Kolečko se polamalo aneb povolena rozsirovaci podlodlozka
Moderátor: Acon
-
- tel.: 736769704
- auto: Discovery TD5,F2
Kolečko se polamalo aneb povolena rozsirovaci podlodlozka
Kolečko se mi polamalo aneb povolena rozsirovaci podlozka.Dneska v mirne zatacce v cca 60kmh najednou rana jako krava auto slo u ridice ve predu dule a hnalo se do protismeru,nastesti nic nejelo podarilo se mi dostat do sveho pruhu a nasledne zastavit po cca 60metrech,moje prvni domnenka bouchla guma,ale kdyz jsem vylezl ven zjistil jsem ze nemam predni kolo tak jsem honem sel dat trojuhelnik a predpokladal ze mi uletelo kolo aj s nabojem,nebo se povolily matky na kole s mojou jsme hledaly kolo ktere se naslo cca 100metru od mista kde upadlo cestou povalilo plastovej patnik,kdyz jsem kolo otocil k memu uzasu jsem zjistil ze je na disku rozsirovaci podlozka.Zavolal jsem do pneuservisu kde mi podlozky montovali do 10 minut prijel mechanik omrknout situaci za dalsich cca 45 minut dorazila dodavka s mechanikama a potrebnym vybavenim,,kolo namontovali zpet ,ja jsem dojel do servisu kde jsme zjistovali skody,pouze brzdovej kotouc je ubrousenej cca o 3,5cm a ten blatnik ,kterej pujde opravit.Majitel servisu se k tomu postavil celem a opravu zaplati.Takze potrebuju radu jak necemu podobnemu v budoucnu predejit,nemuselo by to dopadnout tak dobre jako dneska,co stim jak ty mmatky zajistit-?????Lepidlem na kov?????
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
Re: Kolečko se polamalo aneb povolena rozsirovaci podlodlo
A to prišlo odrazu? Tie matky sa predsa museli povolovať nejaký čas a muselo to hlavne v zákrutách plávať a búchať, prípadne hrkotať. Aj keď to možno zaniklo v hluku tých T3ojek. Typujem, že boli tie matky zle dotiahnuté od začiatku.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Začnu od konce - hlavně zkontrolovat, že ta podložka nemá oválné díry - pokud se bude používat znovu. Samozřejmě dotáhnout a pořádně a zkontrolovat, že sedí kužel v matici s kuželem v podložce, teda pokud to sedí na kuželu. A pro zajištění bych to viděl na něco od Loctite - asi modré barvy, jestli si dobře vzpomínám. To by mělo bý to, co jsem ještě povolit pouze nástrojem, bez nutnosti ohřátí plamenem. Blbý je, že bez sundání kola nezkontroluješ, jestli se ta položka nepovoluje.
A teď spíš úvaha - jestli to vzal pneuservis na sebe, tak to asi nedotáhli. Kamarát takhle zničil pár elektronů a velkou část přední nápravy - než mohl bezpečně zastavit (asi 1km kvůli velkýmu provozu), když mu auto začalo plavat, tak byly obě kola vymlácené a vzalo to sebou i náboje. Bylo to teda nějaká osobné mazda. Tehdy to byla chyba mechanika - nedotáhnul kola.
A teď spíš úvaha - jestli to vzal pneuservis na sebe, tak to asi nedotáhli. Kamarát takhle zničil pár elektronů a velkou část přední nápravy - než mohl bezpečně zastavit (asi 1km kvůli velkýmu provozu), když mu auto začalo plavat, tak byly obě kola vymlácené a vzalo to sebou i náboje. Bylo to teda nějaká osobné mazda. Tehdy to byla chyba mechanika - nedotáhnul kola.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
Ty T3 sou hlucny nic sliset nebyloAcon píše:A to prišlo odrazu? Tie matky sa predsa museli povolovať nejaký čas a muselo to hlavne v zákrutách plávať a búchať, prípadne hrkotať. Aj keď to možno zaniklo v hluku tých T3ojek. Typujem, že boli tie matky zle dotiahnuté od začiatku.
-
Na tech podložkacj jsem najel minimalne 3000km,nic zvlaštniho jsem nepozoroval,proste z niceho nic rana a auto sedelo na silnici.
Jak máš široký ty podložky a jak jsou dlouhé šrouby ?
„Kdokoliv obeznámený s předmětem uzná, že je to jasné selhání.“
- gibson
- tel.: +421907201052
- auto: DI 300, mini, vw t2
hned zajtra idem kontrolovat vsetky podlozky...
DI 300Tdi - pojazdne
mini 1300 98' - zhnity bruchoplaz ultimate!
D90 300Tdi - EX
VW T2 77' - Rusty
http://www.gibsonsg.rajce.idnes.cz http://www.fedorsecurity.sk
mini 1300 98' - zhnity bruchoplaz ultimate!
D90 300Tdi - EX
VW T2 77' - Rusty
http://www.gibsonsg.rajce.idnes.cz http://www.fedorsecurity.sk
-
podložky jsou 30mm koupeny zde prez forum a srouby to musim zmnerit ale jsou tam originalni z fabrikyLassard píše:Jak máš široký ty podložky a jak jsou dlouhé šrouby ?
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
3000km to nezní moc povzbudivě. A matky s předpokládám neztratily a nejsou ani poškozené? A když se dotáhne podložka, tak je v matce dost závitu? Aby to nedrželo jenom na kousku šroubu.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
matky zustali v podlozce vypadnuti branil disk,zavity aj na sroubech aj na matkach jsou v pohodeMadTom píše:3000km to nezní moc povzbudivě. A matky s předpokládám neztratily a nejsou ani poškozené? A když se dotáhne podložka, tak je v matce dost závitu? Aby to nedrželo jenom na kousku šroubu.
Ouu ,to je teda k nas*ání
Když už byla řeč o Loctite tak pokud budeš chtít nebo někdo jiný mám k dispozici http://proprumysl.cz/loctite-243-250-ml/" onclick="window.open(this.href);return false; -abych to tak zhodnotil.Každej šroub nebo matka se dá povolit. Pak bych měl http://proprumysl.cz/loctite-270-250-ml/" onclick="window.open(this.href);return false; - Toto je vysokopevnostní.příkladem 4mm šroubek je akorát na odvrtání.
když už ho použiju tak hodně s rozmyslem
Mám jen 250ml.Klidně pište SZ
určitě se domluvíme 

- Johny R
- tel.: 730622097
- auto: Defík 90 300Tdi
To je teda silný zážitek
! A vzhledem k tomu že tam ty podložky nemají co dělat, můžeš být rád že se nic nestalo! I to že se majitel pneuservisu nevytáčel je docela štestí, asi bys to neuhrál
!

To jsem si myslel, že to tak bylo. Pokud nemáš poškozené závity, jak na šroubech a i maticích a není ovalita, nebo ohnuté šrouby. Tak byl malý utahovací moment a v průběhu jízdy díky vibracím se matice postupně povolovaly.omar píše:matky zustali v podlozce vypadnuti branil disk,zavity aj na sroubech aj na matkach jsou v pohodeMadTom píše:3000km to nezní moc povzbudivě. A matky s předpokládám neztratily a nejsou ani poškozené? A když se dotáhne podložka, tak je v matce dost závitu? Aby to nedrželo jenom na kousku šroubu.
Zkontroluj si délku šroubu a výšku matice, jak píše Mad Tom, abys měl dostatečný přesah za maticí. Pokud se ti matice opře, tak to můžeš rvát jak chceš ale nedosáhneš potřebný moment a povolí se znovu.
To jsem si myslel, že to tak bylo. Pokud nemáš poškozené závity, jak na šroubech a i maticích a není ovalita, nebo ohnuté šrouby. Tak byl malý utahovací moment a v průběhu jízdy díky vibracím se matice postupně povolovaly.omar píše:matky zustali v podlozce vypadnuti branil disk,zavity aj na sroubech aj na matkach jsou v pohodeMadTom píše:3000km to nezní moc povzbudivě. A matky s předpokládám neztratily a nejsou ani poškozené? A když se dotáhne podložka, tak je v matce dost závitu? Aby to nedrželo jenom na kousku šroubu.
Zkontroluj si délku šroubu a výšku matice, jak píše Mad Tom, abys měl dostatečný přesah za maticí. Pokud se ti matice opře, tak to můžeš rvát jak chceš ale nedosáhneš potřebný moment a povolí se znovu.
-
musim je tam mit,jinak vnitrky gum v rejdu skrtaj o ram,kdyz to posteluju na dorazech tak mam zase rejd jako krava,pouvazuju o jinejch diskach s jinyt ETJohny R píše:To je teda silný zážitek! A vzhledem k tomu že tam ty podložky nemají co dělat, můžeš být rád že se nic nestalo! I to že se majitel pneuservisu nevytáčel je docela štestí, asi bys to neuhrál
!
-
Mno srouby jsou o cca 1 mm kratsi nez matka,proste z matky nekouka v lepsim pripade je zaroven v horsim pripade chyby cca 1mm zavitu,budu to muset poradne zkontrolovat a premnerit,a eventuelne upravit za pomoci soustruhu nebo frezyMadTom píše:Začnu od konce - hlavně zkontrolovat, že ta podložka nemá oválné díry - pokud se bude používat znovu. Samozřejmě dotáhnout a pořádně a zkontrolovat, že sedí kužel v matici s kuželem v podložce, teda pokud to sedí na kuželu. A pro zajištění bych to viděl na něco od Loctite - asi modré barvy, jestli si dobře vzpomínám. To by mělo bý to, co jsem ještě povolit pouze nástrojem, bez nutnosti ohřátí plamenem. Blbý je, že bez sundání kola nezkontroluješ, jestli se ta položka nepovoluje.
-
Diky za nabidku,ale od Loctite mam veskerej sortiment co hrdlo raci jenom za pěkně dekuji.Ps docela jsem cumnel na cenu na tom odkazu,vzhledem k tomu ze mam minimalne 3 ks v dilne jeste originalne zabalenejch.Dawe23 píše:Ouu ,to je teda k nas*áníKdyž už byla řeč o Loctite tak pokud budeš chtít nebo někdo jiný mám k dispozici http://proprumysl.cz/loctite-243-250-ml/" onclick="window.open(this.href);return false; -abych to tak zhodnotil.Každej šroub nebo matka se dá povolit. Pak bych měl http://proprumysl.cz/loctite-270-250-ml/" onclick="window.open(this.href);return false; - Toto je vysokopevnostní.příkladem 4mm šroubek je akorát na odvrtání.
když už ho použiju tak hodně s rozmyslem
Mám jen 250ml.Klidně pište SZ
určitě se domluvíme
No šupa moc.Taky sem prve koukal a nestacil se divit.