Díky.
Moderátor: Miky_CZ
Právě že nabíjím baterku co týden. Jezdím i delší trasy, takže čas na dobití má. Když zapnu všechny spotřebiče - mlhovky, světla, rádio, blinkry, tak jsem na 12,7V. Tvoje naměřené hodnoty jen potvrzují, že to dobíjí málo.Burdy píše:Ahoj nemam moc velkou zkusenost s landakama, pac ho mam jen chvili a zatim tu jen spise sosam informace. Ale meli jsme prooblem s dobijenim na toyote. 13,55V je myslim hodnota ok. Vim ze na toyote je max 14V. My meli 15 a 16V myslim i vice. Vadou byl uhnily spoj v kabelaziktery nekdy vedl nekdy ne. V tu chvili se take rozsvitila skoro cela palubka. nicmene auto bezelo jak ma. Ale ten pocit byl hroznej!. Ten uhnily byl indikace napeti z baterii pro alternator, coz kdyz na nem nebylo nic, aletrnator na to reagoval tak, ze tlacil do baterek maximum, aby je dostouchal. Coz altik fungoval jak ma, jen vlastne dostaval spatne informace.
A baterky peknej kour...
To ze si to veme nakou desetinku, kdyz je zapnes je normalni. Co vsechno ti v tu chvili dela odběr? chod naprazdno 13,15V...Radio, svetla, zhaveni, SB? Klesa ti napeti pri jizde pod 12V?
Regulator by mel byt v altiku. Do toho bych se moc nerypal. Maximalne muzes zkouknout uhliky. Jedine, co bych udelal je, ze ocistil kontakty na altiku,procakal kontaktolem a dotahl. to same na baterkach a ukostreni. Hm asi mi to neda a jdu ti zmerit kolik napeti je na mym nastartovanym landaku. Vydrz![]()
Nabíjení máš Ok ale baterka je na ho. . .fidzi píše:Disco si žije zas vlastním životem.Tentokrát je to dobíjení. Naprázdno 13,55V, se světly 13,15V. Než se začnu do toho vrtat... Předpokládám, že to dobíjí málo správně? Je regulátor dobíjení v altíku nebo mám hledat jinde?
Díky.
Ano je nová, žlutá OptimaLuboš M. píše:Nabíjení máš Ok ale baterka je na ho. . .fidzi píše:Disco si žije zas vlastním životem.Tentokrát je to dobíjení. Naprázdno 13,55V, se světly 13,15V. Než se začnu do toho vrtat... Předpokládám, že to dobíjí málo správně? Je regulátor dobíjení v altíku nebo mám hledat jinde?
Díky.
Určitě je nová že? Ale ty levné mají špatný startovací proud a tak se ti může zdát že je při startu slabá.
zapni si aj radio a mas po problememuklis píše: já když zapnu dálkové + přídavné dálkové 2x100w + rampa 4x55w
tak celkem slyším ten altík jak sepne a hučí![]()
never vsetkemu co citashonza_b píše:Zkusit vyměnit žhaviče můžu, ale někde tu psal, myslím že Rover, že mu auto startovalo v mínus patnácti na drc a to měl snad jen jeden žhavič funkční.