Předem se omlouvám pokud jsem příspěvek hodil do špatné kategorie a dík za odpověď.
BTW - spěju totiž k rozhodnutí o koupi D3, abych měl kam dát jednu ženu a čtyři děti

Moderátor: Miky_CZ
No, jak to tu pročítám, tak asi jo. Jenže, který motor v D3 je lepší, resp. co od kterého roku výroby?
jestli to není tím, že poměr automat/manuál je 9/1Maxsel píše: 19 dub 2018 15:18 Pro sebe bych také volil automat, protože už jsem zpohodlněl a protože v těžším terénu je automat fakt výhoda. U manuálů prý zase téměř nepadají motory (komu praskla klika u manuálu, ať napíše).
Máš HSE manuál jaký tam jsou sedadla hlavně v předu, máš loketky?Balu1989 píše: 19 dub 2018 07:28 Já si před měsícem koupil HSE v manuálu a je to v pohodě, původně, jsem také hledal automat, ale vzhledem k stavu a ceně jsem to neřešil a manželka je radši
Honza
Mám manuál a opravdu to můžu potvrdit, auto dostává co proto a klika je původní a že jsem jel i bez olejexxx píše: 19 dub 2018 15:27jestli to není tím, že poměr automat/manuál je 9/1Maxsel píše: 19 dub 2018 15:18 Pro sebe bych také volil automat, protože už jsem zpohodlněl a protože v těžším terénu je automat fakt výhoda. U manuálů prý zase téměř nepadají motory (komu praskla klika u manuálu, ať napíše).
a když bych se pletl, tak 8/1
a právě s manuální převodovkou může motor dostat větší čočku
Servisáci u nás odjakživa tvrdí, že automat motor utaví, protože mu nedá vydechnou ani na vteřinu. V manuálu během řazení nebo při vyřazení na křižovatkách apod. vypadává ze záběru do volnoběžných otáček. A automatu se musí víc nakládat, protože prokluz automatu ubírá výkon. Že to dělala 4HP22 na D2 je obecně známé, ale dělají to i 6HP26, jen v menší míře.xxx píše: 19 dub 2018 15:27Maxsel píše: 19 dub 2018 15:18 Pro sebe bych také volil automat, protože už jsem zpohodlněl a protože v těžším terénu je automat fakt výhoda. U manuálů prý zase téměř nepadají motory (komu praskla klika u manuálu, ať napíše).
a právě s manuální převodovkou může motor dostat větší čočku