Doporucena vybava DII
Moderátor: Miky_CZ
Doporucena vybava DII
Zdravim, zajimalo by me jaka je podle vaseho nazoru doporucena vybava (vozena v aute) pro bezny provoz D2. Zaznamenal jsem nejake prispevky, ze vetsina problemu jde resit kladivem klestema a vazacim dratem. Kdyz se zamyslite vazne, co je nezbytne mit po ruce, co se obcas hodi atd
Re: Doporucena vybava DII
S D2 najeto 50t km cestou necestou a když to vezmu kolem a kolem tak jsem nic na cestách nepotřeboval. Vozím teda naftovej a vzduchové filtr jen tak pro pocit.
Teda kecám potřeboval jsem náhradní kolo a něco čím auto zvednu.
Teda kecám potřeboval jsem náhradní kolo a něco čím auto zvednu.
Naposledy upravil(a) habakuk dne 11 srp 2014 11:53, celkem upraveno 1 x.
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
- tel.: +420775196109
- auto: LR DII; Volvo XC90 -
- Kontaktovat uživatele:
Pro takový ten běžný provoz DII (dálnice, silnice, pole, les, tankodrom, atd) toho ani moc není:
diagnostika
BCU
Motorová jednotka
kardan přední
kardan zadní
turbo
obě převodovky
oba diferáky
zámky do dveří (sice to bez nich jede, ale je to opruz)
pokud by jsi chtěl jezdit i po Praze tak toho bude podstatně víc = kup ještě jednu ...
Mám 1999 a letos odešla BCU. Jinak odešlo jen to co jsem sám zničil takovým tím běžným provozem, nebo co zkurvili automechanici
takže to chce vozit nějaké standartní nářadí (gola, sada klíčů, pár šroubováků).
diagnostika
BCU
Motorová jednotka
kardan přední
kardan zadní
turbo
obě převodovky
oba diferáky
pokud by jsi chtěl jezdit i po Praze tak toho bude podstatně víc = kup ještě jednu ...

Mám 1999 a letos odešla BCU. Jinak odešlo jen to co jsem sám zničil takovým tím běžným provozem, nebo co zkurvili automechanici

DiscoTRAKTOR II TD5 1999, MT, 2*sibr, 7mist, jenom jedna pritelkyne + Terezka
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109
No mozno sa to bude zdat ako vtip , ale baterku do DO. Zastavil som a nemohol som zamknut.
Este stastie ze cez cestu bol hodinar. 

Když mi dojde baterka od dálky, tak odemknu klíčem... nerozumím proč by to nemělo jít. Když se rozsvítí tři žlutý, tak zase zhasnou a pokud nezhasnou, nemá smysl to na místě řešit.
U aut s měchama se snad hodí mít v kastlíku v kufru jeden pro případ průrazu. Jenže ho většina lidí stejně neumí na místě vyměnit, v dnešní době, tak na co s sebou vláčet věci který ani neví kam patřej

No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince
- peppino
- tel.: 606486252
- auto: LR DII Td5
Když mi dojde baterka v dálce tak sice klíčem odemknu,ale neodjedu protože zůstane aktivovanej imobilizér a začne řvát alarm.(pokud ovšem neznám čtyřmístnej kód a neumím ho tím klíčem v zámku zadat)dava píše:no, já nevím, já používám naftu a v kastlíku rezervní cigára, zapalovač a trenky
Jinak jsem zatím nic nepotřeboval... snad krom kondomů
![]()
Když mi dojde baterka od dálky, tak odemknu klíčem... nerozumím proč by to nemělo jít. Když se rozsvítí tři žlutý, tak zase zhasnou a pokud nezhasnou, nemá smysl to na místě řešit.
U aut s měchama se snad hodí mít v kastlíku v kufru jeden pro případ průrazu. Jenže ho většina lidí stejně neumí na místě vyměnit, v dnešní době, tak na co s sebou vláčet věci který ani neví kam patřej
Pokud něco funguje,nebojte se použít kurvítko!
- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
No já bych do toho výčtu ještě přidal spaní,spacák a litránek švestkových kapekdefault píše:Pro takový ten běžný provoz DII (dálnice, silnice, pole, les, tankodrom, atd) toho ani moc není:
diagnostika
BCU
Motorová jednotka
kardan přední
kardan zadní
turbo
obě převodovky
oba diferáky
pokud by jsi chtěl jezdit i po Praze tak toho bude podstatně víc = kup ještě jednu ...![]()
Mám 1999 a letos odešla BCU. Jinak odešlo jen to co jsem sám zničil takovým tím běžným provozem, nebo co zkurvili automechanicitakže to chce vozit nějaké standartní nářadí (gola, sada klíčů, pár šroubováků).

EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
je zopar veci, s ktorymi som mal naozaj problem:
- kvoli servo pumpe mi zopar krat prdol remen - odvtedy nosim nahradny, odkedy som vymenil servo pumpu, tak som uz remen nepotreboval;-)
- puknuta hadica chladiaceho systemu - pomohla silikonova paska, tu nosim stale
- urvaty kardan - pomohla gola sada, rozbity kardan som dal dole a jazdil na zadku;-)
- utopena ECU - pomohla diagnostika;-)
co sa mi vsak casto zide je gola sada a sada klucov, z 90% ju vsak pouzijem na ine veci ako moje auto. zdvihak a rezerva tiez nie su zla vec.
- kvoli servo pumpe mi zopar krat prdol remen - odvtedy nosim nahradny, odkedy som vymenil servo pumpu, tak som uz remen nepotreboval;-)
- puknuta hadica chladiaceho systemu - pomohla silikonova paska, tu nosim stale
- urvaty kardan - pomohla gola sada, rozbity kardan som dal dole a jazdil na zadku;-)
- utopena ECU - pomohla diagnostika;-)
co sa mi vsak casto zide je gola sada a sada klucov, z 90% ju vsak pouzijem na ine veci ako moje auto. zdvihak a rezerva tiez nie su zla vec.
- petr pp
- tel.: 0903790668
- auto: def 90
Vzdy treba kladivo 

Nechápu... proč?? Stačí strčit klíček a jedu ne? IMO s baterkou přece nemá nic společnýho.peppino píše: Když mi dojde baterka v dálce tak sice klíčem odemknu,ale neodjedu protože zůstane aktivovanej imobilizér a začne řvát alarm.(pokud ovšem neznám čtyřmístnej kód a neumím ho tím klíčem v zámku zadat)
No road? No problem...
ale ma, a maju toho dost spolocnehodava píše:IMO s baterkou přece nemá nic společnýho.
if it ain't broke, don't fix it
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
U D2 není klasickej čip, ale je to celé aktivní, takže bez baterky v klíči je problém nastartovat. A je třeba rozlišovat odblokování jednotky motoru a jednotky BCU. V případě imobilizované jendotky motoru sice točí startér, ale nedává to naftu. V prípadně imobilizované jednotky BCU do ani netočí startérem.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
No, tak mám divnou Diskošku... Ale imobilizer mám aktivní, neidentifikovaným klíčem nenastartuju.
No road? No problem...
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Ale to co popisuješ je normální. Imobilizovaná pouze jednotka motoru může být jedině tehdy, když ji tam někdo dá z jiného auta a nespáruje ji s jednotkou BCU. Což se za normálního provozu nestane.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
No, tak to pak jo, čili vožení baterky do klíčku je zbytečný strašení...MadTom píše:Ale to co popisuješ je normální. Imobilizovaná pouze jednotka motoru může být jedině tehdy, když ji tam někdo dá z jiného auta a nespáruje ji s jednotkou BCU. Což se za normálního provozu nestane.
Mě připadne, že se na D dvojku hodně svádí negativa ze starších systémů P38, nebo možná mám jen kliku.
No road? No problem...
- PavelU
- tel.: +420 603716996
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Dnes mi volal nejmenovaný majitel D2 a sháněl do výbavy krabičku zápalek...
...a to je nekuřák. 

LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
To je divný, Disco dvojka přeci chytá dobře...PavelU píše:Dnes mi volal nejmenovaný majitel D2 a sháněl do výbavy krabičku zápalek...![]()
...a to je nekuřák.

No road? No problem...