Chranicka synt. lana navijaku.
Moderátor: Acon
Chranicka synt. lana navijaku.
Zdar existuje něco takového, prostě buzirka z látky jako je stanovina nebo něco odolné na oter.
Popřípadě nějaký důvod proč to tam nedávat.
Zatím jsem hledal a nic nenašel
Diik
Popřípadě nějaký důvod proč to tam nedávat.
Zatím jsem hledal a nic nenašel
Diik
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Re: Chranicka synt. lana navijaku.
nevim kam to chceš dávat, ale jestli myslíš přes nějaké ostré hrany atd, já kdysi používal nařezané části hasičskejch hadic, doba jde dál, takže v nějakým krutopřísným šhopu si určitě budeš moct koupit něco dražšího, co bude fungovat skoro stejně dobře. Nebo prostě kus širší zahradní hadice.
- pojir
- tel.: 602727915
- auto: D2
- Kontaktovat uživatele:
Hledej winch rope sleeve, v zahranici se to da koupit jako metraz. U nas to byva soucasti navijaku se syntetickym lanem nebo soucasti syntetickyho lana. Samozrejme to neplati o tech nejlevnejsich. Jinak to je proste dutinka z cordury, takze by to mohlo jit zaridit nekde, kde z cordury vyrabeji veci.
EDIT: a pokud chces treba znackovy navlek od warnu, tak je to Warn 71824
EDIT: a pokud chces treba znackovy navlek od warnu, tak je to Warn 71824

Jakkoliv vysoko vyskocis, nikdy nepreskocis svoji prdel.
- pojir
- tel.: 602727915
- auto: D2
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem trochu googlil, protoze nemam co na praci. Tohle vypada celkem slibne a levne a mas to i blizko: http://www.acomponents.cz/ochranny-text ... -msha.html
Jestli to zkusis, tak mi zedva metry vem taky, dik
Jestli to zkusis, tak mi zedva metry vem taky, dik

Jakkoliv vysoko vyskocis, nikdy nepreskocis svoji prdel.
Hanys já bych to chtěl navliknout přímo na tolano, takže hasička asi nehrozi
Pojire to vypadá pěkně přesně něco takového myslím akorát ta cena by mohla trochu dolu, chtěl bych toho část treba 15m

Pojire to vypadá pěkně přesně něco takového myslím akorát ta cena by mohla trochu dolu, chtěl bych toho část treba 15m
- jareku
- tel.: 737 347 753
- auto: RR L322+DEF+SIII
A mne také můžeš vzít par metru, když tam už pujdes 

Live long and prosper.
na celé lano? a důvod?kupec18 píše:Hanys já bych to chtěl navliknout přímo na tolano, takže hasička asi nehrozi![]()
na 100% to bude mít jinou délkovou roztažnost, při navíjení to bude dělat paseku, ... a je to drahé

Tak proto že se mi nelíbi jak je to lano nachylné na otěr. Původně jsem si říkal že to použiji jedou za rok a realita je tak jednou týdně.
A poněvadž to nemám ani na začátku toho lana, tak to určitě chci, A když se mi to vleze nevidím důvod tam toho nedát klidně těch 10m.
Ohledně roztažnosti, trochu to zvrásním ale mám představu že ta několikrát vytahaná syntetika zas tak velkou roztažnost mít nebude,, nebo se mýlím, však ten návlek se na té délce taky trošku našponuje.
A poněvadž to nemám ani na začátku toho lana, tak to určitě chci, A když se mi to vleze nevidím důvod tam toho nedát klidně těch 10m.
Ohledně roztažnosti, trochu to zvrásním ale mám představu že ta několikrát vytahaná syntetika zas tak velkou roztažnost mít nebude,, nebo se mýlím, však ten návlek se na té délce taky trošku našponuje.
...zajdi do obchodu kde robia hydraujicke hadice. Tam maju taky textilny navlek na tlakove hadice. Stoji to par korun. Mam to na lane uz niekolko rokov a pohoda.
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
- nico
- tel.: 00421905390514
- auto: LD Discovery 2
Ono na zaciatku, pri bubne ta chranicka ma vyznam hlavne kvoli prehrievaniu bubna od brzdy, kedy vysoka teplota moze deformovat, pripadne degradovat vlastnosti lana, avsak malokedy je dodana v dostatocnej dlzke uz od vyrobcu, ak vobec dodana je.
Okolo 6m bezne staci na pokrytie prvej vrstvy lana na bubne. Co sa tyka oderu o zem, pripadne kamene a pod., na to by mala stacit lokalna ochrana, ci uz pol metra hadice, ako pise Hanys, prip. kabat
A samozrejme, co sa tyka uv, je najlepsie mat lano pred nim skryte, ci uz mame navijak zapusteny dovnutra, alebo na nom obal.

A samozrejme, co sa tyka uv, je najlepsie mat lano pred nim skryte, ci uz mame navijak zapusteny dovnutra, alebo na nom obal.

Pravda na ten návlek kolem bubnu jsem zapomněl, já tam mám takovou trapnou silonovou sítku.
Takže půjdu obrážet výrobce hydrauliky
Takže půjdu obrážet výrobce hydrauliky

... ale iba u modelov co maju brzdu v bubne.nico píše:Ono na zaciatku, pri bubne ta chranicka ma vyznam hlavne kvoli prehrievaniu bubna od brzdy
... ja pouzivam toto http://www.kardanka.sk/textilna-ochrana ... 27480.html cca 2m pri haku a dobre to nahradza gurtnu takze niekedy len oviniem okolo kotvenia a zahaknemkupec18 píše:Takže půjdu obrážet výrobce hydrauliky
- nico
Súhlas, Dano, navijaky dodávané priamo so syntetickým lanom majú/mali by mať brzdu umiestnenú na konci prevodovky, presne kvôli teplotnej ochrane. Ono kritická teplota pre lano, aby začalo strácať pevnosť, napr. Dyneema uvádza 150'F, čo je tuším okolo 65'C.... Preto je dobré, ak má tá chránička aj určitú tepelnú odolnosť... A tá čo máš sa tuším páči aj mne
Inak mám pocit, že brzda na navijaku je aktívna pri odvijani, nie navijani, takže to možno nakoniec s tou teplotou nebude tak horký...
Odoslané z C6903 pomocou Tapatalku

Inak mám pocit, že brzda na navijaku je aktívna pri odvijani, nie navijani, takže to možno nakoniec s tou teplotou nebude tak horký...

- lumberjack
- tel.: 732 808 469
- auto: Defender TD5 110 HT
Poslechněte občas toho Hanyse...
Používám lana na arboristiku, který jsou proti syntetickejm navijákovejm stále min -2000.- podle metráže a nejlepší chránička je vážně naříznutá hadice, do který to lano dáš... Třeba speciální chránička lana od fa Petzl stojí nesmysl, je vlastně v extrému na jedno použití a ta hadice vydrží a poslouží líp... Ale je to přes ty ostrý hrany a nerovnosti a tak, jak píše Hanys... smysl navlečení na lano mi uniká, se přiznám...

- lumberjack
- tel.: 732 808 469
- auto: Defender TD5 110 HT
Pak je možnost pořídit taky lano ocelové
Použití chráničky se radikálně zmenší...

- nico
Máš lano na arboristiku v navijaku, ktorý si kúpil pôvodne s lanom oceľovým? Ak ti to funguje, vieš dať nejaký príklad toho lana? Je to pre mňa totiž nové a rád by som o tom vedel viac.
pokial to ma byt ochrana pri zarezavani do zeme a pod. tak suhlasim s Hanysom. Aby to malo zmysel, tak to musi byt pevne.
Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
Teraz kupis synteticke lana hadam na vsetkom, lebo je to coolnico píše:navijaky dodávané priamo so syntetickým lanom majú/mali by mať brzdu umiestnenú na konci prevodovky, presne kvôli teplotnej ochrane.

Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
... ano ano len Ty ho este nemas.teslo píše:Teraz kupis synteticke lana hadam na vsetkom, lebo je to cool

akoze nie? mam dve
akurat nie na mojom aute 
vlastne na mojom aute teraz nemam nic

vlastne na mojom aute teraz nemam nic

Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS