Zdravim vsetkych fanusikov defendera. Mam mensi problem, ked som kupil defendera (Td5 / 2006 pred dvoma rokmi), nesla na nom klima. Dal som ju naplnit, uz ide (dlhodobejsie), ale ide len na 3.stupen ventilatora (huci to poriadne, ide mi to viac na nervy ako na osoh). Vymenil som resistorpack - fungovali vsetky 3 stupne ventilatora, no super. Po dlhsej jazde (30min?) rezistorpack odpalilo a zase ide len na 3.stupen (a mne na nervy).
Resistorpack nie je najlacnejsi, a neviem preco odisiel - este aj plast na nom je "trosku vytaveny" - asi je ventilator zrely na vymenu. Alebo robi niekto repas? Keby tu bol niekto kto zmeral resistorpack pred jeho zalozenim - mozno by tam stacilo napajkovat nejake kvalitne odpory - len neviem v akej hodnote) Rozmyslal som, ci nedat namiesto rezistorpacku aj nejaky plynule nastavitelny potenciometer, ale nemam po ruke ziadneho dobreho elektrikara co by to vedel spocitat a anavrhnut, tak zatial pouzivam ventilacne klapky a klimu len sem-tam.
Privital by som Vase napady a rady, pripadne ak niekto ma aj pouzity (ale ozaj dobry) ventilator klimy do kabiny, nech sa ozve. Menili ste ho uz niekto? Vyzera to na odsatie klimy.
Martin
ventilátor klimy v kabine
Re: ventilátor klimy v kabine
mam na Defenderi Td5 s klimou 393tkm takze nejake to leto som uz absolvoval a s klimou ziadny problem. Takze ak ti odpalilo odpory tak je niekde problem. Zrejme tam tecie velky prud. Je potrebne ho zmerat pripadne prestudovat schemu zapojenia.
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".