Zimní blbá nálada automatické převodovky.
Moderátor: Miky_CZ
-
- tel.: +420604712936
- auto: Discovery II
- Kontaktovat uživatele:
Zimní blbá nálada automatické převodovky.
Dnes při -15 jsem se s mojí DII 2002 nerozjel. (TD5/automat). Motor chytil, což oto, na první šup ale automat byl zamrzlý.
Ani na D, ani na R ani 1,2,3 (vše v kombinaci s redukcí i uzávěrkou) se auto nepohnulo a ani nebyl cítit náznak pohybu.
Prostě otáčky šly nahoru až k 3000 ( víc jsem to nehnal ) a auto stálo na místě bez pohybu.
Po cca 30 minutách kdy motor běžel na volnoběh - asi někde něco rozmrzlo - jsem se mohl rozjet. Po cca 1 km automat řadíl bez problémů.
Ani na D, ani na R ani 1,2,3 (vše v kombinaci s redukcí i uzávěrkou) se auto nepohnulo a ani nebyl cítit náznak pohybu.
Prostě otáčky šly nahoru až k 3000 ( víc jsem to nehnal ) a auto stálo na místě bez pohybu.
Po cca 30 minutách kdy motor běžel na volnoběh - asi někde něco rozmrzlo - jsem se mohl rozjet. Po cca 1 km automat řadíl bez problémů.
-
- tel.: 725722563
- auto: P38 4,6
Re: Zimní blbá nálada automatické převodovky.
Nebyl to jenom zatuhlý volič ?
- petriiik
- tel.: +421940505112
- auto: SVAŘÁK
mne to zaradi ale 2 to da az po kilometri, aj u jeepu je normalne ze sa nepohne ked je mraz, prevodovka je podchladena, v automate je dost riedky olej ktory je na teplotne rozdiely nachylny, pri manualy iba stuhne olej a obcas prevodovka zaskripe
"Auto musi najskor ist, az potom moze vyzerat"
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
No, u nás síce ešte -15 nebolo, ale -10 je už pár nocí a ráno prevodovka radí normálne. Je fakt, že zo začiatku zľahka oneskorene, ale normálne.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Není v převodovce emulze? Už jsem to zažil, voda zmrzne a neřadí to.
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
- Miloš II
- tel.: سوني اريكسون
- auto: لاند روفر ديسكفري 2
- Kontaktovat uživatele:
No pokud už není pozdě...voda v převodovce = převodovka v prdeli....Ruda D3 a jeho poznatky s nesmrtelnou D1...Miloš II
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park
- eliott
- Kontaktovat uživatele:
Není pravda, je to 2 roky a pokud vím, tak pořád jezdí. A to v ní byl tak litr vody min. půl roku.Miloš II píše:No pokud už není pozdě...voda v převodovce = převodovka v prdeli....Ruda D3 a jeho poznatky s nesmrtelnou D1...Miloš II
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
- Miloš II
- tel.: سوني اريكسون
- auto: لاند روفر ديسكفري 2
- Kontaktovat uživatele:
No nevím...jak se dá změřit v litr vody v Dextron II nebo III v aut. převodooffce ale určitě to není to pravý ořechový Ruda tu převodooffku zrušil během pár dnů.MIloš IIeliott píše:Není pravda, je to 2 roky a pokud vím, tak pořád jezdí. A to v ní byl tak litr vody min. půl roku.Miloš II píše:No pokud už není pozdě...voda v převodovce = převodovka v prdeli....Ruda D3 a jeho poznatky s nesmrtelnou D1...Miloš II
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park
- eliott
- Kontaktovat uživatele:
Poznáš to podle barvy emulze. A byla to voda, nebo bahno co v ní mělMiloš II píše:No nevím...jak se dá změřit v litr vody v Dextron II nebo III v aut. převodooffce ale určitě to není to pravý ořechový Ruda tu převodooffku zrušil během pár dnů.MIloš II

Voda sice není ideální aditivum do oleje, ale pokud je čistá, nepůsobí abrazivně.
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
Ak si dobre pamätám, tak do tej Rudovej natieklo skôr bahno ako voda.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
-
- tel.: +420604712936
- auto: Discovery II
- Kontaktovat uživatele:
Jak by se tam ta voda dostala, nikde jsem nebrodil, a toho deště letos moc nebylo.Olej i filtr v převodovce jsem měnil před cca 1 rokem.
- eliott
- Kontaktovat uživatele:
Nad tím nepřemýšlej a odeber vzorek z převodovky...Honza21 píše:Jak by se tam ta voda dostala, nikde jsem nebrodil, a toho deště letos moc nebylo.Olej i filtr v převodovce jsem měnil před cca 1 rokem.
-
- tel.: 602736218
- auto: LR discovery I
Tak jako hrdý majitel číra XJ - nebijte měééé
musím konstatovat, že automat fachčí úplně v pohodě i při našich ranních -25 C. Doufám, že jsem to teď nezakřikl
. Jednou jedinkrát byl trochu problém po výměně náplní v převodovce, přídavce a difech, že jsem druhej den nejel hned dopředu po zařazení D. Na zpátečku OK, zpětný přeřazení už taky dobrý. Taky bych řekl, že záleží na tom, jestli to auto dlouho nestálo.

- Kubrtos
- tel.: +420604671119
- auto: D3 trisko Disko
- Kontaktovat uživatele:
Praktikuju v tomdle hnusu postup že nastartuju, dám si cigáro než se to trochu zahřeje a rozhejbe a pak teprv někam jedu. A zatím v pohodě.
Rozhodně teda nepředvádím sportovní jízdu - spíš dědečka nad hrobem, ale co naplat - cestou do práce se mi to ani nestihne zahřát. Včera jsem vyjel z práce a objel jsem celý město než se auto ohřálo a přestaly mi mrznout ruce k volantu. Tak jsem si projel okolní vesnice s topením naplno, ať se trochu rozpustí. Hlavně jsem se chtěl projet víc jak pár set metrů ve větších točkách kvůli baterce.
Perlička na závěr - když jsem dnes zatahoval ručku, tak se mi vylomil kus plastu ze středovýho tunelu, jak je to celý zkřehlý.
Rozhodně teda nepředvádím sportovní jízdu - spíš dědečka nad hrobem, ale co naplat - cestou do práce se mi to ani nestihne zahřát. Včera jsem vyjel z práce a objel jsem celý město než se auto ohřálo a přestaly mi mrznout ruce k volantu. Tak jsem si projel okolní vesnice s topením naplno, ať se trochu rozpustí. Hlavně jsem se chtěl projet víc jak pár set metrů ve větších točkách kvůli baterce.
Perlička na závěr - když jsem dnes zatahoval ručku, tak se mi vylomil kus plastu ze středovýho tunelu, jak je to celý zkřehlý.

Land Rover Discovery II 2,5TD5, -Drobeček
Range Rover L322 3,0D Vouge
-
- tel.: 602736218
- auto: LR discovery I
Souhlas, nastartuju, nechám běžet a oškrabu si skla, pak vyjedu a žádný vytáčení, pěkně v klidu. Ale při stání na parkovišti s bublajícím motorem připomínám zadýmovací zařízení na BVPKubrtos píše:Praktikuju v tomdle hnusu postup že nastartuju, dám si cigáro než se to trochu zahřeje a rozhejbe a pak teprv někam jedu. A zatím v pohodě.

- Kubrtos
- Kontaktovat uživatele:
Já neškrabu, bo mám škrabku v kufru a zase se mi posralo otvírání.
Tak to nechám chvilku běžet, pak na to pustím ofuk, chrstnu nemrzku z ostřikovačů a ono to povolí. 

-10 stupnov - V8 po nastartovani pockam cca 20 sekund dam Drive a idem
Jasne ze kym je to cele studene tak s plynom jemne ale inak vsetko OK.

Diagnostika na LR: diagnostika, aktivacie pridavnych funkcii, upravy konfiguracie auta
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896
- Kubrtos
- Kontaktovat uživatele:
Mě to cigáro vyhovuje a aspoň si ho zdůvodním tím že je to kvůli autu.evo828 píše:-10 stupnov - V8 po nastartovani pockam cca 20 sekund dam Drive a idemJasne ze kym je to cele studene tak s plynom jemne ale inak vsetko OK.

Mozna blbej dotaz.. Prevodovka se zahreje, pokud auto je nastartovane a stoji na miste?
majkro píše:Mozna blbej dotaz.. Prevodovka se zahreje, pokud auto je nastartovane a stoji na miste?
hmmm - ak zaradis D a das rucnu brzdu tak mozno aj ano - inak ani moc nie (alebo veeeelmi pomaly)
Diagnostika na LR: diagnostika, aktivacie pridavnych funkcii, upravy konfiguracie auta