Tak po koupi 110 Defa 300tdi a nasypaní potřebné částky na rekonvalescenci mi zůstává k vyřešení jeden problém a tak se zeptám třeba se s tím někdo setkal. pokud jedu tak je vše OK jedno jak rychle, ale pokud se pohybuju krokem někde v koloně podotýkám opravdu krokem, tak se zezadu ozývá cvakání a je cítit trhání auta ...... někdy jo někdy ne, ale častěji jo.Je to zezadu to je stopro takže buď kardan nebo diferenciál, jenže na oko je kardan bez vůle a že by diferenciál cvakal jen při pomalé jízdě se mi zase nezdá. Měl by někdo nějakou zkušenost případně rozumnou radu? Je možný že jsou to křížky kardanu i když jsou na oko pevný?
Jo a pokud je auto studený myslím jako pokud dlouho stálo tak to nedělá až tak po pěti kilometrech to začne
Defender cvakání někde zezadu
Re: Defender cvakání někde zezadu
dostaň auto do stavu kedy sa to deje, posaď niekho za volant nech s tým pomaly ide a ty choď povedľa a skús tie zvuky bližšie lokalizovať... a napíš či si niečo zistil...
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Já mám zkušenost s kardanem, že na lomcování nereagoval dokud neumřel uplně, ale to necvakal, to jakoby tuhnul, cvakal už je posledních 50 metrů - to by už asi na lomcování zareagoval.
Zkontroluj, jestli ti o něco nedrbou aj šrouby unašeče a kardanu atd, ono se někdy třeba v tahu nebo brždění ten diff trochu nakloní. Ale jestli je to v malé rychlosti, tak je fakt nejlepší to sledovat zvenku. třeba ze stupaček, nebo ze zadních dveří, atd. Si vzpomínám, jak jsem jezdil po Pakistánském Lahore s defem bez kapoty na každým předním blatníku jsem měl jednoho pakistánce a ukazoval jsem jim rychlé rozjezdy a brždění. Tehdy to byl zrovna taky přední kardan, kvílel, ale oni furt, že mi kvílí nějaká řemenice. Řekli, že si poslechnou za jízdy, tak jsem je naložil a vyrazil do městkého provozu a pak si mysleli, že se je snažím setřepat, ten den si pak protáhli pauzu na modlení:-)
Zkontroluj, jestli ti o něco nedrbou aj šrouby unašeče a kardanu atd, ono se někdy třeba v tahu nebo brždění ten diff trochu nakloní. Ale jestli je to v malé rychlosti, tak je fakt nejlepší to sledovat zvenku. třeba ze stupaček, nebo ze zadních dveří, atd. Si vzpomínám, jak jsem jezdil po Pakistánském Lahore s defem bez kapoty na každým předním blatníku jsem měl jednoho pakistánce a ukazoval jsem jim rychlé rozjezdy a brždění. Tehdy to byl zrovna taky přední kardan, kvílel, ale oni furt, že mi kvílí nějaká řemenice. Řekli, že si poslechnou za jízdy, tak jsem je naložil a vyrazil do městkého provozu a pak si mysleli, že se je snažím setřepat, ten den si pak protáhli pauzu na modlení:-)
- Johny R
- tel.: 730622097
- auto: Defík 90 300Tdi
S největší pravděpodobností křížek. Já na parkplacu v rachotě šoupnul za jedna, vystoupil a chodil vedle auta. Otevřeným oknem řídil směr a pobíhal kolem. Ve vyšší rychlosti necvakal, ale byl to on
! A když jsem zkoušel jen rukou kroutit kardany, tak to ani moc poznat nebylo.

Tak zjištěna příčina dělá to rambajs z diferáku, ale není problém v něm ani v kardanu ale buben ruční brzdy je buď šišatej nebo je tam nějakej zakopanej pes.Dneska jsem vyrazil a nepovolil ručku na max ale dva zuby před konec a to bylo mlácení že jsem myslel že se to rozpadne pak jsem brzdu povolil a zlepšilo se to takže následovala jízda kousek s přitaženou brzdou a problém je fuč nic nemlátí. Tak shodím buben přesoustružím prohlídnu obložení uchycení a vše bude ok.Ale tohle by mě nenapadlo ani ve snu.
No, já když dělal loni ručku, tak byl totálně volnej unašeč - ta středová matka. Šla dotáhnout tak o 3 otáčky, nerval jsem to nijak extremně, jen normálně velkou golou nafest. Teď jsem nahmatal na předním unašeči taky vůli, při kontrole kardanů se hýbe do stran, předpokládám že to taky bude volný.
Mlátí mi to při změně směru jízdy dopředu dozadu a na redučku při cuknutí v rygolu.
Taky se vám někomu povoluje tohle?? Zatím se mi pod to nechtělo, sundávat kardany je pakárna, ale asi bude potřeba , co??
Mlátí mi to při změně směru jízdy dopředu dozadu a na redučku při cuknutí v rygolu.
Taky se vám někomu povoluje tohle?? Zatím se mi pod to nechtělo, sundávat kardany je pakárna, ale asi bude potřeba , co??
No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Bude snazší napsat, co na defu nemlátí, resp. co se nepovoluje,
Já mám jasno v tom, že to, co nechci za chvíli dělat znova, tak normálně lepim. Já už dávám lepidlo do každýho závitu... Jinak je to pořád dokola...
Já mám jasno v tom, že to, co nechci za chvíli dělat znova, tak normálně lepim. Já už dávám lepidlo do každýho závitu... Jinak je to pořád dokola...