Polep starého orezlého auta

Všeobecné rady a informace

Moderátor: Acon

Odpovědět
Zpráva
Autor
jirka116
tel.: 776670047
auto: Defender 300a130 TD5

Polep starého orezlého auta

#1 Příspěvek od jirka116 » 24 lis 2013 20:31

Nemáte někdo zkušenost s polepem auta které je plné orezlých fleků, sem tam vyvařená díra? Vše vybroušeno zakytováno nastříkáno plničem.Řeším to, že když budu dělat celolak tak za nějaké 2 roky to s 50%vyleze a začne zase ohnívat. Doufám že když na to hodím folii tak se tam nedostane vlhkost sůl a mělo by to vydržet déle než lak. Nemáte toto někdo už za sebou?
Defender 110 300tdi, 130 td5

dava
auto: DII Td5 v origoši

Re: Polep starého orezlého auta

#2 Příspěvek od dava » 24 lis 2013 21:14

jirka116 píše:Nemáte někdo zkušenost s polepem auta které je plné orezlých fleků, sem tam vyvařená díra? Vše vybroušeno zakytováno nastříkáno plničem.Řeším to, že když budu dělat celolak tak za nějaké 2 roky to s 50%vyleze a začne zase ohnívat. Doufám že když na to hodím folii tak se tam nedostane vlhkost sůl a mělo by to vydržet déle než lak. Nemáte toto někdo už za sebou?
No, polep podle mě má nevýhodu, že to nejde spravit, nebo blbě... ty fleky stejně vylezou zespoda, pod folií. Asi bych to radši stříkl, teda podle toho co je to za auto, jestli off, tak je to skoro fuk, jak to bude vypadat, na dvoře po dešti a šmytec. Jestli nějakej osobáček, tak lakovna, ale nemá cenu nic drahýho, ten plech pokud je vařenej a není nějakým reaktivem ošetřenej, je to marnej boj.
(používám Dinitrol Coverust na plechy před dalšíma vrstvama)
No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince

jirka116
tel.: 776670047
auto: Defender 300a130 TD5

#3 Příspěvek od jirka116 » 24 lis 2013 21:57

No já jsem ještě nezačal,ale dík za tip ošetřím to než začnu stříkat :ty jeden...: Je to MB Vito 2002 sežrané víc než Defender z roku 1995.Folie se nechá vyměnit po dílech tak bych případné opravy řešil výměnou části polepu
Defender 110 300tdi, 130 td5

dava

#4 Příspěvek od dava » 24 lis 2013 22:31

jirka116 píše:No já jsem ještě nezačal,ale dík za tip ošetřím to než začnu stříkat :ty jeden...: Je to MB Vito 2002 sežrané víc než Defender z roku 1995.Folie se nechá vyměnit po dílech tak bych případné opravy řešil výměnou části polepu

Jéžiš, Vito, no to bude na furt... tak polepy dole po prolis, to je v poho, když si to tak připravíš... Ten dinitrol je na rezavý, zaleze i pod barvu, je to fakt slušný. Po svařování klidně nechat chytit lišku a stříknout přes, jen rozrušit. Bez rzi to nemaká, ale to ti u vita asi nehrozí, tam nejsou rezavý snad jen plasty a skla:lol:
No road? No problem...

Alen
auto: nemám

#5 Příspěvek od Alen » 06 pro 2013 23:38

Zkusím to oživit a říct, co se mi honí v hlavě. Disko je tento rok celé vyvařené a po laku a proto si pohrávám s myšlenkou, že bych nechal udělat folii přes celé auto, abych zamezil škrábancům.
Mám odzkoušené, že folii protrhnout nebo poškrábat je těžké a když jsem vzal Disko do lesa (jen na cestu), tak byla celá střecha podrápaná od větviček, protože je vysoká a tohle by bylo možná řešení.

Jen na autě je sem tam důlek a taky se mi nechce sundávat ochranné plechy, okna, lemy, madlo kufru, držák rezervy, atd......
Nedělá to někdo nebo nenechával si to někdo udělat?

A taky všem je jasné, která barva by to byla :D
Obrázek

dava

#6 Příspěvek od dava » 08 pro 2013 23:01

Ahoj, to je myslím super, ta folie ti lak ochrání. Nedávno jsem viděl taxíka, byl to superb, odřenej všude od klíčů, nakládání, provozu, byl ve folii. Po sundání folie lak jak z fabriky, kamínky neprošly a drápance taky ne. Já osobně jsem dával vždycky folii průhlednou pod magnet anteny CB a na vrch zadního nárazníku u kombíka, jednou na kapotu, v pohodě to ochránilo před ošoupáním a oklepáním. Ale to byla normál samolepící průhledná z reklamky.
S nalepením celopolepu nevím, doma bych to asi nezkoušel, jsou na to firmy a myslím že ani moc neodstrojují, maj na to nějaký finty.
No road? No problem...

Alen

#7 Příspěvek od Alen » 08 pro 2013 23:10

Já se hlavně bojím, jestli to půjde dát na auto, když není nové. Všude mi řekli ať s ní přijedu a taky kamelkovovu barvu nemaj.
A hlavně nechci znovu odstrojovat auto :grin:

Alen

#8 Příspěvek od Alen » 09 pro 2013 14:27

Tak jsem se byl ptát v carwrap.com a Defendra si cení na 40-60tis a Disko bude zhruba o 10 levnější. Tohle jsou ceny za nejodolnější folie. Ty "obyčejné" jsou o 5tis levnější.
To že auto má šrámy z boje nikomu nevadí a panty a takové věci dělají platydipem.

... na hovno :mrgreen:

Ještě to zkusím jinde.

dava

#9 Příspěvek od dava » 09 pro 2013 17:30

No, Polsko... zeptat se nějakýho taxikáře kde to dělaj a zajet tam, tady je to rána a výsledek stejnej
No road? No problem...

honzeeek
auto: DII

#10 Příspěvek od honzeeek » 10 pro 2013 16:55

Alen píše:Tak jsem se byl ptát v carwrap.com a Defendra si cení na 40-60tis a Disko bude zhruba o 10 levnější. Tohle jsou ceny za nejodolnější folie. Ty "obyčejné" jsou o 5tis levnější.
To že auto má šrámy z boje nikomu nevadí a panty a takové věci dělají platydipem.

... na hovno :mrgreen:

Ještě to zkusím jinde.
Ciao, zkus to tady: http://www.vapbrno.cz/
Je to job mojí macešky, dá se s ní domluvit ;)

Ukázku práce najdeš v tomto vlákně http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=20093

Alen

#11 Příspěvek od Alen » 10 pro 2013 17:09

Tak to je bomba! Už jsem zvažoval, že koupím folii, ale tohle je dobrý. Nechám disko ještě chvíli v inzerci a pak se ozvu
:-)
Dík

Odpovědět