Zakrytování nebo ochrana alternátoru na TD5
Moderátor: Acon
Zakrytování nebo ochrana alternátoru na TD5
Protože jsem během posledních tří vyjížděk dvakrát oddělal alternátor ve své Disco 2 TD5, tak se ptám znalců, jestli není nějaký způsob jak ho ochránit, zakrytovat, vyměnit za odolnější nebo tak něco. Prosím o nějaké tipy.. Díky
Tomáš
Re: Zakrytování nebo ochrana alternátoru na TD5
Ahoj Tome, někde jsem o tom četl už dlouhou diskusi, nevzpomínám si kde. Problém je v tom, že jakkoli alternátor utěsníš apod. vždy se tam nějaký bordel dostane a o to to bude horší, že nebude moci ven. No nějaký kryt, aby tomu bordelu nebyl tolik vystaven, by asi udělat šel. No uvidíme a počkáme, až promluví věci znalí... 

UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
- injaaa
- tel.: 724334303
- auto: Def 90, D3
včera jsem to s Adamem taky řešil, protože ani já nedobíjím, tak uvidíme jestli někdo přijde s nějakým nápadem nebo jestli něco vymyslíme..
- Jenda
- tel.: 775 391 907
- auto: 110
....zadny reseni to bohuzel nema. Neni to jen o utesneni ale i o chlazeni
H

H
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Řešení to má jednoduché. Stačí začít jezdit v terénu a ne se plácat v plácat v loužích s blátem.
K

K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
- injaaa
To je konstruktivni reseni.. 

- Sláma Karel
Za pár let to pochopíš, taky jsem se před 20lety s AREM takhle cachtal a pořád spravoval.
Teď když nemusím (pokud to třeba nevyžaduje trasa závodu) tak se takovým bahnitým loužím obloukem vyhýbám.
K
Teď když nemusím (pokud to třeba nevyžaduje trasa závodu) tak se takovým bahnitým loužím obloukem vyhýbám.

K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
- low
- Admin fóra
- tel.: +420 603462950
- auto: def 110 + L322
- Kontaktovat uživatele:
auuuu. ale pravda. ale vsichni si tim prosliSláma Karel píše:Řešení to má jednoduché. Stačí začít jezdit v terénu a ne se plácat v plácat v loužích s blátem.![]()
![]()
K

http://www.offg.cz expediční poradenství, offroad expedice na míru po celém světě, offroadškola, http://www.offroadskola.cz
- injaaa
Rozumim tvemu pohledu i zkusenosti, ale stejne je tohle vlakno o hledani technickeho reseni, je-li nejake..
- jirka116
- tel.: 776670047
- auto: Defender 300a130 TD5
Blbá otázka RR L322 má vodou chlazenej ten je stejnej jako máte vy?
Defender 110 300tdi, 130 td5
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Taky se už loužím s brusnou pastou vyhýbám, jak pravil LOW kažej si tím musí projít.
Ale i tak přidám radu.
Alternátor nejčastěji ohodí vrtule od chladiče. Řešení je dát za kladku deflektor (nejlíp rotační) co významně zabrání nastříkání do altíku.
Dále si pak sebou vozit čistou vodu a pro projetí pár takovýchto louží jej prolít čistou vodou aby se to bahýnko vyplavilo, to hodně pomůže.
Ale i tak přidám radu.
Alternátor nejčastěji ohodí vrtule od chladiče. Řešení je dát za kladku deflektor (nejlíp rotační) co významně zabrání nastříkání do altíku.
Dále si pak sebou vozit čistou vodu a pro projetí pár takovýchto louží jej prolít čistou vodou aby se to bahýnko vyplavilo, to hodně pomůže.
Naposledy upravil(a) Hubert dne 12 bře 2012 21:29, celkem upraveno 1 x.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
- Sláma Karel
To proplachování tou čistou vodou docela funguje. To je dobrý nápad.
S tím krytováním je problém v tom, že když ten altík nebude mí přístup vzduchu, tak se přehřeje a odejde také.
Fakt to nemám moc řešení. Ta voda je dobrý nápad a pak mě ještě napadlo udělat na něj nějaký rychlosundavací kryt a dávat to tam před průjezdem takových louží s tou maltou. Možná by to ten den bez vzduchu vydrže, když nebude mít moc velké konstantní otáčky jako třeba a dálnici.
K
S tím krytováním je problém v tom, že když ten altík nebude mí přístup vzduchu, tak se přehřeje a odejde také.

Fakt to nemám moc řešení. Ta voda je dobrý nápad a pak mě ještě napadlo udělat na něj nějaký rychlosundavací kryt a dávat to tam před průjezdem takových louží s tou maltou. Možná by to ten den bez vzduchu vydrže, když nebude mít moc velké konstantní otáčky jako třeba a dálnici.
K

28 let praxe
28 let praxe
- Jenda
- tel.: 775 391 907
- auto: 110
...jenze takovej kryt to rochnani nemusi vydrzet a pusti. Pak ty sracky zustanou uvnitr. Reseni to nema,kdyz jsem byl mladsi,tak jsem videl louzi a blbnul,ted uz vim ze budu muset umejt a vystrikat altik,vymenit olej v pr.naprave(pokazdy tam byla emulze), a namazat kardany a vytlacit vodu.Ted radeji louzi vynecham a dam neco jinyho.Blbnuti mimo baheni lazen je nakonec taky dost
Na tohle musi kazdy prijit sam
Casem
H.

H.
It´s not broken, it´s british !
- Sláma Karel
Já myslel jenom takový štítek zepředu aby to tam nelítalo rovnou a nehnala to tam ta vrtulka, co ho chladí, pod tlakem.
Zezadu by zůstal normálně otevřený. To nejde ho zavřít úplně rovnou, to vím.
A stejně si myslím, že kdyby na to bylo řešení, tak už by se to někde dávno objevilo. Třeba na těch Polských, Rumunských nebo Maďarských trophy bych to už určitě u někoho viděl.
Nemluvě o úpravcích v Anglii. Třeba takový Devon a další, už by to dávno prodávali.
K
Zezadu by zůstal normálně otevřený. To nejde ho zavřít úplně rovnou, to vím.
A stejně si myslím, že kdyby na to bylo řešení, tak už by se to někde dávno objevilo. Třeba na těch Polských, Rumunských nebo Maďarských trophy bych to už určitě u někoho viděl.
Nemluvě o úpravcích v Anglii. Třeba takový Devon a další, už by to dávno prodávali.
K

28 let praxe
28 let praxe
Já sem taky přemejšlel nad vodou chlazeným.. akorát nějak pořešit vývěvu... 

Už radši na nic...
- Hubert
- Kontaktovat uživatele:
Myslel jsem že nepochopil LR odborník.
Ale pochopil. Ale i tak to sem napíšu.
U ARA sem měl za řemenicí plechovej talíř (deflektor) o průměru o 2,5 cm větší než je altík. Ten se normálně otáčel s altíkem a když na něj něco dopadlo tak to hned odstříkl.
Ale je fakt že udělat na alternátor rychonasazovací kryt snadno demotnovatelnej, který by chránil hlavně vršek a předek by asi bylo daleko jednoduší a účinnější.

U ARA sem měl za řemenicí plechovej talíř (deflektor) o průměru o 2,5 cm větší než je altík. Ten se normálně otáčel s altíkem a když na něj něco dopadlo tak to hned odstříkl.
Ale je fakt že udělat na alternátor rychonasazovací kryt snadno demotnovatelnej, který by chránil hlavně vršek a předek by asi bylo daleko jednoduší a účinnější.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
... to mi pride ako blbost (prepac nic osobne). Niekde pred blatom mysliet na to, ze mam nasadit nejaky kryt na altik. Pchat ruky na horuce, spinave nepristupne miesta.Hubert píše: Ale je fakt že udělat na alternátor rychonasazovací kryt snadno demotnovatelnej, který by chránil hlavně vršek a předek by asi bylo daleko jednoduší a účinnější.
...Sláma Karel píše: A stejně si myslím, že kdyby na to bylo řešení, tak už by se to někde dávno objevilo. Třeba na těch Polských, Rumunských nebo Maďarských trophy bych to už určitě u někoho viděl.
K

... Ja neviem asi za tych 325tis km co "jazdim" altik Td5 som cez blato neisiel lebo mam povodny altik.

LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
- injaaa
Dat tam nejaky jiny altik asi nejde kvuli vyveve, chapu to spravne... A co se louzi tyce, asi mate pravdu, ale je to zabava, skoda za tam nebyva jen voda...
- Sláma Karel
To Dano:
No já si myslím, že si přes bláto jel, ale přes bláto. To je ten rozdíl.
Prostě jsi nikdy radostně neskákal do jemné tekoucí malty s vlastnostmi brusné pasty.
Což jsou přesně louže v Písku, Milovicích nebo na Ralsku. A ještě pár dalších bývalých tankodromech.
To Injaa, já to neodsuzuju, dobře si pamatuju jaká je to zábava.
Však taky píšu, že jsem to dělal. Ale teď už se na to radši dívám jak to dělají ostatní.
No a když jsem na závodech, tak mi to bohatě úplně stačí. Zrovna vloni mě takováhle loužička stála oba altíky, startér, vodní pumpu, chladič, turbo i celý motor. A to si to nenasálo přes sání, to ta brusná pasta prolezla přes gufera. Ani to nebylo v oleji vidět.
K
No já si myslím, že si přes bláto jel, ale přes bláto. To je ten rozdíl.
Prostě jsi nikdy radostně neskákal do jemné tekoucí malty s vlastnostmi brusné pasty.

Což jsou přesně louže v Písku, Milovicích nebo na Ralsku. A ještě pár dalších bývalých tankodromech.

To Injaa, já to neodsuzuju, dobře si pamatuju jaká je to zábava.

No a když jsem na závodech, tak mi to bohatě úplně stačí. Zrovna vloni mě takováhle loužička stála oba altíky, startér, vodní pumpu, chladič, turbo i celý motor. A to si to nenasálo přes sání, to ta brusná pasta prolezla přes gufera. Ani to nebylo v oleji vidět.

K

28 let praxe
28 let praxe
- Hubert
- Kontaktovat uživatele:
Moje foto z Písku 2007