 110
Re: Motorová řetězová pila
..to je divny ze ti neda zaruku
Kdyz vymeni valec(pist?),krouzky a loziska,tak co vic u 2taktu resit.Na to maj tzv. repsady a v tom pripade by byla cena adekvatni(ale se zarukou).Skus to jinde,nekde kam fakt chodej tezari
H

Kdyz vymeni valec(pist?),krouzky a loziska,tak co vic u 2taktu resit.Na to maj tzv. repsady a v tom pripade by byla cena adekvatni(ale se zarukou).Skus to jinde,nekde kam fakt chodej tezari

H
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info
Zkus se zeptat na tomto foru - http://www.nasetraktory.eu/forum/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Diskutují tam těžaři, a pily tam mají taky své vlákna.
Diskutují tam těžaři, a pily tam mají taky své vlákna.
- Allan
- Kontaktovat uživatele:
Jejky takové zajimavé fora mám rád ,je tam spousta návodu a rad pro zahradkáře a majitelé domů.Dík
- forester
- tel.: +421 905 979 273
- auto: DI300Tdi ARO 240
Tomu prístupu servisáka sa nediv.Ak povedal cenu 2000,tak nechá pôvodný valec a len ho začistí,vymení piest krúžky a čap.Takúto opravu nemožno garantovať aj keď často to výde a píla vydrží dlho slúžiť.Ak by menil celú sadu,valec,piest,je pravdepodobné že v krátkom čase sa rosype kluka ktorá nevydrží zaťaženie od nového válca s piestom.Preto takáto velká oprava je nerentabilná,je to viac ako polovica ceny novej píly.Starú nechaj v servise na náhradné diely a urob si radosť na vianoce novou pílou.Inak na píly je lepšie fórum:zahrada.cz
V jednoduchosti je krása.
- Allan
- Kontaktovat uživatele:
Jo díky kluci za rady už jsem se rozhodl udělám si radost a vybral jsem si Husqvarnu 445 e .Pokud by jste měli jiný návrch rád si necham poradit. 

Ja se priznam, ze moc nerezu, ale mam nejakou Husqvarnu asi za 9 tis. a potom Stihl 440, asi osum let starou a to se neda vubec porovnat, ta stihlka jede jak blba a i kdyz je tezka, tak prace s ni je zabava.
Jestli te netizi cena, tak kup neco lepsiho a hlavne od Stihlu.
- StaraPakna
- tel.: +420602767865
- auto: LR SII 109
455 e Gut IdeaAllan píše:Jo díky kluci za rady už jsem se rozhodl udělám si radost a vybral jsem si Husqvarnu 445 e .Pokud by jste měli jiný návrch rád si necham poradit.

Koukám abych viděl a když už vidím nepřestávám snít.
Tiez odporucam stihl
.
Moja praca je okolo dreva doma mam 5 motorvých píl z toho 4 su Stihl. Mal som podobny problem s 372XP Husqarnou pred 3 rokmi . Este bola v zaruke ale k nam co robia peniaze v predajnach neni cakacia doba 30 dni a podobne. Bolo leto horuco a pricvaklo mi piest pri výfuku co je slabost na husquarnach. Zobral som ju na opravu o 3 hodinky mi volal kamos z predajne ze mozem ist po pílu. Vybrusil ju vypastoval. O 2 dni sa to ale zas zopakovalo. Zas spravil to same ako po prvy krat. O tyzden som tam bol znova ale uz sa menil piest,kruzky,hlava a.t.d. oprava ma vysla na 13 800 SK. Nedal som to cez zaruku aby som dlho necakal na pílu. Inak musim zaklopat odvtedy slape bez problemov a je tak povediac v dennom pouzivaní.
Po týchto patáliach som presiel na znacku Stihl s ktorou som nemal este problemy.

Moja praca je okolo dreva doma mam 5 motorvých píl z toho 4 su Stihl. Mal som podobny problem s 372XP Husqarnou pred 3 rokmi . Este bola v zaruke ale k nam co robia peniaze v predajnach neni cakacia doba 30 dni a podobne. Bolo leto horuco a pricvaklo mi piest pri výfuku co je slabost na husquarnach. Zobral som ju na opravu o 3 hodinky mi volal kamos z predajne ze mozem ist po pílu. Vybrusil ju vypastoval. O 2 dni sa to ale zas zopakovalo. Zas spravil to same ako po prvy krat. O tyzden som tam bol znova ale uz sa menil piest,kruzky,hlava a.t.d. oprava ma vysla na 13 800 SK. Nedal som to cez zaruku aby som dlho necakal na pílu. Inak musim zaklopat odvtedy slape bez problemov a je tak povediac v dennom pouzivaní.
Po týchto patáliach som presiel na znacku Stihl s ktorou som nemal este problemy.
Já si nejdřív koupil farmářku Husqvarnu 50, což je starší model tý co chceš, ale ještě s kovovým blokem motoru. Na drobný řezání super pila, ale když potřebuješ říznout něco většího, tak už toho má dost. Tak jsem si nakonec udělal radost a koupil Stihl 360. A opravdu je to znát. Silnější motor, silnější řetěz a řezání je o dost rychlejší a pohodlnější. U nás v ulici je prodejna Stihl a majitel má na autě :
Netrap se, kup si STIHL. A má asi i pravdu
o pilách je tady samostatné vlákno
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... ilit=stihl" onclick="window.open(this.href);return false;
Netrap se, kup si STIHL. A má asi i pravdu
o pilách je tady samostatné vlákno
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... ilit=stihl" onclick="window.open(this.href);return false;
DIII
Defender 110, Td5, 2" OME, WARN9000
Defender 110, Td5, 2" OME, WARN9000
- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
No ono hlavně porovnávat Husqvarnu za 9 tisíc (což bude jedna z těch nejslabších co se vůbec vyrábí) se stihl 440, což je silná profi pila je pěkná blbostStavros píše:Ja se priznam, ze moc nerezu, ale mam nejakou Husqvarnu asi za 9 tis. a potom Stihl 440, asi osum let starou a to se neda vubec porovnat, ta stihlka jede jak blba a i kdyz je tezka, tak prace s ni je zabava.

Ta Husqvarna 445e je super pila a na rozdíl od STIHL (jakékoli) se s ní dělá mnohem pohodlněji. Husq. má toiž motor od těla pily a rukojetí odtlumený pružinami, STIHL to má jen přes silentbloky, to je tak o vazoneurózu

No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Jedine stihlku! Klidně zavolej ak chceš kámoš ma prodejnu vymyslimelepsi cenu;-) matoo
- Tim
matooo píše:Jedine stihlku! Klidně zavolej ak chceš kámoš ma prodejnu vymyslimelepsi cenu;-) matoo

Neraď mu blbosti jen proto, že má kamarád prodejnu

Allan píše:Jo díky kluci za rady už jsem se rozhodl udělám si radost a vybral jsem si Husqvarnu 445 e .Pokud by jste měli jiný návrch rád si necham poradit.
Vybral jsi dobře, také jí mám a plná spokojenost. Dlouho jsem používal Stihl s o něco více než 1 kw silnějším motorem, ale také podstatně těžší

- Jenda
- tel.: 775 391 907
- auto: 110
...porovnavat starou dobrou pilku do tezby s hobby pilkou za 9000kc je hloupost.Ja rezal/odkornoval v tezbe na sumave Husqvarnou a bylo to v pohode. Stihl jsem tam nevidel zadnej. Kazdopadne jsou obe ty pilky lepsi nez nejakej sunt z mountfieldu. Jinak uznavam ze od te doby co Husqv. koupili italove,je to s kvalitou komplikovanejsi
H.

H.
It´s not broken, it´s british !
ja se teda v tom moc nevyznam, nerad rozdmychavam diskuse neco proti necemu. Ale napriklad muj tchan seka vodojemy krovinakama. Pred nekolika lety koupil asi ctyri od husqvarny za cca 18-25 tis. celou dobu to bylo porad v oprave. Predloni jsem mu naznacil, ze at zkusi treba stihl a klidne neco levnejsiho. Krovinak stal od stihlu 12 tis. a za tri roky s tim nebyla jedina zavada a seka se vlastne porad to samy, loni prikoupil druhej a taky bez zavady. Dokonce nebylo potreba ani nic serizovat. Kdybych to nevidel, tak tomu neverim. Jinak ta moje stara Stihlka je straslive omlacena, zadnej servis, lista hroziva, ale jak ji nakopnu, tak by mi urvala ruce. Ta nova husqvarna si bohuzel moc nezareze, odezva plynu je hrozna. Nejde jen o silu motoru, ale o celkovou stavbu pily.
Uz nic dalsiho psat nebudu, kazdymu vyhovuje neco jinyho.
Uz nic dalsiho psat nebudu, kazdymu vyhovuje neco jinyho.
sorry napsal jesm to razneji nez jsem myslel tak se omlouvam. Obe jsou top znacky a neni co pozait koupi ktrerekoliv. Ale kluci v servisu delaji obe znacky a na husq nadavaji jak pes. Je prej problem sehnat rychle veci kdyz se to posere. To je vse co vim. Nekomu sedne jedno nekomu druhe jak pise Ruda je to na kazdem soudruhovi
mam pocit ze stihl ma ted nejakou podzimni akci tak se mozna oplati mrknout nekam do kseftu.
Jenda ma pravdu hlavne nebrat nic v hobby marketech to je pak tragedie.

Jenda ma pravdu hlavne nebrat nic v hobby marketech to je pak tragedie.
- Tim
Je pravda, že díly na Husku se shánějí trochu hůř.... A křoviňák opravdu jedině od STIHL. Je jednodušeji řešený a tím pádem i méně problémový....
- forester
- tel.: +421 905 979 273
- auto: DI300Tdi ARO 240
No rád už padlo dosť,ale ALLAN nepovedal na čo bude s pílou rezať a kolko toho bude.Preto je ťažko poradiť to najlepšie.Často sa stane že to čo je super pre jedného,môže byť nevhodné na inú prácu.
V jednoduchosti je krása.
Ako som uz vysie písal mam obe znacky . Stihl je tazsia a ma o kusok vacsiu spotrebu na danu triedu ako Husquarna ale aj tak je Stihl TOP volba . Nie len pri krovinakoch je lepsia stavba ale aj pri pílach
.