tak se musím pochlubit novým přírůstkem, LHD SIII 2,25 benzín SWB, rok by měl být 1978 a původ Švýcarsko, barva Light Green. Původně měl mít nějaké pěkné anglické jméno, ale nakonec tím, že je to od pohledu dobrák, tak dostal milé jméno Bertík

Zatím se stále seznamujeme a postupně po chvilkách se ho snažím rozpohybovat. Byla závada na hydraulice spojky a ač se mě vším snaží odradit, tak se nedám.

Rovnou bych se rád zeptal, bylo mi divné, že motor nechytá přestože jsme tam před převozem nalili benzín a chytal na drc. Tak jsem tam nalil pár litrů benzínu a chytal skvěle, bylo zvláštní, že by se tak rychle vypařil. Po zvednutí přední nápravy na nájezdy jsem pochopil, zezadu z nádrže benzín začal vytékat (to množství se snad nedá nazvat vzlínáním)

Jakou nádrž doporučíte? Koukal jsem, že se prodává mimo originálu i Britpart, Allmakes a Bearmach (ten je ale skoro všude nedostupný). Dá se nové nádrži nějak ještě pomoci k delšímu životu? Je dobré při tom rovnou vyměnit něco dalšího (kromě těsnění)?
O historii toho bohužel vím naprosté minimum, tak bych rád získal alespoň to co jde. Požádám o certifikát viz https://www.britishmotormuseum.co.uk/ar ... rtificates
Jsou schopni i porovnat, zda číslo karoserie a číslo motoru souhlasí? Číslo karoserie je až podezřele čitelné, tak nevím jestli to už není nová ražba...
K barvě se zeptám, líbí se mi patina na autě, ale některé díly budou potřebovat nový kabát (blatníky, zadní dveře, atd.) a rád bych, aby se to co nejvíce přibližovalo k ostatním dílům. Jsou někde schopni namíchat podle vzorku? Ideálně Praha a okolí.
Jinak chassis vypadá zatím až nějak moc dobře, našel jsem jen díry ve špičkách, ostatní se zdá víceméně zdravé, uvidím až to očistím

L.