tak jsme doma z výletu. Pojezdili jsme, prolezli ksary, zasekli jsme se na dva dny v dunovém poli, našli pár nových zajímavostí pro cestoffka.cz a tady je pár fotek....

http://www.kalovi.eu/Fotografie/2012TUNISKO/index.html
Malá ochutnávka...
Tom
Moderátor: Miky_CZ
Kompletní postprodukce v Lightroom. Většinou ořez, expozice, jasy, barvy a sem tam doostření a přechody. Fotím do RAW formátu takže za mě foťák neudělá vůbec nic.MadTom píše:Tak jsem se krátce pokochal - móc hezké obrázky. A protože vypadají o dost lépe, než to co se daří většinou mě, tak bych se chtěl zeptat co je s něma dělané, kromě focení?
Ahoj, není to nic tajnýho. Konkrétně TuniskoBebop píše:Tome krásný fotky.. takovýhle cestování vám moc závidím, snad se tam někdy taky podíváme.. Mám takovej přízemní dotaz, n kolik vyjde taková cesta, myslím na jedno auto - přeprava, nafta, víza, pobyt atd.. Klidně do SZ, jen mě to zajímá, abych si udělal představu.. Díky..
Ta cena je za vysoké auto.Uska píše:Tak to neni tak moc. Jenom bych se asi nevešel do těch 190 cm tak by to bylo dražší![]()
Ale je to fakt NÁDHERA![]()
Super, díky za info. S tím ježděním v poušti je mi to jasný, ani bych si netroufnul něco takovýho podniknout sám. Chtěl jsem vědět jak to cca vychází.Tomas K (tkala) píše:Ahoj, není to nic tajnýho. Konkrétně TuniskoBebop píše:Tome krásný fotky.. takovýhle cestování vám moc závidím, snad se tam někdy taky podíváme.. Mám takovej přízemní dotaz, n kolik vyjde taková cesta, myslím na jedno auto - přeprava, nafta, víza, pobyt atd.. Klidně do SZ, jen mě to zajímá, abych si udělal představu.. Díky..
vízum 500,-
trajekt pro dva v kajutě s vysokým autem - cca 500 až 600 Euro. Hodně se to láme na výšce auta 190cm.
Nafta cca 15 korun za litr
Kemp 50 až 150 korun ale jsou cca dva po cestě
Jídlo v arabášském fást fůdu cca 80 korun ale nacpeš se tak, že neodejdeš.
Kafe, čaj cca 12 korun.
Takže až na trajekt nic dramatického.
Nicméně pokud nemáš základy ježdění v dunách a navigace v poušti a dunových polích, silně nedoporučuju partyzánštiny. Přeci jen je to Sahara a mít s sebou satelitní telefon považuju za nutnost. Nejlíp jet s někým, kdo se vyzná a všechno potřebné vybavení má.
Tom
Dala by se domluvit nějaká akce kde by ti zkušení naučili ty nezkušený v písku ?Tomas K (tkala) píše:Ahoj, není to nic tajnýho. Konkrétně TuniskoBebop píše:Tome krásný fotky.. takovýhle cestování vám moc závidím, snad se tam někdy taky podíváme.. Mám takovej přízemní dotaz, n kolik vyjde taková cesta, myslím na jedno auto - přeprava, nafta, víza, pobyt atd.. Klidně do SZ, jen mě to zajímá, abych si udělal představu.. Díky..
vízum 500,-
trajekt pro dva v kajutě s vysokým autem - cca 500 až 600 Euro. Hodně se to láme na výšce auta 190cm.
Nafta cca 15 korun za litr
Kemp 50 až 150 korun ale jsou cca dva po cestě
Jídlo v arabášském fást fůdu cca 80 korun ale nacpeš se tak, že neodejdeš.
Kafe, čaj cca 12 korun.
Takže až na trajekt nic dramatického.
Nicméně pokud nemáš základy ježdění v dunách a navigace v poušti a dunových polích, silně nedoporučuju partyzánštiny. Přeci jen je to Sahara a mít s sebou satelitní telefon považuju za nutnost. Nejlíp jet s někým, kdo se vyzná a všechno potřebné vybavení má.
Tom
Bohužel na to nestačí pískovna, ale potřebuješ duny, jinak se naučíš tak maximálně zastavit bez zapadnutí...Uska píše: Dala by se domluvit nějaká akce kde by ti zkušení naučili ty nezkušený v písku ?
V podstatě jihovýchod nad zakázanou zonou a pak přejezd pouště na západ.visby píše:aku trasu si cca siel? super foto!