SMAZAT
Moderátor: stan
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
SMAZAT
Aktualne:
Ono je skoro jedno, do čeho se pustím, stejně skončím jako sběratel, takže jsem si založil sbírku jednotlivejch plecháčů a koukám jak přibejvaj, počítám, že až přesáhnu číslo 6 tak to začnu trochu třídit a něco z toho obuju. Takže poptávám origo plechy jednotlivě nebo po dvojicích, vlastně jakkoliv. Ideální nějaké zatoulané rezervy apod.
Moje cenová relace sbírky je asi takováto, vše je o domluvě:
Šišatý neberu.
Kulatý hnusný oliškovaný 300 - 400 kus
Kulatý hezký trochu oliškovaný 400 - 600 kus
Kulatý hezký s malou liškou nebo bez lišky 500 -700 kus
Nový neberu, mám svou hrdost.
Puvodni prispevek:
Po všem laborování fyzickém i byrokratické už začínám mít jasno, na čem bych rád jezdil s disco2. Zobnul bych tedy 4 plecháče 16 palců, 7 palcu šířka a et 57 nebo méně tak do 30.
Tentokrát neplatí, že rozhoduje cena, rozhoduje to, aby byly kulatý a neházely v žádném směru. jestli budou oliškovaný mi je jedno, ale nesmějí být nijak bouchlý, ani šišatý z výroby.
Jestli máte třeba horký tip, kde koupit nový, který nejsou z bláta a nestojí milion - možná bych se odhodlal i k tomu. Dik, za tipy.
Ono je skoro jedno, do čeho se pustím, stejně skončím jako sběratel, takže jsem si založil sbírku jednotlivejch plecháčů a koukám jak přibejvaj, počítám, že až přesáhnu číslo 6 tak to začnu trochu třídit a něco z toho obuju. Takže poptávám origo plechy jednotlivě nebo po dvojicích, vlastně jakkoliv. Ideální nějaké zatoulané rezervy apod.
Moje cenová relace sbírky je asi takováto, vše je o domluvě:
Šišatý neberu.
Kulatý hnusný oliškovaný 300 - 400 kus
Kulatý hezký trochu oliškovaný 400 - 600 kus
Kulatý hezký s malou liškou nebo bez lišky 500 -700 kus
Nový neberu, mám svou hrdost.
Puvodni prispevek:
Po všem laborování fyzickém i byrokratické už začínám mít jasno, na čem bych rád jezdil s disco2. Zobnul bych tedy 4 plecháče 16 palců, 7 palcu šířka a et 57 nebo méně tak do 30.
Tentokrát neplatí, že rozhoduje cena, rozhoduje to, aby byly kulatý a neházely v žádném směru. jestli budou oliškovaný mi je jedno, ale nesmějí být nijak bouchlý, ani šišatý z výroby.
Jestli máte třeba horký tip, kde koupit nový, který nejsou z bláta a nestojí milion - možná bych se odhodlal i k tomu. Dik, za tipy.
Naposledy upravil(a) Hanys_a_Kaca dne 09 čer 2016 19:16, celkem upraveno 4 x.
- Hanys_a_Kaca
Re: Zobnul bych: 4 plecháče na D2
Co ty modulary z paddocku? Je to použitelný? Do terénu sice nejezdim, ale zas jestli si koupim nový disky, taak aby se mi nezkroutili už od sluníčka. Obouvat budu 235/85.
-
MadTom
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
A proč chceš plecháče? Já jsem se rozhodoval podobně, a nakonec jsem skončil u originál hliníků. Měl jsem tu i nachystanou sadu originál plechů a dal jsem je pryč. Mám dojem, že ty originál plechy byly za stejnou cenu jako originál hliníky. Neoriginál hliníky jsem ani nezkoušel, jedny jsem měl v pneuservisu v rukou nové a nebyly kulaté (výrobce neznám).
Gumy mám také 235/85/R16 a časem jsem přihodil 3cm podložky. Akorát s MT gumama tam podložky nedávám - štrejchají o plastové prahy, AT a zimáky jsou v pohodě. Ony ty MT jsou protektory a jsou o kus větší.
Gumy mám také 235/85/R16 a časem jsem přihodil 3cm podložky. Akorát s MT gumama tam podložky nedávám - štrejchají o plastové prahy, AT a zimáky jsou v pohodě. Ony ty MT jsou protektory a jsou o kus větší.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- knedlousek
- tel.: 732 515 067
- auto: Def110,D2,Free1,RR
V tomhle věřím Karlovi že origo alu na LR jsou velice pevná a kvalitní záležitost, vůbec bych se toho nebál. Kdybych na defu neřešil ET tak tam mám alu taky. Čili směřuju k otázce jako MadTom, proč chceš plechy?
LR Defender 110 Td5 (1999)
LR Discovery 2 Td5 (2004)
LR Freelander 2.0di (2000)
RR L322 3.0 Td6 (2006)
Jeep Willys MB (1944)
Suzuki Samurai (?)
LR Discovery 2 Td5 (2004)
LR Freelander 2.0di (2000)
RR L322 3.0 Td6 (2006)
Jeep Willys MB (1944)
Suzuki Samurai (?)
-
MadTom
A ještě bych řekl, že origo plechy a origo hliníky budou mít stejné ET.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Hanys_a_Kaca
jsem to sem nechtěl původně psát ale mě se ty plechy víc líběj, a to mám na autě už třetí hliníky - sedmnáctky zrovna jsou z těch hliníků nejhezčí ale stejně slintám, když vidím nějakou D2 jen na zimákách na plechách. To je asi z defíka, kde se mi taky nejvíc líběj plechy. Tak jsem právě doufal, že se někdo těch ošklivejch originál plechů rád zbaví a já si udělám radost.
-
MadTom
Tak v tom případě jedině originál plechy, to se jinak nedá. A jakou chceš barvu? Nedoporučuju růžovou, to se na ně kvůli jejich tvaru moc nehodí. Chybí tomu perforace ve tvaru srdíček.
A na druhou stranu - kdo tím autem bude jezdit? Já když autem jedu autem, tak na kola prostě nevidím.
A na druhou stranu - kdo tím autem bude jezdit? Já když autem jedu autem, tak na kola prostě nevidím.
- Hanys_a_Kaca
No jo, ale chodit k autu a nastupovat do něj se zavřenýma očima, to nejde, bych se třeba spletl a vlezl omylem do toyoty a už byste mě tu víckrát neviděli - ato by vás přece mrzelo 
- Balú
- tel.: +421903775011
- auto: LR DII 2003
ja ked som saskoval z diskami tiez som sa rozhodoval ci Al alebo Fe ,zufalo som zhanal nejake pekne plechy na ktore som chcel dat MT po par dnovom surfovani po vselijakych strankach,forach som sa dopracoval k momentalnemu stavu a to ze mam dve sady AL
...ale zistil som ze celkom pekne a aj v rozumnej kvalite a ET sa daju kupit jedine original Dotz Modular,maju ET 30
http://www.etopwheels.sk/11210_SK.257DF ... webdid=489
ten nestastny rozmer 5x120 je celkom problem ....co sa tyka plechov na DI ,Def je to uz celkom OK ,ale zas uz maju vecsinou dost male ET a ked tam plesknes podlozky na zmenu roztece tak uz to vychadza ET okolo 0, ale skor -10 a to uz je moc von ... ony su tie cinske modulare z padoku a spol. ale pred tymi ma varovali ze su v takej kvalite ze sa niekedy nedaju ani vyvazit a desi s tym vylezes rychlejsie na obrubnik a je to krive ,no a este nejake robia aj poliaci,ale tam je ta kvalita podla mna rovnaka ,....tak som tam nechal origo hliniky,ale keby sa na trhu objavili pekne plechy za rozumnu cenu asi by som sa nechal nahovorit,origo plechy LR sa mi nepacia
http://www.etopwheels.sk/11210_SK.257DF ... webdid=489
ten nestastny rozmer 5x120 je celkom problem ....co sa tyka plechov na DI ,Def je to uz celkom OK ,ale zas uz maju vecsinou dost male ET a ked tam plesknes podlozky na zmenu roztece tak uz to vychadza ET okolo 0, ale skor -10 a to uz je moc von ... ony su tie cinske modulare z padoku a spol. ale pred tymi ma varovali ze su v takej kvalite ze sa niekedy nedaju ani vyvazit a desi s tym vylezes rychlejsie na obrubnik a je to krive ,no a este nejake robia aj poliaci,ale tam je ta kvalita podla mna rovnaka ,....tak som tam nechal origo hliniky,ale keby sa na trhu objavili pekne plechy za rozumnu cenu asi by som sa nechal nahovorit,origo plechy LR sa mi nepacia
- iYary
- tel.: 6O2791O2O
- auto: ex. Defender 11O Td5
Uplne Hanysovi rozumim, proste se mi na techle autech libi plechace, ale ja taky nesehnal nic rozumneho, navic potrebuji mensi ET ..... jedine co me zatim drzi u tech Alu je vaha a ze je mam cerne ......
tak budu zvedav co sezenes.
Jarda
Jarda
DEFENDER !
http://www.foxcoffee.cz
-
MadTom
No nevím jestli by to drželo na hliníkách, ale v Tescu nabízejí takové ty plastové poklice na kola. Třeba by se ti to potom líbilo víc. 
JJ, já to taky chtěl na modulary, ale kluci z Polska mi to vymluvili, že snad nejsou k mání žádný kloudný, jenom bláto. Mangelsy nejsou a cokoliv jinýho je šrot, vyjma japonských origošů, který zase samože nepasujou, leda snad udělat přechodový podložky, to pak jo. Ale ty podložky by byly nutný dosti vysoký a japonský originály mívaj ET dost blízko k nule, Patrolská 7x16 z 260 má snad +15, jinak spíš kolem +/-5.
Ty Dotz taky nic extra, i když na silnici snad, měl jsem je na Patrolu a za rok byly křivý. A když říkám křivý, tak myslím jako fest, protože na zvedlý Y60 trochu křivý neřešíš, ale todle byla jízda jak na vembloudu... On taky ten ráfek Dotz váží půlku než Mangelska originál , nebo originál nissan
Ty Dotz taky nic extra, i když na silnici snad, měl jsem je na Patrolu a za rok byly křivý. A když říkám křivý, tak myslím jako fest, protože na zvedlý Y60 trochu křivý neřešíš, ale todle byla jízda jak na vembloudu... On taky ten ráfek Dotz váží půlku než Mangelska originál , nebo originál nissan
No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince
- Mrky DII
- tel.: 605517364
- auto: Už jen Free I 3x
Musím trochu oponovat. Jezdím 8" modulary třetí rok s BFG A/T 245/75 R16 a neměl jsem s nimi dosud žádný problém. Pevnostně určitě nepředčí origo hliníky, ale i terén vždy přežily bez úhony, nehází, neutíká luft, no problem.
To se pěkně vezem, se špínou a rezem ...
Měl jsem modulary, přešel jsem na origo hliníky. Rozhodlo lepší ET originálů a hlavně váhový rozdíl. Moduláry jsou znatelně těžší....ale nevypadaly zle...tak ať pořídíš Hanysu 
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Já jedny ty modulary mám, jednou se obuly, ale zákazníkovi vadilo malé ET, tak je vrátil, nicméně přesnost výroby asi jako v STS...
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
- Hanys_a_Kaca
Se snažím dostat diskošku do stavu, že jde udržet dlouhodobě na dálnici i ve vyšších rychlostech, přesto celkem pravidelně absolvuju nedlouhé úseky v kamení a blátě na redukci, a nechci absolvovat to, že se prostě jednou vyhrabošim na silnici a bude mi klepat kolečko. A dělja se nebo máte někdo podložky z tohodle uchylnýho 5*120 rozměru na normální defáckou rozteč? protože nějakou tu sadu obutejch defích disků eště mám. Já už to vidim, že než seženu podložky, tak přehodim snad celý nápravy stejně to tak jednou dopadne - bude to takové genetické očištění D2 
-
MadTom
Mám na 3cm D2 podložky od Rosomáka (doufám žej sme to nepoplet, a mám dojem, že to vycházelo stejně cenově, jako podložky na změnu rozteče.
Taky jsem o této kombinaci uvažoval, ale nakonec ne - na Defa mám nachystané kola 255/85/R16 a to by na D2 už bylo trošku moc. Tím neříkám, že to nejde. Navíc při ceně originál hliníků na D2 nebylo o čem uvažovat.
Taky jsem o této kombinaci uvažoval, ale nakonec ne - na Defa mám nachystané kola 255/85/R16 a to by na D2 už bylo trošku moc. Tím neříkám, že to nejde. Navíc při ceně originál hliníků na D2 nebylo o čem uvažovat.
- Hanys_a_Kaca
Cenu origo hliníků na D2 mi ani nepřipomínej, jsem tady na podzim jednu sadu lacino prodal a ted mi nenápadně všichni naznačujete, že je mám zase shánět:-)
-
MadTom
Jo, a nejlépe ještě laciněji. Já jsem měl naštěstí opačnej případ - ke 3 sadám hliníků s gumam go mám jsem pořídil sadu originál plechů. A protože jsem neměl matky, tak jsem to tak dlouho odkládal, až jsem je radši prodal, protože je nevyužiji.
- iYary
- tel.: 6O2791O2O
- auto: ex. Defender 11O Td5
Hanys_a_Kaca píše:...a ted mi nenápadně všichni naznačujete, že je mám zase shánět:-)
DEFENDER !