pokus o kradez auta a domu - prevence

Moderátor: stan

Zpráva
Autor
kubaacze
auto: D1, exD2

pokus o kradez auta a domu - prevence

#1 Příspěvek od kubaacze » 23 led 2013 09:12

ahoj, sice jsem dal stejne tema i na OF, ale mozna tady bude mit nekdo dobry napad nebo zkusenost

Stalo se ze bracha, ktery byl sam doma slysel nejaky ramus kolem baraku - kouknul ven a zjistil, ze se tam motaji nejaci chlapi s autem. Kdyz sebehnul dolu, videl, ze jeden z nich se mota kolem meho auta, zrejme vsak videl brachu v okne, tak se dal na cestu pryc. Nez bracha vybehnul ven, byli pryc i s jejich autem v nedohlednu. Vzhledem k tomu, ze nemel bryle a pred chvili si sundal cocky nevidel prilis ostre - napr.jaky typ auta, jen ze bylo modre, a dva chlapy v mikinach s kapuci a jeden s cernym oblicejem (bud maska, nebo mozna rom).
chlapi chaosili venku kolem staveni a pak evidentne vesli do baraku (bylo odemceno - nezamykali jsme pokud jsme byli pres den doma, a nemeli jsme kouli ale kliku) - v chodbe visivaly klice od aut a ostatnich dveri (ted uz ne) - tudiz mi ukradl originalni klic od auta a snazil se s nim zrejme odjet. Auto bylo odemknute ale neodjel - bracha jej evidentne vyrusil.
Zavolali jsme policii, ta samozrejme nic nevyresila, ale alespon vedi o dalsim pripadu u nas v okoli. Na obecnim urade je kamera, a je tam kolem inkriminovane doby videt modre auto - ovsem nemusi to byt ono, dovnitr videt neni.

mate nejake rady jak zabezpecit svuj dum?

napada me nasledujici:
zamykat neustale (samotna koule misto kliky moc neresi neni-li zamceno - lze pliskem otevrit)
magnetovy alarm na dverich, ktery pouze pri kazdem otevreni se oznami - tak jak to byva v obchodech
nejakou IP kameru na barak - s detektorem pohybu at se da kouknout kdyz jsme mimo dum pres net (na profi kamerovy system asi nemame ... cca 100tis.)
imitace kamer kolem domu - vyhoda, ze atrapy nelze poznat od fungujich - nevyhoda, muze budit zdani, ze v dome je neco cenneho.. (neni, TV je 20let stara tesla :) )
pes - musim premluvit rodice na hlidaciho psa - nevyhoda pravidelne krmeni (musi se zajistit kdo bude krmit pri dovolene atd)
pojisteni domu - jo ale je treba cert.kamer.system a alarm atd. (nevyhoda - neni to prevence)
plot - nerealne v nasem pripade

diky

stan
tel.: +420 603 499 869
auto: Discovery III - 4,4i
Kontaktovat uživatele:

Re: pokus o kradez auta a domu - prevence

#2 Příspěvek od stan » 23 led 2013 09:23

máš SZ
Land Rover Discovery III - 4,4i V8 HSE - LPG, automat, rok 2006
nafta je palivo satanovo :)

Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

#3 Příspěvek od Tim » 23 led 2013 09:27

Poradnej plot a dva ostry psy...
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

Mirko
auto: RRC´s
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Mirko » 23 led 2013 09:31

Já jen ze zkušenosti projektanta a s ohledem na veřejnost forumu: Je to tak citlivá věc, že pokud projektujeme do domu zabezpečení, tak takový projekt jde mimo veškerý úřady a není ani součásti prováděcího projektu, ale je to jen komunikace mezi námi, zabezpečovací firmou a klientem, aby o záměru mělo ponětí co nejmenší počet očí.
Proto bych osobně volil přímý kontakt s realizační firmou. Forum je velmi veřejná věc, tvá fotka vozu v profilu, místo bydliště, o moc víc není potřeba. Nechci malovat čerta na zeď, ale internet má dneska každý :mrk
Mirko

kubaacze

#5 Příspěvek od kubaacze » 23 led 2013 09:53

ahoj, diky Mirko to je dobry pohled - zvazoval jsem to forum, ale fotka je myslim celkem nevypovidajici (ale kazdopadne zmenim diky) bydliste nesouhlasi .. je to jen priblizna poloha - kraj, ale taky to smazu.
slo me o nejake navrhy bezpecnosti, ale pravda po par dnech radeji necham tohle vlakno pro jistotu smazat.
plot neprichazi v nasem pripade v uvahu, byly by to pomalu kilometry.

honzeeek
auto: DII

#6 Příspěvek od honzeeek » 23 led 2013 12:16

možná trošku OT ale taky něco z nedávna. -lokalita Brno.

...aneb důmyslnosti zlodějů aut se meze nekladou...

Klientka přišla ke svému MB z roku 2009 a našla propíchlou pneumatiku. Za stěračem lísteček s textem obsahujícím podobné znění ,,dobrý den, všiml jsem si defektu na vašem vozidle, v případě, že budete chtít asistenční službu volejte na číslo..." Hošek motor, a.s.. Papír vypadal docela ,,oficiálně".

Paní tam zavolala, přijel borec s odtahovkou, že auto odveze k Hoškovi na opravu a že do hodiny jí ho doveze z5. Paní se ptala, proč jen nepřehodí rezervu, na čež jí bylo odpovězeno, že se musí kolo vyvážit a že to bude v rámci asistence. Vypsali předávací protokol, borec auto naložil a odjel. Paní si pročítala předávací protokol, našla na něm hrubku v tištěném textu a znejistěla. Zavolala do Hoška, ptala se, zda tam pracuje ten a ten. Kupodivu tam pracoval, ale když si vzal paní na ucho, tak samozdřejmě o ničem nevěděl a takovou asistenci ani nemají.

Paní měla podložku pod RZ od Hoška. Kdo ví, kolik různých kartiček má borec předtištěno a podle podložky může zvolit tu správnou :)

kubaacze

#7 Příspěvek od kubaacze » 23 led 2013 14:32

no to uz je celkem drzost..

mate zkusenosti s kamerami?

stan
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od stan » 23 led 2013 14:36

kubaacze píše:no to uz je celkem drzost..

mate zkusenosti s kamerami?
Jasně, co by tě konkrétně zajímalo?

WOYTA
tel.: +420 606 854 519
auto: Discovery ll td5

#9 Příspěvek od WOYTA » 23 led 2013 20:07

Taky se mi courali podivný lidi na zahradě, když jsme neměli plot. Jednou mi vlez jeden až do sklepa,když bylo otevřeno, naštěstí jsem tam byl a tak jsem ho vyprovodil :punch.
Od té doby všechny vstupní dveře zamykáme, na oknech a dveřích jsou magnety alarmu, v kazždé místnosti pir, ve sklepě mříž. Ještě přemýšlím o kamerách...
No a na ty :bandit , co nepochopí, proč ten barák houká, když vypáčil dveře a chce se mi podívat do bytu, mám v trezoru několik přesvědčivých argumentů.

Rover
tel.: 736173373

#10 Příspěvek od Rover » 23 led 2013 20:24

Trezor může být někdy daleko, lepší je mít ty argumenty v pouzdře u boku...
Country boy...

pablo.gs
auto: ex DII TD5

#11 Příspěvek od pablo.gs » 23 led 2013 20:58

Vím, že je to spíš OT, ale pro odlehčení. Pokud by sis troufl zvládnout velkýho pejska, tak bys měl asi po starostech. Kavkazký ovčák alias Žralok v psí kůži. Doporučuju si přečíst alespoň odstavec "použití", zvláště popis jak 60 Kavkazáků ubránilo Korint proti 400 dobyvatelům, když byli obránci ožralí, je pikantní.
Hrozný hovado tohle zvíře, měl jsem už 3x NO, ale z tohohle bych se asi posral :) :yes
http://cs.wikipedia.org/wiki/Kavkazsk%C ... %C3%BD_pes
To, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že Tě nesledují.

kubaacze

#12 Příspěvek od kubaacze » 23 led 2013 22:40

diky, no co se tyce psa - to ted zalezi na cele rodinne rade, ja jsem pro, snad se podari..
jinak sice off-topic ale dnes jsme nasli celkem zbidacenou americkou akita-inu, tak jsme ji dali nazrat, napit, odpocinout a ovzali na veterinu - zadna znamka, cip, tetovani, pes ma cca 4 roky vypada sice pohuble a zbidacene jinak fajn, posloucha na slovo. prekvapeni cekalo na obci - obec psy neresi, doporuceni vyhodit, nechat si, nebo utratit. v okolnim meste ji nevzali pre to spada pod obec. nakonec jsem zalhali a v dalsim meste nahlasili ze jsme ji nalezli tam, takze rano vezeme do utulku. jineho psa bych si asi nevsiml, ale akita..

a ty kamery - zajimalo by me podle jakych parametru vybirat? pry treba min. 2-3 megapixel, dale urcite provedeni pro vnejsi pouziti, u nekterych je ten IR prisvit - ma to nejaky realny prinos?

co se tyce alarmu, pokud se podari pes, bude to podle me nejlepsi alarm...

OC
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od OC » 23 led 2013 22:46

Obrázek
OC ~ http://www.ocs.cz/oc/RangeRover.html
Insured at Steyr&Mannlicher
Ostatně soudím, že registrace zbraní musí být zrušena: http://ocs.cz/Guns/halbrook/registrace.html

Swedmann
auto: RR P38 4,6 HSE

#14 Příspěvek od Swedmann » 23 led 2013 23:18

Osobně mám na obranu domu a přilehlích pozemkú pár psů Akita Inu a u postele spinká betty, pro neznalé. Akita Inu japonské plemeno středně velkého psa cc 35 kg určené k lovu medvědů a k doprovodu pána do války s povahou samuraje to jest věrnost až za hrob.Ano není největší,ale do útoku vůči vetřelci jde s razancí kamikadze.Bez ohledu na sebe. A betty je dostavníková brokovnice to jest velmikrátké hlavně a krátká pažba.Plus pár skrytých kamer.S pozdravem SWED.

stan
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od stan » 24 led 2013 07:11

kubaacze píše: a ty kamery - zajimalo by me podle jakych parametru vybirat? pry treba min. 2-3 megapixel, dale urcite provedeni pro vnejsi pouziti, u nekterych je ten IR prisvit - ma to nejaky realny prinos?
v podstatě je třeba na místě určit, co je nejlepší použit, ale rozhodně doporučuji s IR přísvitem - v noci bez světla máš sice černobílý obraz, ale bez problémů čitelný...
Pokud se týká rozlišení, tak klasická kamera má 420TV řádků a je to naprosto vyhovující...
Hlavně se prosím tě vyhni bezdrátovému řešení, to je totiž totální nesmysl...

Už jsem ti psal SZ, když tak se ozvi, třeba na mail - nejlepší je obhlídnout to na místě a navrhnout konkrétní řešení...

Johny R
tel.: 730622097
auto: Defík 90 300Tdi

#16 Příspěvek od Johny R » 24 led 2013 07:53

A jestli nemáš ploty, tak se na psa vybodni! Budeš mít akorát starosti.

Mirko
auto: RRC´s
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Mirko » 24 led 2013 09:42

S Johnnym souhlasím, máme oplocený necelý hektar zahrady a dva boxery a stejně je musíš mít na očích nebo zavřené v jejich bydlení 3+terasa, protože tak dokonalý plot v té délce nevyrobíš za normální peníze, aby si pes nebo zvěř s tím neporadili po nějaké době hrabání, kousání apd.

Acon
tel.: 00421910600711
auto: DII TD5 1999

#18 Příspěvek od Acon » 24 led 2013 14:16

My máme 3 Jazvečíkov a vieme o každom pohybe okolo baráku. Tzv očumovači sa v okolí nezdržujú, lebo okolie je na nich v predstihu upozorňované. Psi v okolí so odovzdávajú info a ak ide po ulici niekto, kto tadial bežne nechodieva, psi štekajú plošne, čiže asi v 500m okruhu všetci. A ak ide po ceste cigáň, tak idú explodovať od zúrivosti.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.

Johny R
tel.: 730622097
auto: Defík 90 300Tdi

#19 Příspěvek od Johny R » 24 led 2013 22:41

O tomhle "průzkumu" dnes mluvili na ČRo 1, článků na toto téma je na webu víc : http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/krim ... 59282.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

#20 Příspěvek od Tim » 24 led 2013 22:47

pablo.gs píše:Vím, že je to spíš OT, ale pro odlehčení. Pokud by sis troufl zvládnout velkýho pejska, tak bys měl asi po starostech. Kavkazký ovčák alias Žralok v psí kůži. Doporučuju si přečíst alespoň odstavec "použití", zvláště popis jak 60 Kavkazáků ubránilo Korint proti 400 dobyvatelům, když byli obránci ožralí, je pikantní.
Hrozný hovado tohle zvíře, měl jsem už 3x NO, ale z tohohle bych se asi posral :) :yes
http://cs.wikipedia.org/wiki/Kavkazsk%C ... %C3%BD_pes

Pablo má pravdu, Kavkazák je úžasnej pes. Stačí se juknout na film Bouřlivák, vystihuje to přesně povahu toho psa - stroj na zabíjení všeho, co se mu nelíbí a co nebere za své... Ale začátečníkovi ho nedoporučuju, tady jde fakt o život. Kdyby jsi chtěl psa na hlídání, ozvi se mi, číslo mám v avataru. Musím bohužel s velkou slzou na líčku dát z rodinných důvodů pryč švýcarského bílého ovčáka, najdeš ho na fotkách ve vlákně "pro Land Roveristy pejskaře". Rád bych, aby byl v dobrých rukách. Je skvělý hlídač, ale hodný na lidi, na které si zvykne. Bohužel nevím kam s ním, je cca. 2 roky starý.
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

Zamčeno