Kategorie vozidla N roce 2016
Moderátor: Acon
- DjALF
- auto: Toyota LC 100
- Kontaktovat uživatele:
Kategorie vozidla N roce 2016
Tak kdo všechno má kategorii N v techničáku jako já?
Rozšíření platnosti značky B4 Zákaz vjezdu nákladních automobilů.
http://auto.idnes.cz/zakaz-vjezdu-nakla ... tomoto_taj
Rozšíření platnosti značky B4 Zákaz vjezdu nákladních automobilů.
http://auto.idnes.cz/zakaz-vjezdu-nakla ... tomoto_taj
- Přílohy
-
- zakaz.jpg (7.1 KiB) Zobrazeno 9675 x
Discovery I 300TDI "Užovka" - lehka OFF kosmetika "už EX"
Toyota Land Cruiser 100 "želva"
http://www.djalf.cz/ http://sportrescue.cz/
Toyota Land Cruiser 100 "želva"
http://www.djalf.cz/ http://sportrescue.cz/
- VencaZE
- tel.: 602 550 993
- auto: 110HT, S2A 88, G66
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kategorie vozidla N roce 2016
Já to v techničáku mám a kašlu na tyhle značky.
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Já, ale ne u D2. Ale u Mondea a 130ky. On ten paskvil je velkej.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Taky jsem tu zhovadilost viděl. By mně zajímalo kterej kretén to vymyslel.
Takže až mi chlapy pojedou někam na opravu a nebo na montáž, tak budou tahat cajk přes půl města pěšky.
Teď jde jen o to, že ta reportáž funguje jako námět pro městský cajty a kde začnou první vybírat a rozdávat body, což znamená, že se ti řidiči dodávek na to rychle vyserou.
Takže až mi chlapy pojedou někam na opravu a nebo na montáž, tak budou tahat cajk přes půl města pěšky.
Teď jde jen o to, že ta reportáž funguje jako námět pro městský cajty a kde začnou první vybírat a rozdávat body, což znamená, že se ti řidiči dodávek na to rychle vyserou.
- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
Už vidím jak všechny obce sofort doplňujou tuhle značku dodatkovou tabulkou s hmotností
. Nerespektoval sem ji doteď a měnit to nehodlám. Ve skrytu duše doufám že zvítězí mozek a tohle není konečné "řešeni"

EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
- Jenda
- tel.: 775 391 907
- auto: 110
Tak vidim ze pri komplikacich ktery me prinasi napr.pri STK moje kat. M1G je to nic ve srovnani s N !
Ma to nejaky opodstatneni, tahle vyhlaska ?
H.
H.
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info
-
Jaké komplikace při STK přináší M1G oproti M1?
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Taky by mě taky zajímalo, jestli to znamená něco zvláštního.
- Jenda
- tel.: 775 391 907
- auto: 110
M1G, montazni vozidlo se zvysenou pruchodnosti. Zacnu prepazkou v aute. Tu jsem neukecal,musel jsem z stk odjet. U kat. N je to jinak.
Ostani uz bylo pi hadce zbytecne resit,tak jsem m odjel,prepazku namontoval a jel na stk jinam. Tam uz v pohode.
H.
Ostani uz bylo pi hadce zbytecne resit,tak jsem m odjel,prepazku namontoval a jel na stk jinam. Tam uz v pohode.
H.
It´s not broken, it´s british !
Co ma M1G s prepazkou??? U nas moze (ale nemusi) by auto M1G ak:Jenda píše:M1G, montazni vozidlo se zvysenou pruchodnosti. Zacnu prepazkou v aute. Tu jsem neukecal,musel jsem z stk odjet. U kat. N je to jinak.
Ostani uz bylo pi hadce zbytecne resit,tak jsem m odjel,prepazku namontoval a jel na stk jinam. Tam uz v pohode.H.
je najmenej jedna predná náprava a najmenej jedna zadná náprava konštruovaná tak, že môžu byť poháňané súčasne, vrátane vozidiel, pri ktorých môže byť pohon jednej nápravy vypínateľný, sú vybavené najmenej jedným uzáverom diferenciálu alebo najmenej jedným zariadením, ktorým sa dosiahne podobný účinok, a ak vypočítaná stúpavosť sólo vozidla je najmenej 30 %.
Okrem toho musí byť splnených aspoň päť z nasledujúcich šiestich požiadaviek:
-predný nájazdový uhol je najmenej 25o,
-zadný nájazdový uhol je najmenej 20o,
-prechodový uhol je najmenej 20o,
-svetlá výška pod prednou nápravou je najmenej 180 mm,
-svetlá výška pod zadnou nápravou je najmenej 180 mm,
-svetlá výška medzi nápravami je najmenej 200 mm.
if it ain't broke, don't fix it
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Plha se hlásí: Co je to "dopravní značka"? 
Jinak moje disco je osobní kombi, ale prodáno bylo jako nákladní dvoumístné dvoudveřové - takovou diskošku bych chtěl, nějaké frajerské kupé...

Jinak moje disco je osobní kombi, ale prodáno bylo jako nákladní dvoumístné dvoudveřové - takovou diskošku bych chtěl, nějaké frajerské kupé...
-
Jestli to chápu, tak problém není M1G ale to, že jde o montážní vozidlo.
Koukal jsem do TP, že mám Defendera taky M1G, žádnou přepážku nemám. Netuší někdo co to teda vlastně znamená třeba pro stk?
Country boy...
Odpovím si sám, našel jsem, že pokud je v TP uvedeno M1G a speciální montážní vozidlo tak by měla být přepážka. Pokud tam je uvedeno M1G a osobní vozidlo kombi tak by být zřejmě nemusela.
MD: V případě, že skutečně máte v Technickém průkaze zapsáno vozidlo M1 speciální montáží, je jediným možným způsobem odstranění této mříže přestavba vozidla na vozidlo osobní kombi. Realizace této přestavby je plně v kompetenci Vám příslušného obecního úřadu obce s rozšířenou působností, pod který spadáte podle místa trvalého pobytu nebo sídla firmy, pokud je vozidlo registrováno na firmu, proto se pro získání bližších informací obraťte na tento úřad.
Já tam mám M1G osobní, kombi, tak se hodím do klidu asi.
MD: V případě, že skutečně máte v Technickém průkaze zapsáno vozidlo M1 speciální montáží, je jediným možným způsobem odstranění této mříže přestavba vozidla na vozidlo osobní kombi. Realizace této přestavby je plně v kompetenci Vám příslušného obecního úřadu obce s rozšířenou působností, pod který spadáte podle místa trvalého pobytu nebo sídla firmy, pokud je vozidlo registrováno na firmu, proto se pro získání bližších informací obraťte na tento úřad.
Já tam mám M1G osobní, kombi, tak se hodím do klidu asi.
Naposledy upravil(a) Rover dne 08 úno 2016 13:51, celkem upraveno 1 x.
Country boy...
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Jenda píše:Tak vidim ze pri komplikacich ktery me prinasi napr.pri STK moje kat. M1G je to nic ve srovnani s N !
H.
Protože mám M1G osobní kombi, tak jsem našel pouze to, že jde o terénní vozidlo a nechápal jsem, jaký můžu mít problém. Takto zůstávám v klidu.Rover píše:Odpovím si sám, našel jsem, že pokud je v TP uvedeno M1G a speciální montážní vozidlo tak by měla být přepážka. Pokud tam je uvedeno M1G a osobní vozidlo kombi tak by být zřejmě nemusela.
Já tam mám M1D osobní, kombi, tak se hodím do klidu asi.

- pojir
- tel.: 602727915
- auto: D2
- Kontaktovat uživatele:
Ja se mozna pletu a jsem ted urcite dost zmaten. Doted jsem chapal, ze je to takto. Muzete to nekdo potvrdit ci vyvratit?
N1G nakladni, v TP se o mrizi nepise - nemusi mit mriz
N1G nakladni, v TP vyslovne uvedena mriz - nemusi mit mriz
M1G montazni, v TP se o mrizi nepise - nemusi mit mriz
M1G montazni, v TP vyslovene uvedena mriz - musi mit mriz
N1G nakladni, v TP se o mrizi nepise - nemusi mit mriz
N1G nakladni, v TP vyslovne uvedena mriz - nemusi mit mriz
M1G montazni, v TP se o mrizi nepise - nemusi mit mriz
M1G montazni, v TP vyslovene uvedena mriz - musi mit mriz
Jakkoliv vysoko vyskocis, nikdy nepreskocis svoji prdel.
-
M1 osobní
M1G osobní terénní
Montážní je ještě něco jiného.
M1G osobní terénní
Montážní je ještě něco jiného.
- libovka
- tel.: Jabko
- auto: RR L322
Taky jsem vlastnil montazni vozidlo Disko 2 a Opravdu musi mit mriz. Nelze ji demontovat jako u nakladniho.
- Tomy
- tel.: 0907717858
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam Defa 110 crew cab N1G. By ma zaujimalo, co to znamena na Slovensku? Su tam nejake obmedzenia?
T.
T.
Range Rover Sport TDV6 HSE, 2010
Ex - Defender 110 Crew Cab TD5
Ex - Disco I 300 TDI
Ex - Defender 110 Crew Cab TD5
Ex - Disco I 300 TDI
Jedinou výhodou u vozidiel G je asi len toto:
Podľa § 38 ods.1 zákona, ak sa na vozovke nachádza súvislá snehová vrstva, ľad
alebo námraza, vodič motorového vozidla kategórie M1 a N1 môţe také vozidlo pouţiť v
cestnej premávke, len ak je toto vozidlo na všetkých nápravách vybavené zimnými
pneumatikami s označením „M+S“, „M.S.“ alebo „M & S“; motorové vozidlá kategórie
M2, M3, N2 a N3 musia byť vybavené takými pneumatikami aspoň na jednej z hnacích
náprav v čase od 15. novembra do 31. marca a v prípadoch, ktoré sú uvedené v časti vety
pred bodkočiarkou.bb
Podľa § 38 ods. 2 zákona ustanovenie odseku 1 neplatí: a) pri núdzovom dojazde, ak
je na náprave namontovaná náhradná pneumatika alebo pneumatika na núdzový dojazd, b)
pre terénne motorové vozidlo, c) pre motorové vozidlo pouţívané v obci v súvislosti s
plnením úloh na základe zmluvy o výkone vo verejnom záujme podľa osobitného predpisu
(§ 15 zákona č. 168/1996 Z. z. o cestnej doprave).
Podľa § 38 ods.1 zákona, ak sa na vozovke nachádza súvislá snehová vrstva, ľad
alebo námraza, vodič motorového vozidla kategórie M1 a N1 môţe také vozidlo pouţiť v
cestnej premávke, len ak je toto vozidlo na všetkých nápravách vybavené zimnými
pneumatikami s označením „M+S“, „M.S.“ alebo „M & S“; motorové vozidlá kategórie
M2, M3, N2 a N3 musia byť vybavené takými pneumatikami aspoň na jednej z hnacích
náprav v čase od 15. novembra do 31. marca a v prípadoch, ktoré sú uvedené v časti vety
pred bodkočiarkou.bb
Podľa § 38 ods. 2 zákona ustanovenie odseku 1 neplatí: a) pri núdzovom dojazde, ak
je na náprave namontovaná náhradná pneumatika alebo pneumatika na núdzový dojazd, b)
pre terénne motorové vozidlo, c) pre motorové vozidlo pouţívané v obci v súvislosti s
plnením úloh na základe zmluvy o výkone vo verejnom záujme podľa osobitného predpisu
(§ 15 zákona č. 168/1996 Z. z. o cestnej doprave).
Nie každý kto blúdi, je stratený...