Samotný program srazu byl postavený na 100km dlouhé vyjížďce dle Roadbooku, na což jsem byl nejvíc zvědavý, protože jsem si to ještě nikdy nevyzkoušel na vlastní kůži - navíc mi moc nejde nulovat počítadlo kilometrů... o to horší jsem byl v matice.
Po proslovu organizátora se startovalo v intervalech kolem 3 minut (o nic se nezávodilo, takže rozestupy byli celkem nahodilé) K tomu nám hrála dudácká kapela - ne jeden dudák jako u nás na CM, ale celá kapela.
Se ženou jsme si losli, že budu řídit já a ona navigovat - ona umí oboje lépe než já, na rozdíl ode mně už ji živila geodézie i služebák, takže to bylo celkem jedno. Startovali jsme jako jedni z posledních a za chvíli dojeli kolonu několika L322 - chvíli poté se tato kolona zastavila, protože vedoucímu vozidlu naší skupiny se jaksi vyfoukli měchy

... Cesty se skládali z polňaček a lesních cest, ovšem nesrovnatelné s tím, co jezdíme kolem Lysic - prostě zde kopce nevyrostli a tak to bylo hlavně dost rozbité a nebýt práce s roadbookem, tak probereme asi i otázku, co bude v pondělí na oběd... Roadbook to ale velmi příjemně zpestřil a bavili jsme se ... Po cca. hodině a půl jsme pak předjeli první vozidlo. Cestou za těmi L322 a P38 jsem tak nějak viděl, že Classic ty rozbité cesty prostě pobere lépe, všichni nafoukli své podvozky na Offroad modus a to už i TopGear doložil, že auta pak jsou nepohodlná...U mého Classica předchozí majitel EAS vyhodil a ještě mi to nestihlo chybět.