PS- som novym majitelom Disko 3 2,7 TD HSE a chcem si ho trošku rozmaznať,okrašliť a zrychliť mu krok...

Moderátor: Miky_CZ
injaaa píše:Jakej máš rok? Někde se tu psalo, že s EGR do 2007 není problém (se zaslepením) a od 2008 už jo.. myslím že to je dáno změnou normy z EUR3 na EUR4..
Já mám 2008, EGRy teď vyměněný za nový a oproti těm starejm nefunkčním to jede líp.. A jak jsem jí koupil tak jsem jí hned čipnul, bylo to znát, ale až teď s novejma EGRma to je jak bych si představoval. Předtím jsem něměl srovnání jak má DIII jet..
Takže se zaslepením ti neporadím, ale s čipem bych neváhal, to auto je těžký jako prase a ten motor potřebuje trošku oživit![]()
P.
Jak se to dělí rokem výroby ˇ,tak ty starší mohou zaslepit EGR i nefunkční,ale novější zaslepit jdou ale musí být EGR funkční pořádinjaaa píše: rok ovlivňuje zaslepení EGRů.. ale to zaslepení podle mě na výkonu nepřidá, jen ti to pak do motoru necpe zpátky sračky z vejfuku.. ale ty bys to zaslepit mohl, ale musí ti ve chvíli zaslepení EGRy fungovat, jinak s tím má ECU problémP.
A kterej mesic 2006 mas? Ty novejsi EGR (Euro4) se tam montuji od 11/2006.petr štrof píše:Mám D3 2006taky manuál po zaslepení najeto cca 40 tis . spotřeba stejná a rozhodně nemůžu říct že by to jelo lépe nebo hůře .
Akorát na diagnostice to hlasí nefunkčí EGR , jinak spokojenost.
Podle mne funkční je určitě lepší , ale kdo by to platil ty nový EGry když to de zaslepit, a výkon je stejný
to má hlavu a patu, to bude ta správná cestaKokesek píše:Egr se nemusi zaslepovat, staci prekalibrovat mapu tak aby byl EGR porad zavreny. Jednotka nebude nic rikat a diagnostika vyskakovat ani na novem modelu. Jednotka bude pozadovat mit porad EGR zavreny a tak budou vsichni spokojeni, zakaznik,ECU, i motor....![]()
No CHIPOVAT a CHIPOVAT.... a podle emisnich norem ubira egr 4% vykonu, ale pouze v rezimech kdy je otevren na 100procent.
To je vonoMike III píše:to má hlavu a patu, to bude ta správná cestaKokesek píše:Egr se nemusi zaslepovat, staci prekalibrovat mapu tak aby byl EGR porad zavreny. Jednotka nebude nic rikat a diagnostika vyskakovat ani na novem modelu. Jednotka bude pozadovat mit porad EGR zavreny a tak budou vsichni spokojeni, zakaznik,ECU, i motor....![]()
No CHIPOVAT a CHIPOVAT.... a podle emisnich norem ubira egr 4% vykonu, ale pouze v rezimech kdy je otevren na 100procent.
To zni vyborne. Uz jsi to nekomu delal na aute od r.v. 2007. Jestli jo, tak ze bych se taky nahlasil, nez se ty moje EGR-y pridrou.Kokesek píše:Egr se nemusi zaslepovat, staci prekalibrovat mapu tak aby byl EGR porad zavreny. Jednotka nebude nic rikat a diagnostika vyskakovat ani na novem modelu. Jednotka bude pozadovat mit porad EGR zavreny a tak budou vsichni spokojeni, zakaznik,ECU, i motor.