stan meggiolina
Moderátor: Acon
stan meggiolina
Ahoj, mám dotaz jak funguje rozkládání Meggolini takové to výsuvné nevíte někdo? http://img1.hyperinzerce.cz/x-cz/inz/76 ... lina-3.jpg tuto myslím.
jde mi o to jestli by se to doma dalo vyrobit.
díky moc H:)
jde mi o to jestli by se to doma dalo vyrobit.
díky moc H:)
300TDI---The Legend begins
Re: stan meggiolina
Je to v podstatě dvě hliníkové tyče na každé straně ( předek, zadek) které dělají X a dole je zavitová tyč ( hodně hrubý závit) na kterém to jezdí když venku točíš klikou.
Vyrobit jde vše, ale raději bych to udělal na vzpěry typ Columbus.
Vyrobit jde vše, ale raději bych to udělal na vzpěry typ Columbus.
Columbus to má jak? mě ještě napadlo to udělat tak že dát jekl veprostřed dá takový pant a mezi to dát píst. tzn že: když stan odjistím tak to samo vyjede nahoru udělat takové Véčko s pístem. Nicméně se trošku bojím toho abych to pak zavřel :-D
uprava: už jsem to našel a Columbus to má tak jak jsem myslel
asi se do toho vrhnu buddy fotit tak dám info
díkt
uprava: už jsem to našel a Columbus to má tak jak jsem myslel

Typ Columbus bude určitě jednodušší a z čeho chceš dělat korpus? Originál je opravhu kus pevného laminátu a vydrží hodně, bojím se pokud bys to dělal přeba z nějaké staré rakve na střechu, by jsi po průjezdu větvemi mohl mít díry 

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Vizour použil rozšířenou rakev. Sice to nevypadalo zrovna hezky, ale asi to bylo funkční.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Co vím tak chlapi si kdysi dělali z laminatu surfy, z polystyrenu kopyto, oplácat a pak vytáhnout nebo polít acetonem.
Ale vůbec nevím kolik muže stát material na takovou obludu na druhou stranu by to asi bylo idealní
Ale vůbec nevím kolik muže stát material na takovou obludu na druhou stranu by to asi bylo idealní
Popravdě jsem taky přemýšlel nad tím, že si ho vyrobím, ale nakonec jsem dospěl k závěru, že si raději koupím originál, když se chvíli shání dá se sehnat použitý v pěkném stavu za cca. poloviční cenu nového.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Se zeptejte Huberta, kolik je na tom práce, a kolikátej stan byl teprve podle jeho představ. Udělal již už několik - jeden od něj mám a jsem docela spokojenej.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
No nejspis vyrobim zeleznou formu a udelam Korpus(laminat) nebo to udelam z tvrzeneho hliniku zase uplne se drzet jejich vzhledu nechci nicmene kdyz jsem koukal vazi jim to klidne 40kg takze spodek tvrzeny hlinik a vrsek zelezo a vahove na tom budu dost podobne. Zatim to je ale test tak si chci nechat poradit. Zelezo se mi libi kvuli bitelnosti, laminat zase vahove je lepsi tak nevim
chci se zeptat jak dlouhý je píst na tom stanu colombus? nebo na meggioline air? kolik má tak kg? trošku je problém v nich:) tak jestli to někdo nemá v merku