Prodal jsem auto a kupujici se dozaduje... poradte
Moderátor: Acon
- Kamcco
- tel.: 0908443921
- auto: Discovery I.300auto.
Prodal jsem auto a kupujici se dozaduje... poradte
zhruba pred mesicem jsem velmi nerad prodal moji D1 300 tdi r.v.1996. 220 000 km. Kupujici si auto prohlid, probjehl se, i s jeho tatkou ktery byl prof. ridic, libila se mu tak ji vzal. Na ceste domu asi 200 km mu auto prestalo chladit, odtahli ho k mechanikovi, ten prej zistil ze je praskla hlava. Dohodli jsme se tedy ze naklady za opravu si rozdelime na polovic 250 eur. protoze mi to prislo fer a bylo to v den prodeje.
Tedko mi vola zase, ze se ochladilo a ma problemy ze studenym startem, prej je to na 90 procent palivove cerpadlo a ze to asi bude stat 400 eur. Ze to prej muselo delat problemy uz drive, to ale neni pravda. Taky ze tam vymenil vodni pumpu, a termostat( ktery jsem ale menil ja asi pred dvema lety) A ze protoze ho auto stalo uz hodne starosti a penez , ze by mi nejradeji auto vratil, ja mu mam vyplatit spatky cenu auta plus 250 eur co on zaplatil za hlavu.
Chapu ze to je nemile, ale prece mu nemuzu platit vsechny opravy ktery mi bude volat ze se mu stanou. Prece je to 17 rocne auto a veci budou odchazet, sam jsem mnoho veci vymenil, protoze proste odjeli vekem.
Chtel bych se zeptat co si o tom myslite, nebo mate podobny zkusenosti, co by ste delali a jestli existuje nejaka ochrana prodavajiciho v tyhle veci. dekuji
Tedko mi vola zase, ze se ochladilo a ma problemy ze studenym startem, prej je to na 90 procent palivove cerpadlo a ze to asi bude stat 400 eur. Ze to prej muselo delat problemy uz drive, to ale neni pravda. Taky ze tam vymenil vodni pumpu, a termostat( ktery jsem ale menil ja asi pred dvema lety) A ze protoze ho auto stalo uz hodne starosti a penez , ze by mi nejradeji auto vratil, ja mu mam vyplatit spatky cenu auta plus 250 eur co on zaplatil za hlavu.
Chapu ze to je nemile, ale prece mu nemuzu platit vsechny opravy ktery mi bude volat ze se mu stanou. Prece je to 17 rocne auto a veci budou odchazet, sam jsem mnoho veci vymenil, protoze proste odjeli vekem.
Chtel bych se zeptat co si o tom myslite, nebo mate podobny zkusenosti, co by ste delali a jestli existuje nejaka ochrana prodavajiciho v tyhle veci. dekuji
- snusmumrik
- auto: Discovery II
Re: Prodal jsem auto a kupujici se dozaduje... poradte
Spísali ste nejakú zmluvu?
- petr pp
- tel.: 0903790668
- auto: def 90
ak mas v zmluve uvedene kupujuci je oboznamen zo stavomm vozidla tak si mu nemusel platit ani tu hlavu ale ja by som ju tak isto platil co sa ostatneho tika tak uz je to lenv jeho rezii. ja som tak isto kupil auto na oko v pohode a po 100km hlava atd.nko som nezatazoval len som to dal vediet predavajucemu ako sa zachova a on povedal ze ma kamosa mechanika a skusi my vybavit dobru cenu. tak som si to opravil sam. neplat stacilo.
- Laci DII
- tel.: 0903155696
- auto: DII TD5 02
Aj som mnou chcel jeden vykyvat ale mal som kupno-predajnu zmluvu a nakoniec som mu doporučil súdne pojednavanie, že ja sa s nim naťahovať nemienim(bol som s tou zmluvou u pravnika).
Samozrejme od toho upustil.
Moju DII som kupoval v Pezinku a do pol roka som do nej nasypal asi 1500eur na opravách a ani raz ma nenapadlo volať bývalému majiteľovi. Predsa ide o starý crep.
Chlapec má divné predstavy, tankovat náhodou nechce?
Jednoducho to sekni.
Samozrejme od toho upustil.
Moju DII som kupoval v Pezinku a do pol roka som do nej nasypal asi 1500eur na opravách a ani raz ma nenapadlo volať bývalému majiteľovi. Predsa ide o starý crep.
Chlapec má divné predstavy, tankovat náhodou nechce?
Jednoducho to sekni.
D2 Td5
- VencaZE
- tel.: 602 550 993
- auto: 110HT, S2A 88, G66
- Kontaktovat uživatele:
Kamcco: ..mu auto prestalo chladit.. Neni to nahodou eufemismus pro: Máme novou karu, nevime co umi a tak ji dame kudlu aby jsme zjistili co v ni je. Pritom nam ale praskla hadice, vylitala voda a my jsme to uvarili nebo upekli. Nechceme byt za blbce a tak to hodime na byvalyho majitele. Navic když jsme ten motor takhle zrakvili, nema tlaky a nechce za studena startovat.
Nemohlo to byt takhle nejak ? Myslim ze s tou hlavou jsi pro pána udelal maximum, zbytek je na nem.
Když tak nad tim premyslim, to bych pomalu musel vratit kazdy auto co jsem kdy koupil
.
Nemohlo to byt takhle nejak ? Myslim ze s tou hlavou jsi pro pána udelal maximum, zbytek je na nem.
Když tak nad tim premyslim, to bych pomalu musel vratit kazdy auto co jsem kdy koupil

Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
Já před více než třemi lety koupil svou objevitelku 300Tdi, a během prvního necelého roku do ní dal:
Novou hlavu včetně těsnění, pružiny, tlumiče, silentbloky komplet podvozku, stabilizátory, repasovanou LT230 i R380, expanzku s termostatem, AKU Optima plus další drobnější položky.
To vše za částku vysoko, opravdu vysoko přesahující pořizovací cenu, možná i dvojnásobek kupního obnosu (a to pořád něco pořizuji a vyměňuji -> zdaleka stále nekončím s investicemi..)
Jako první jsem řešil hlavu a po mém dotazu se místní člen (=prodávající) zachoval velkoryse: Přispěl na opravu. A já si toho dodnes vážím, je to férové jednání nad rámec standardní úmluvy. Abych chtěl všechny opravy a údržbu platit po předchozím majiteli mne nenapadlo, ledaže by se jednalo o nějakou skrytou a záměrně zamlčenou vadu.
Ale vždy pochopitelně záleží na smluvních podmínkách prodeje.
ad VencaZE: Super překlad do běžné mluvy..
Novou hlavu včetně těsnění, pružiny, tlumiče, silentbloky komplet podvozku, stabilizátory, repasovanou LT230 i R380, expanzku s termostatem, AKU Optima plus další drobnější položky.
To vše za částku vysoko, opravdu vysoko přesahující pořizovací cenu, možná i dvojnásobek kupního obnosu (a to pořád něco pořizuji a vyměňuji -> zdaleka stále nekončím s investicemi..)
Jako první jsem řešil hlavu a po mém dotazu se místní člen (=prodávající) zachoval velkoryse: Přispěl na opravu. A já si toho dodnes vážím, je to férové jednání nad rámec standardní úmluvy. Abych chtěl všechny opravy a údržbu platit po předchozím majiteli mne nenapadlo, ledaže by se jednalo o nějakou skrytou a záměrně zamlčenou vadu.
Ale vždy pochopitelně záleží na smluvních podmínkách prodeje.
ad VencaZE: Super překlad do běžné mluvy..

Svěřit 17-ti letý terenní auto v naftě mladýmu ?? To ani nemůže jinak dopadnout, co myslíš že z autoškoly umí? Neví nic, od takovýho vzít zpátky auto, to bys dopad... Jestli udělal nevhodnej nákup, tak ať to šoupne do bazaru a vůbec bych se nebavil. Ani to, že cestou zprasili hlavu bych neřešil. Kolikrát jsem přišel o vodu v různejch motorech, včetně pajero 73 kW, který je považovaný za extremně háklivý. Motor byl rozpálenej jak kamna ,ale nikdy mi hlava nerupla, prostě jen je potřeba trpělivě čekat než to zchladne ( může to bejt hodina, nebo i víc) a pak vodu do hadice u hlavy.Kamcco píše:zhruba pred mesicem jsem velmi nerad prodal moji D1 300 tdi r.v.1996. 220 000 km. Kupujici si auto prohlid, probjehl se, i s jeho tatkou ktery byl prof. ridic, libila se mu tak ji vzal. Na ceste domu asi 200 km mu auto prestalo chladit, odtahli ho k mechanikovi, ten prej zistil ze je praskla hlava. Dohodli jsme se tedy ze naklady za opravu si rozdelime na polovic 250 eur. protoze mi to prislo fer a bylo to v den prodeje.
Dá se jet kus i bez vody, ale musí se vědět co dělám. Podle mě pokud bys to vzal zpátky, tak se budeš trápit s motorem, co někdo hloupej poškodil. Když vezu starý auto od někoho, sleduju vše jak ostříž a když něco nevypadá normálně tak hned řeším, ne že skončím v servisu bez vody.
A hlavně, pokud už cestou domů zjistím nějakou fatálku, kterou nebylo možný zjistit při kontrole a není způsobená mnou, okamžitě kontaktuju prodejce a případně to vezu zpět.
Neexistuje aby to někdo v servisu kuchal a pak se dohadoval s prodejcem, jestli oprávněně nebo ne a kolik to stálo, co se vlastně odehrálo, kdo co zavinil.
Některým i píšu do smlouvy, že pokud budou řešit závadu a budou následně uplatňovat nějaké nároky na kompenzaci, neakceptuji žádné cizí zásahy(opravy) provedené bez předchozí dohody se mnou.
Taky píšu že si při převzetí řádně vozidlo zkontrolovali a rozuměli poučení o jeho technickém stavu, doporučuji do 5 dnů výměnu provozních kapalin, řemenů atd. , odstranění závad se kterými prodávám, jmenovitě... toto a tamto.
No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince
-
- tel.: +421917808841
- auto: Freelander 2.0 Di,
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam zas iny problem, pred skoro tromi mesiacmi som kupil freecko, spiusali sme vsetky vady, s tym ze do zmluvy som dal ustanovenie, ze predavajuci nic nezamlcal a v pripade ak ano mam ako kupujuci pravo na odstupenie od zmluvy resp. Zlavu z ceny. Teraz som zistil z udajov na www.ko.sk ze boli stocene km v roku 2009. Chybny zapis to urcite nie je pretoze aj oistatne emisne kontroly, kde sa ucadzaju km pri prehliadke, vykazuju postupny narast km... Otazkou je ci ziadat od predavajuceho zlavu z predmetu kupi, kedze o stoceni km ma mal informovat, hotci boli stocene este majitelom pred nim. Co vy nato?
- petr pp
- tel.: 0903790668
- auto: def 90
Podla mna zato nemoze ale vsedko je mozne.
- Michell Disco
- tel.: 777228165
- auto: LR Disco 300 tdi
Kdyby o tom věděl tak by ti určitě takovou smlouvu nepodepsal...petee píše:Ja mam zas iny problem, pred skoro tromi mesiacmi som kupil freecko, spiusali sme vsetky vady, s tym ze do zmluvy som dal ustanovenie, ze predavajuci nic nezamlcal a v pripade ak ano mam ako kupujuci pravo na odstupenie od zmluvy resp. Zlavu z ceny. Teraz som zistil z udajov na http://www.ko.sk ze boli stocene km v roku 2009. Chybny zapis to urcite nie je pretoze aj oistatne emisne kontroly, kde sa ucadzaju km pri prehliadke, vykazuju postupny narast km... Otazkou je ci ziadat od predavajuceho zlavu z predmetu kupi, kedze o stoceni km ma mal informovat, hotci boli stocene este majitelom pred nim. Co vy nato?
Odesláno z mého GT-S5830 pomocí Tapatalk 2
http://www.offroad-krkonose.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
,,Landrover buď miluješ,nebo nesnášíš,nic mezi tím neexistuje"
,,Landrover buď miluješ,nebo nesnášíš,nic mezi tím neexistuje"
Asi nejde dokázat, že věděl o tom že koupil stočený auto a o kolik. Pokud navíc v té době auto nevlastnil, není co řešit.petee píše:Ja mam zas iny problem, pred skoro tromi mesiacmi som kupil freecko, spiusali sme vsetky vady, s tym ze do zmluvy som dal ustanovenie, ze predavajuci nic nezamlcal a v pripade ak ano mam ako kupujuci pravo na odstupenie od zmluvy resp. Zlavu z ceny. Teraz som zistil z udajov na http://www.ko.sk ze boli stocene km v roku 2009. Chybny zapis to urcite nie je pretoze aj oistatne emisne kontroly, kde sa ucadzaju km pri prehliadke, vykazuju postupny narast km... Otazkou je ci ziadat od predavajuceho zlavu z predmetu kupi, kedze o stoceni km ma mal informovat, hotci boli stocene este majitelom pred nim. Co vy nato?
Další věc je, že ty lustrace já osobně nepovažuju za úplně uvěřitelné, spousta aut je stočených a lustraci má čistou. Stočení při dovozu je častej jev a nenavazující data stačí k tomu, aby se to nenašlo. Emisní kontrola sice uvádí snad i správně údaj tacho, ale nemá jak doplnit do databáze, že třeba byl vyměněn tacho za nefunkční (aspoň mě se nikdy nikdo neptal), což naše zákony nijak neřeší.
Ty tachometry jsou kapitola sama pro sebe. Před časem ČOI zveřejnila zprávu, že kontrolou prokázali v kontrolovaných bazarech 80% vozidel se zmanipulovaným tachometrem. Když otevřu net, někdy mi přijde že je to tak 98%

Je to vyjeb hlavně na obyčejný kupce, kteří neumí posoudit, co je možná pravda a co je už pohádka, ale asi se to nepovede nikdy úplně odbourat. Do sporů nemá moc smysl se pouštět, není problém z toho vykličkovat.
No road? No problem...
- VencaZE
- Kontaktovat uživatele:
Tzv "obycejny kupec" se muze inspirovat treba zde: http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2014011201
Zkrácene receno, myslet trochu hlavou. Jestli ma auto najeto 120 tis a nebo 220 tis, to pozna i moje zena.
Zkrácene receno, myslet trochu hlavou. Jestli ma auto najeto 120 tis a nebo 220 tis, to pozna i moje zena.
-
- tel.: +421917808841
- auto: Freelander 2.0 Di,
- Kontaktovat uživatele:
Dik Venca za clanok, ostatne zvasty si si mohol odpustit. Aj ked tvoja zena, ako odhalovatelka stocenych km sposobom "kuknem a vidim" je urcite inovativny sposob, ktory nepochybne odteraz odhali 100vky aut so stocenymi km. ...ale sranda musi bytVencaZE píše:Tzv "obycejny kupec" se muze inspirovat treba zde: http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2014011201

- VencaZE
- Kontaktovat uživatele:
Nepsal bych to, kdyby jsme ted nehledali novy osobak. Videli jsme už desitky inzeratu, na nasich i nemeckych strankach, na jeden konkretni typ auta. A i z fotek se da obcas odhalit levárna. Napriklad už vime ze když chybi fotka sedacky ridice, nebude mit auto zrovna málo najeto, neb sedacka bude totiz rozdrbana. S dobrou sedackou ridice se obvykle kazdy chlubi. Když chybi fotka strechy (hledame kabrio) bude strecha mizerna. Když ma auto olezlej volant, prokopnuty repraky, menenou spojku, tak taky asi nebude mit najeto 100tis. Takze to vydedukuje z fotek a z popisu v inzeratu kde kdo a podle toho se pak rozhodujeme jestli ma smysl jezdit se na to auto divat. Treba se nakonec nechame napalit co já vim, ale rozdil 100tis km v najezdu auta se podle me poznat da.
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
- Jenda
- tel.: 775 391 907
- auto: 110
Hele Venca to zle nemyslel.Je to asi tezky nenaletet ale ty scenare jsou si strasne podobny a je to stale dokola.
Na tom Dfens je to asi popsany drsne ale presne.
Taky jsem tu byl u pana bazarnika(je tu i na foru) kupovat s Tatarem lestenku Defika a vysledek byl ten ze jsme se malem zmrzacili i pri testovaci projizdce.Nadavkem nam byla dana historka o dedeckovi a venceni pejska!!!
Autak pritom vypadal jak kdyz by v nem v kamenolomu prevazeli veskery sutry. Dotycny pak nechapal co se nam nelibilo
H.
Na tom Dfens je to asi popsany drsne ale presne.
Taky jsem tu byl u pana bazarnika(je tu i na foru) kupovat s Tatarem lestenku Defika a vysledek byl ten ze jsme se malem zmrzacili i pri testovaci projizdce.Nadavkem nam byla dana historka o dedeckovi a venceni pejska!!!
Autak pritom vypadal jak kdyz by v nem v kamenolomu prevazeli veskery sutry. Dotycny pak nechapal co se nam nelibilo

H.
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info
http://www.christophermccandless.info
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Tak proč Jendo nenapíšeš kdo to je?
Dneska mi vyprávěl stejnou historku i Eliott.
A Venco tím volantem bych si zase tak jistý nebyl. Když někdo jezdí se špinavýma rukama od oleje mazu a pod. tak ten volant jde do kopru opravdu za pár km. Nebo když se čistí hygienickými ubrousky.
Já mám třeba Ducato 4x4, které vím, že má najeto 117tis. Jsem si tím jistý na 150%. Mám ho od Eonu ze serviskou a kupoval jsem ho s 80tis. km před asi 8lety. To auto vypadá úplně jako nové, včetně sedaček interieru exterieru a volant je úplně rozdrolený. To auto bych podle volantu tipoval tak na 600tis km. Když to srovnám třeba s mým Das Autem Multivanem, co těch 580tis má, tam volant vypadá tak o 80% v lepším stavu.
K
Dneska mi vyprávěl stejnou historku i Eliott.

A Venco tím volantem bych si zase tak jistý nebyl. Když někdo jezdí se špinavýma rukama od oleje mazu a pod. tak ten volant jde do kopru opravdu za pár km. Nebo když se čistí hygienickými ubrousky.
Já mám třeba Ducato 4x4, které vím, že má najeto 117tis. Jsem si tím jistý na 150%. Mám ho od Eonu ze serviskou a kupoval jsem ho s 80tis. km před asi 8lety. To auto vypadá úplně jako nové, včetně sedaček interieru exterieru a volant je úplně rozdrolený. To auto bych podle volantu tipoval tak na 600tis km. Když to srovnám třeba s mým Das Autem Multivanem, co těch 580tis má, tam volant vypadá tak o 80% v lepším stavu.

K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
- VencaZE
- Kontaktovat uživatele:
To je jasny, uznavam. Chtel jsem jen rict ze existujou urcity znaky ktery rikaji bacha, tady něco nehraje, to auto je nejaky divny. Podobne jak to pises, máme i v práci nakladaky- treba mají stejně najeto, ale kazdy ridic se na tom nejak podepsal. Jeden je vybydlenej kram, na druhym je videt ze si toho hledí. Nic to ale nerika o tom, jak jsou na tom mechanicky. I ten volant se da snadno vymenit za jiny.
Jak to vyzniva z toho odkazovanyho clanku- pak už nezalezi kolik ma ta vec na tachometru, ale jak to jede, brzdi a vypada, jestli z toho tecou oleje, neni to zespoda orvaný, jestli neni v motoru vazelina, nejsou nekde vytrhany draty a nevim co jeste. Taky když už se to pak rozhodnu koupit, je to muj boj. Nedovedu si predstavit jak budu nekde na druhym konci nemecka reklamovat skryty zavady. Ale i když koupim auto od souseda přes plot, jednou jsem souhlasil s obchodem a musim nest nasledky. Pro mne je dulezity aby to nebylo bourany a nejak prijatelne to vypadalo. Mechanicky veci se vyresi. Muze se stat ze naklady na opravy pak pujdou do extremu, treba jako muj Defik, ale to jsem zas pojal jako renovaci veterana co byl zralej do srotu. Ani me nenapadne abych sel za puvodnim majitelem a stezoval si ze hridel v prevodovce nema zuby a pisty v motoru jsou popraskany. Proste jsem koupil auto ve stavu umernymu jeho stari.
Jak to vyzniva z toho odkazovanyho clanku- pak už nezalezi kolik ma ta vec na tachometru, ale jak to jede, brzdi a vypada, jestli z toho tecou oleje, neni to zespoda orvaný, jestli neni v motoru vazelina, nejsou nekde vytrhany draty a nevim co jeste. Taky když už se to pak rozhodnu koupit, je to muj boj. Nedovedu si predstavit jak budu nekde na druhym konci nemecka reklamovat skryty zavady. Ale i když koupim auto od souseda přes plot, jednou jsem souhlasil s obchodem a musim nest nasledky. Pro mne je dulezity aby to nebylo bourany a nejak prijatelne to vypadalo. Mechanicky veci se vyresi. Muze se stat ze naklady na opravy pak pujdou do extremu, treba jako muj Defik, ale to jsem zas pojal jako renovaci veterana co byl zralej do srotu. Ani me nenapadne abych sel za puvodnim majitelem a stezoval si ze hridel v prevodovce nema zuby a pisty v motoru jsou popraskany. Proste jsem koupil auto ve stavu umernymu jeho stari.
- Kokesek
- auto: D2,D3,L322,P38,L405
- Kontaktovat uživatele:
VencaZE píše:Nepsal bych to, kdyby jsme ted nehledali novy osobak. Videli jsme už desitky inzeratu, na nasich i nemeckych strankach, na jeden konkretni typ auta. A i z fotek se da obcas odhalit levárna. Napriklad už vime ze když chybi fotka sedacky ridice, nebude mit auto zrovna málo najeto, neb sedacka bude totiz rozdrbana. S dobrou sedackou ridice se obvykle kazdy chlubi. Když chybi fotka strechy (hledame kabrio) bude strecha mizerna. Když ma auto olezlej volant, prokopnuty repraky, menenou spojku, tak taky asi nebude mit najeto 100tis. Takze to vydedukuje z fotek a z popisu v inzeratu kde kdo a podle toho se pak rozhodujeme jestli ma smysl jezdit se na to auto divat. Treba se nakonec nechame napalit co já vim, ale rozdil 100tis km v najezdu auta se podle me poznat da.

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Doplnil bych, poznáš 100tis rozdíl u nás, zvlášť když to během těch 100tis bylo dvakrát prodaný a tím pádem i dvakrát stočený. 

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- VencaZE
- Kontaktovat uživatele:
Zalezi na okolnostech o tom se nechci hadat. Ale protoze jen v nemecku je tech konkretnich aut na prodej zhruba stovka, tak je z ceho vybirat- a srovnavat, napriklad i mezi CZ a D. Máme nejakou castku kterou za to chceme vydat a diky internetu i predstavu co za ty penize asi tak muzeme cekat. Vzhledem k tomu ze kupujeme auto kolem 3000 eur, tak se teoreticky da i rict ze je mi jedno jestli to nejakej Hamidi stocil a jestli to ma najeto 150 nebo 200. Vim co chci a vim jak to ma za ty penize vypadat, tim se ridim. Zbytek je moje riziko. Muzu si to samozrejme nechat napichnout a zkusit vycist skutecny km, ale ma to v tyhle cenovy kategorii smysl ? Taky uznavam ze kupovat osobak je jednodussi nez kupovat LR, kde tech zaludnosti byva daleko vic. Ale na to je zas dobry treba zdejsi forum, kde se ke kazdymu modelu daji najit informace o obvyklych potizich. Taky je rozdil kupovat auto za 3 tis eur a za 13 tis eur, tam ty skody muzou byt daleko vyssi a proto stoji za to si auto dukladne proverit nekde v servisu treba, to je jasny.