vibrace
Moderátor: Miky_CZ
vibrace
tak jsem dal do předních ramen excentry a přestalo mo ti plavat ale zase začaly vibrace, tak jako když jsem tam měl u 2'' liftu nechaný ještě podložky...vibruje to při dobržďování asi při 30 km rychlosti....
JEEP Wrangler Rubicon, JEEP Grand Cherokee, Polaris RZR 900 XP, Polaris Sportsman 850 XP,
-
- tel.: +421 905 712 951
- auto: D3 2007 + D4 2012
No, preco mas vibracie, to ti nikto nadialku presne neporadi. Faktom, je ze na vsetkych moznych forach o LR, ak vzniknu vibracie, plavanie ... ako prve doporucuju vyriesit Castor uhol - ramenami alebo excentrami. V nasich koncinach to sice malokto robi, ale je to potrebne, nakolko liftom menis geometriu prednej napravy. Osadili ste tie excentre spravne (natocenie)? Premeral by som dig. naklonomerom sklon tvojej pred. napravy a napravy seriovej DIky postavenych na perfektne vodorovnej podlahe a zistis, ci si dosiahol korekciu a mas teda seriovy naklon. Ak ano, isiel by som po kardane, kt. moze byt predchadzajucim velkym liftom bez korekcie chyteny a teraz pri zmene pomerov robi problemy.
Bronz LR Disco 4 TDV6 2012 - Mama's Street Fighter
Blue Evoque 2014 2.2
Blue Evoque 2014 2.2
- kudrnac
- tel.: 603 269 399
- Kontaktovat uživatele:
Mám disco II zdvibnutou o 2", bez nových ramen i bez excentrických polybusch a nemám žádný problém. U defika to mám zdvihnuté o 2" ale tam zase mám všechno vyměněné, nové ramena přední i zadní a žádný problém. Každopádně všechny auta, která jsou zvedlé asi nepatrně více plavou to už daň, kterou se za zdvihnutí platí.
-
To je ale tym, ze mas nove tlmice a pruziny. Problem vibracii je v tom, ze je ich vyskyt napravidelny a skratka niektore DI ich po lifte nemaju a niektore ano a vsetci sa navzajom cuduju. Faktom je, ze liftom porusis castor uhol, kt. treba napravit. Ako druhy vstupuje do hry hned pan Kardan.low píše:vsechny ne. muj defik ma naopak vyrazne lepsi jizdni vlastnosti, nez pred vymenou za 2" lift))) mozna to bude tm, ze ten puvodni podvozek byl nekolikrat po smrti
Bronz LR Disco 4 TDV6 2012 - Mama's Street Fighter
Blue Evoque 2014 2.2
Blue Evoque 2014 2.2
- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Tak nějak jsem to říkal Atolovi i já. Mně to třeba po liftu nic nedělá. Teda nic co bych hodlal řešit a to jsem ten záklon nespravoval. Jen se mně ten podvozek zdá oproti origo tvrdší, ale to je nomální.
Malinečké chvění při dobržďování cítím taky, ale jak říkám řešit to zatím nebudu.
Dělám teďka na Nivě 3 palcovej lift a tam zadní kardan drnčí jak prase.
Minulej tejden jsem zvedal Toyotu 70tku na Ironmany a tam to bylo v pohodě.
Malinečké chvění při dobržďování cítím taky, ale jak říkám řešit to zatím nebudu.
Dělám teďka na Nivě 3 palcovej lift a tam zadní kardan drnčí jak prase.
Minulej tejden jsem zvedal Toyotu 70tku na Ironmany a tam to bylo v pohodě.
Už jsem své potíže psal zde: http://www.landroverforum.cz/forum/viewtopic.php?t=2712, záleží také jaké máš pružiny. Jestli pružiny liftu počítají s pevnostňákem a navijákem
pak je předek výš, jinak odskakuje a vibruje v kombinaci s kadranem. Jinak souhlas s Jezberou, že Castor ramena v našich končinách málokdo dává, ale pro srandu králíkům je asi nevyrábějí 

Ivan ma velku pravdu...niektorym to vibruje, niektorym nie...
Ja sa radim nastastie do skupiny nevibrujucich. Mal som na aute aj uplne prasaci lift a nevibrovalo mi doteraz nikdy nic.
Ked to zoberiem uplne od piky co moze sposobovat vibracie, tak je to uplne vsetko co mas na naprave:
V Tvojom pripade, by som sa sustredil na kardan a loziska a brzdy( za predpokladu ze su korekcne puzdra spravne nasadene, ako tu uz niekto pisal).
Kardanu si zmenil uhol v ktorom pracoval doteraz a mozu sa prejavit inak zanedbatelne vole.
Pozri ci mas v absolutnom poriadku loziska. Hlavne axialne.
Skus hodit oko na brzdove kotuce, ci to nemaju nahodou uz za sebou, resp. tesne pred smrtou.
A este ma napadlo nevyvazene pneu v kombinacii s vadnymi loziskami robia divy...
Ja sa radim nastastie do skupiny nevibrujucich. Mal som na aute aj uplne prasaci lift a nevibrovalo mi doteraz nikdy nic.
Ked to zoberiem uplne od piky co moze sposobovat vibracie, tak je to uplne vsetko co mas na naprave:
V Tvojom pripade, by som sa sustredil na kardan a loziska a brzdy( za predpokladu ze su korekcne puzdra spravne nasadene, ako tu uz niekto pisal).
Kardanu si zmenil uhol v ktorom pracoval doteraz a mozu sa prejavit inak zanedbatelne vole.
Pozri ci mas v absolutnom poriadku loziska. Hlavne axialne.
Skus hodit oko na brzdove kotuce, ci to nemaju nahodou uz za sebou, resp. tesne pred smrtou.
A este ma napadlo nevyvazene pneu v kombinacii s vadnymi loziskami robia divy...
Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
- Land Jirka
- Kontaktovat uživatele:
Ja to mam zhruba ako v pripade c.3
Ale kardany mam bez vole a dobre mazane( dufam ze to nezakriknem).
Priznam sa, ze neviem o akych vibraciach hovorite, pretoze som to nezazil. Mne proste hrkoce auto a nijako zvlastne mi to nepripada. Resp. ked som ho mal v seriovom stave mi to pripadalo rovnake ako ked ho mam zdvihnute na trosku vacsich pneu a pod.
Viac ako 130km/h na dialnici s tym nechodim( bezna cestovna rychlost je okolo 100).
Ale kardany mam bez vole a dobre mazane( dufam ze to nezakriknem).
Priznam sa, ze neviem o akych vibraciach hovorite, pretoze som to nezazil. Mne proste hrkoce auto a nijako zvlastne mi to nepripada. Resp. ked som ho mal v seriovom stave mi to pripadalo rovnake ako ked ho mam zdvihnute na trosku vacsich pneu a pod.
Viac ako 130km/h na dialnici s tym nechodim( bezna cestovna rychlost je okolo 100).
Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
-
-
- Land Jirka
- Kontaktovat uživatele:
Včera byl Atol u mě na dílně.
1. Vibrace se projevují okolo 30 km/h a čekal jsem je větší (sám bych si jich stěží všimnul).
2. Po demontáži předního kardanu vibrace zmizí.
3. Při zvednutí auta na zvedáku a vyvěšení náprav se přední kardan odmítá otáčet (velký úhel kříže u převodovky) po částečném zatížení př. nápravy to už jde.
Vypadá to tedy na kardan.
1. Buď dát dvojkříž. Otázka na Rovera- jak se ti osvědčil ten tvůj tuším dělanej v kardan servisu v Praze
2. Dát kardan s křížky s většími úhly, které má Sam od Eliota
3. Neřešit to, protože vibrace jsou téměř neznatelné a projevují se jen při 30 km/h
1. Vibrace se projevují okolo 30 km/h a čekal jsem je větší (sám bych si jich stěží všimnul).
2. Po demontáži předního kardanu vibrace zmizí.
3. Při zvednutí auta na zvedáku a vyvěšení náprav se přední kardan odmítá otáčet (velký úhel kříže u převodovky) po částečném zatížení př. nápravy to už jde.
Vypadá to tedy na kardan.
1. Buď dát dvojkříž. Otázka na Rovera- jak se ti osvědčil ten tvůj tuším dělanej v kardan servisu v Praze
2. Dát kardan s křížky s většími úhly, které má Sam od Eliota
3. Neřešit to, protože vibrace jsou téměř neznatelné a projevují se jen při 30 km/h
- Land Jirka
- Kontaktovat uživatele:
při vyvěšení jsou úhly takhle...
- Přílohy
-
- u Land Jirky 007.jpg
- (251.89 KiB) Staženo 1555 x
JEEP Wrangler Rubicon, JEEP Grand Cherokee, Polaris RZR 900 XP, Polaris Sportsman 850 XP,
- Land Jirka
- Kontaktovat uživatele:
Sem včera zapoměl, že kardany dělaj i v Bíteši: http://www.kardanybites.cz/kontakty.php
Kardan servis: http://www.kardany.cz/index.htm
Kardan servis: http://www.kardany.cz/index.htm