Prasklá hadice u čerpadla Defender TD5 - prosba o radu

D, TD, TDI, TD5
Odpovědět
Zpráva
Autor
Diglobe
auto: DIII, Def110

Prasklá hadice u čerpadla Defender TD5 - prosba o radu

#1 Příspěvek od Diglobe » 04 bře 2014 00:03

hadicka.jpg
Nevím, jak je to možné, ale mám prasklou označenou hadičku od naftového čerpadla. Dá se sehnat jako díl na výměnu nebo bude lepší se stavit v servisu? Jinak prasklina je hned u připojení do čerpadla. Je tam nějaký mezikus mezi čerpadlem a hadící? Třeba by stačilo hadici trochu zkrátit a znovu navlíknout na ten mezikus. Případně jak se odpojuje od čerpadla? Musí se nějak zmáčknout ten zelený bazmek?
Stejně to asi dopadne, že to dám k profíkům, ale kdyby jsem se přece jen odhodlal 8)

JInak mám pocit, že to může být i důvod, že když auto stojí tak mu dlouho trvá než nastartuje. Podle mne se to zavzdušní a pak chvíli trvá, než je potrubí zase plné nafty.
DIII
Defender 110, Td5, 2" OME, WARN9000

alberth

Re: Prasklá hadice u čerpadla Defender TD5 - prosba o radu

#2 Příspěvek od alberth » 04 bře 2014 20:28

ano, mačká se to zelené, následně tahem vysuneš

řešil jsem taktéž. spoj je univerzální sehnal jsem ve škodovce ( bohužel kompletní kus hadice za 500 CZK ). praskla mne přesně ta samá hadička při nasazování nádrže při výměně čerpadla- je krátká od výroby. Nadstavil jsem ji kouskem hadice ( prodloužení ji navíc pomohlo ) není tak napnutá. oprava 30 minut práce i cestou pro ND. nádrž jsem měl ale dole.

jen samotný spoj jsem viděl u některého nezávislého prodejce ND LR z hliníku. taky za 500 CZK jen nevím zda to bylo s DPH nebo bez.

albert

vizour
tel.: 732221674
auto: Defender 110
Kontaktovat uživatele:

Re: Prasklá hadice u čerpadla Defender TD5 - prosba o radu

#3 Příspěvek od vizour » 01 dub 2014 20:38

taky problém blbě vyřešený z fabriky
www.MEJDANEKTEAM.cz
Defík 110 , kolo GT 1x1 a BN30R
život je krásné a někdy dokonce krásnější :)

Odpovědět