Rozsvícené kontrolky D II
Moderátor: Miky_CZ
- Mrky DII
- tel.: 605517364
- auto: Už jen Free I 3x
Rozsvícené kontrolky D II
Zdar a sílu. Měl bych jeden technický dotaz pánové a budu opravdu moc rád, pokud mi někdo poradí. Včera jsem byl s discem jezdit v blátě. Při návratu domů po cca 40 km jízdy se mi během jízdy rozsvítila kontrolka abc, tc i sjíždění svahu. Takže klasická oranžová trojkombinace. Jenže mi to svítí stále. Abs relativně funguje, kontrola trakce spíš ne. Nevím, kde hledat závadu. Ale tipoval bych nějaké čidlo na kole apod. Třeba se s tím někdo z vás setkal a dokáže mi poradit. Předem děkuji.
To se pěkně vezem, se špínou a rezem ...
Re: Rozsvícené kontrolky D II
Ahoj, typická závada. Asi jsme se s tím setkali už všichni. Této trojkombinaci se obvykle říká 'three amigos' a pod tímto heslem je potřeba taky hledat. Je tu na to hodně vláken. Namátkou třeba:
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... ree+amigos" onclick="window.open(this.href);return false;
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... ree+amigos" onclick="window.open(this.href);return false;
Většinou je to jedno z čidel ABS nebo kontakty na kostce. U mě to byla třeba zatuhlá znečištěná kapalina v kostce ABS, která nedovolila správné otevírání ventilů. Po výměně OK, ale zaměřil bych se spíše na ty čidla a kontakty. Nejlépe napíchnout na diagnostiku - ukáže, které čidlo to je nebo chybu v kostce. Bez diagbostiky (třeba Nanocomu, Hawkeye atd.) je to hledání na dlouhý lokte...
Hodně štěstí při odstranění závady...
Většinou je to jedno z čidel ABS nebo kontakty na kostce. U mě to byla třeba zatuhlá znečištěná kapalina v kostce ABS, která nedovolila správné otevírání ventilů. Po výměně OK, ale zaměřil bych se spíše na ty čidla a kontakty. Nejlépe napíchnout na diagnostiku - ukáže, které čidlo to je nebo chybu v kostce. Bez diagbostiky (třeba Nanocomu, Hawkeye atd.) je to hledání na dlouhý lokte...
Hodně štěstí při odstranění závady...
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
- Mrky DII
Fajn, něco už jsem o tom dříve četl, tušil jsem, že to takhle asi bude. Jen mě trochu překvapilo, že se to rozsvítilo během jízdy. U mě tady diagnostiku tohoto typu nikdo nemá, takže budu nejspíš postupně zkoušet. Nevadí, vždyť mám dovolenou
. Díky.

Odkud jsi?Mrky DII píše:Fajn, něco už jsem o tom dříve četl, tušil jsem, že to takhle asi bude. Jen mě trochu překvapilo, že se to rozsvítilo během jízdy. U mě tady diagnostiku tohoto typu nikdo nemá, takže budu nejspíš postupně zkoušet. Nevadí, vždyť mám dovolenou. Díky.
Land Rover Discovery 2 Td5
To se rozsvěcuje dle mých zkušeností hlavně během jízdy, kdy jeden ze systémů má začít pracovat (např. vjedeš do bahna, kde je třeba TC) a při jeho spuštění se objeví chyba.Mrky DII píše:Jen mě trochu překvapilo, že se to rozsvítilo během jízdy. U mě tady diagnostiku tohoto typu nikdo nemá, takže budu nejspíš postupně zkoušet. Nevadí, vždyť mám dovolenou. Díky.
Jak říká masar, napiš odkud jsi, třeba se někdo nápomocný s diagnostikou najde

UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Běžná chyba je vadné některé z čidel ABS (přerušenej kabel, ...) a to řídící jednotka pozná jenom za jízdy, když se kabel trošku víc ohne, přestane vodit a najednou jdou signály pouze ze 3 místo 4 čidel. Například.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Nejblíž asi Mejznar ve Vrchlabí a pak až Defender Kolín, ale ty čidla by měla načíst i nějáká ta univerzální diagnostika. Takže zkus obvolat servisy v okolí.
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Eště tam máš AUTO JASE.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Jo v JASE diagnostika je. Na podzim se přestěhovali z původního servisu asi o kilák vedle, tak abys je zbytečně nehledal. http://www.mapy.cz/#z=15&t=s&x=15.52595 ... _2406264_1
To, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že Tě nesledují.
- Mrky DII
Dík za info o servisech. O Vrchlabí vím, to by bylo reálný. Jase znám taky a právě z toho důvodu mě tam nikdo nedostane. Podvodníky a fušery nepodporuji. Teď o víkendu mám čas, tak to zkusím nejdřív prohlédnout sám. Třeba na něco narazím. Jo a je teoreticky možné, že při vadném snímači na určitém kole nebude na tom kole fungovat TC? Protože dnes jsem na sněhu zjistil, že levé přední mi hrabe stále, ale ostatní kola TC ohlídá.
-
- tel.: 724290591
- auto: LR Discovery 2
- Kontaktovat uživatele:
Jenomže i když na to přijdeš a bude to nějaké s čidel tak stejně budeš muset na diagnostiku aby ti tu chybu smazali.
Není to nutný vždyckysivok píše:Jenomže i když na to přijdeš a bude to nějaké s čidel tak stejně budeš muset na diagnostiku aby ti tu chybu smazali.

- Mrky DII
Aha, to jsem netušil. Žil jsem v představě, že pokud bych odstranil závadu na čidle, které by pak už vykazovalo správné hodnoty zhasnou.