Zdar, vzhledem k tomu, ze kamarad, ktery mi myho defa prodal si pred prodejem odmontoval markyzu resim, cim ji nahradit. Rad bych nejaky lehky jednoduchy reseni, ktery by mozna vychazelo z nejakych caravanovych soucastek. Neco jako lehka sina na aute, do ktere bych zasunul placchtu s najakymi hacky a pak jednosuchy teleskopicky podpery na venkovni strane. Mete uz nekdo z vas neco podobnyho?
Alternativne i neco, co by resilo pristresek nad zadnimi dvermi.
Diky.
Jednoduchy pristresek/markyza
Moderátor: Acon
- hokulia
- auto: RR S'charged, 2x110
Jednoduchy pristresek/markyza
Všechno je jinak.
- Adam P.
- tel.: 777241654
- auto: defík 130 TD5 2001
Re: Jednoduchy pristresek/markyza
čau. no nevím, jestli to pro tebe bude úplně to řešení, které hledáš, ale je teda rozhodně levné já jsem na to použil stavební plachtu, staré tyčky od stanu, dva kolíky od stanu a provázek. do okapu střechy jsem umístil napevno dva šrouby, do těch kotvím pomocí podložky a matičky oka plachty. fotky jsou jen abys viděl, jak to vypadá celkově, detaily řešení nemám, ale mohu dodat, kdyžtak ale je to jednoduché. cena celku byla asi 300 Kč složené/rozložené je to asi za 2 minuty, funguje suprově. od té doby co to máme, tak skoro nevytahujeme stan zatím to dělám tak, že to sundám, složím tyčky, přeložím napůl plachtu a do ní to všechno smotám. je zo toho pak taková rulička, cca. půl metru dlouhá. ale určitě by se dalo vyřešit i tak, že by mohlo zůstávat smotané přímo na střeše...
defender 130 TD5 2001 a SAAB 9-5 aero 2007 //// EX: defender 110 TD5 2003 a SAAB 9-3 LPT 2000 :)
Já měl na freečku podobné řešení jako Adam. Vojenskou plachtu a teleskopické tyčky ke stanu, kotvil jsem to k hagusům, vypadalo to podobně, jako to má Adam.
Problém nastal ve chvíli, kdy přišla bouře ... Tohle řešení je spíš proti sluníčku, za bouřky se to začalo velkou rychlostí plnit vodou a to i když jsem to měl na jedné straně snížené, nestačilo to stékat a vítr s tím dělal psí kusy ...
Teď mám markýzu od Huberta tady z fora a ta má ještě tyče, které ji vypínají směrem dopředu, mnohem pevnější plachtovinu a už si taky zkusila pořádnou horskou bouřku a odolala na výbornou...
Nechci tím dělat reklamu, konstrukčně to není složité a určitě se to dá vyrobit doma, funguje to na výbornou...
Problém nastal ve chvíli, kdy přišla bouře ... Tohle řešení je spíš proti sluníčku, za bouřky se to začalo velkou rychlostí plnit vodou a to i když jsem to měl na jedné straně snížené, nestačilo to stékat a vítr s tím dělal psí kusy ...
Teď mám markýzu od Huberta tady z fora a ta má ještě tyče, které ji vypínají směrem dopředu, mnohem pevnější plachtovinu a už si taky zkusila pořádnou horskou bouřku a odolala na výbornou...
Nechci tím dělat reklamu, konstrukčně to není složité a určitě se to dá vyrobit doma, funguje to na výbornou...
2023 LC 78 – Troopyna
ex 2003 D2 Td5 – Offina
ex 2004 Freelander TD4 – Edoušek
ex 2003 D2 Td5 – Offina
ex 2004 Freelander TD4 – Edoušek
Já mám markýzu od Huberta, byla docela laciná, je jednoduchá a uchycení jsem si dělal sám. Plachta je velmi solidní a konstrukce stabilní i ve větru.
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250