Silentblok předního ramene D1
Moderátor: Acon
-
- tel.: 777667094
- auto: D1 300Tdi
Silentblok předního ramene D1
Kolegové,omlouvám se za neznalost,jaké vzít silentbloky předního ramene k nápravě,předpokládám 4ks,oem,originál nebo polyuretan,děkuji za rozumnou radu
,Mira.

- gibson
- tel.: +421907201052
- auto: DI 300, mini, vw t2
Re: Silentblok předního ramene D1
to by chcelo hlasovanie
ja som za original

ja som za original

DI 300Tdi - pojazdne
mini 1300 98' - zhnity bruchoplaz ultimate!
D90 300Tdi - EX
VW T2 77' - Rusty
http://www.gibsonsg.rajce.idnes.cz http://www.fedorsecurity.sk
mini 1300 98' - zhnity bruchoplaz ultimate!
D90 300Tdi - EX
VW T2 77' - Rusty
http://www.gibsonsg.rajce.idnes.cz http://www.fedorsecurity.sk
bud origo, alebo kvalitnejsie PU (Polybush, alebo Superpro).
ja mam PU Superpro zaliete v kovovom puzdre (SPF0195SK), tzn. ako original, ale bez toho tretieho zaliateho puzdra, ako je v originaloch. Takze asi dovoluju vacsie vykrizenie.
ja mam PU Superpro zaliete v kovovom puzdre (SPF0195SK), tzn. ako original, ale bez toho tretieho zaliateho puzdra, ako je v originaloch. Takze asi dovoluju vacsie vykrizenie.
Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
-
Díky chlapi.upřímně ty origo mi nevydržely 2 roky,a ty SPF0195SK mi za čtverku přijdou trochu moc,malinko mě v LR začínají sr.t protože neumí vyrobit díl co by vydržel,guferem počínaje ložiskem nebo řemenem konče,začínám mít dojem že je to zamotaný kruh. 

neviem za akych okolnosti si taky dojem nadobudol, ale ja mam presne opacny. Nekupuj najlacnejsie diely, a ak ano, tak s vedomim, ze pravdepodobne dlho nevydrzia. Ale je aj mozne, ze kazdy mame rozne ocakavania co sa vydrze tyka.
Pokial Ta to ozaj stve, mozes si skusit vypocitat nejaky index pre jednotlive znacky kde zapocitas, prevadzkove naklady, ceny, dielov, trvacnost dielov, narocnost a frekvenciu oprav a pod...
Osobne si myslim, ze LR by z toho vysiel velmi dobre.
Pokial Ta to ozaj stve, mozes si skusit vypocitat nejaky index pre jednotlive znacky kde zapocitas, prevadzkove naklady, ceny, dielov, trvacnost dielov, narocnost a frekvenciu oprav a pod...

Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
-
Teslo,právě kupuji díly vždy origo,nikdy levný šunty,a jsem z toho už malinko nervozní,po necelých dvou letech začínám měnit postupně znovu+další věci co odešli,vážně tak optimisticky jako Ty nejsem,každopádně to není předmětem diskuze,chtěl jsem vědět co jste dali,protože jsem dával origo a jsou v háji,díky všem,klidně to kluci smázněte at neplevelím,
,dík,zdarec všem.

Já právě řeším, co tam na ty přední ramena mám dát, protože Britpart silentbloky OEM mi vydržely na autě 9 měsíců (jsou utržené). To je teda docela málo...
Tak je zkusím ještě jednou,abych vyloučil nějakou vadnou sérii a pak bych asi šel do silentbloků z Disco. Land Jirka (můj žlutý anděl) mi to poradil, že na Defa pasují z Diskárny a jsou díky dvěma vnitřním kovovým kroužkům o něco lepší než ty defíkové...
Jenom poznamenám, že jezdím 98% silnici, 2% polní cesta... takže žádné harakiri.

Tak je zkusím ještě jednou,abych vyloučil nějakou vadnou sérii a pak bych asi šel do silentbloků z Disco. Land Jirka (můj žlutý anděl) mi to poradil, že na Defa pasují z Diskárny a jsou díky dvěma vnitřním kovovým kroužkům o něco lepší než ty defíkové...
Jenom poznamenám, že jezdím 98% silnici, 2% polní cesta... takže žádné harakiri.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Sice na Disco2, ale po mnoha letech mě letos v Albánii kromě tlumičů opustil první z originál silentbloků v rameni - upevnění zadní nápravy k rameni. Pokud tam originál vydržel více než 10 let, tak podle mě nemá smysl nic jiného než opět originál a doufat, že nezměnili kvalitu.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- marcel
- tel.: 0915 833178
- auto: DISCOVERY I
Ja som dal tie lacné polybushe od Britpartu a nestoja za nič.Pôjdem naspäť do gumy.
Zdravim. Koupil jsem disco 1 s 2" liftem. Silentbloky předních ramen jsou očividně kapku vymlácený. Lítá to ze strany, na stranu. Chci se zeptat, jestli má smysl kupovat na takovejhle lift korekční polybushe, nebo tam dát normální. Když si vyberu ty od Super Pro, je tam dvojka rozdíl.
Dík za radu
Dík za radu
Lilek, zvaný brambora.
Ty excentricke mi přijde vyházováni peněz, to už raději koupit ty upravené ramena.
Jinak mám 2" lift a jezdim s origo silent. i ramena. A jde to.
Já tedy zkoušel polybushe pod tlumiče a moc se mi to nelíbí. Má to tlumit a ne držet jak beton.
A k mirovu dotazu, mám ty nejlevnější tuším z litepuu, myslim britpart. A drži už rok a pul v pohodě, nepozoruju na nich žádnou změnu.
Ale měl bych dotaz. Jsou na to nějáke momenty,, nebo jak moc se ma ta matice na rameni dorvat, respektive jak moc zmáčknou ty gumy.??
Jinak mám 2" lift a jezdim s origo silent. i ramena. A jde to.
Já tedy zkoušel polybushe pod tlumiče a moc se mi to nelíbí. Má to tlumit a ne držet jak beton.
A k mirovu dotazu, mám ty nejlevnější tuším z litepuu, myslim britpart. A drži už rok a pul v pohodě, nepozoruju na nich žádnou změnu.
Ale měl bych dotaz. Jsou na to nějáke momenty,, nebo jak moc se ma ta matice na rameni dorvat, respektive jak moc zmáčknou ty gumy.??
-
Lilek píše:Zdravim. Koupil jsem disco 1 s 2" liftem. Silentbloky předních ramen jsou očividně kapku vymlácený. Lítá to ze strany, na stranu. Chci se zeptat, jestli má smysl kupovat na takovejhle lift korekční polybushe, nebo tam dát normální. Když si vyberu ty od Super Pro, je tam dvojka rozdíl.
Dík za radu
Ahoj,na 2 lift stačí origo.
- mizo.baci
- tel.: 604403568
- auto: DI 300Tdi, Fabia I
- Kontaktovat uživatele:
Mohl byste mi prosím někdo změřit rozměry tohoto silentblocku a to: vnitřní, vnější průměr, šířka vnitřního válečku a vnějšího (pokud jsou jiné). Díky
Naposledy upravil(a) mizo.baci dne 11 kvě 2016 08:08, celkem upraveno 1 x.
No jestli jsou jako ostatní díly na Lr tak je to marné protože co kus to originál.mizo.baci píše:Mohl byste mi prosím někdo změřit rozměry tohoto silentblocku a to: vnitřní, vnější průměr, šířka vnitřního válečků a vnějšího (pokud jsou jiné). Díky

- mizo.baci
- tel.: 604403568
- auto: DI 300Tdi, Fabia I
- Kontaktovat uživatele:
Tak v tom případě bych potřeboval vnitřní průměr díry v rameni, průměr šroubu, šířku ramene v místě silentblocku a šířku prostoru ve vidlici na nápravě. 

korekcne silenbloky nieLilek píše:Zdravim. Koupil jsem disco 1 s 2" liftem. Silentbloky předních ramen jsou očividně kapku vymlácený. Lítá to ze strany, na stranu. Chci se zeptat, jestli má smysl kupovat na takovejhle lift korekční polybushe, nebo tam dát normální. Když si vyberu ty od Super Pro, je tam dvojka rozdíl.
Dík za radu
SuperPro (SPF0195SK) je aktualne asi to najlepsie co sa da zohnat.
Ono, pokial to mas vymlatene, tak lepsie od aktualneho stavu bude uplne vsetko.
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS